Ben de mi yanlislik var?

Valla ben tebrik etmeye geldim, ağzım açık yazıyorum şu an. Haftalık 100₺ ile nasıl yapıyorsunuz bravo size. Konu sahibi arkadaşım indirme 300₺’ye. Az bile bence.
Ben de işi bıraktıktan sonra nakit istemekte zorlandım eşimden. Ama baktım ben kısıyorum o açıyor. Saldım çayıra.

Eşinden para almak zor geliyorsa 500lira da zor gelir 300 lira da zor gelir zaten. Ben boyle konularin amacini anlayamiyorum acikcasi.
Her ay kiyafet almak bir zorunluluk degil mesela, temel öz bakim ihtiyaclari (diş macunu, firca, ped,sampuan gibi seyler) disindaki hersey keyfidir ve istegine gore istedigini kisarsin veya kismazsin milletin ne harcadiginin ne onemi oluyor?

Benim aylik sadece kiyafet harcamam 500 lira olabiliyor ama mecbur muyum almaya hayir canim istiyor aliyorum. Calisan kadin olsan tamam ama evde otururken her ay kiyafet almak zorunda hissediyorsan ne diyelim?

Aylık 700 lira bırakıyor eşim. Hem markete gidiyorum hem kendime harcayacaksam harcıyorum

Siz demeyin diyenlerin yorumları yetiyor

Bende çalışmıyorum. Market alışverişi, çocuklarla ilgili herhangi birşey, kendi kişisel harcamalarımı kredi kartından harcıyorum, yine nakit parayı eşimin maaş kartından çekiyorum. Gerekirse para bıraktığı da oluyor ama nadir oluyor bu. Para istemek gibi bir durum olmuyor genelde aramızda.

Kendim için ne kadar harcadım diye ayrı bir hesapta yapmadım hiç. Zaten kendi gelir düzeyinimize göre yapıyorum harcamalarımı, bir ay kıyafet çok alıyorsam diğer birkaç almaya biliyorum. Dışarıya çıkmakta aynı şekilde, aydan aya değişiyor. O yüzden net bir rakam cikaramam.

Düşününce
Ağda 80-100olsa
Boya evde yapmaya başladım kuaförler bi boyaya 150alır olmuş.
Dışarı çıkınca yemek yemeseniz sadece kahve tatlı vs yapsanız o da 150falan olsa. (her gün çıkmak olmuyor )
Makyaj malzemesi bi kere alsan 6-12ay arası kullanabiliyorsun.
Cilt temizleme ürünleri keza öyle. Giyim ihtiyaç doğrultusunda alırım. Eskimelerini beklerim.
Benim işte kitap masrafım çok ya her ay 50-200 arasında değişiyor. Ama biraz kusmakta fayda vardır.
Bir şey almadan önce ihtiyacım var mı diye sorun kemdinize. Bu şekilde biraz daha rahat edersiniz. Eşiniz tek maaşla eğer ki birikim yoksa maalesef çok zorlanacak. Desteğinize ihtiyacı vardır

Konuyu okuyunca bedavaya yasiyorum diyesim geldikuafor olayim yok kendi sacimi kendi boyarim,zaten uzamayan bir sac yapim var iki senede bir kesim yetiyor.kas biyik isini kendim hallediyorum.Montumda ,botumda bir tane var.30 dolarlik bot bile bana uc sene idare etti.yazinda bir kot,tayt,tisort uclusuyle takilirim.minimum yuzde elli indirimde olmayan hic bir seyi cok begensem bile almam.Zaten amerika kitasinda yasiyorum,sezon sonlari cok guzel indirimler oluyor,kendi kiyafetlerim cocuklarinkinden ucuza denk geliyor.iki sene once 20 kilo verince o sene alisveris yapmistim,hala onlari giyiyorum.kis sonuna dogru indirimden bir iki parca daha aldimmi onumuzdeki iki sene onlarda yeter,moda falan anlamam,makyajda yapmam.Harclik olayi yok bizde bu arada ne alirsam kredi kartiyla alirim,esimle ortak odeme yapariz.

Neden tek çıkmazsın?

bosuna kocam demiyor sen cok farkkisin diye cunku o bunu sunu al kendine demeden almiyorum duruma gore para vrrir ne zamn biterse soylerim bugi 50 tl verdi ekmek cocugun harcligi ne zamn bitrse yani makyaj kufor gexme hic bisey yokk cunku aliskanligim yok

Bana sadece 50 tl yetiyo kuaför ben oluyorum kendim evde hallederim başkada birşeye ihtiyacim olmuyo faturalari eşim öder başörtülü biriyim boya gerekmiyo

Eşten aylik almayı mantikli bulmuyorum. Para ortanindir kimin ihtiyacı varsa o alir. Kimi ay 500 harcarsin kimi ay 100 misal. Eşiniz zorlanıyorsa bize sormanıza bile gerek yok demek çok harciyorsunuz. Suan zorlanıyorsa cocuk dogdunda yandı o zaman

Sizin yok zatende adam zorlanıyor goruyorum diyorsunuz. Bende bu sekilde esimden aylik alsam bende utanirdim. Küçük cocuk gibi al harçlığın hos değil yani

Neden kendinize alacaklarınıza eşiniz karar veriyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…