ben de artık yettiremiyorumm

İşin sırrını paylaşın lütfen üstadım

Salak galiba
İki çocukluyuz üstelik ikisi de okula gidiyor dışarda yemek iki ayda bir çıkıyoruz kıyafet falan asla çocuklarımınkini eksik etmem eşim de yeni esnaf üstelik ama gayette geçinebiliyoruz ha tatilimiz sekiz senedir hiç olmadı biz de devre mülk aldık bu sene ama borçlarımız da var borçlarımızın üç katı kadar alacağımız da millet borcunu verse rahatlayacağız bayaa ama pahalı bi yerde değiliz iç anadoluda kalıyoruz ve uygun bir şehir tabii sebze meyve burdada pahalı ama lüks harcamamız yok sıkıntı olmuyor o yüzden mesela 350 liraya botta alabiliyoruz yani ben burdakileri okudukça ülke battı da haberimiz mi yok diyorum

Bizimkisi üç ay önce idrar yollarından rahatsız oldu. Sistit gibi birşey. Tedavisi için 1500 tl verdik diğer mamaları vitaminleri dışında. Ben o gün eve gidip o 1500 tl için ağladım resmen sinirimden.
Ve evet bu devirde kedi bakmak bile lüksmüş anladım.

Etiketine bakmadan alış-veriş yapardım. Şimdi mağaza seçiyorum.
Evi değiştirecektim, elektrik faturası iki katına çıkacak dubleks evde diye vazgeçtik. Geçen ay 360 lira elektrik faturası ödedim. Hoş, ondan önceki ay da o kadar ödedik. Yazın hele 400ü aşıyor. Mecburen klima çalıştırıyoruz. Biz elektriğe bu kadar ödemezdik.

Kırtasiye ürünlerine gelen zamlar mahvetti beni; akrilik boyaların fiyatı kendini 3e katladı. Resim yaparken bile düşünmek zorundayım; "Fazladan boya almak yerine, çocuğumun bir isteğini yerine getiririm" diye boyama azaltır oldum. Kuaföre gitmelerim azaldı. Evcilim var, mamalara zam geldi. Ve dahası. Kriz yok desin dursunlar, açlık sınırındakiler de anca şükretsinler. Şükrede şükrede batıyoruz.

Yettirebilen kimse sırrını bana da versin. Evli değilim, çoluğum çocuğum yok ona rağmen ayın sonunu getirirken zorlanıyorum. Hadi tek başınayken kendini idare edebiliyorsun, bugün de yemeyim diyebiliyorsun da çoluğun çocuğun varken onun yemesinden içmesinden kısamazsın. Zor yani ne diyeyim, işin kötü yanı daha da zor günlerin gelecek olma ihtimaline kimse şaşırmıyor.

Ülke batınca da haberiniz olmaz sizin.

işte benim gibi sosyetik olan arkadaşım da geldii bir kaç arkadaş daha vardı uyudular galibaa

Alım gücü gerçekten çok düştü.
Geçen gün durakta tek bacağı olan bir dede sohbet etmeye başladı. Diyor ki "üç ayda bir 900 lira veriyor devlet, bu halim için. Faturaları ödüyorum, bulgur alacak param yok"

Rahatlığınıza ve düşen hayat standardımıza ülke olarak yaklaşımınıza şaşırdım....
Ülke olarak batmayız umarım ama bu yorumunuzu üzülerek okuduğunuz zamanları da görebiliriz

asgari ücret değildir umarımm yok yav değildirr
Hayır değil çalışan bir bayanın harcamalarıyla ev hanımının ki çok farklı oluyor tabii istasnalarda var.mesela bizim okulda bir veli ev hanımı ve okula jipiyle gelip bırakıyor çocuğu alıyor çok hevesleniyorum ona bizim arabamız yok daha alıcaz ama burda okuduklarımdan sonra araba ekstra masrafa giriyor

işte benim gibi sosyetik olan arkadaşım da geldii bir kaç arkadaş daha vardı uyudular galibaa

Bugün evlilik yıldönümümüz, yemeğe çıktık, oradan da sinema. İçim acıdı ödenilen paraya. Önceden umurumda olmazdı; şimdi bu günü nerelerden telafi edeceğim bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…