Ben Bu Yemek meselesini Çözemedim

yıllar yıllar sonra bu konuyu okuyunca diceksinki ne yapmışım ben al yemekleri ye keyfine bak oooh birde ara ellerine sağlık diyememişimmi.hatta şimdi yap ara şunları şunlarıda yapalım de canım şunu bunu çekiyor de tavan tenceren kalsın kirlenmesin eskimesin

bende görümcemle aynı binada altlı üstlü oturuyordum 17 yıl önce.oda yemekler yapar getirirdi.ev olamıyordum bir türlü aahh şimdi olsada yemekler yapıp getirse çok ihtiyacım var.sanırım yaş ilerleyip evlilik oturunca nede saçma şeylere takılıp anı yaşayamamışım diyorum inan.

İncelesek tüm sorunların kökü yemeğe dayanıyor...
Hep ne yesek,ne alsak,ne pişirsek...
Daha çok daha iyi yemek için çalışıp didiniyoruz hep...maaşın yarısı mutfağa gidiyor...sonrası bulaşık temizlik...
Kurbanda kesilecek hayvandan tut da benim annem turşu getirdi senin ki ekmek bile almadı,sütün yetmediye kadar gidiyor beslenme kavgaları...
Keşke kapsülle beslenme gerçek olsaydı

Ne kadar insafsızsınız bari sokak hayvanlarına verin falan deseydiniz çöpe atmak çok günah, binlerce aç insan ve hayvan varken. Allah aratır.
Haklısınız boş bulundum bir anda.
Doğru söylüyorsunuz,en iyisi kedileri,köpekleri beslemek.
Kusura bakmayın.

Yemek yapmakla vakit harcanmamalı daha keyifli şeyler yapılmalı

valla biri bana hergun yemek getirse hayır demem iş çocuk ev bazen yıycek bişi bulamıoruz evde vakit olsada yapsam nerde ... gerçi vaktim olsa yemek yapmayı deil dinlenmeyi tercih ederim bence eğer istemiorsan kıbarca soyle anne haftasonu yemek yapıorum sen sadece çarşamba perşembe versen bize yemek ya da ben olmayınca istesem boylece bende yemek yapmayı öğrenirim ...

Ay aynı kv ve eltiler gibi.
Altlı üstlü oturuyorlar.
Yemekleri zar zor ayırdılar bu sefer de herkes birbirine yemek göndermeye başladı

açıkca söylemekten başka bir yol yok canım. Açıkca söyle anne benim hevesim var eşime ben yemek pişircem. Sen gönderdikce ben yemek yapamıyorum. Gönderme demiyorum ama arasıra olursa daha iyi olur demelisin.

Her yemek getirdiğinde az bekle deyip. Kendi yaptığın yemeklerden onun tabaklarına koyup gönder. Hem senin yaptığın yemek azalmış olur. hem sofranda fazla çeşit olur. Hemde kimsenin kalbi kırılmaz

O gelmeden siz götürün"anne yemek yaptım sizede getirdim"deyin. O arada bende yaptım vs diyecek olursa "sagol anne 2 günlük yemeğim hazır,ziyan olmasın,siz yersiniz"deyip geri çevirin. 2 günü kurtarirsıniz oda anlar herhalde.

niye kendi yaptığını çöpe atıyosun. kendi yemeğinizi yiyin. yemekten sonra yada ertesi gün kvnin yemeğini geri gönder,benim yemeğim vardı yiyemedik ziyan olmasın diye getirdim de. bi kaç kere yapınca anlar heralde

Ondan once hemen sen ona yemek götür.yada o sana gonderse bile gönder. Hem yemeğin çöpe gitmez hemde zamanla evinde düzenli özenli yemek yaptığını anlamış olur

bende çalışıyorum akşam eve gidince yemeğimi yaparım taze taze yeriz bazen 2 gün bazen 3 gün yeriz her zaman insanın yemek yapası gelmez dolapta yemekler bozulmuyor duruyor gayette güzel. kvdemde arada verir bana bazen almadan kaçarım peşimden getirir bende onları oğluna yedirir ben kendi yaptığım yemeğimi yerim bazen çok işime yarıyor asla kötü niyetli yaptıklarını düşünmüyorum sonuçta çalışıyorsun yorgun geliyorsundur diye iyilik yapmak istiyordur. yemeğim var anne sağol deyip geri çevirin sonra onlar bozuluyor deyin. yada alın çöpe dökün.

Benim babannemde boyle yapa yapa gelini 10 senelik evli ve bu sene ogrendi yemek yapmayi. Oda basit seyleri yapabiliyor. Yani kayinvalideniz iyi niyetlede yapsa dogru degil bu, siz istemedigini halde hazira alistiriyor. Bence esiniz halleder siz hic arayi bozmayin derim.

Aynı şeyi yazmışız
Aklın yolu bir. Ister kv olsun ister kendisinin olsun çöpe at diyen leri dehset ile okudum. Yazık yahu. Sana2 porsiyon yemek geldiyse sende2 porsiyon yollarsın. Kv ya yollamaktan vazgeçer yada benim yemeğim vardı der. Konu sahibi benimde yemeğim var. Bunu yesem senin gonderdigin bozulacak derse sorun kalkar ortadan. Hemde ne müsriflik yapar bunca aç insan varken nede kaba davranmış olur geri çevirerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…