Ben De Bir Kadınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anlıyorum. Sizin gibi insanlara saygı duyuyor ve seviyorum. Takip ettiğim insanlar var. Ben sadece böyle olupta dikkat çekmek için yada kadın olduğunu ispat etmek için aşırı hareketleri olan ce teşirci olan insanlara karşıyım. Örnek vermeye gerek yok heralde. Mesela bayan isyeten erkekler neden abartılı dudak meme ve popo yapıyorlar. Normal olsun. Yada aşırı kahkalı argo küfürlü konuşuyorlar. Benim takip ettiğim kişidefe arada böyle şeyler yapıyor. Bilmiyorum belki yılların verdiği psikolojide olabikir.

bence agız yayarak konuşma ve ayol kelimesi. bunlar her iki cinside kötü gösterdiğini düşündüğüm sözler. genelde translar bunu cok yapıyor. ne yani kadınlar ay ayol agız yayarak konusup salak takliti yapan insanlar mı ?
anlamaya çalışmayın, anlamaniz gerekmiyor zaten, saygı duyun yeter
:)

ssdfdsafggsfs :rolleyes: kız bütun gün burda neler okuyoruz, herkes anonim, herkes ne varsa anlatiyor maşallah, her dert her pozisyon var konularda, kimse özel mozel demiyor, bu kadin daha bir sey anlatmadan carlamışsın, dur bakalim, bişey yapmaya çalışırsa engel olursun, sana bisey yapmasina izin vermeyiz korkma :confused:
Ay asla öyle sapıklık falan yapacak birisi değilim ben. Minnoş bir kızım sadece :P

Tabii ki amacım böyle değil. "Ben transim, ben şunu yaparım, bunu yaparım" gibi şeyler söyleyerek insanları rahatsız etmek en son isteyeceğim şeylerden birisi. Fakat ses, yüz ifadesinde kalan erkeksi duruş gibi durumlar trans olduğumu belli ediyor maalesef. Bundan ötürü beni kadın değil kadınsı olarak görmeleri canımı sıkıyor
gerçekleri kabul edin ve rahatlayın. sizi öyle görecekler çünkü öylesiniz. doktor da size bu yönde bir rapor verebiliyorsa durumunuz sabit hale gelir. ve kimse sizi dışlamaz. bizim köyde 'kız mustafa' diye biri vardı. bazı davranışları bir erkeğe göre fazla kibardı ve herkes onu severdi. o da şen şakrak birisiydi ve kendini sevdirirdi. ama cinsel yönelimi ile ilgili en ufak bir renk verdiğini duymadım. küçük bir köyde bile insanlar bunu sorun etmediyse, bu aslında sorun edilecek bir durum değil bence. özelinizi insanlarla paylaşmaya çalışmadığınız sürece...

(not: gerçek adı mustafa değildi...)

ssdfdsafggsfs :rolleyes: kız bütun gün burda neler okuyoruz, herkes anonim, herkes ne varsa anlatiyor maşallah, her dert her pozisyon var konularda, kimse özel mozel demiyor, bu kadin daha bir sey anlatmadan carlamışsın, dur bakalim, bişey yapmaya çalışırsa engel olursun, sana bisey yapmasina izin vermeyiz korkma :confused:
Gecen üyenin biri bir politikacinin kirbac fantezisini yazmisti bana hicbir sey özel gelmiyor artık ,🤣

yanlış anlama lütfen sana saygı duyuyorum. ama bir şeyi merak ediyorum. sen bu dünyaya erkek olarak gelmişsin ama kendini kadın hissediyorsun zor zamanlar geçirdiğine eminim. nasıl bazı insanların beyninde tümor olusunca tedavi yöntemini arastırıyorlar ya hani. seninde beyninde hormonların kadın beyni şekilde gelişmiş testlere göre, bunun tedavisi yok mu ? ben mi küçük düşünüyorum bilmiyorum ama kişide kendi isteği dışında ters giden bir şeyler varsa tedavi olamalı. erkekten kadın vücuduna geçiş daha zordur. Erkek olarak kalma hormaonları geri kazanma gibi tedavi yok mu ?
bir kere bir kitapta okumustum. Diyor ki allah insanlara hastalık veriyor. insan ölümü beklemiyor insan tedavi olup bu hastalığı yenmeye çalısıyor. bu tarz yönelimlerde hastalık ve tedavi olmalı. ben zaten böyleyim tamamen yöneleyim şeklinde değilde ben bu hastalığı nasıl yenerim gibi.
yanlışım varsa özür dilerim.
benim merak ettiğim ve kafamı kurcalayıp anlamaya çalıstıgım bir konudur bu.
Tabii ki istediğinizi sorabilirsiniz. Maalesef tam olarak sebebi bilinmiyor. Hangi bölüm nasıl farklı gelişti gibi. Ve beyine müdahale etmek günümüz şartlarında pek mümkün değil diye biliyorum. Eğer ki erkek olarak hissetme şansım, yöntemim olsa sonuna kadar kullanırım. Bu ülkede kadın özellikle trans kadın olmak çok zor

bunu etrafa duyurmaya çalışmadığınız sürece kimse size karışmaz zaten. ama insanların gözüne sokmaya çalışırsanız ben de dahil çok insandan tepki alırsınız. bu sizin özeliniz. kimseye söylemek zorunda değilsiniz.

