Siz harika bi kayınvalidesiniz. İnsanın duyguları olması kusur değildir, elbette evladınızın yanında olmayı istemeniz kıskançlık değildir. Kendinizi suçlamayın noolur.
Gelininizin size karşı tavrı nasıl? Gelip gitme sıklığı?
Kira yok, araba ev gibi büyük yatırımlara girme hevesi yok, askerim öğrenim borcu yok, çünkü bunları zaten siz karşılıyorsunuz. Ellerine geçen parayı ne yapacaklar elbette gezip tozmaya harcayacaklar. Üzerine ikinci evi yapmak için kredi çekmeye çalışan bir anne babası var oğlunuzun gelecek kaygısı yok ki para biriktirsin. Bence eşinizde sıkıntı var hem yemeyip içmeyip oğlu rahat etsin diye çalışıyor. Hem oğlan da yemesin içmesin biriktirmeye devam etsin istiyor. Bence sizin kendinize yatırım yapmanız lazım. Mesela arabanız yok oğlana ikinci ev yerine kendinize araba alsanız ya bu yaşta aktarma yapmak zorunda kalmasanız.
Valla sizin gibi anne babayi kv deyi bulmuslar resmen yan gelip yatiyorlar tek cocuk diye bir kendi evinizi verip sokakta yatmadiginiz kalmis resmen. Esiniz hakli yani. Oglunuzun dogru duzgun bir isi yokmu ? Gelininiz neden isten cikiyor ? Siz neden oglunuzun suanda ise uzak diye oturmadigi evi satip onun parasiyla islerine yakin bir ev almak yerine sifirdan altinlarla veya kredi ile ev almaya kalkiyorsunuz ki ben asil onu anlamadim ? Sorununuzun kaynagi bu suanda.evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.
kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.
bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.
bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.
bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.
eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.
ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.
uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
notğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
baksınlar diye yapmıyorum.tam aksine bu yaptıklarımdan dolayı,bana bakmak zorunda olmasınlar diye düşünüyorum.yani kendim için ben ne yapabilirim.benim annem babam yoksul insanlar,bana da hiç birşey yapamadılar.e ben onlara seve seve yardım ediyorum,zorunluluktan değil.
Kiralarini odemenizi çok yanlis buldum.Tamam ev vermissiniz oturmamislar kiralarini aliyorlar.É ustunu niye siz tamamliyorsunuz? Bence makul bir sebep gosterip yavas yavas elinizi çekin. Gezip tozma konusu için bisey diyemiyorum biz de öyleyiz.Ne annemin ne kayinvalidemin yorum yapmasini istemezdim cunku biz kazaniyoruz biz harciyoruz diye dusunurum.
Valla sizin gibi anne babayi kv deyi bulmuslar resmen yan gelip yatiyorlar tek cocuk diye bir kendi evinizi verip sokakta yatmadiginiz kalmis resmen. Esiniz hakli yani. Oglunuzun dogru duzgun bir isi yokmu ? Gelininiz neden isten cikiyor ? Siz neden oglunuzun suanda ise uzak diye oturmadigi evi satip onun parasiyla islerine yakin bir ev almak yerine sifirdan altinlarla veya kredi ile ev almaya kalkiyorsunuz ki ben asil onu anlamadim ? Sorununuzun kaynagi bu suanda.
Sonucta diger evi satarak veya baska sifirdan bir ev alarakta olsa bu gelininiz ve oglunuz icin olacak dimi, musade edinde azicik ellerini tasin altina koysunlar siz bu sekilde onlara arka ciktikca asla maddi sorumluluk bilincine varamazlar bence. Cocuklari yok herhalde esinizi dedigi gibi har vurup harman savurduklarina gore cok rahatlar gelecek kaygilari yok.
Bence elbette yardim edin ama bunu mantikli sekilde yapin onlari bu yasta simartarak degil. Yoksa essek kadar adam olmuslar ikiside ne malin kiymetini bilirler ne hesaptan paradan haberleri olur nede cocuklari oldugunda gelecegini dusunurler iyilik etmiyorsunuz bence onlara.
