• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bunları hakedecek naptım..?

Sizin görmediğiniz şeyleri aileniz görebiliyor olabilir kulak ardı etmemek lazım. Biraz daha bekleyin birbirinizi tanıyın sonra karar verin.
Ama tanıdık bakın 4 yıl...En azından adık atsaydık söz nişan baska tarzda tanırdık bakardık bende ailesi nasıl bana cocuk nasıl devam edebilcekmiyiz bakrdım bunu ailem sğrekli engelledi yok söz yaparız ayrılırsınız sonra millet der kızı sözlendi ayrıldı

Ama işte nasıl kabulleneyim..Bu kadar cabaladıktam sonra ondan ayrılıp baskasıyla evkenmesini nasıl izliyim?Bide ailemdem de bıktım artık cok bunalttılar beni ben öyle dua ettim ama içime sogukluk ver dedim Allahım olmayacaksa hiç konısmayalım dedim ilk ayrıldıgımızda ama 1 yıldır böylr oldı işte ayrılma nedenimiz olmadı çözüm bulamayınca tartıstık o da bunalımda kafasında kurup durdu ben genelde ona anlatmaya calıstım işte simdi ailemle de eskisi gibi olamam ki
İşin içinden çıkmıyorsanız biraz zamana bırakabilirsiniz. İlla şimdi olacak diye zorlamanın kendinizi yıpratmanın kimseye faydası olmayacak çünkü. Ailenizin de üzerine gitmezseniz bu süreçte onlar da eğrisinin doğrusunu düşünüp tekrardan bu konuyu ele alacaklardır. Hem sevgilinizle de aranızı düzeltmiş olursunuz. Bir şeyi ısrarla diretmek bazen yanlış kararlar almaya sevk edebiliyor. O sebeple şimdilik rafa kaldırın olağan hayatınızı yaşamaya devam edin derim ben.

İşin içinden çıkmıyorsanız biraz zamana bırakabilirsiniz. İlla şimdi olacak diye zorlamanın kendinizi yıpratmanın kimseye faydası olmayacak çünkü. Ailenizin de üzerine gitmezseniz bu süreçte onlar da eğrisinin doğrusunu düşünüp tekrardan bu konuyu ele alacaklardır. Hem sevgilinizle de aranızı düzeltmiş olursunuz. Bir şeyi ısrarla diretmek bazen yanlış kararlar almaya sevk edebiliyor. O sebeple şimdilik rafa kaldırın olağan hayatınızı yaşamaya devam edin derim ben.
Bide erkek arkadasım bunalımda ya ona bapıcam korkuyorm gidicek diye işte..Çünkğ bakım bu olay aylık bişey değil aylık olsa tamam 2 yıldır var 1 yoldırda mücadele ediyorum ailemle..Ya gidsrse napıcam diyorım cunku onun tarafı istiyor benim tarafım istemiyor

Şöyle sen onlarla yapamazsın sen karsılarla yapamzsın sen cok iyi niyetlisin bide banada güvenmiypmus kendşmi ezdirirmişim bu sefer olan güvenimde gitti kendime şuan böylr dedikçe..
Simdi peki soyle yapalim, annenin babanin tepkisini bi kenara birak.
Ve bu yukarda yazdiklarina odaklan.
Sormak istiyorum sana " bi haklilik payi var mi annenin bu sozunde?".

Cunku eskiden bende ayni seyleri yasadim.
" kavusalim"a odaklandim, ama hic gelecek hakkinda dusunmedim. Bu kisi bana uygun mu? Ailesi uygun mu? Ne gibi sorunlar yasariz?demedim. Ben sadece " annem gil onaylamiyor, onlari ikna etmeliyim sonrasi kolay" dedim. Ve ikna oldular.. sonra ne mi oldu? 2 ay sonra ayrildim kendi istegimle.
Iyikide ayrilmisim diyorum. Su an seneler sonra nisanliyim, ve o zamanin ki asik oldugum pislik nerdeeee, su anki nisanlim nerde. Cok sukur Allahima farketmisim vaktinde biseyleri.