mesela biri çıkıp etrafta dese ki; ben filan pozisyondan başka sevişmeyi sevmiyorum. ona demezler mi e bundan bize ne diye... bu senin özelin. bize anlatma diye...

Bence siz cinsel kimlikle cinsel yonelimi, yani gay/ escinsel bir erkek olmakla trans bir kadin olmayi karistiriyorsunuz... Cunku gaylik/ escinsellik evet kisinin ozel hayati ile ilgili yani kiminle seks yapmak istedigi, kime asik olduguyla ilgili. Ama translik kadin/ erkek olmakla ilgili.

Bir insan kadin veya erkek oldugunu nasil saklayabilir?

Trans kadinlar cocuk yastan itibaren kendilerini karsi cins olarak hissediyorlar. Ama kucuk yastan itibaren kendilerini ait hissetmedikleri cinsiyette yetistiriliyorlar, erkek tuvaleti kullanmak zorunda kaliyor, erkek kiyafeti giymek zorunda kaliyor, erkek gibi sosyallesmek zorunda birakiliyor... Tanidigim bir trans kiz vardi, kiz Turkiye'nin en iyi universitelerinden birini kazanmis. 17 yasinda bir cocuk daha. Erkekler yurdunda kaliyor. Goruntusu feminen bir erkek gibi ama ici kiz cocugu. Kendini bildiginden beri bu boyle. Yapamadi, okulu birakti. Sonra ailesi de destegi kesti. Lokantalarda calisti, simdi okula tekrar basladi hatta cinsiyet beden uyum ameliyati gecirdi (halk arasinda cinsiyet degistirme olarak bilinen). Kiz ailesinden destek almadigi, sokakta kaldigi gunlerde fuhus da yapabilirdi, bir suru trans kadin buna zorunlu kaliyor.

Yani demek istedigim, ozetle, translik bir cinsel hayat/ cinsel yonelim degildir, kisinin icinde kim olduguyla ilgilidir. Bunu degistiren terapiler oldugu iddia ediliyor (Batida Hristiyan bazi psikiyatristler) ama hicbiri bilimsel olarak kabul edilmiyor. Etkili degil, hatta kisinin psikolojisini daha da bozuyor. Trans insanlarin psikolojisini duzelten, bedenleriyle barismalarini saglayan bilimsel olarak olculup kabul edilmis care cinsiyet uyum sureci (hormon alma, ameliyat, vs).

Biz trans olmayan kadinlar kadin oldugumuzu saklamiyorsak trans kadinlar da saklamamali zaten nasil saklasin? Ha trans oldugunu soyler, soylemez, orasi ona kalmis...

Tabii ki istediğinizi sorabilirsiniz. Maalesef tam olarak sebebi bilinmiyor. Hangi bölüm nasıl farklı gelişti gibi. Ve beyine müdahale etmek günümüz şartlarında pek mümkün değil diye biliyorum. Eğer ki erkek olarak hissetme şansım, yöntemim olsa sonuna kadar kullanırım. Bu ülkede kadın özellikle trans kadın olmak çok zor
sorumun cevabını harika bir şekilde aldım. teşekkür ederim. hayatnında başarılar dilerim her şey gönlünce olsun.

Ay asla öyle sapıklık falan yapacak birisi değilim ben. Minnoş bir kızım sadece :p
Bana bak bacim, iş sapıkliğa ( pedofili, zoofili, nekrofili..)varirsa anadan doğma sonradan olma kadin erkek dinlemem en once ben carlarim, paşa paşa yerim banımı, yatar çıkarım:halay:zaten yukarda saydiklarımdan biri değilsen bizdensin, sapık filan değilsin, kim ne derse desin hiç gocunma

Ben sizi anlıyorum. Sizin gibi insanlara saygı duyuyor ve seviyorum. Takip ettiğim insanlar var. Ben sadece böyle olupta dikkat çekmek için yada kadın olduğunu ispat etmek için aşırı hareketleri olan ce teşirci olan insanlara karşıyım. Örnek vermeye gerek yok heralde. Mesela bayan isyeten erkekler neden abartılı dudak meme ve popo yapıyorlar. Normal olsun. Yada aşırı kahkalı argo küfürlü konuşuyorlar. Benim takip ettiğim kişidefe arada böyle şeyler yapıyor. Bilmiyorum belki yılların verdiği psikolojide olabikir.
Bunun birçok sebebi var. Popüler olma çabası bir yanda diğer yandan iş bulma olanağının çok kısıtlı olmasından dolayı bedenini satmak zorunda olunması öteki yandan yetiştirilme tarzları. Erkekler hep özgür, kadınlar baskı içinde büyütülür. Başka bir açıdan 20 sene boyunca sevmediğin bir bedenin var ve sen kadın hatlarına sahip olduğun zaman göstermek istiyorsun...

