ben de artık yettiremiyorumm

Eşimle tek avuntumuz oğlumuzun tuvalet alışkanlığını kazanmış olması. Ben hiç bir zaman çok kıyafet almadım ama yaşı büyüdükçe almak istediğim etkinlik kitaplarının en ucuzunun 50 lira olduğunu görünce onlardan da almaz oldum.haftada iki kere köfte yedirmenin de çok zor olduğunu gördüm. Kedimin 10 liraya aldığım kumu 34 lira olmuş dışarı mı atayım.mamayı hiç saymıyorum. Sene de iki kere kaş aldırır oldum gerisini ben hallediyorum. Ispanak almanın lüks olduğu bir kış yaşıyorum, yıkamaktan kurtuldum diye seviniyorum.polyester kıyafet giymediğim için ve sağlıklı tekstil de artık kilitli vitrinlerde satıldığı için sürekli erteliyorum bu alışverişi. Bulaşık makinesi tabletine eğilerek yaklaşıyorum. O kadar hürmet etmeye başladım. İstediğim hastahanede ameliyat olamıyorum, istediğim sağlık hizmetini alamıyorum en kötüsü.vs vs uzar gider. Görmek istediğim ülkeleri, şehirleri göremeyeceğimi düşündükçe de mutsuz oluyorum. Şımarık değilim, lüks yaşamıyorum sadece insan kalmaya çalışıyorm. Allah yardımcımız olsun

Valla canım ülke battımı krizmi var onu bilemem medyaya yansımıyor artık haber alma özgülüğümüzde kısıtlı
Ama orta gelirli aileler bile standartların üstünde yaşayabiliyordu bir zamanlar
şimdilerde fatura ve mutfak masrafı düşünmekten kendimizi alamaz olduk
Büyükşehirde yaşıyoruz fabrikamızı kapattık 60 çalışanı çıkardık çevremizdeki işverenlerin bir çoğu bizim gibi kapattı yada küçülmeye gitti
Bırak 350 liralık botu almayı işsizlik maaşı bile vermiyorlar bize işveren olduğumuz için
Aynı ülkedemi yaşıyoruz acaba

çocuğa sinema sözü verdim yarına tek izleyemez mecbur 2 bilet 3d ye .e çocuk yemek yiyecek hadi ben yemeyeyim evde yerim.değiştireceğim ürün var ucuzunu almıştım şimdi üste 50 tl verilecek en az değişim için.okul çorapları eskımış 4 çorap alınacak .bunlar en azından 200 ye yakın para yapıyor.lüks nerede burada

Reactions: 000
Sizin gibi büyük şirketler krizlerden daha çabuk etkileniyor Allah yolunuzu açık etsin inş bir çıkar yol bulursunuz

hediye istemiyoruz artık özel günlerde utanıyoruz

Aynen "Hediye filan uğraşma canım cidden gerek yok şu sıkışıklıkta" dedim. Adam yine de yemek organize etmiş, sinema bileti almış öyle çıktık. Güzel iyi hoş da işte önceden bu bir lüks değildi. Sinemaya, tiyatroya gitmek lüks müdür ya? Onu bile düşünür oldum. Hayır durumu ne kötü olanlar var nasıl şükür deyip oturuyorlar ve katlanarak hala aynı düzeni devam ettirebiliyorlar benim aklım almıyor. Abi ben rutinlerim biraz bozulunca strese girdim, bu adamlar açlık sınırında yaşayıp nasıl ses çıkarmıyorlar ben anlayamadım gitti.

Şimdi içiyo takılıyoruz öyle karşılıklı; daha kendi çapımızdaki minik kutlamamız tam manasıyla bitmiş sayılmaz, bu akşam trink gitti 500-600 lira mesela, şimdi ben bunu yine bir yerlerden tolare edeceğim. Önceden böyle kaygılarım yoktu.

Bizimkisi bir ayda üç kilo mama yiyor yaş maması hariç
Benimkiler de haftada iki kez yaş mama yiyor. Haftada sekiz paket ediyor o da vermesem mutfağın kapısında ağlıyorlar, bir bakışları var sanki aç gibi, tamam söz akşam gelirken alıcam diyorum sabah işe giderken oy bıdıklarım benim

evlilik yıldönumunu kutlarım canım.Ama yandın şimdi gelirler yemeğe 500 mü verilir biz onla 1 ay geçiniyoruzcularr hatta çeyrek bile atıyorlar kenara

Sanki benimde derdimi dillendirmiş gibi olmuş yazınız aynı isyanlar bende de var

iyi ki evcilim yokmuş dedim.olsaydı atamazdımya kuzuyu mecbur kendimden daha da kısıp onada bakacaktım kızım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…