- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Aynen.Benim evde biri bardak kaldırsa bin minnet duyuyorum .
Yapabilecegim bir şeyi kimseye bırakmam yaparım. Ama yapamayacağım bir şey ise sınırlarımı zorlayıp yapmam. Bana bir şey olsa o acıyı kimse çekmeyecek benimle. Böyle düşündüğüm için "çıt kırıldım" diyor hanımefendi bana.Ben kışın 6.30 da kalkar ise giderdim. Ogleden sonra gelir cocugu uyutur eve temizlige yemege girisirdim. Kimse sen sabahin nurunda kalktin demezdi. El kizisin acimazlar. Sen kendi kiymetini kendin bil
Ortada pislik yoktu ki. Sadece kırıntı vardı. Ayrıca hanımlık değil hizmetçilik öğretiyor. Bana diyor ki " eskiden bir eve görücü gidilince yere bilerek çorap vb bir şey koyarlarmış, eğer kız onu alıp kaldırırsa evlenilecek kızmış, kaldırmazsa ondan karı olmazmış. "Pislikten rahatsiz oluyorsa kalksin temizlesin. Ya da cocugu oyalasin. Hem oturur kalkmazlar hem hanimlik ogretirler
Allah yardımcın olsun zor bi kv. Ne yapsan seni zorluyor...Kayinvalide olacak kişiden nefret ediyorum. Bunun için çok ciddi sebeplerim var. Ne zaman iyi niyetle yaklaşsam bana yol su elektrik olarak geri dönüyor. Ramazanda ziyarete gittiğimizde, ben bebegimi seviyordum benim kızım diye. Bana dediği lâf şu:" anladık senin kızın, baska karıdan olma kiz demedik." Patavatsizligini anlatmam için verdim bu örneği. Sürekli kusur bulur, sürekli eleştirir, surekli kendi dedigini yaptırmaya çalışır.
Bir haftadır bizde maalesef. Aramızda 1400 km var ama canı ne zaman istese gelip en az 15 gün kalıyor. 8 aylik olan kızım galiba diş çıkaracak, hiç durmuyor. Gece gündüz ağlıyor. Hatta ramazandan beri böyle. Artık uykusuzluktan bittim. Zombiye döndüm resmen. Uyanıkken zaten bir iş yapamıyorum, uyurken de en ufak bir sese uyanıyor yine iş yapamıyorum. Haliyle ev karışık. Dün de kızımı uyuttuktan sonra evi güzelce toparladım, süpürmem gerekiyor ama kızım uyandıktan sonra süpürecektim. O arada da kk sitesine bakıyorum. Başladı lâf saymaya:" karı dediğin, sabah kalkar,isini gücünü yapar, evini siler süpürür temizler, yemeğini yapar sonra oturur."
Ben de :" ben karı değilim. Ayrıca evde ne varmış." dedim.
" her yer kırıntı dolu, biri gelse ne bu evin hali"
" bebiş uyansın süpüreceğim. Gelirse de gelsin. Ben de komşularımın evini dağınık gördüğüm çok oldu. Hiç de o gözle bakmadım. Beni eleştirmek için yer arıyorsun resmen. Yeter artık. " dedim.
" bir anne olarak nasihat ettim. Ne eleştirmesi." Diye lafı döndürmeye çalıştı. Daha fazla tartismamak için odama gittim. 10 dk sonra kızım uyandı zaten. Süpürgeyi aldım sinirle evi süpürmeye başladım. Hâlâ sinirim geçmedi.
Bugün de bir akraba bizi yemeğe çağırdı. Sofrada oturuyorken :" benim 14 yasinda torunum var. Kızım kalk işini bitir sonra otur derim ama oturur oturur kalkmaz, ben kizinca da sinirle bütün evi siler süpürür." Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Resmen dünkü olayı anlatıyor. Ben evimin işini, o bana kizdigi icin (!) yapmisim sanki. Şu an ayrı bir yerde oturuyorum. Benim bu kadına cevap vermem lazım. Fikirlerinizi bekliyorum lütfen.
Her gün temizlik yapacan ayağını kaldır indir diyecen onu rahatsız edecen. Kızınla alışveriş yap anne bi zahmet sende yemek yap acıkırım gelince diyecenEsin ne dusunuyor bu durum hakkinda. Ayrica sallama gicik et huzursuz olsun bi daha gelemesin oyle rahat. Es annesi simdi acik acik da denmez ki gelme diye, zor bi durum.
