- 23 Şubat 2017
- 1.887
- 5.464
- 158
- Konu Sahibi Canparcam055
-
Öyle çok büyük bir maddi sıkıntım yok sadece esimden para almak bana zor geliyor bana para almak derken de illa para almak anlamında demiyorum.Eşimin iki kredi kartı var.bir tanesi zaten sürekli bende ben kullanıyorum ama.kredi kartından evin ihtiyaçlarını karşılıyorum genelde.Kendi kişisel ihtiyaçlarımı ayrı tutuyorum ki aylık ne kadar giderim var hesaplayabileyim
Siz demeyin diyenlerin yorumları yetiyorEşinden para almak zor geliyorsa 500lira da zor gelir 300 lira da zor gelir zaten. Ben boyle konularin amacini anlayamiyorum acikcasi.
Her ay kiyafet almak bir zorunluluk degil mesela, temel öz bakim ihtiyaclari (diş macunu, firca, ped,sampuan gibi seyler) disindaki hersey keyfidir ve istegine gore istedigini kisarsin veya kismazsin milletin ne harcadiginin ne onemi oluyor?
Benim aylik sadece kiyafet harcamam 500 lira olabiliyor ama mecbur muyum almaya hayir canim istiyor aliyorum. Calisan kadin olsan tamam ama evde otururken her ay kiyafet almak zorunda hissediyorsan ne diyelim?
Neden tek çıkmazsın?Valla benim hic masrafim yok herhaldekişisel bakimi kendim yaparim hepsini boya derdim yok kiyafet yeterince kiyafetim var oyle gereksiz almam ihtiyacim olunca alirim bir bebegim var onu doktora gotururken yanimda 200 300 verir bazende kartini verir alacagim birsey olursa o kadar disarida hep esimle cikiyoruz tek cikmam
Evet bazı arkadaşlar tek cikmam yazmış bende merak ettim sebebini açıkçası.Neden tek çıkmazsın?
Bana sadece 50 tl yetiyo kuaför ben oluyorum kendim evde hallederim başkada birşeye ihtiyacim olmuyo faturalari eşim öder başörtülü biriyim boya gerekmiyoKızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.suan aylık 500 tl harciyorumama suan için bu bile yetmiyorken tasarruf yoluna gidip 300 tl Limit koyacağım .Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken esimden almak zor geliyor?Açaba sizin aylık kişisel masraflarınız ne kadar kızlar?Sadece kuaför giyim gezme makyaj vb.(Şampuan ped vb dahil değil )
Sizin yok zatende adam zorlanıyor goruyorum diyorsunuz. Bende bu sekilde esimden aylik alsam bende utanirdim. Küçük cocuk gibi al harçlığın hos değil yaniÖyle çok büyük bir maddi sıkıntım yok sadece esimden para almak bana zor geliyor bana para almak derken de illa para almak anlamında demiyorum.Eşimin iki kredi kartı var.bir tanesi zaten sürekli bende ben kullanıyorum ama.kredi kartından evin ihtiyaçlarını karşılıyorum genelde.Kendi kişisel ihtiyaçlarımı ayrı tutuyorum ki aylık ne kadar giderim var hesaplayabileyim
Neden kendinize alacaklarınıza eşiniz karar veriyor anlamadım.bosuna kocam demiyor sen cok farkkisin diye cunku o bunu sunu al kendine demeden almiyorum duruma gore para vrrir ne zamn biterse soylerim bugi 50 tl verdi ekmek cocugun harcligi ne zamn bitrse yani makyaj kufor gexme hic bisey yokk cunku aliskanligim yok
misal derki eksik biseyin var mi hadi gel sana yeni canta alalim sunu alalim bende ihtiyacim olursa soylerim modundayimNeden kendinize alacaklarınıza eşiniz karar veriyor anlamadım.
Aynı şeyleri düşünüyorum şuan seninleNe masrafsız hanımlar var maşallah.
Hele elindeki 100 TL'yi bir haftada bitiremeyen arkadaş beni benden aldı.
Şaşkın şaşkın ekrana bakakaldım.
Bunun üzerine ben hiç yazmayayım kişisel harcamalarımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?