Ben de mi yanlislik var?

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.suan aylık 500 tl harciyorumama suan için bu bile yetmiyorken tasarruf yoluna gidip 300 tl Limit koyacağım .Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken esimden almak zor geliyor?Açaba sizin aylık kişisel masraflarınız ne kadar kızlar?Sadece kuaför giyim gezme makyaj vb.(Şampuan ped vb dahil değil )

1. Dip boyami her ay kendim yaparim ( gratiste olan Green naturels boya) 30 Tl
  2. Sarisinim tuylerim sari ve kas yapim geregi ayda iki kez kaş bıyık aldiririm 40Tl
  3. Arkadaslarla genelde evde cay kahve muhabbetlerim olur disari cikacaksak cocuklara uygun bir yer tercih ederiz tok karna gideriz cay kahve icmeye ortalama 200tl (aylık bazında)
  4. Her ay duzenli bir kiyafet alisveris rutinim yok begendim birsey oldugunda yeterli param varsa alirim yoksa biriktirip alirim
  5. Makyaji sevmeyen bir insanim makyaj anlayisim rimel-allık-ruj ve göz kaleminden ibaret 3 ayda bir yenilerim
  6. Eşim aylık bana faturalar hariç mutfak cocuk ve kendi ihtiyaclarim icin 2000 tl verir her ay mumkun oldugunca bir sey alır atarim kenara durum bu
  7. Aslina bakirsa kisisel ihtiyaclarda cok masrafli biri degilim ama ogluma yaptigim harcamalarda bazen abartiya kactigimi goruyorum onuda yavas yavas frenliyorum

Ben aylık 400 TL alıyorum. Bu para sadece kendim dışarı çıkarsam gün içinde bi ihtiyacım olursa yada hoşuma giden bişey olursa almam için. Kıyafet alışverişimi bi kaç parçaysa eğer eşim alır. İnternetten alırım bazen indirimden bişey kendim ödüyorum onları, saç boyası derdim yok boyamıyorum saçımı. Kaş bıyık işini kendim evde hallediyorum elim yatkın. Dışarı çıkıcaksam eşim olmadan arkadaşımla filan yanında bulunsun diye ekstradan para verir mutlaka.

Haftalık 100 tl bırakır eşim.Bu parayla iki çocuğumun harçlıklarını veririm.Eve ekmek alırım.Makyajım yok.Kuaförlük bir işim yok. Bıyığım yok. Kaşlarımı iki üç ayda bir alırım,sarı tüy zaten.
Saçlarımı eşim keser boyar.
Dışarıda bir şey yemem içmem.Gidilecekse ailece gideriz.Giyim alışverişimi sezon sonu yaparım. Yazın kışlık,kışın yazlık alırım.
Bazen 100 tl bitmez. 2. haftayı da yetiştiririm.
Süperim değil mi?

Valla benim hic masrafim yok herhalde kişisel bakimi kendim yaparim hepsini boya derdim yok kiyafet yeterince kiyafetim var oyle gereksiz almam ihtiyacim olunca alirim bir bebegim var onu doktora gotururken yanimda 200 300 verir bazende kartini verir alacagim birsey olursa o kadar disarida hep esimle cikiyoruz tek cikmam

Ayniyiz valla benimde esim kesiyoe saçımı boya derdim yok bebegim kucuk ihtiyaclarini esim alir hep

Kredi kartm elimde n istersem alirim kndim. Onun disinda esim kafasina gore para birakir bazen 300 bazen 500. Zaten kartim oldugu icin parayi pek harcamiyorum biriktiriyorum genelde.

valla hem de ötesisiniz.

senede 1 kere alısverıs yapar tam anlamıyla eksıksız herseyıyle yaparım sımdı kafadan hesap yaptım aylıga vurursam 300 e gelıyor benım gıderım

Bizde hesap ortak. Hatta benim elimde. Maaşını alır, bana verir, kirayı faturaları borçları yatırırım. Mutfak alışverişini ben yaparım. Kendime de pek bir şey almam. Boyam vardı o da hamile kaldigimdan beri yok. İhtiyacım olduğunda eşime de sorarım ama genelde sorma al kendin der. Şimdi eğer para sizde olursa, zaten ayağınızı yorganiniza göre uzatiyorsunuz. Bence eşimin yaptığı her erkeğin yapması gereken şey. Kafa rahat adamın Hesabı bilince ya bu para bana yetmiyor diyemiyor insan

Ben kendim alirim yuzumu ve bıyığımi. Kas icin 15 tl veririm sadece. Baska bakim gerektiren bir nedenim yok. Oyle her ay harclik almam kendime. Maasini aldigi zaman cikariz disari ne istersem ne beğenirsem alirim eşimde oder. Faturalar ottomatik ödendiği icin su ne kadar gelmis elektirik kombi ne kadar gelmis hic bilmem ilgilenmem. Ben daha cok kendimizi birak kisitlayip kenara para atmak icin uğraşıyorum. Her ay 1000 1500 para atıp kiradan kurtulma derdiyim suan

Hiç pedimin parasina kadar hesaplamadim şuan aylik aldiklarim ne tutuyor tam bilmiyorum cunku eşimden harclik şeklinde para almiyorum calismasamda ihtiyacim oldukca kullanabilecegim banka karti/kredi karti var.

Kismak istiyorsaniz en gereksiz gorduklerinizden başlayin, sizin icin ne gerekli ne degil biz bilemeyiz benim icin gereksiz olan baskasina cok gerekli geliyor. Maddi sorunum varken her ay kiyafet alma ve arkadas buluşmasi derdine düşmemiştim ben mesela

Abla gel bizim evi de yönet nolur

Bayagı tasarruflu imiş hanımlar. Bende kendimi tasarruflu sanırdım. Bugün 210 lira ödedim kuaföre. Sadece boya, kas, bıyık gbi zorunlu seyler için biraz iktisat calısayım =)
Aynen yaaa benimde aylık kuaförüm 200 fikan tutuyor.Ayda bir iki kere dışarda tek başıma yemek yesem yada kahvaktı yapsam 100 hadi bide kıyafet begendim almak istedim 100 de o....Bazen fön çektiririm o da ayda iki üç kez olsa 50...

Öyle çok büyük bir maddi sıkıntım yok sadece esimden para almak bana zor geliyor bana para almak derken de illa para almak anlamında demiyorum.Eşimin iki kredi kartı var.bir tanesi zaten sürekli bende ben kullanıyorum ama.kredi kartından evin ihtiyaçlarını karşılıyorum genelde.Kendi kişisel ihtiyaçlarımı ayrı tutuyorum ki aylık ne kadar giderim var hesaplayabileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…