Yiaaa çok teşekkür ederim. Hepimiz kadınız. Ben sizden eksik veya daha az kadın olduğumu düşünmüyorum. Evet birtakım üreme eksikliklerim olabilir ama bu beni daha az kadın yapmıyorAramıza hoşgeldin bacım... bu ülkede kadın olmak bu kadar zorken sen bu tercihi iradenle yaptıysan hepimizden daha kadınsın demektir, öpuyorum cesaretinden
Tabii ki amacım böyle değil. "Ben transim, ben şunu yaparım, bunu yaparım" gibi şeyler söyleyerek insanları rahatsız etmek en son isteyeceğim şeylerden birisi. Fakat ses, yüz ifadesinde kalan erkeksi duruş gibi durumlar trans olduğumu belli ediyor maalesef. Bundan ötürü beni kadın değil kadınsı olarak görmeleri canımı sıkıyorbunu etrafa duyurmaya çalışmadığınız sürece kimse size karışmaz zaten. ama insanların gözüne sokmaya çalışırsanız ben de dahil çok insandan tepki alırsınız. bu sizin özeliniz. kimseye söylemek zorunda değilsiniz.
mesela biri çıkıp etrafta dese ki; ben filan pozisyondan başka sevişmeyi sevmiyorum. ona demezler mi e bundan bize ne diye... bu senin özelin. bize anlatma diye...
şuan mutluysanız biz de mutluyuz. hoşgeldinizHepinize merhaba arkadaşlar. Ben trans bir kadınım(erkek olarak doğdum ve kendimi kadın hissediyorum). Buraya bir kadın olarak üye olmak, sizlere içimi dökmek istedim biraz.
Kendimi bildim bileli bedenimle uyuşmayan şeyler vardı. 4-5 yaşlarımı hatırlıyorum. Diğer erkek çocukları gibi futbol oynamazdım, kızlarla evcilik oynardım. Hep onlara gıptayla bakardım. Onların saçı uzundu, benimki kısa. Onlar pembe giyerdi, ben mavi. Onlara Ayşe denirdi bana Ahmet...
Bu durumu zaman içinde çözmeye çalıştım. Sebeplerini araştırdım, hormonlarıma baktırdım, psikiyatriste gittim ve durumu öğrendim. Anne karnında hormonların düzensizliği sonucu beynimin kimi noktaları kadın beyni şeklinde gelişmisti. Bu kadın olarak gelişen kısımlar benim cinsel kimliğimi belirliyordu, sizler gibi ben de kendimi kadın hissediyordum.
Yıllarca kendimi erkek olarak devam etmeye zorladım. Erkek ortamlarında bulundum. Sürekli erkeklere özgü aktivileter yaptım ama bunların hiçbiri benim için zevk veren veya güzel şeyler değildi. Benim ruhum bir kadın, bunu kabul ettim ve artık böyle yaşıyorum
Ekleme : İşin dini boyutunu biliyorum, ben kimseye zarar vermiyor, taciz etmiyor, iğrenç şeylere zorlamıyorum. Bu benim hayatım lütfen beni olduğum gibi kabul edin ve sevin
ssdfdsafggsfsbunu etrafa duyurmaya çalışmadığınız sürece kimse size karışmaz zaten. ama insanların gözüne sokmaya çalışırsanız ben de dahil çok insandan tepki alırsınız. bu sizin özeliniz. kimseye söylemek zorunda değilsiniz.
mesela biri çıkıp etrafta dese ki; ben filan pozisyondan başka sevişmeyi sevmiyorum. ona demezler mi e bundan bize ne diye... bu senin özelin. bize anlatma diye...
Operasyon geçirmeyi düşünmez misiniz? Böylece sesiniz incelir yüz ifadeniz yumuşar siz de daha rahat edersiniz böylece.Tabii ki amacım böyle değil. "Ben transim, ben şunu yaparım, bunu yaparım" gibi şeyler söyleyerek insanları rahatsız etmek en son isteyeceğim şeylerden birisi. Fakat ses, yüz ifadesinde kalan erkeksi duruş gibi durumlar trans olduğumu belli ediyor maalesef. Bundan ötürü beni kadın değil kadınsı olarak görmeleri canımı sıkıyor
Nasil iyi hissediyorsaniz o kimlikle devam edin. Kendinizi bi kaliba sokmak zorunda degilsiniz. Eminim cok fazla cevre baskisi vardir igrenc sozlere hakaretlere maruz kaliyorsunuzdur ama onemsemeyinHepinize merhaba arkadaşlar. Ben trans bir kadınım(erkek olarak doğdum ve kendimi kadın hissediyorum). Buraya bir kadın olarak üye olmak, sizlere içimi dökmek istedim biraz.
Kendimi bildim bileli bedenimle uyuşmayan şeyler vardı. 4-5 yaşlarımı hatırlıyorum. Diğer erkek çocukları gibi futbol oynamazdım, kızlarla evcilik oynardım. Hep onlara gıptayla bakardım. Onların saçı uzundu, benimki kısa. Onlar pembe giyerdi, ben mavi. Onlara Ayşe denirdi bana Ahmet...
Bu durumu zaman içinde çözmeye çalıştım. Sebeplerini araştırdım, hormonlarıma baktırdım, psikiyatriste gittim ve durumu öğrendim. Anne karnında hormonların düzensizliği sonucu beynimin kimi noktaları kadın beyni şeklinde gelişmisti. Bu kadın olarak gelişen kısımlar benim cinsel kimliğimi belirliyordu, sizler gibi ben de kendimi kadın hissediyordum.
Yıllarca kendimi erkek olarak devam etmeye zorladım. Erkek ortamlarında bulundum. Sürekli erkeklere özgü aktivileter yaptım ama bunların hiçbiri benim için zevk veren veya güzel şeyler değildi. Benim ruhum bir kadın, bunu kabul ettim ve artık böyle yaşıyorum
Ekleme : İşin dini boyutunu biliyorum, ben kimseye zarar vermiyor, taciz etmiyor, iğrenç şeylere zorlamıyorum. Bu benim hayatım lütfen beni olduğum gibi kabul edin ve sevin
anlamaya çalışmayın, anlamaniz gerekmiyor zaten, saygı duyun yeteryanlış anlama lütfen sana saygı duyuyorum. ama bir şeyi merak ediyorum. sen bu dünyaya erkek olarak gelmişsin ama kendini kadın hissediyorsun zor zamanlar geçirdiğine eminim. nasıl bazı insanların beyninde tümor olusunca tedavi yöntemini arastırıyorlar ya hani. seninde beyninde hormonların kadın beyni şekilde gelişmiş testlere göre, bunun tedavisi yok mu ? ben mi küçük düşünüyorum bilmiyorum ama kişide kendi isteği dışında ters giden bir şeyler varsa tedavi olamalı. erkekten kadın vücuduna geçiş daha zordur. Erkek olarak kalma hormaonları geri kazanma gibi tedavi yok mu ?
bir kere bir kitapta okumustum. Diyor ki allah insanlara hastalık veriyor. insan ölümü beklemiyor insan tedavi olup bu hastalığı yenmeye çalısıyor. bu tarz yönelimlerde hastalık ve tedavi olmalı. ben zaten böyleyim tamamen yöneleyim şeklinde değilde ben bu hastalığı nasıl yenerim gibi.
yanlışım varsa özür dilerim.
benim merak ettiğim ve kafamı kurcalayıp anlamaya çalıstıgım bir konudur bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?