Simdi peki soyle yapalim, annenin babanin tepkisini bi kenara birak.
Ve bu yukarda yazdiklarina odaklan.
Sormak istiyorum sana " bi haklilik payi var mi annenin bu sozunde?".

Cunku eskiden bende ayni seyleri yasadim.
" kavusalim"a odaklandim, ama hic gelecek hakkinda dusunmedim. Bu kisi bana uygun mu? Ailesi uygun mu? Ne gibi sorunlar yasariz?demedim. Ben sadece " annem gil onaylamiyor, onlari ikna etmeliyim sonrasi kolay" dedim. Ve ikna oldular.. sonra ne mi oldu? 2 ay sonra ayrildim kendi istegimle.
Oysa ben kavusma hayaline odaklanip hic iliskimize odaklanmadim.
İşte bak bende öyleyim anneme diyorım ki kestirip atmayın siz böyle yaptıkca beşki saglıklı göremiyorum,en azından benle olun ki belki görücem dedim belki daha iyiye gidicek dedim,annem şöyle haklı ben cok üzüldüm diyr dayanamadı anlıyorum ama sebebini sadece cocuk sana fitil sokuyor sana gaz veriyor diyerek buldu,diyorum ki ayrılsamda mutlu değilim bu iş içimde kalacak ve ben 1 yıldır nasılım görmğyomusunuz dedim..Annem üzüldügüm için önyargısı olustu onuda anlıyorum ama güzelce konusuyorum bana bagırıyor sen salakmsn o musun anlamıyomusun ben karısmam basından beri daha cocugu ailesini tanımadan karsıydı sen karsılarla yapamazsın diyor,beni kendş halime bıraktılar daha iyimi oldu bak simdi hastalıklı gibiyim..Sen nasıl ikna ettin ki aileni en sonunda?

Çok kötüyüm kızlar napayım ben..?Uzun ilişkim vardı ailem memleketine taktı daha tanımadan,neyse sonra zorumla tanıstılar ama zar zor tabi,daha tanımadınız dedim yapmayın anne baba neyse tanısmalarda sıkıntı cıkmadı,ailem soguktu ama genelde neyse,sonra baktık olmuyor çünkü banamda babasını sürekli tersledi telefonda ,onlar bıraksın diye yapmıs babam,cocukda bunaldı bende ayrıldı benden,aileme akrabalarıma rezil oldum dedi herkes sormuş etmiş ona bide bunaldımı ne bilmiyorum,sonra geldi 1 ay sonra başladık ama ben genelde yapıcıydım hep,annem hep iş olmasın diye engeller koydu durdu,2 yıldır anlatmaya calıstım anne güzellikle yapalım söz takcaktık çünkü,ya bagırdı ya yok dedi asla normal şekilde beni dinlemedi onlar seni üzer sen orda 1 ay durmazsın dediler bana,evimiz barkımız ayrı olcaktı zaten ailesiyle yaşamıcaktın da,neyse ben araya aracılar soktum annem daha cok kızdı vermicem de vermicem,anne diyorum bak ev aldı bişeyler yapıyor etme dedim yok asla dinlemedi bana bu akşam dedi ya o ya biz,evimden defol git yeter dedi,yarın al herşeyini cık bu evden dedi bana annem,hatta odama geldi bana diyor sen onla bi halt yedin bu ısrarın ondan mı doktora götürücem demezmi bana kafamdan asagıya kaynar sular döküldü..Bir kere dedim adam gibi benle konusmadın hep böyle pis şeyler düşündün o yüzden dedim bu durumdayız..Agladım agladım çok kötüyüm,gene geldi kapıdan dedi yarın sabah seni evde bulmucam defol git dedi sabah,napıcam ben kızlar?Ben seviyorum dedim ya 2 yıldır anne beraber olsun nolur demelerimi hiç aldırmadı cocuklada konuscam o da diyordu bana vermezlerse gidiş evlenelim diyordu,ama korkuyorum annem o kadar kafamı doldurduki ben böyle istemedim ama işte...Ama bana dedigine bakarmısınız sen bu kadar istiyosun sen bişeyler yaptın doktora götürücem dedi bana ya..28 yasındayım kızlar ben bana dedigine bakarmısınız..Ve yapmadım yapmadım annem çok kötü düşündü hep ama,şimdi iş yerime gidicem kalıcam bi müddet kafam cok karısık ve cok yorgunum dayanamıyorum
-Sakın bir delilik yapip gizlice evleneyim demeyin