Hayretim tavan yaptı hayran kaldım gelinin elinden altınları alanlar mal mülkte yüzüp de gelinin neyi varsa alanlarda kaynana İse sen nesin bilemedim özveri tavanevet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.
kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.
bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.
bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.
bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.
eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.
ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.
Bende bir gelinim sekiz senelik evliyim eşim ve kayinpederim ayni taksiden geceli gündüzlü vardiyali calisiyorlar,kasalar giren çikan bir,iki evleri var biri şehirde biri şehir dişinda çiftlik iki ailede şehir dişinda çiftlikte yasiyor....KV ve kp elli yedi yaşlarında kp gece esim gündüz ayni taksiden calisir.sozde evlatlari için calisirlar ama on kere basa kalkarlar,hayatimizi esir almus gibiler yapilan herşey insanin başına kalkilir mi?ornek vereyim şehirden uzak yasadigimiz için çöpleri belirli günlerde kp cop atik yerine götürür atar ve çöpü aticagi her zaman bak çöplerinizi ben atiyorum der(esim gunduz calisiyor dolayisiyla o atiyor) sürekli bir basa kalkma,sürekli memnuniyetsizlik çocuğum için calisiyorum der evladina dünyaya zehir eder (eşim otuz uç yasinda izleyeceği diziyi bile babasi karar verir,ailesine bagimli,kendi değimiyle kukla gibi yetiştirilmiş) bu arada belirteyim iki evin kredisi taksi kirasi mutfak masrafi bizden kp kalan faturalar (iki evin elektrik su isitmasi) ki şehirdeki evde oturan da yok...az çok kendi hayatimi anlattim bu arada belirteyim sekiz senelik evlilikte birgün tatil yapmadik balayida dahil,disarida yememiz icmemizde yoktur.onlardan zerre kadar beklentimiz yok gezsinler yesinler icsinler,ama bize müdahale etmesinler.sözde evladin için calisiyorsan ki evladin asla boyle bir talebi yok basa kalkma...inanin onlar olmasa biz çok daha iyi yasariz,bir evde otururum diğer eve ihtiyacim olmaz,(eşim calistigi parayi oldugu gibi babasina teslim eder,para neye nereye gider bilmez)kazanılan parayi bizde kalsa gelirimizide,gideride biz biliriz...sizde eğer yaptiginiz fedakarliklari geline ve cocugunuza basa kalkarak yapiyorsaniz hic yapmayin derim.birde tavsiyem birakin evlerini de kendileri alsin,harcamalarida kendileri bilsin siz bir anne baba olarak büyütüp yetistirmissiniz ,evlenmiş yuva kurmuş bundan sonraki hayatini kendi kursun,kendi cabalasin,ev için kredi falan cekmeyin gerçekten birakin kendileri halletsinler esinizin dediği gibi saf olmayin...onlar baba ogul aralarinda kopru olmayin yipranirsiniz,problem yasarsalarda kendileri halledebilirler.inşallah hic kimseye yaslaninca muhtaç olmazsiniz Allah o günleri göstermesin size...evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
Sizin üzerinize bir mal olmaması bence en kötüsü. Evi alıp kendi üzerinize yapın en azından. Gerçekten hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Ben konuşunca bazen kızıyorlar ama bizim tüm mal varlığımız eşimin üzerine, eşim ölürse çocuklarla birlikte mirasçısı oluyormuşum, ama ben ölürsem hepsi eşimin Zaten. Yaşlanınca insan kendi söz sahibi olduğu Hakkı ister bence.
Merhabalar teyze ben 22 yaşındayım sadece helql olsun diyorum şimdi nerede öyle kaynanalar sen yapacağını yapmışsın bnce karisma esin le oğlun halletsin. Emin pl bende evliyim kiradayim eşimin aldığı maaş belli yediğim içtiğim belli haziranın sonunda evlilik yıldönümüm vardı eşim ona bile yemeğe goturemedievet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?