ben de artık yettiremiyorumm

Çayyolundakine gidiyorum sıklıkla da fiyatlar makuldu, oradaki mi uçuk?
Gerçi makul dediğim de her zaman gittiğimiz bigs chef, timbo, newcastle falan.
Yoksa yine uçuk tabi de, bölgede ucuzu yok biz ne yapalım.
biz oraları da terk edeli 1 yıl oldu kuzummm.avm de yıyoruz artık bahşiş te yok hem missss.köfteci yu..f favorimiz oldu artık

Ooo ben termosta filtre kahveye geçeli çok oldu.
O malum markadan termos koleksiyonu yapıyordum. Eylül gibi 60-90 tl arasında aldığım termoslar 124 tl olmuş. Onları da alamam artık.

Evet bende artık evde makinada demleyip termosa koymayı planlıyorum. Ya da termosu yanıma alıp granül kahve içicem

Dışarda yemek kahve olayı eskiden günlük rutinimdi şimdi haftada 1-2 bile bütçemi çok zorluyor.

Allah herkesin yardımcısı olsun.

biz oraları da terk edeli 1 yıl oldu kuzummm.avm de yıyoruz artık bahşiş te yok hem missss.köfteci yu..f favorimiz oldu artık
Eşim bayılır oraya
Arkadaşlarla çıkınca oradayız da kendimiz çıktığımızda aynı avm usulü.
Hatta bazen direkt yemek yiyip çıkıyoruz, hal böyle iken her gün sabah akşam ayrı gezen arkadaşlarımın kara para akladıklarını düşünmeye başladım.

Çayyolu çukurambar incek yolunu bile unuttum hala o cafelere giden varmı acaba diye düşünüyorum arada :)
Lüks arabamı kaybedince otobüsle de gidilmez ki oralara otobüs geçiyomu oralardan onu bile bilmiyom

Çayyolu çukurambar incek yolunu bile unuttum hala o cafelere giden varmı acaba diye düşünüyorum arada :)
Lüks arabamı kaybedince otobüsle de gidilmez ki oralara otobüs geçiyomu oralardan onu bile bilmiyom
iyi bir konuya değinmişsiniz ben mesela kendi arabamı sadece market doktor kızın okulu yakın arkadaşa gitmek te kullanıyorum.o tür yerlere eşimin aracını tercih ederim.benim ki ortalama bir araç ama oralarda utanıyor kuzummm yanına parkeden lerden .vale bile begenmıyor yavv.

Tıklım tıklım valla her yer.
Otıracak yer yok.
Hadi buralar neyse de maidan, next level cafeleri de tıklım tıklım.
Gerçekten ne zenginler varmış da bizim haberimiz yokmul Ankara’da.
Bir de memur şehri derler, memurlar pazar market yolunu unuttu.

o konuda bilgim çokta yazmayacağımm

Bu çağda hala 1950 ler 1970 lerce ki kuyrukları örnek gösterirler. .

Olmazmı canım
Parasıyla iş yapan ticaret erbabı çok kazandı bu dönemde
Bizim gibi üretici olup ithalat ihracat yapan malıyla üreterek para kazananda sıfırı tüketti fabrikalara kilit vurdu

14 liraydı bugün almadım alamadımmm üüüü .patates salatası bile lüks oldu bana .
Ben de çok severdim patates salatasını, yeşil salatalarıma da koyardım ama çok uzun zamandır alamıyorum hiç. Geçenlerde canım bu kış mevsiminde karnabahar çekti. Dedim alacağım bakmayayım fiyatına. Manavdan küçük karnabahar aldım 1 kilo civarında 9 lira ödedim. Ondan bir hafta sonra dedim karnabahar bu kadar pahalıysa brokoli alayım bari bu sefer brokoli 14 lira olmuş karnabahar 6ya inmiş. 1 küçük havuç 1 küçük soğan aldım hasta oldum çorba yapayım diye birer lira verdim çıktım. Ne yapacağımı şaşırdım valla.

Bu olay kuru kuru Şükür durumudur.
Sen elinden gelen her şeyi yaparsın sonra şükredersin, bu oldu çok şükür ama elimden geleni yaptım dersin.
Böyle bir şeyleri düzeltmeden her şeye şükür bana çok yararsız geliyor.
Elinden geleni yap, gerisini bırak olan sonuca ondan sonra şükür de.
Bir de hala Türkiye'deki pahalılık durumunu kabul etmeyenler mevcut.
Onlara ne anlatacaksın ki?
Patlıcan fiyatı artmış diyorsun ee yaz sebzesi diyor.
Daha önce de yaz sebzesiydi ama fiyat böyle değildi.
Yahu millet peynir alamıyor artık ya.
Bilindik güzel bir yağlı beyaz peynir 19 liradan 30 liraya geldi, bu nedir ya??
Artık ben bu tiplerin ciddi ciddi gurbetçi olduğunu düşünüyorum, herhalde euro maaşları ile burada yaşıyorlar.
Başka bir açıklaması olamaz.

Olmazmı canım
Parasıyla iş yapan ticaret erbabı çok kazandı bu dönemde
Bizim gibi üretici olup ithalat ihracat yapan malıyla üreterek para kazananda sıfırı tüketti fabrikalara kilit vurdu
Ben esnaf kısmına hakimim eşim ve çevresi dolayısıyla.
30 küsür senelik dükkanı yazın kapattılar.
Ne krizler atlattılar da buna dayanamadılar.
Ama çok şükür biz ucundan döndük, erken kurtulduk.
Şuan diğer aynı mağazacılığı yapan tüm çevremiz zararına vererek kurtulmaya çalışıyor dükkanlarından.
Batan, kaçan, piyasaya milyonlarca borç takan da cabası.
Allah çocuklarımın yüzüne güldü de, eksiye girmeden devrettik gitti.

evime yakın markette karnabahar 2 haftadır kilosu 6.90 dı ben çok severim kızartmasını .bugün 5 tl den aldım ucuz diye sevindim ya.1 kılosu yetmıyor zaten yarısı çöp en az 2 kılo alıyorum.brokoli hiç almadım bu kış valla.buzluğum kat kat yazdan sebze dolu altın değerindeler artık onlar

insanlar bir zamanlar beğenerek aldıkları elmas pırlanta işçilikli altın takılarını yok pahasına satıyorlar artık nette .geçen ay bir tane aldım hakkını helal et diye diye öldüm 3 te bir den azdı sattığı değer.

Bizde de drumlar vahim :) Sirf az harcayalim elimizde paramiz olsun diye gune girdik kari koca :) Adamlar aralarinda bin liraya biz kadinlar da 15 gunde bir 200 lirasina girdik :) ha noldu ikimize de kurada ilk aylar cikti o parayi da yedik :) kredi karti borcumuzu kapattik 15bin kadar vardi Kredi kartlarini kapattirdik asla kullanmamak uzere yemin ettik Bakalim ne olacak

keşke ben de yapabilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…