Annemde çok emek etti uğraştı ve keyfini süreceği zamanlarda hastalandı.Şimdi istese de bir şey yapmıyor.Denize gidiyoruz denize giremiyor.Yemek yese herşeyi yiyemiyor.Biz anneme defalarca dedik anne babamla gezin tozun artık para biriktirmeyin ev ev diye ömrünüzü harcamayın bizleri düşünmeyi bırakın dedik dinlemedi.
Şimdi de o bize söylüyor gençliğinizin kıymetini bilin diye.
Bırakın onlarda sorumluluk alsın sizde eşinizle yapamadıklarınızı yapın.Sizde beş yıldızlı otele gidin mesela..Altınıza bir araba alın.Yarın birgün bu yaptığınızın fedakarlıkların karşılığını göremezseniz çok kırılırsınız.
Kusura bakmayın yaranızı deşmek istemem ama gelininizin kendi ailesine verdiği değeri oğlunuz size neden vermiyor? Tazminat alıyor kızın ailesine gidiyor para, kahvaltılara yemeklere onlar götürülüyor, kızın babasının doğumgünü dışarıda kutlanırken sizin eşinize sadece telefon açılıyor. Gözünüze sokar gibi böyle davranmaları, üstelik sırtlarını size dayamışlarken... Bilemiyorum hiç adil değil.
hepinize çok teşekkür ederim.tek tek cevap yazamadım.eşimle çıktık,konuştuk biraz neler yapabileceğimize dair.
eşim eski kafalı insanlardan,hep bir ev alma,arsa alma sevdası var.3 kuruş eline geçerse,hemen para harcanmasın,birşeyler alayım,düşüncesinde.ama bizim de hayatımız geçti,bunları anlattım.hersene tatile gitmek istediğimi,hatta sene de birkaç kez gitmek istediğimi söyledim.
o da bana elindeki parayla yazlık almayı teklif etti.(hala yatırım yapma derdinde)kabul etmedim.evet bir ev alınacaksa,benim istediğim yerden,benim üstüme alınacak.çok fazla da kredi çekmeyeceğiz.yettiği kadar birşeyler bakacağız.eksik kalırsa,az bir miktar çekeriz dedik.
onlar da isterse orada,isterse ilk alınan evde oturacaklar.bunun haricinde ileri de çocuk falan olursa,yapmam gerekenleri yaparım dedi.daha fazlasını yapmayacağız.oğlumu aradık.yarın araba bize lazım,anneannenleri ziyarete gideceğiz,onları alıp biraz dolaştıracağız dedik.sabah işten çıkınca,arabayı bize bırakacak.o arada biraz konuşacağız,gelecekle ilgili neler yapmayı düşündüklerini.
hepinize çok teşekkür ederim.tek tek cevap yazamadım.eşimle çıktık,konuştuk biraz neler yapabileceğimize dair.
eşim eski kafalı insanlardan,hep bir ev alma,arsa alma sevdası var.3 kuruş eline geçerse,hemen para harcanmasın,birşeyler alayım,düşüncesinde.ama bizim de hayatımız geçti,bunları anlattım.hersene tatile gitmek istediğimi,hatta sene de birkaç kez gitmek istediğimi söyledim.
o da bana elindeki parayla yazlık almayı teklif etti.(hala yatırım yapma derdinde)kabul etmedim.evet bir ev alınacaksa,benim istediğim yerden,benim üstüme alınacak.çok fazla da kredi çekmeyeceğiz.yettiği kadar birşeyler bakacağız.eksik kalırsa,az bir miktar çekeriz dedik.
onlar da isterse orada,isterse ilk alınan evde oturacaklar.bunun haricinde ileri de çocuk falan olursa,yapmam gerekenleri yaparım dedi.daha fazlasını yapmayacağız.oğlumu aradık.yarın araba bize lazım,anneannenleri ziyarete gideceğiz,onları alıp biraz dolaştıracağız dedik.sabah işten çıkınca,arabayı bize bırakacak.o arada biraz konuşacağız,gelecekle ilgili neler yapmayı düşündüklerini.
hayir ablacim ne kiskanciteşekkür ederim aynen öyle,15 yıl sonunda bu bayram tatile çıktık eşimle.o da bir pansiyon du.ve bir hafta sınırlı para harcamışızdır.onlar ise,beş yıldızlı otele gidiyorlar.
evet işte ben de kırgınım.onların sosyal medyada ki,gezip yiyip içme fotoğraflarını gördüğüm de kırılıyorum ve kendimi sorguluyorum,kıskanç kayınvalide miyim diye
sgk borcunu da konuştum eşimle,60 000 tl borç çıkar dedi,bana abartlı geldi ama onu da araştıracağız.unkapanı sgk yakın bize önümüzdeki hafta içinde git sor bakalım dedi.Sevindim sizin ve eşinizin adınıza.Birazda kendiniz için yaşayın.Sizi zaten çok takdir ediyordum.
