Ben De Bir Kadınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun birçok sebebi var. Popüler olma çabası bir yanda diğer yandan iş bulma olanağının çok kısıtlı olmasından dolayı bedenini satmak zorunda olunması öteki yandan yetiştirilme tarzları. Erkekler hep özgür, kadınlar baskı içinde büyütülür. Başka bir açıdan 20 sene boyunca sevmediğin bir bedenin var ve sen kadın hatlarına sahip olduğun zaman göstermek istiyorsun...

Tabii tüm translar böyle değil. En basitinden Seyhan Arman, Bihter Karal bunlar gayet efendi, kibar, tatlı kadınlar. Ben de onlar gibi olduğumu düşünüyorum
Anladım. Evet belkide bastırılmış duygular patlayınca kontrolü zor oluyor. Ben Bihter karal çok takdir etmiştim. Kültürlü bir gençti. Burdan uslubunuzla sizide çok takdir ettim. Bence sizin gibi gençler kendini doğru ifade ederse bu önyargılar silinecek. Benimde çocuklarım var. Şimdi küçükler ama ilerde İstemedikleri bir bedende doğmuşlarsa ben destek olurum. Bir belgeselde izlemiştim. Kızı erkek olmak istiyordu. Adam okulun bahçesine baktım tüm gençler mutlu şakalaşoyorlar benim çocugum kenarda küçüçük olmuş mutsuz bir şekilde en güzel zamanlarını üzüntüyle geçiriyordu diyordu. Bende evladımın mutlu olmasını isterim

yanlış anlama lütfen sana saygı duyuyorum. ama bir şeyi merak ediyorum. sen bu dünyaya erkek olarak gelmişsin ama kendini kadın hissediyorsun zor zamanlar geçirdiğine eminim. nasıl bazı insanların beyninde tümor olusunca tedavi yöntemini arastırıyorlar ya hani. seninde beyninde hormonların kadın beyni şekilde gelişmiş testlere göre, bunun tedavisi yok mu ? ben mi küçük düşünüyorum bilmiyorum ama kişide kendi isteği dışında ters giden bir şeyler varsa tedavi olamalı. erkekten kadın vücuduna geçiş daha zordur. Erkek olarak kalma hormaonları geri kazanma gibi tedavi yok mu ?
bir kere bir kitapta okumustum. Diyor ki allah insanlara hastalık veriyor. insan ölümü beklemiyor insan tedavi olup bu hastalığı yenmeye çalısıyor. bu tarz yönelimlerde hastalık ve tedavi olmalı. ben zaten böyleyim tamamen yöneleyim şeklinde değilde ben bu hastalığı nasıl yenerim gibi.
yanlışım varsa özür dilerim.
benim merak ettiğim ve kafamı kurcalayıp anlamaya çalıstıgım bir konudur bu.
Bu bir hastalık değil. Tabii bu cümlem sizi ikna etmeyecek.
Brian ve Bruce kardeşler var, ikiz, haytalarını bir okuyun, kısa zaten.

Daha da kısası, sünnet sırasında birinde problem oluyor, penis işlevini yitiriyor, erkek olamayacak o zaman kız olsun denilerek ameliyat ve hormon tedavisi ile kıza dönüştürülüyor.

Ergenlikte erkekler yerine kızlara ilgi duyunca bunalıma giriyor. Bu iki kardeş kendini hissettiğin cinsiyetin ve cinsel eğilimin doğuştan geldiğinin kanıtı kabul edilmekteler. Hastalık değil yani.

Bunu da duyurabilir bir insan,bunda da yanlış bir şey yok.Eşcinsel bir erkek sevgilisiyle çıkıp gezebilir,yani ''duyurabilir'' nasıl bir yönelimi olduğunu.Zaten hiçbir eşcinsel de ''bu pozisyonda seks yapıyoruz'' diye konuşmuyor,tamamıyla karalamak için abartıyor insanlar.
Ne güzel dünya,hetero insanlar bir sevgilileri olduğunu gururla anlatacak,evlenmek için binlerce lira para dökecek,hetero yönelimleri olduğunu göğüslerini gere gere gösterecekler ama bir kadını seven kadın bundan utanıp çekinecek öyle mi ?
Not : Yorumum sizin şahsınıza değil bu arada alıntı sahibi.Genel olarak bu düşüncede çok insan olduğu için yazdım.''Dışarıya göstermeden yaşayın'' diyenler çok fazla.
Evet hepimiz insanız. Cinsiyetimiz, yönelimimiz sadece ufak detaylar. İnsanlar iyi veya kötüdür. Gerisi boş detaylardan ibarettir. Hepimiz aynı ve eşitiz 🌸Ama kadın olarak daha güzeliz :P