-boşanma asamasindaki kadinlarin cogu arkasinda ailesi olmadigi icin boşanamiyor ve erkeklerin eziyeti bitmiyor.

-Ailen arkanda bir kaledir, kiymetini bil

-ailen kulturel farklilik nedeniyle mi istemiyor? Buyuklerin hisleri kuvvetlidir, bizim goremedigimiz seyleri cok net gorurler, tecrubelilerdir.
Siz duygusalsiniz,fedakar ve ozverilisiniz bence. Maddi ,manevi herseyi paylasacak birisiniz. Cunku duygu,iyi niyet, eş olabilmek , huzurlu olabilmek onemli sizin icin.
Peki karsinizdaki adam bunlari yapabilir mi? Sadık ,durust olabilir mi? Sizi korur kollar mi, ailesine ezdirmez mi?
Iste bunu bende sanmiyorum.

- siz aşıksınız, dogruyu goremiyor olabilirsiniz.. yapariz,ederiz onemli olan yanyana olmak dersiniz. Ama evlenince öyle olmuyor.
Erkekler gorduklerine, kadınlar duyduklarina inanir bunu unutma !

-bir süre beklemede kalin, sakin olun.. geri dönülemeyecek adımlar atmayın

-sakince ailenizle gorusun , konusun bence
Neden hep olumsuzlar.. bir de surekli defol git, seni gormeyelim laflarinin seni cok incittigini, gururunu kırdigini, uzdugunu onlara acikca demelisin.
Cocuga bile desen ne kadar içlenir.
Cok agir laflari var, dedirtme.
Belli bir yaştan sonra her laf yutulmuyor. Bunu izah et onlara, empati yapsinlar.

Siz tek cocuk musunuz? sizi paylasma fikri mi onlari urkutuyor acaba🤔

** cok seven ve sevilen, yakışan biz, Her uyandigimiz gune sukurler olsun diyen biz, kulturel farklilik nedeniyle, sorumsuzluk nedeniyle iki cocukla bosandik.
Ailemin gonlu olmamisti basta. Ama birbirlerini seviyor dediler. Ama sevgi bir yere kadar. Kisilik, karakter meselesi. Yapariz ,ederiz,oluruz dedigi hic birseyi yapmadi. Duymak istediklerimi cok guzel soylemis. O vakitte goremedim. Ben boyle evlilik yapamam, bana zor geldi deyip gitti. Hani sevgi?
Kanma bunlara

Son düzenleme:
-Sakın bir delilik yapip gizlice evleneyim demeyin

-boşanma asamasindaki kadinlarin cogu arkasinda ailesi olmadigi icin boşanamiyor ve erkeklerin eziyeti bitmiyor.

-Ailen arkanda bir kaledir, kiymetini bil

-ailen kulturel farklilik nedeniyle mi istemiyor? Buyuklerin hisleri kuvvetlidir, bizim goremedigimiz seyleri cok net gorurler, tecrubelilerdir.
Siz duygusalsiniz,fedakar ve ozverilisiniz bence. Maddi ,manevi herseyi paylasacak birisiniz. Cunku duygu,iyi niyet, eş olabilmek , huzurlu olabilmek onemli sizin icin.
Peki karsinizdaki adam bunlari yapabilir mi? Sadık ,durust olabilir mi? Sizi korur kollar mi, ailesine ezdirmez mi?
Iste bunu bende sanmiyorum.