Herşeyin en güzelini hakkediyorsunuz.
SSK yı da araştırın olur mu?Kısmet birde size ait bir maaşınız olursa harika
hayir ablacim ne kiskanci
Sadece siz kendiniz tatile giderken bile kılı kırk yararken genclerin hele ki hayatta sizin kadar zorluk gormemisken hak etmişler gibi futursuzca harcamalarına ve kendilerine herseyin en iyisini layık gormelerine hayiflaniyorsunuz
Bu normal bir davranış
Bir de kizin ailesine soz verdik demissiniz ama.siz sözünüzu tutmamis değilsiniz ki?
Ev vermissiniz oturmuyorlar, o evin kirasini aliyorlar hatta kendi kiralarina yetmiyor diye siz takviye yapıyorsunuz yani ev alma.mecburiyetiniz hic yok
Eşin kızmakta haklı hem beleş bir hayat sürdürüyorlar hem de adil davranmıyorlar.Bazende hatasını söylemek lazım yüzüne kızın babasına bu kadar ilgi alaka varsa size de olmalı.Aradaki dengeyi sağlayacak olan oğlunuz.şuan eşim onlara biraz kızgın,bu yüzden kararlarının ne kadar arkasında durur bilemem.asıl merak ettiğim,oğlumla bu konuları konuşunca,nasıl tavır sergileyecekleri.
evet bugüne kadar konuşulmayan,üstü kapatılan sorunlar,bu olaylarla su üstüne çıktı.eşimin sabrını taşırdılar.
sgk borcunu da konuştum eşimle,60 000 tl borç çıkar dedi,bana abartlı geldi ama onu da araştıracağız.unkapanı sgk yakın bize önümüzdeki hafta içinde git sor bakalım dedi.
Ne kv ler var bee :) iyilik yapma vazifen olur sozunu cok sever ve benimserim..
şuan eşim onlara biraz kızgın,bu yüzden kararlarının ne kadar arkasında durur bilemem.asıl merak ettiğim,oğlumla bu konuları konuşunca,nasıl tavır sergileyecekleri.
Yazlığı sadece yatırım için düşünmeyin.İstanbulda yaşayanlar için bir nimet.Silivri size yakın.Çok güzel yer.Bekarken cuma akşamı gidip pazar akşamı gelirdim.Havam değişirdi resmen kafam dağılırdı.Gezmek istediğiniz yerleri yine gezersiniz ama bence bunu düşünün.Anneniz babanız içinde çok iyi olur.Orayı sevmeyen yaşlı emekli görmedim hiç.Arabayı istemek için sebebinizde olur.Sadece hafta sonları için bile imkan varsa almaya değer.hepinize çok teşekkür ederim.tek tek cevap yazamadım.eşimle çıktık,konuştuk biraz neler yapabileceğimize dair.
teşekkür ederim aynen öyle,15 yıl sonunda bu bayram tatile çıktık eşimle.o da bir pansiyon du.ve bir hafta sınırlı para harcamışızdır.onlar ise,beş yıldızlı otele gidiyorlar.
evet işte ben de kırgınım.onların sosyal medyada ki,gezip yiyip içme fotoğraflarını gördüğüm de kırılıyorum ve kendimi sorguluyorum,kıskanç kayınvalide miyim diye
imkan ya ev olacak,ya yazlık.para kısıtlı.ben de isterim ama gidemem ki sıksık,babam 88 yaşında malesef uzun yola gidemiyor.hatta kısa yola bile gidemiyor artık.Yazlığı sadece yatırım için düşünmeyin.İstanbulda yaşayanlar için bir nimet.Silivri size yakın.Çok güzel yer.Bekarken cuma akşamı gidip pazar akşamı gelirdim.Havam değişirdi resmen kafam dağılırdı.Gezmek istediğiniz yerleri yine gezersiniz ama bence bunu düşünün.Anneniz babanız içinde çok iyi olur.Orayı sevmeyen yaşlı emekli görmedim hiç.Arabayı istemek için sebebinizde olur.Sadece hafta sonları için bile imkan varsa almaya değer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?