Anladım. Evet belkide bastırılmış duygular patlayınca kontrolü zor oluyor. Ben Bihter karal çok takdir etmiştim. Kültürlü bir gençti. Burdan uslubunuzla sizide çok takdir ettim. Bence sizin gibi gençler kendini doğru ifade ederse bu önyargılar silinecek. Benimde çocuklarım var. Şimdi küçükler ama ilerde İstemedikleri bir bedende doğmuşlarsa ben destek olurum. Bir belgeselde izlemiştim. Kızı erkek olmak istiyordu. Adam okulun bahçesine baktım tüm gençler mutlu şakalaşoyorlar benim çocugum kenarda küçüçük olmuş mutsuz bir şekilde en güzel zamanlarını üzüntüyle geçiriyordu diyordu. Bende evladımın mutlu olmasını isterim
Ebeveyn olmak sanıldığı kadar kolay değil. İnternet sayesinde bunları duyup öğrendik belki de. Ve nesiller arası da çok büyük farklar var. Ben 21 yaşındayım bizim yasımızdakiler biraz daha kültürlü ve saygılı gibi. Ama 50-60 yaşındaki ınsanlar biraz daha onyargi sahibi olabiliyor. Unutmayın sizin çocuklarınız da escinsel veya trans olabilir. Bizim en çok istediğimiz şey aileden destek görmek. Nice hikayeler var ki çocuğunun cinsel kimliğini öğrenince öldürmeye çalışan, öldüren, evlatlıktan reddeden aileler(?).

Hani demişsinizya anne karnında hormonlardan dolayı beynimin bazı yerleri böyle gelişmiş diye.bu nasıl oluyor daha fazla bilgi bilginiz varmı.yani anneden mi kaynaklanıyor bu durum.bu arada Allah size kolaylık versin durumunuz gercekten çok zor, insanların anlayışlı olması böyle kabul etmesi çok zor

Tabii ki amacım böyle değil. "Ben transim, ben şunu yaparım, bunu yaparım" gibi şeyler söyleyerek insanları rahatsız etmek en son isteyeceğim şeylerden birisi. Fakat ses, yüz ifadesinde kalan erkeksi duruş gibi durumlar trans olduğumu belli ediyor maalesef. Bundan ötürü beni kadın değil kadınsı olarak görmeleri canımı sıkıyor

Bununla seks pozisyonunun ne alakası var yahu?

Merhaba arkadaşım, aramıza hoş geldin. Ben kendi adıma sana kocaman sarılıyorum 🤗
Gelip bize açılman çok hoş ama kabul görmek için kimseye sormak zorunda değilsin. Seni çok naif ve zarif buldum.
Herkes ne hissediyorsa o olur ve sen kendi yolunu çoktan çizmişsin bile💖😘

Bu bir hastalık değil. Tabii bu cümlem sizi ikna etmeyecek.
Brian ve Bruce kardeşler var, ikiz, haytalarını bir okuyun, kısa zaten.

Daha da kısası, sünnet sırasında birinde problem oluyor, penis işlevini yitiriyor, erkek olamayacak o zaman kız olsun denilerek ameliyat ve hormon tedavisi ile kıza dönüştürülüyor.

Ergenlikte erkekler yerine kızlara ilgi duyunca bunalıma giriyor. Bu iki kardeş kendini hissettiğin cinsiyetin ve cinsel eğilimin doğuştan geldiğinin kanıtı kabul edilmekteler. Hastalık değil yani.
Başta trol olabileceğiniz ihtimalini gözonunde bulundurmuştum ama donaniminiz ve verdiginiz cevaplar anonim kimliğinizin arkasınin dolu olduğunu gosteriyor, iyi ki geldiniz, şu topluluğa şu bilgilendirmeyi yapmanız bile lgbt haklari için buyük kazançtır, toplum olarak bu konularda alacak daha çooook yolumuz var, ama ögrenicez saygi duymayı

Ebeveyn olmak sanıldığı kadar kolay değil. İnternet sayesinde bunları duyup öğrendik belki de. Ve nesiller arası da çok büyük farklar var. Ben 21 yaşındayım bizim yasımızdakiler biraz daha kültürlü ve saygılı gibi. Ama 50-60 yaşındaki ınsanlar biraz daha onyargi sahibi olabiliyor. Unutmayın sizin çocuklarınız da escinsel veya trans olabilir. Bizim en çok istediğimiz şey aileden destek görmek. Nice hikayeler var ki çocuğunun cinsel kimliğini öğrenince öldürmeye çalışan, öldüren, evlatlıktan reddeden aileler(?).
sen böyle bir şey yaşadın mı?

Bence siz cinsel kimlikle cinsel yonelimi, yani gay/ escinsel bir erkek olmakla trans bir kadin olmayi karistiriyorsunuz... Cunku gaylik/ escinsellik evet kisinin ozel hayati ile ilgili yani kiminle seks yapmak istedigi, kime asik olduguyla ilgili. Ama translik kadin/ erkek olmakla ilgili.

Bir insan kadin veya erkek oldugunu nasil saklayabilir?