- siz aşıksınız, dogruyu goremiyor olabilirsiniz.. yapariz,ederiz onemli olan yanyana olmak dersiniz. Ama evlenince öyle olmuyor.
Erkekler gorduklerine, kadınlar duyduklarina inanir bunu unutma !

-bir süre beklemede kalin, sakin olun.. geri dönülemeyecek adımlar atmayın

-sakince ailenizle gorusun , konusun bence
Neden hep olumsuzlar.. bir de surekli defol git, seni gormeyelim laflarinin seni cok incittigini, gururunu kırdigini, uzdugunu onlara acikca demelisin.
Cocuga bile desen ne kadar içlenir.
Cok agir laflari var, dedirtme.
Belli bir yaştan sonra her laf yutulmuyor. Bunu izah et onlara, empati yapsinlar.

Siz tek cocuk musunuz? sizi paylasma fikri mi onlari urkutuyor acaba🤔
Hayor tek cocuk değilim ama ilk tek tek kızlarıyım erkek kardeslerm var,annem bizi hiç paylaşmıyor ki,önceden de öyleydi mesela bişey alsam geliypr odamı kurcalıyor onu nereye sokarsam sokayım buluyor ,böyle huylarına kızıyorum anne ama artık kaldıramıyorum,bana dedim demiyosun kızım gel konusalım her konu acıldımı kavgadan baska bişey yaptıgınuz yok bide kardeslerimde üstüme geliyor ya itiyor ya bagırıyolar bana annem gibi bıktım nasıl durucam evde söylermisin?Şuan aglamaktan basık catlıyor onlar bak uyuyor..Ölsem öl diyor annem en azondan mezarında aglarım diypr vermem vebal alamamben ortak olmam bu gühama diypr töbe haşa sanki Allahda illa cok kötü olucam da gibi konusuyor basındna beri ya..Annem birine taktımı takar yapmadıgım şeyleri diypr bana ya sen böyle yaptın kesim diyor üstüne laf edemiyorum bıktımmmm nasıl durucam bu evde anneme dedim evlenmem am bu evde durmam o da bana habire defol git diyor,bırakmıyosansa defol git dün alşam kaç kere odama gelip bana sabah seni evde bulmıcam yoksa rezillik cıkarırım dedi bana ya,tamam bunaldı etti de bu sekilde davranması normalmi?Beni afedersin ailem bile koymus b.k yerine onu bunu herşeyi diyolar bana neden canları istemiyor ben istiyorum diye benim yasadıgımı anlatıyorum ana vallahi billahi kendime bişey yapmamak için zor duruyorum o derece hayattan bezdim ve bıktım..Sırtım agrıyor her gün yemek yiyemiyorum sıkıntıdan saçlarım döküldü hastalıklı gibyim resmen,beklerdim ki ailem beni alsın konussun kızım bak tamam sana saygı duyuyoruz ama az toparlan gel sonea yapacagız söz desin ama benş anca oyalayıp kandırdılar sanki cocuk kandırır gibi degalarca anlattım anne cok agrıma gitti asla kendilerini haksız görmğyolar ben cok bunaldım gercekten yasamak bana azsp gibi cunku kafam dolu uyuyamıorum yiyemiyorum heryerim agrıyor dayanamıyorum artık..Ama sakince konustum kaç kere simdi kötü bişeyde yasadam ya bu cocukla ya baskasıyla inatlaşıcam dedim benle ailem cunku hep böyle inatlaştı,ben insanca anlattık bana bagırdılar b.k yerine koymadılsr diyorım agrıma gidiyor ben dua ediyorum kendiligimden ölsem keşke diye

