Ben de bebek istiyorum :(

fenolftalein01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
15
4
1
40
5 yıllık evliyim önceden ben de bebek düşünmüyordum ancak şu an çok istiyorum borclarimizdan dolayi erteledik bu zamana kadar borcumuzun bitmesine bi senemiz var eşim borç bittikten sonra hamilelik başlasın istiyor ben ise simdi hamilelik istiyorum bebek gelinceye kadar borclar bitmis olur diyorum ancak eşim daha rahat davranabilmek adina hayır diyor çok üzülüyorum cok anlattim kavga ettim duygusal anlattim ama yok bi aydır bu konuyla ilgili konusmuyorum ama bu konuyu icimden atamiyorum 1 yıl sabredebilecegimi hic sanmiyorum

Hamileyken de çok masrafiniz olacak sadece doğum olunca olsa. Bence esinizi dinleyin borçlar bitsin öyle yapın Hem siz rahat edersiniz hem bebek

Bir 5-6 ay daha bekle ve ondan sonra tekrar konuyu ac. Bebek pat diye olmuyor. Insanlar aylar, hatta yillar cabaliyor bir bebek icin. O zamanda esini senin ile beraber doktora gitmeye ikna et. Bare tüm kontrölleriniz olsun ve esinde doktordan duymus olur bebegin öyle kolay olmadigini.

Ancak simdi konuyu hic acma. Tavirda yapma, normal davran. Yoksa esin inat eder ve bebek fikrinden tamamen sogar. Korkma canim, 5-6 ay cok cabuk geciyor zaten.

Canım bu yazımı eşine okutabilirsin.
Evlendik ,3sene aynı sebeplerden eşim çocuk yapmadı ben çok istemiştim.hayır dedi herşey düzene gircek sonra çocuk dedi.çok istesemde saygı duydum ama ona : istediğimiz zaman olmayabileceğini sorunlar çıkabilceğini ve dahada gecikebilceğini söyledim.(25yaşında evlendik,28 yaşında korunmayı bıraktık).7ay sora hamile kaldım 7haftalık kalbi durdu (3adet tekrar çocuk için erteledik) .neyse tekrar korunmayı bıraktık iki ay sora hamile kaldım dış gebelikmiş iç kanama ile ameliyata alındım tüpümü aldılar.ameliyattı iyileşme süreciydi derken 5ay bekledik normale dönmek için.şükür korunmayı bırakınca 3.kez hamile kaldım ama doktor bile şaşırdı şanslısın dedi tek tüple bukadar kısa sürede hamile kalmışsın.yani tek tüple daha uzun süreler bekliyorlarmış genelde ve tekrar dış gebelik yaşama sansı yüksekmiş.özetle eşim hep pişmanlığını dile getirir.keşke plan program yapmasaydık daha erken korunmayı bıraksaydık der.çünkü yaş ilerledikçe mücadele etmek zorlaşıyor.şuan 30yaşındayız hatta 31. Eşim 29da ilk çocuk 31 de 2.çocuk planlıyordu.şimdi ikincisi aklına bile gelemiyor çünkü çok yorulduk yaşadıklarımızdan.kısaca sizin planlarla olcak bişey deil.akışına bırakın o nezaman gelecekse ozaman geliyor zaten...selametle inşAllah.

Sabredememek nedir ya.Her isteyenin anında çocuğu mu oluyor.Kürtaj olun demiş sanki eşiniz.Maddi anlamda rahat olmak istiyor ki iyi bakabilsin size de bebeğe de.Çok haklı boşuna kavga edip huzurunuzu bozmayın.Rahat rahat sevişemezsiniz bile bu stresle.Hem siz ne kadar plan yaparsanız yapın,Allah ne zaman uygun görüyorsa o zaman oluyor bebek.

Ben de istendigi an olmayabilecegini bildigim icin denemeye baslamak icin sabredemeyecegimi söylemeye calisiyorum

Karşınıza alın güzelce konuşun yükselmeden.Ama hala istemiyorum derse ortak bir tarih belirleyin onuda istemezse çalışmalara onun istediği tarihte başlayın yoksa çok fena başınız ağrır

eşin haklı. içgüdüsel olarak depreşen annelik hislerini az daha bastır.
ayağına yorganına göre uzat, iki ayağını bir pabuca sokmak gibi atasözleri sizler için gelsin heyydeee..

Korunan o ise del kondomlarını
kandırılmış erkek. hiç hoş değil. bu anne baba olma işi ortak karar verilmeli. biri cok istiyor diye bir şey yapıldığında (herşey işçin sadece çocuk değil ) istemeyen yada az isteyen taraf cok isteyip direten tarafa laf sokar. en ufajk bir arızada sen istedin, senin yüzünden, kaşındın vs. der.
en güzeli ortak karar.

Hemen isteyince çocuk oluyor mu ??? Günümüzde artık gdo'dan şeklimiz bile değişecek diye korkuyorum ben kaldı ki onca hormonlu yiyecekler içinde hemen çocuk olsun.. Sağlıklı veya sağlıksız her kadın elbet çocuk için uğraşıyor 20yasinda gencecik kadınlar var tüp bebek için uğraşan ! Yiyecek ekmeği varsa o çocuk zaten doğacak, borç bitmesine 1yil kalmış zaten bebek dogana kdr da bitmiş olur çoktan... Hayır ne zannediyor insanlar çocuk doğdu hoooppp aldık ettik gerekenleri daha ihtiyacı olmayacak mı ? Asil doğduktan evlendirene kdr o kişilerin belli başlı ihtiyaçları mutlaka olacak. Ama bi yandan da adam istemiyorsa çocuk falan zaten hep bir bahane bulur ve bence zorlama yapmadan ikna yoluna gitmek lazım yoksa o çocuğu zorla yapar sıkıntılı gebelik dönemi olursa sen istedin der başına kakar. Ya da bir sure gündeme getirme kendisi belki söyler

kac yasindasin

esine sunu soyle kendi de arastirsin 30 dan sonra kadinda yumurta rezervleri azaliyor ben suan 30 yasindayim 29 yasinda esinle cocuk calismalarina basladik 9 aydir ordada bebek yok 1 yil sonrasi sizin icin her sey daha da zorlasa bilir ESIN KAC YASINDA BU ARADA

valla ben korunmayı bıraktım bi 6 ay falan geçti hamile kaldım, 2 defa kimyasal gebelik geçirdim, şuan çok şükür hamileyim, bence başlayın, kaldı ki çocuk o kadar masraflı birşey değil doğuma kadar, abartmadıktan sonra,saçma sapan gereksiz moda şeylere harcamıyverirsiniz para,kaldı ki artık o kadar klişeleşti ki bazı şeyler...

Eşine sor bakayim Allahın zoruna gitmez mi hele bi dene bakalım olacak mı çocuğun Allah yardimcin olsun Rabbim gönlüne göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…