bunu etrafa duyurmaya çalışmadığınız sürece kimse size karışmaz zaten. ama insanların gözüne sokmaya çalışırsanız ben de dahil çok insandan tepki alırsınız. bu sizin özeliniz. kimseye söylemek zorunda değilsiniz.
mesela biri çıkıp etrafta dese ki; ben filan pozisyondan başka sevişmeyi sevmiyorum. ona demezler mi e bundan bize ne diye... bu senin özelin. bize anlatma diye...
Bence siz cinsel kimlikle cinsel yonelimi, yani gay/ escinsel bir erkek olmakla trans bir kadin olmayi karistiriyorsunuz... Cunku gaylik/ escinsellik evet kisinin ozel hayati ile ilgili yani kiminle seks yapmak istedigi, kime asik olduguyla ilgili. Ama translik kadin/ erkek olmakla ilgili.
Bir insan kadin veya erkek oldugunu nasil saklayabilir?
Trans kadinlar cocuk yastan itibaren kendilerini karsi cins olarak hissediyorlar. Ama kucuk yastan itibaren kendilerini ait hissetmedikleri cinsiyette yetistiriliyorlar, erkek tuvaleti kullanmak zorunda kaliyor, erkek kiyafeti giymek zorunda kaliyor, erkek gibi sosyallesmek zorunda birakiliyor... Tanidigim bir trans kiz vardi, kiz Turkiye'nin en iyi universitelerinden birini kazanmis. 17 yasinda bir cocuk daha. Erkekler yurdunda kaliyor. Goruntusu feminen bir erkek gibi ama ici kiz cocugu. Kendini bildiginden beri bu boyle. Yapamadi, okulu birakti. Sonra ailesi de destegi kesti. Lokantalarda calisti, simdi okula tekrar basladi hatta cinsiyet beden uyum ameliyati gecirdi (halk arasinda cinsiyet degistirme olarak bilinen). Kiz ailesinden destek almadigi, sokakta kaldigi gunlerde fuhus da yapabilirdi, bir suru trans kadin buna zorunlu kaliyor.
Yani demek istedigim, ozetle, translik bir cinsel hayat/ cinsel yonelim degildir, kisinin icinde kim olduguyla ilgilidir. Bunu degistiren terapiler oldugu iddia ediliyor (Batida Hristiyan bazi psikiyatristler) ama hicbiri bilimsel olarak kabul edilmiyor. Etkili degil, hatta kisinin psikolojisini daha da bozuyor. Trans insanlarin psikolojisini duzelten, bedenleriyle barismalarini saglayan bilimsel olarak olculup kabul edilmis care cinsiyet uyum sureci (hormon alma, ameliyat, vs).
Biz trans olmayan kadinlar kadin oldugumuzu saklamiyorsak trans kadinlar da saklamamali zaten nasil saklasin? Ha trans oldugunu soyler, soylemez, orasi ona kalmis...