Hayor tek cocuk değilim ama ilk tek tek kızlarıyım erkek kardeslerm var,annem bizi hiç paylaşmıyor ki,önceden de öyleydi mesela bişey alsam geliypr odamı kurcalıyor onu nereye sokarsam sokayım buluyor ,böyle huylarına kızıyorum anne ama artık kaldıramıyorum,bana dedim demiyosun kızım gel konusalım her konu acıldımı kavgadan baska bişey yaptıgınuz yok bide kardeslerimde üstüme geliyor ya itiyor ya bagırıyolar bana annem gibi bıktım nasıl durucam evde söylermisin?Şuan aglamaktan basık catlıyor onlar bak uyuyor..Ölsem öl diyor annem en azondan mezarında aglarım diypr vermem vebal alamamben ortak olmam bu gühama diypr töbe haşa sanki Allahda illa cok kötü olucam da gibi konusuyor basındna beri ya..Annem birine taktımı takar yapmadıgım şeyleri diypr bana ya sen böyle yaptın kesim diyor üstüne laf edemiyorum bıktımmmm nasıl durucam bu evde anneme dedim evlenmem am bu evde durmam o da bana habire defol git diyor,bırakmıyosansa defol git dün alşam kaç kere odama gelip bana sabah seni evde bulmıcam yoksa rezillik cıkarırım dedi bana ya,tamam bunaldı etti de bu sekilde davranması normalmi?Beni afedersin ailem bile koymus b.k yerine onu bunu herşeyi diyolar bana neden canları istemiyor ben istiyorum diye benim yasadıgımı anlatıyorum ana vallahi billahi kendime bişey yapmamak için zor duruyorum o derece hayattan bezdim ve bıktım..Sırtım agrıyor her gün yemek yiyemiyorum sıkıntıdan saçlarım döküldü hastalıklı gibyim resmen,beklerdim ki ailem beni alsın konussun kızım bak tamam sana saygı duyuyoruz ama az toparlan gel sonea yapacagız söz desin ama benş anca oyalayıp kandırdılar sanki cocuk kandırır gibi degalarca anlattım anne cok agrıma gitti asla kendilerini haksız görmğyolar ben cok bunaldım gercekten yasamak bana azsp gibi cunku kafam dolu uyuyamıorum yiyemiyorum heryerim agrıyor dayanamıyorum artık..Ama sakince konustum kaç kere simdi kötü bişeyde yasadam ya bu cocukla ya baskasıyla inatlaşıcam dedim benle ailem cunku hep böyle inatlaştı,ben insanca anlattık bana bagırdılar b.k yerine koymadılsr diyorım agrıma gidiyor ben dua ediyorum kendiligimden ölsem keşke diye
Ahh cok dolmussun.. var malesef boyle aileler.. senin durumundan daha kotu aileler.. onlar boyle gelmis boyle gider. Bu saatten sonra 50_60 yaşındaki adami degistiremezsin. Bir de ailen önyargılı. Zor degisir fikirleri.
Bu evden kurtulmak icin evliligi care olarak dusunme, cok buyuk hata yaparsin. Gittigin el evi bundan farksiz olmayacak unutma.1-2 yıla herkes maskesini cikariyor, ozmn dort duvar arasinda sen kaliyorsun yanlizliginla..

İse gidiyor musun? Gitmiyorsan çalıs.. jyi gelir. Hem kafani rahatlatirsin. Arkadaslarin yok mu? Guvendigin? 1-2 gun kal istersen..
Kitap oku,odana cekil.. ortalik bi durulsun.
Hobilerin varsa onlara bak..

Şu aileler karşı çıktıklarında karşıdaki çocuklar daha cezbedici geliyor ah bi anlasalar. Bir de karşı tarafın eline fırsat veriyorlar nasılsa kimse arkasında değil diye

Aileniz normal değil.Ama erkek için aileden vazgeçilmemeli.İki taraftanda kurtul yeni bir başlangıç yap bence.

Bu kadar istememelerinin tek nedeni ailesinin kültürlerinin sizden uzak olması mı?

Siz nerelisiniz onlar nereli? Sebebini anlamaya cakisiyorum memleketcilik bizdede vardir

Annelerin çoğu nasıl davranacaklarını bilmiyorlar eğer kızının bir sevgilisi varsa
Bu durumu düzgün ve akılca idare yeteneğine sahip olsalar zaten kızlar yanlış adamlar ile evlenmez
En doğru yorum bu olmuş.

