- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
55Kaç yaşında bu kadın
Benimki 53 yaşlı da değiller ama cahillik yaşla alakalı değil o kesin
Cok değişik bir kadın. Ben yaşadım O da yaşasın mantığında. Bana sürekli kendi kayinvalide ve kayınpederinin yaptıklarını anlatıyor. Sürekli kocasıyla oğullarını kiyasliyor, ben istesem size kötü davranırlar diyor. Kıyaslama halinde hep. Ben ayni evde dogup buyudugum kardeslerimle kiyaslama yapmadım. Kendi sevmiş, kendi evlenmiş, kendi kocası ona haksızlık yapmış ama o zamanlar dünyada bile olmayan ben, olanlardan sorumluymusum gibi davranıyor.Benimki 53 yaşlı da değiller ama cahillik yaşla alakalı değil o kesin
Seni arıyor mu normal zamandaCok değişik bir kadın. Ben yaşadım O da yaşasın mantığında. Bana sürekli kendi kayinvalide ve kayınpederinin yaptıklarını anlatıyor. Sürekli kocasıyla oğullarını kiyasliyor, ben istesem size kötü davranırlar diyor. Kıyaslama halinde hep. Ben ayni evde dogup buyudugum kardeslerimle kiyaslama yapmadım. Kendi sevmiş, kendi evlenmiş, kendi kocası ona haksızlık yapmış ama o zamanlar dünyada bile olmayan ben sorumluymusum gibi davranıyor.
Eşime ulaşamazsa. Bazen de cocuklari sormak icin arar.Seni arıyor mu normal zamanda
Denemekte fayda var dinsizin hakkından imansız gelir diyip verecen eline süpürgeyiÖyle yapsam kıymetli olurum değil mi?
Kv beni hiç aramaz mesela ben ilk evlendiğimizzaman haftada 3 kere kesin arardımEşime ulaşamazsa. Bazen de cocuklari sormak icin arar.
Baya sıkıntılı bı tip birebir benim kv de.Cozumu sadece mesafe koyarak yaptım diğer hicbirsey ise yaramadıCok değişik bir kadın. Ben yaşadım O da yaşasın mantığında. Bana sürekli kendi kayinvalide ve kayınpederinin yaptıklarını anlatıyor. Sürekli kocasıyla oğullarını kiyasliyor, ben istesem size kötü davranırlar diyor. Kıyaslama halinde hep. Ben ayni evde dogup buyudugum kardeslerimle kiyaslama yapmadım. Kendi sevmiş, kendi evlenmiş, kendi kocası ona haksızlık yapmış ama o zamanlar dünyada bile olmayan ben, olanlardan sorumluymusum gibi davranıyor.
Aminnnnn tesekkur ederim..Allah bol bol sabır versin ,çekilecek gibi değil
Çok sınır oldum şuan
Eşime de su an sinir oluyorum. Abartıyorsun diyor. Eşim adam gibi tepki gösterse bir daha yapamayacak. Kızmaktan, saygısızlık yapmaktan bahsetmiyorum tabi ki
Iste onu yapinca da magduru oynar ağlanır durur oğluna. Ben sizi dusunuyorum geliyorum ama gordugum muamele bu diye. Iki ucu bişeyli değnek.Her gün temizlik yapacan ayağını kaldır indir diyecen onu rahatsız edecen. Kızınla alışveriş yap anne bi zahmet sende yemek yap acıkırım gelince diyecen
Karı dediğin.... üsluba gel. Hadsiz. Ne kadar itici. Ev benim, isterse b.k götürür kime ne demiKayinvalide olacak kişiden nefret ediyorum. Bunun için çok ciddi sebeplerim var. Ne zaman iyi niyetle yaklaşsam bana yol su elektrik olarak geri dönüyor. Ramazanda ziyarete gittiğimizde, ben bebegimi seviyordum benim kızım diye. Bana dediği lâf şu:" anladık senin kızın, baska karıdan olma kiz demedik." Patavatsizligini anlatmam için verdim bu örneği. Sürekli kusur bulur, sürekli eleştirir, surekli kendi dedigini yaptırmaya çalışır.
Bir haftadır bizde maalesef. Aramızda 1400 km var ama canı ne zaman istese gelip en az 15 gün kalıyor. 8 aylik olan kızım galiba diş çıkaracak, hiç durmuyor. Gece gündüz ağlıyor. Hatta ramazandan beri böyle. Artık uykusuzluktan bittim. Zombiye döndüm resmen. Uyanıkken zaten bir iş yapamıyorum, uyurken de en ufak bir sese uyanıyor yine iş yapamıyorum. Haliyle ev karışık. Dün de kızımı uyuttuktan sonra evi güzelce toparladım, süpürmem gerekiyor ama kızım uyandıktan sonra süpürecektim. O arada da kk sitesine bakıyorum. Başladı lâf saymaya:" karı dediğin, sabah kalkar,isini gücünü yapar, evini siler süpürür temizler, yemeğini yapar sonra oturur."
Ben de :" ben karı değilim. Ayrıca evde ne varmış." dedim.
" her yer kırıntı dolu, biri gelse ne bu evin hali"
" bebiş uyansın süpüreceğim. Gelirse de gelsin. Ben de komşularımın evini dağınık gördüğüm çok oldu. Hiç de o gözle bakmadım. Beni eleştirmek için yer arıyorsun resmen. Yeter artık. " dedim.
" bir anne olarak nasihat ettim. Ne eleştirmesi." Diye lafı döndürmeye çalıştı. Daha fazla tartismamak için odama gittim. 10 dk sonra kızım uyandı zaten. Süpürgeyi aldım sinirle evi süpürmeye başladım. Hâlâ sinirim geçmedi.
Bugün de bir akraba bizi yemeğe çağırdı. Sofrada oturuyorken :" benim 14 yasinda torunum var. Kızım kalk işini bitir sonra otur derim ama oturur oturur kalkmaz, ben kizinca da sinirle bütün evi siler süpürür." Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Resmen dünkü olayı anlatıyor. Ben evimin işini, o bana kizdigi icin (!) yapmisim sanki. Şu an ayrı bir yerde oturuyorum. Benim bu kadına cevap vermem lazım. Fikirlerinizi bekliyorum lütfen.
Ortada pislik yoktu ki. Sadece kırıntı vardı. Ayrıca hanımlık değil hizmetçilik öğretiyor. Bana diyor ki " eskiden bir eve görücü gidilince yere bilerek çorap vb bir şey koyarlarmış, eğer kız onu alıp kaldırırsa evlenilecek kızmış, kaldırmazsa ondan karı olmazmış. "
Onlar oğullarına eş değil kendilerine hizmetçi arıyorlarmış dedim.
Sürekli bir lâf sokma halinde. Yani senden karı olmaz demeye getiriyor. Karı ne demekse artık.
En çok da neye kızıyorum biliyor musunuz gözümün önünde yaptığı şeyi inkar etmesine. Neden diye soruyorum, ben öyle bir şey yapmadım diye lafı öyle bir çeviriyor ki kendimden şüphe ediyorum bazen.Cahil bir hanım sanırım.. Cahil kişilerle yapılan tartişmalardan galip çıkamazsınız.. Aldırış etmeyiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?