Tabii tüm translar böyle değil. En basitinden Seyhan Arman, Bihter Karal bunlar gayet efendi, kibar, tatlı kadınlar. Ben de onlar gibi olduğumu düşünüyorum

Bana bak bacim, iş sapıkliğa ( pedofili, zoofili, nekrofili..)varirsa anadan doğma sonradan olma kadin erkek dinlemem en once ben carlarim, paşa paşa yerim banımı, yatar çıkarım:halay:zaten yukarda saydiklarımdan biri değilsen bizdensin, sapık filan değilsin, kim ne derse desin hiç gocunma
Boynum kıldan ince Piraye Hanım. Sapıklık yaparsam tez zamanda kellemi uçurun :P

Şaka bir yana trans kadın ve cinselligin böyle sürekli yan yana anılması çok üzücü bir şey benim için. İnsanların önyargısını arttırıyor maalesef. Özellikle sosyal medya üzerinde gay, trans bireylerin sürekli cinsel içerikli şakalar yapmasi bu durumu daha da kötü hale getiriyor

Bence siz cinsel kimlikle cinsel yonelimi, yani gay/ escinsel bir erkek olmakla trans bir kadin olmayi karistiriyorsunuz... Cunku gaylik/ escinsellik evet kisinin ozel hayati ile ilgili yani kiminle seks yapmak istedigi, kime asik olduguyla ilgili. Ama translik kadin/ erkek olmakla ilgili.

Bunu da duyurabilir bir insan,bunda da yanlış bir şey yok.Eşcinsel bir erkek sevgilisiyle çıkıp gezebilir,yani ''duyurabilir'' nasıl bir yönelimi olduğunu.Zaten hiçbir eşcinsel de ''bu pozisyonda seks yapıyoruz'' diye konuşmuyor,tamamıyla karalamak için abartıyor insanlar.
Ne güzel dünya,hetero insanlar bir sevgilileri olduğunu gururla anlatacak,evlenmek için binlerce lira para dökecek,hetero yönelimleri olduğunu göğüslerini gere gere gösterecekler ama bir kadını seven kadın bundan utanıp çekinecek öyle mi ?
Not : Yorumum sizin şahsınıza değil bu arada alıntı sahibi.Genel olarak bu düşüncede çok insan olduğu için yazdım.''Dışarıya göstermeden yaşayın'' diyenler çok fazla.

Operasyon geçirmeyi düşünmez misiniz? Böylece sesiniz incelir yüz ifadeniz yumuşar siz de daha rahat edersiniz böylece.
Elbette istiyorum bunu. İnsanlarin bana bakınca "TRANS kadın" veya "travesti" demesi hoşuma gitmiyor(kimliğimden utanmak değil, bunlar genelde aşağılama veya ayrıştırma cümleleri olarak kullanılıyor). Fakat maddiyat büyük problem. Bu ameliyatlar oldukça pahalı kimi zaman bir ev parasına çıkabiliyor

Bunu da duyurabilir bir insan,bunda da yanlış bir şey yok.Eşcinsel bir erkek sevgilisiyle çıkıp gezebilir,yani ''duyurabilir'' nasıl bir yönelimi olduğunu.Zaten hiçbir eşcinsel de ''bu pozisyonda seks yapıyoruz'' diye konuşmuyor,tamamıyla karalamak için abartıyor insanlar.
Ne güzel dünya,hetero insanlar bir sevgilileri olduğunu gururla anlatacak,evlenmek için binlerce lira para dökecek,hetero yönelimleri olduğunu göğüslerini gere gere gösterecekler ama bir kadını seven kadın bundan utanıp çekinecek öyle mi ?

Cok haklisiniz. Oyle demek istememistim aslinda ama mesajimdan o anlam cikmis gercekten de kusura bakmayin :(

Cok haklisiniz. Oyle demek istememistim aslinda ama mesajimdan o anlam cikmis gercekten de kusura bakmayin :KK43:

Yok,yok ben sizi tanıyorum zaten yorumlarınızdan,öyle bir şey yazmayacağınızı da biliyorum.Genel olarak bu düşüncede çok insan var,onları kastettim sizi değil,asıl siz kusura bakmayın sanki size yazmışım gibi bir anlam olmuş :KK200: Notu da eklemiştim hemen sonrasında zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X