EVet evet habire actım konu buara,babamla konusamadık ki cıksam karsısında dövecekmş napcak belli değil,annem diyor babanı zor tutuyorum..İyide naptım ki dedim istiyorum bu dedim anne,dayımammı gitsem bilmiyorum kafayo yicem onada dedim kacmıcam ofise gider kalırım dedim,kaç saattir aglıyorum sinirlerim mahvoldu..Sadece kızdılar bana sadece dedim bi kere karsına alıp demedin ki kızım son karar senin biz istemiyoruz ama demedin anca böyle yaptınuz dedim bana dedigine bak hala beynim zonkluyor sen bu kadsr istiyosun bişeymi yaptın doktora götürcem bu ne demeeekkk Allah aşkınaaa bu denirmi kıza insan cocuguna dermi..Bide kardesimde gelmiş basıma o da saydırıyor hep böylr yaptılar bana işte..Annemle konusamıyordum sonra kardeslerimde üzsrime geliyprdu bi o bi annem ben baptım ama ne evkenmek istedim şstemeseler bile insan evladının yanında olmazmı git naparsan yap dediklerinde daha kötü şeyler yasarsam napcaklar o zamanda sileceklermi cok yazık gercekten bana deseler ailen böyle yapcak inanmazdım banada annem diyor sen eskş sen depilsin ama asla kendileri haksız değil hep benmişim hep
Üzülme lütfen, herşey olacağına varır. Artık diyecek bişey kalmadı. Hiç birşey yapamıyorsan ayrı ev tut kendine. Yaşama ailenin yanında.

Bence o evden ayrılın imkânınız varsa. Hayır sevgiliniz için değil,kendiniz için. Siz mal misiniz ki sizi alıyor-veriyor ? Bir keresinde babam ben kizimi kimseye vermem demişti gülerek,ben mal mıyım beni veriyorsun diye terslemiştim. Burada ebeveynler iyiligini ister diyenleri de anlamıyorum.Saç baş yoldurtur bu tipler. İyiliğini isteyen insan tavır koyar,mantıklı konuşur,yanlış olsa da kararına saygı duyar. Burada her gün konular okuyoruz "Ailem yapma dediği halde yaptım o yüzden geri dönemem". Aile zamanında arkasında durmadığı icin geri dönemiyor çoğu kadın. Ebeveynler kızlarını "mal"olarak görüyor. Annen sana dese ki istiyorsan evlen,zamana bırak birbirimizi tanıyalım ama benim rızam yok siz zaten beklerdiniz. Ya da alıp karsisina mantıklıca konuşsa artılarını ve eksilerini sıralasa. Onu da geçtim en azından dese ki eğer şu bölgede yaşarsanız kabulüm. Aileniz kararınıza saygısız. Ama bence evlenmeyi bir süre askıya alın sebebi de şu kültür farklarınız varmış. Bir de kaçarak evlenirseniz ve elinizde maddi imkânınız yoksa karşı tarafın ailesi sizi ezer. Bir anlaşmazlık hâlinde gidecek yeriniz kalmaz. Evleri ayırıp ailenize tavrınızı koyun onların onayını alın demiyorun ama durumu kabullendirin. Olası bir ayrılık durumunda çalacak kapınız olsun.