Trans kadinlar cocuk yastan itibaren kendilerini karsi cins olarak hissediyorlar. Ama kucuk yastan itibaren kendilerini ait hissetmedikleri cinsiyette yetistiriliyorlar, erkek tuvaleti kullanmak zorunda kaliyor, erkek kiyafeti giymek zorunda kaliyor, erkek gibi sosyallesmek zorunda birakiliyor... Tanidigim bir trans kiz vardi, kiz Turkiye'nin en iyi universitelerinden birini kazanmis. 17 yasinda bir cocuk daha. Erkekler yurdunda kaliyor. Goruntusu feminen bir erkek gibi ama ici kiz cocugu. Kendini bildiginden beri bu boyle. Yapamadi, okulu birakti. Sonra ailesi de destegi kesti. Lokantalarda calisti, simdi okula tekrar basladi hatta cinsiyet beden uyum ameliyati gecirdi (halk arasinda cinsiyet degistirme olarak bilinen). Kiz ailesinden destek almadigi, sokakta kaldigi gunlerde fuhus da yapabilirdi, bir suru trans kadin buna zorunlu kaliyor.

Yani demek istedigim, ozetle, translik bir cinsel hayat/ cinsel yonelim degildir, kisinin icinde kim olduguyla ilgilidir. Bunu degistiren terapiler oldugu iddia ediliyor (Batida Hristiyan bazi psikiyatristler) ama hicbiri bilimsel olarak kabul edilmiyor. Etkili degil, hatta kisinin psikolojisini daha da bozuyor. Trans insanlarin psikolojisini duzelten, bedenleriyle barismalarini saglayan bilimsel olarak olculup kabul edilmis care cinsiyet uyum sureci (hormon alma, ameliyat, vs).

Biz trans olmayan kadinlar kadin oldugumuzu saklamiyorsak trans kadinlar da saklamamali zaten nasil saklasin? Ha trans oldugunu soyler, soylemez, orasi ona kalmis...
keşke yorumumun tamamını okusaydınız. bir şeyi karıştırdığım filan yok. sadece kimsenin (olur veya olmaz) özel tercihleri kimseyi ilgilendirmez diyorum.

saklama konusuna gelirsek; saklamak başka şey, göze sokmak başka şey. mesela topal bir insan (ki benim gözümde kusursuz bir insandır) topallığını saklayamaz. ama göze sokmak başka bir şey. her bahaneyle; topal olmak ne zormuş... bu ülkede topal olmak asdfghjk vs... işte asıl tepki çeken ve o topalı itici yapan şey budur. göze sokmak...

yoksa köyümden örneğini de verdim. sevilen ve dışlanmayan 'kız mustafa'nın...

gerçekleri kabul edin ve rahatlayın. sizi öyle görecekler çünkü öylesiniz. doktor da size bu yönde bir rapor verebiliyorsa durumunuz sabit hale gelir. ve kimse sizi dışlamaz. bizim köyde 'kız mustafa' diye biri vardı. bazı davranışları bir erkeğe göre fazla kibardı ve herkes onu severdi. o da şen şakrak birisiydi ve kendini sevdirirdi. ama cinsel yönelimi ile ilgili en ufak bir renk verdiğini duymadım. küçük bir köyde bile insanlar bunu sorun etmediyse, bu aslında sorun edilecek bir durum değil bence. özelinizi insanlarla paylaşmaya çalışmadığınız sürece...

(not: gerçek adı mustafa değildi...)

Hani demişsinizya anne karnında hormonlardan dolayı beynimin bazı yerleri böyle gelişmiş diye.bu nasıl oluyor daha fazla bilgi bilginiz varmı.yani anneden mi kaynaklanıyor bu durum.bu arada Allah size kolaylık versin durumunuz gercekten çok zor, insanların anlayışlı olması böyle kabul etmesi çok zor
Şöyle ki ilk çocuk erkek doğdu diyelim. İkinci çocuğun kız olma ihtimali daha yüksek. Doğada böyle bir denge var. Fakat kimi durumlardan ikinci çocuk erkek de olursa trans veya escinsel olma ihtimali %33 daha yüksek oluyor.

Konuyla alakalı çok fazla araştırma ve detay bilgiler var ama çok teknik olduğu için tam olarak bilemiyorum ben de

Başta trol olabileceğiniz ihtimalini gözonunde bulundurmuştum ama donaniminiz ve verdiginiz cevaplar anonim kimliğinizin arkasınin dolu olduğunu gosteriyor, iyi ki geldiniz, şu topluluğa şu bilgilendirmeyi yapmanız bile lgbt haklari için buyük kazançtır, toplum olarak bu konularda alacak daha çooook yolumuz var, ama ögrenicez saygi duymayı
lgbt hakkı da nedir acaba?

kim kimle isterse sevişsin bizi ilgilendirmez ama! ben şu cinsle sevişiyorum demeden yapsın bunu...

ben kadınım, kadınla sevişirim, erkeğim erkekle sevişirim (yada değişik varyasyonları olabilir) demek bir hak değil bir terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır.

tıpkı; ben bu gün kocamla şu kadar kere seviştim diyenin terbiyesiz olması gibi... e iyide bundan bize ne? neden gözümüze sokuyorsun? demezler Mi?

korkarım yakında bunun bir de vejeteryan türevleri çıkar. onlarda haklarını aralar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X