İşte o düşüncesi kıt olan kv den esin cıkmış Allah hepimize yardım etsinErkekler neden böyle saçmalar acaba benim kocamda böyle . 4 aylık hamileyim tatile gidecektik geriye herşey hazırdı benim kanamam oldu 1 gece hastahanede yattım tatili iptal ettik . Sonra izni ailelerin yanında değerlendirelim dedik 800 km uzağa gittik 12 saat sürdü yol . Kv evine gittik valiz açıyorum odamızdaki dolaba yerleştireceğim yemin ediyorum dolap beyaz simsiyah olmuş kirden parmaklarımın izi çıktı Kv geldi bez vereyim de sil dedi banahastahaneden çıktım o kadar yol gittim kanamam devam ediyor bana dolap sil diyor eşim geldi annen böyle söylüyor dedim oda annem ne kadar düşünceli değil mi dedi bana ölür müsün öldürür müsün hadi
Oğlu da anasına toz kondurmama derdinde işteİşte o düşüncesi kıt olan kv den esin cıkmış Allah hepimize yardım etsin
Aynen birbirlerini kayırıyolarOğlu da anasına toz kondurmama derdinde işte
Allah yardımcın olsun canım Allah vicdan versin ona da nutkum tutuldu sana eziyet etmek için fırsat kolluyor.kendini ezdirme onun evini temizleme ye mecbur degilsinTeşekkür ediyorum geçen sene onun evinde eşim göreve gittiği için bir süre yaşadım . Ramazanda böbrek taşı düşürüyordum kanamalıydım sabah akşam iğne oluyordum. 4 makina çamaşırını ütüledim bir gömlek ütüleyip WC ye koşuyordum sonra yeniden dönüp devam ediyordum. Böyle böyle günlerce evinde kaldım sil süpür iş yaptım ama hiç makbule geçmedi inan ki kendi ayağını uzattı yattı . Ocak ayında bize geldiler kp le bir bardağı alıp tezgaha koymadı köşede oturdu kendi evimde zaten birşey beklememiştim neyse . Bu seferde kanama geçirdim 1 gece hastanede yattım doktor 2 gün sonra izin verdi gitmemize oda zorla . Gider gitmez elime bez vermesi zoruma gitti inan yapsamda aynı yapmasam da insanın zoruna gidiyor
Güzel yöntemAllahim ya bu kadinlar hic mi.cocuk buyutmemisler insan nasil yorgun uykusuz oluyor size yardim edecegine bir de laf sokuyolar vijdanlarini falan mi aldiriyolar kaynana olunca anlamadim ki şoyle yapacaksiniz kizinizin altini degistirip karnini doyurduktan sonra vereceksiniz kayinvalidenin kucagina uyku saatine kadar bakacak siz de uykusuzsaniz yatak odasinin kapisini kilitleyip uyuyun sonra bebeginiz uyurken kendiniz icin biseyler yapip bebek uyaninca tekrar kaynanaya verip yemek ev isi yapacaksiniz laf mi soktu iste o zaman anne ben yorulup hastalaniyorum gelemiyorum ise gice idare ediver deyip hic alinmayip aynen devam.edeceksiniz 3. Gun kacar evine kacmazsa da size bi yardimi dokunmus olur
Çünkü elin evladı ele ucuz,babannene hep öyle derdi.Baskalarinin evladını harcamak çok kolaybebem var karnımda valla ona da günah
Şimdi bana diyorlar ki sende kv olacaksın bakalım nasıl olacak . Bende diyorum ki neyi yapmam değil neyi yapmamam gerektiğini biliyorum ya o yeter birde empati yapmayı başardıktan sonra hiç sorun kalmaz zatenÇünkü elin evladı ele ucuz,babannene hep öyle derdi.Baskalarinin evladını harcamak çok kolay
Gelinim mutfakta diye bir program var ya, orada da ayni boyle testler yapiyorlar. Susadim su ver falan diyorlar, yere bir sey atiyorlar bakalim alacak mi diye. Ulkenin zihniyeti bu. Gencken hizmetci, yasliyken suratsiz köşe yastığıOrtada pislik yoktu ki. Sadece kırıntı vardı. Ayrıca hanımlık değil hizmetçilik öğretiyor. Bana diyor ki " eskiden bir eve görücü gidilince yere bilerek çorap vb bir şey koyarlarmış, eğer kız onu alıp kaldırırsa evlenilecek kızmış, kaldırmazsa ondan karı olmazmış. "
Onlar oğullarına eş değil kendilerine hizmetçi arıyorlarmış dedim.
Sürekli bir lâf sokma halinde. Yani senden karı olmaz demeye getiriyor. Karı ne demekse artık.
Eşim " annem baksın sen uyu " demesine rağmen baktirmadim. Geçen gece hiç uyumamıştı, eşim de" ise gidene kadar ben bakayım sen biraz uyu" dedi. Öyle güzel uyuyordum ki kayinvalide bir boşlukta almış kızımı gelmiş. Ogluşu rahat rahat kahvaltı yapamıyormuş. Madem oğlun kahvaltı yapamıyor sen tut öyle değil mi?Allahim ya bu kadinlar hic mi.cocuk buyutmemisler insan nasil yorgun uykusuz oluyor size yardim edecegine bir de laf sokuyolar vijdanlarini falan mi aldiriyolar kaynana olunca anlamadim ki şoyle yapacaksiniz kizinizin altini degistirip karnini doyurduktan sonra vereceksiniz kayinvalidenin kucagina uyku saatine kadar bakacak siz de uykusuzsaniz yatak odasinin kapisini kilitleyip uyuyun sonra bebeginiz uyurken kendiniz icin biseyler yapip bebek uyaninca tekrar kaynanaya verip yemek ev isi yapacaksiniz laf mi soktu iste o zaman anne ben yorulup hastalaniyorum gelemiyorum ise gice idare ediver deyip hic alinmayip aynen devam.edeceksiniz 3. Gun kacar evine kacmazsa da size bi yardimi dokunmus olur
Öyle yapsam kıymetli olurum değil mi?Süpürgeyi eline ver süpürsün bence
Kaç yaşında bu kadınEşim " annem baksın sen uyu " demesine rağmen baktirmadim. Geçen gece hiç uyumamıştı, eşim de" ise gidene kadar ben bakayım sen biraz uyu" dedi. Öyle güzel uyuyordum ki kayinvalide bir boşlukta almış kızımı gelmiş. Ogluşu rahat rahat kahvaltı yapamıyormuş. Madem oğlun kahvaltı yapamıyor sen tut öyle değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?