Çok kötüyüm kızlar napayım ben..?Uzun ilişkim vardı ailem memleketine taktı daha tanımadan,neyse sonra zorumla tanıstılar ama zar zor tabi,daha tanımadınız dedim yapmayın anne baba neyse tanısmalarda sıkıntı cıkmadı,ailem soguktu ama genelde neyse,sonra baktık olmuyor çünkü banamda babasını sürekli tersledi telefonda ,onlar bıraksın diye yapmıs babam,cocukda bunaldı bende ayrıldı benden,aileme akrabalarıma rezil oldum dedi herkes sormuş etmiş ona bide bunaldımı ne bilmiyorum,sonra geldi 1 ay sonra başladık ama ben genelde yapıcıydım hep,annem hep iş olmasın diye engeller koydu durdu,2 yıldır anlatmaya calıstım anne güzellikle yapalım söz takcaktık çünkü,ya bagırdı ya yok dedi asla normal şekilde beni dinlemedi onlar seni üzer sen orda 1 ay durmazsın dediler bana,evimiz barkımız ayrı olcaktı zaten ailesiyle yaşamıcaktın da,neyse ben araya aracılar soktum annem daha cok kızdı vermicem de vermicem,anne diyorum bak ev aldı bişeyler yapıyor etme dedim yok asla dinlemedi bana bu akşam dedi ya o ya biz,evimden defol git yeter dedi,yarın al herşeyini cık bu evden dedi bana annem,hatta odama geldi bana diyor sen onla bi halt yedin bu ısrarın ondan mı doktora götürücem demezmi bana kafamdan asagıya kaynar sular döküldü..Bir kere dedim adam gibi benle konusmadın hep böyle pis şeyler düşündün o yüzden dedim bu durumdayız..Agladım agladım çok kötüyüm,gene geldi kapıdan dedi yarın sabah seni evde bulmucam defol git dedi sabah,napıcam ben kızlar?Ben seviyorum dedim ya 2 yıldır anne beraber olsun nolur demelerimi hiç aldırmadı cocuklada konuscam o da diyordu bana vermezlerse gidiş evlenelim diyordu,ama korkuyorum annem o kadar kafamı doldurduki ben böyle istemedim ama işte...Ama bana dedigine bakarmısınız sen bu kadar istiyosun sen bişeyler yaptın doktora götürücem dedi bana ya..28 yasındayım kızlar ben bana dedigine bakarmısınız..Ve yapmadım yapmadım annem çok kötü düşündü hep ama,şimdi iş yerime gidicem kalıcam bi müddet kafam cok karısık ve cok yorgunum dayanamıyorum
Size yakın yaşlarımda -25- iken bunun aynısını yaşadım.
Benim memleketime ve kültürüme uzak birisi ile ailemi tanıştırmaya kalktım.
Sizinle aynı tepkileri verdiler ,
Ben de sizinle aynı tepkileri verdim :)
Sonuç ;
Ailemle tanıştıktan çok kısa bir süre sonra ayrıldık.
Çünkü ailem haklıydı , birbirmize uygun değildik.
Hiç pişman değilim ,
Çooook sevdiğim biri var , çok şükür.

Ailenizi dinleyin , %99 haklı oluyorlar.

İçeriği okumadım ama başlığa istinaden yazmak istedim.Bu dünya bir ödül ya da ceza yeri değil.Bir şeyleri hak ettiğimiz için cezalandırılmıyoruz ya da tam tersi ödüllendirilmiyoruz..Herkesin sınavı ayrı ayrı sadece. Bol şans.

Sahsi fikrim inada bindirmemek, biraz durumu zamana bırakmak. Ama sahsen sizin yerinizde olsam bu saatden sonra ailemle de birlikte yaşamam. Annenizin davranışı o kadar terbiyesiz ki. Annem böyle şeyler yapsa heralde evde kiyametleri koparirdim. Ne demeo doktora götürmek. Karşı tarafta atıp tutmadan önce insan önce bir dönüp kendi cahilliğine ve insafsızligina da bakmali. Annenize selamlarimla iletirsiniz. Belki haklı sebepleri var adami istememek için ama bu size böyle davranmasını asla haklı çıkarmaz

Aileden vazgeçmeyin yazmış herkes ama beni evden kovan ne kadar ailemdir? Bilemiyorum. Çalışıyorsunuz. Yarın öbür gün adamla bir sorun çıktığında tek başınıza ayakta durabilecek kadar geliriniz varsa gidip evlenin. Kocaman kadınsınız, kendi kararlarınızı kendiniz verin. Umarım çok mutlu olursunuz.

Back
X