- Konu Sahibi Heytttt be
-
hediye istemiyoruz artık özel günlerde utanıyoruzBugün evlilik yıldönümümüz, yemeğe çıktık, oradan da sinema. İçim acıdı ödenilen paraya. Önceden umurumda olmazdı; şimdi bu günü nerelerden telafi edeceğim bakalım.
Evdeki kapsüllü makinaya yeni kapsül almak yerine aldığım filtre kahveyle kapsülleri doldurmaya başladım :)fikrimi çalmışlar teliff hakkı isterimmm
canımm kankilerimmmm gelin sarılalımHerkes kemerleri sıkti
Sadece siz degil
Ulkedeki cogu insan sizin kader arkasiniz yani
Rahat olun
Valla canım ülke battımı krizmi var onu bilemem medyaya yansımıyor artık haber alma özgülüğümüzde kısıtlıİki çocukluyuz üstelik ikisi de okula gidiyor dışarda yemek iki ayda bir çıkıyoruz kıyafet falan asla çocuklarımınkini eksik etmem eşim de yeni esnaf üstelik ama gayette geçinebiliyoruz ha tatilimiz sekiz senedir hiç olmadı biz de devre mülk aldık bu sene ama borçlarımız da var borçlarımızın üç katı kadar alacağımız da millet borcunu verse rahatlayacağız bayaa ama pahalı bi yerde değiliz iç anadoluda kalıyoruz ve uygun bir şehir tabii sebze meyve burdada pahalı ama lüks harcamamız yok sıkıntı olmuyor o yüzden mesela 350 liraya botta alabiliyoruz yani ben burdakileri okudukça ülke battı da haberimiz mi yok diyorum
Kısır yesilsogansiz olmaz ki.kısırıma dereotu aldım maydonoz aldım yeşil soğan almadım bilin bakalım nedennnnn
Rahatlığınıza ve düşen hayat standardımıza ülke olarak yaklaşımınıza şaşırdım....
Ülke olarak batmayız umarım ama bu yorumunuzu üzülerek okuduğunuz zamanları da görebiliriz[/QUAlım gücümüz düştü evet haklısınız ama ben bunu fırsatçılara da bağlıyorum daha dün çıktı haberlerde denetim yapılacak diye ve elimizden sadece dua etmek gelir sadece çoğu kişiler gibi buna fazlaca üzülmüyorum bakış açısı diyelimRahatlığınıza ve düşen hayat standardımıza ülke olarak yaklaşımınıza şaşırdım....
Ülke olarak batmayız umarım ama bu yorumunuzu üzülerek okuduğunuz zamanları da görebiliriz
Bizimkisi bir ayda üç kilo mama yiyor yaş maması hariçYa ben napim dört kedim var evde. Nd mama yiyorlar ve on kilo mama üç ay gidiyor. Ve 400 küsür 10kilo mama
Malt macunu kumu derken batıyorum
Sizin gibi büyük şirketler krizlerden daha çabuk etkileniyor Allah yolunuzu açık etsin inş bir çıkar yol bulursunuzValla canım ülke battımı krizmi var onu bilemem medyaya yansımıyor artık haber alma özgülüğümüzde kısıtlı
Ama orta gelirli aileler bile standartların üstünde yaşayabiliyordu bir zamanlar
şimdilerde fatura ve mutfak masrafı düşünmekten kendimizi alamaz olduk
Büyükşehirde yaşıyoruz fabrikamızı kapattık 60 çalışanı çıkardık çevremizdeki işverenlerin bir çoğu bizim gibi kapattı yada küçülmeye gitti
Bırak 350 liralık botu almayı işsizlik maaşı bile vermiyorlar bize işveren olduğumuz için
Aynı ülkedemi yaşıyoruz acaba
hediye istemiyoruz artık özel günlerde utanıyoruz
Benimkiler de haftada iki kez yaş mama yiyor. Haftada sekiz paket ediyor o da vermesem mutfağın kapısında ağlıyorlar, bir bakışları var sanki aç gibi, tamam söz akşam gelirken alıcam diyorum sabah işe giderken oy bıdıklarım benimBizimkisi bir ayda üç kilo mama yiyor yaş maması hariç
evlilik yıldönumunu kutlarım canım.Ama yandın şimdi gelirler yemeğe 500 mü verilir biz onla 1 ay geçiniyoruzcularr hatta çeyrek bile atıyorlar kenaraAynen "Hediye filan uğraşma canım cidden gerek yok şu sıkışıklıkta" dedim. Adam yine de yemek organize etmiş, sinema bileti almış öyle çıktık. Güzel iyi hoş da işte önceden bu bir lüks değildi. Sinemaya, tiyatroya gitmek lüks müdür ya? Onu bile düşünür oldum. Hayır durumu ne kötü olanlar var nasıl şükür deyip oturuyorlar ve katlanarak hala aynı düzeni devam ettirebiliyorlar benim aklım almıyor. Abi ben rutinlerim biraz bozulunca strese girdim, bu adamlar açlık sınırında yaşayıp nasıl ses çıkarmıyorlar ben anlayamadım gitti.
Şimdi içiyo takılıyoruz öyle karşılıklı; daha kendi çapımızdaki minik kutlamamız tam manasıyla bitmiş sayılmaz, bu akşam trink gitti 500-600 lira mesela, şimdi ben bunu yine bir yerlerden tolare edeceğim. Önceden böyle kaygılarım yoktu. Bu durum psikoloji de bozar.
iyi ki evcilim yokmuş dedim.olsaydı atamazdımya kuzuyu mecbur kendimden daha da kısıp onada bakacaktım kızım gibiBenimkiler de haftada iki kez yaş mama yiyor. Haftada sekiz paket ediyor o da vermesem mutfağın kapısında ağlıyorlar, bir bakışları var sanki aç gibi, tamam söz akşam gelirken alıcam diyorum sabah işe giderken oy bıdıklarım benim
Atamam nasıl atayım ortalık psikopat doluiyi ki evcilim yokmuş dedim.olsaydı atamazdımya kuzuyu mecbur kendimden daha da kısıp onada bakacaktım kızım gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?