Ben Bu Yemek meselesini Çözemedim

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
zaten hangi konuda hassassam aksilikler yaşarım.

6 aylık evliyim. kv ile altlı üstlü oturuyoruz . düğünden önce bir heves market alışverişi yaptık. sözde evlenince evim ayrı olacak oradan kullanacağım diye.. amaa 4,5 ay boyunca sürekli üst katta yedik. sustum sustum bi şekilde ayırdım yemekleri.. şimdi de iki günde bir çağırır veya eve sürekli yemek gönderir.
nankörlük gibi algılanabilir ama bana alışveriş yaptırıp ağzıma bal sürüp yararlandırmadılar.

evlenmeden 1 yıl önceden başladım yemek yapmayı çok istiyorum diye tarifler bakmaya.çok hevesim var.
Eşimde rahatsız ama hayır diyemiyor tabakları geri çeviremiyor.

neler çektim alt tarafı 3 tencere 2 tavayı alabilmek için. aç gezdim aldım ama doya doya kullanamıyorum.
nasıl önüne geçebilirim kırmak da istemiyorum. ama zırt pırt yukardan inen yemekler yüzünden benimkiler çöpe gidiyor.. çalıştığım için bir gün önceden yapıyorum yukardan yemek geldi diye kalıyo sonraki güne bozuk gibi oluyo veya sonraki gün dışarda işim varsa bozuluyor.

sıkıldım bu durumdan ne söylesem vazgeçer . sanki oğlu aç kalıyor diye korkuyor

çağırdığında gidiyorum neyse diyorum yarın da eşimle evimde yerim. ee ben yarın da beraber yeriz diye hayal kurmuştum diyo.. hep benim hayallerim heveslerim gözardı.. güvenmiyor mu anlamadım

düzeltme
yani ben mi takıntılı oluyorum şimdi... dün eşimle memleketimizden geldik. daha oturmadan kayınpederim. '' ee annen yemek yaptı mı diye sordu'' eşim yaptı diyo.. ''yapmamıştır yapmamıştır'' dedi. ısrar etti bi kaç kere . eşim dedi ki annem için '' önümüzü hiç boş bırakmadı ki''.. halaaaa yok yok yapmamıştır dedi.. bende dayanamadım.. oğlunuz aç kaldı mı diye korkuyosunuz. hadi bana güvenmiyosun anneme de mi güvenmiyosun dedim. ortam sessizleşti...
yoldan geldik diye kayınvalidem yemek yapmış.. .. 8 çeşit yemek vardı .. 2 gün oğulları aç mı kaldı diye düşünüyolar ne

bu nedir yaaa daha 2. gidişimiz benim memleketime.. ve bi kaç ay önce annemler ilk kez geldiler evime. o zaman bile onlar gidene kadar her gün yemek indirdiler

Son düzenleme:
Açık açık söyle anne teşekkür ederim bizi düşünüyorsun ama ben de hevesleniyorum kendi yemeğimi kendim yapmak istiyorum yemek göndermene gerek yok de.

bu şekilde milyon defa söyledim anlamıyor çıldıracağım artık. söyleyişimi değiştirmem lazım

Kayinvalideniz sizin apayri bir aile oldugunuzu kavrayamamis henuz. Ara sira gonderilir de her gun yemek gonderilir mi?

Bence bir gun de siz bir tabak yemek gonderin kayinvalidenize. Boyle boyle artik yemek yaptiginizi kavrar.

mesela "anne teşekkürler eline sağlık allah razı olsun yemek yapıp getiriyosun yiyoruz ama bundan sonra artık ben tencerelerimi kullanmak,yemeğimizi kendim yapmak istiyorum olurmu?oyyyy canım kayınvalideciğim anneciğimm
benimmm"diyerek belki halledebilirsin

Son düzenleme:
Ya anne çok teşekkür ederim çok incesiniz bizi düşünüp yemekler yapıyorsun fazladan veya biz geliyoruz allah razı olsun.
Ama ben kendi ellerimle yemek hazırlayıp eşime yapmak istiyorum arada size ikramda bulunmak iserim sizi bu konuda incitmek istemem diye direkt kırmadan söyleyebilirsiniz.

Yani o neticede bir
ANNE evladı ve şuan evlatları yanında istemsiz şekilde kadın kollarını açıp sizi sarmalamak istiyor tamamen iyi niyetli onuda anlamak lazım

yemeği aldıktan sonra anne ben yarının yemeğini yaptım yarın birşey getirme falan de..yapmadığım zaman gelir yeriz de...hatta bunu sürekli yap..
oda kötü niyetle yapmıyordur..kırmadan söyle tatlı dille...

Çok acımasız olacak ama kendi pişirdiğinizi yiyin,onunkini çöpe atın.

Ne kadar insafsızsınız bari sokak hayvanlarına verin falan deseydiniz çöpe atmak çok günah, binlerce aç insan ve hayvan varken. Allah aratır.

Yeni evliyken böyle olur....
Eve gidince ne pişirsem? Dışardan söylesem sağlıksız,çocuklar dengeli beslenemiyor diye düşünürken, işte yorulduğumun iki katı yoruluyorum

Komşu bile yapsa razıyım, bu yemek derdi başa bela

bende ayni durumdayim tam bişeyler yapcam kayinvalidem bişey getiriyo. yemiyorum bende gidiyo çöpeeee...
anne lütfen bişey getirme benimde yemek yapmam lazim pratik öğreneyim de getirmeyin de.. o kadar. ben bile diyorum.

"Anne, ölümlü dünya bugün varsın yarın yoksun, bende öğreneyim yemek yapmayı pratikleşmeyi de bebelerim olunca rahat edeyim" de.
Deme deme Kadını bunalıma sokmayalım Ama bu minvalde, her zaman sen olmayabilirsin, bende öğreneyim tarzında , çocuk olunca pratiklik iyidir manasında olabilir. Bazen ondan tarif al, bazen yemeği onunla yap. kvalideler onlardan tarif alınca öğretince çok hoşlarına gidiyor, gelinim beni sayıyor hem beğeniyorlar moduna gidiyor. Öyle yaparsan belki bırakıyım da öğrensin der ve göndermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…