ben de mükemmel değilmişim.

Evlerden biri oğlunuzun adına, onun adına olacak ikinci evi mi alacaksınız yoksa önceki onun adına olan evi kendi adınıza mı geçireceksiniz?

onun adına olan evde şuan ben oturuyorum.ola ki şartlar uygun olur da bir ev daha alırsak,benim ya da eşimin adına olacak ama onlar oturacak.

Siz elinizden geldigi kadar yapmissiniz. Esiniz oglunuzla konussun haletsinler. Gezme tozma sirasi bencede coktan size gelmis

Elinizdekiler ileride çocuğunuza kalacak zaten siz kayınvalide değilde sanki gelinmişsiniz gibi hissettim bu işte bir terslik var. Yani siz kendi evladınıza yapıyorsunuz yaptığınızı ama niçin üstüne veriyorsunuz zaten onun olmayacak mı ?

onun adına olan evde şuan ben oturuyorum.ola ki şartlar uygun olur da bir ev daha alırsak,benim ya da eşimin adına olacak ama onlar oturacak.
Anladım o Zaman ev almanızda zarar yok, onların yardımlarını kabul edin. Altın falan artık ne veriyorlarsa. Üstüne onlardaki arabanızı satın, onu da ekleyin. Evi daha kolay alın. Daha sonra kendinizin kullanımına ait bir araba alırsınız ve onlara vermezsiniz.

Evi kendi üzerinize alacaksanız sorun değil bence ama eşinizede yazık, o yaşta ne kadar çalışmayı seviyorum desede yorulur adamcağız.
Siz arabanızı isteyebilseniz, gelin hanımda aldığı tazminatla kendilerine araba almayı düşünür bence.
Bir yerden başlamaları gerek tutumu, harcamayı öğrenmeleri için.
Bende bir gelinim, sağolsun benim kv'm de teklif eder bişeyleri imkanı dahilinde ama ben utanırım niye sürekli o yapsınki?

Nasıl olsa o da kazanıyor anasıdır diye hiç kalbimi karartmamıştım şu konuyu okuyana kadar
Hiç ihtiyacı yokken bile ne kopardım kar diyen bir kaynanam olduğu için benim günahım ne ya
Benim kv deyi yanınıza staja gönderebilir miyim?

Çok fazla fedakarlık yapmışsınız ve daha da yapmak istiyorsunuz sonu gelmeyecek gibi. Ama hata yapıyorsunuz ileride çok pişman olursunuz iş işten geçmiş olur.Bırakın oturacakları evi bari kendileri alsın sorumluluk sahibi olmayı, tek başlarına bir şeyin üstesinden gelmeyi öğrensinler. Ama söyleyeyim bu ev alma işinden vazgeçerseniz size çok bozulacaklar ve o zaman anlayacaksınız bazı şeyleri. Bütün bu fedakarlıkları yaşlanınca sizinle ilgilensinler diye yapmıyorsunuzdur umarım çünkü evlatlar anasına babasına bakacaksa her şartta bakar. Ki kimseye de yaranılmıyor evlada bile... Sizin yaranacağınız ne malum? inşallah oğlunuz ve gelininiz kıymetinizi bir ömür boyu bilir.

Son düzenleme:
eşiniz haklı..
evleri uzaksa ve bu onları rahatsız ediyorsa kendi çözüm yollarını kendileri arasınlar..
oğlunuz evlenmiş kendi evini kendisi kendi sorunlarını kendisi çözmesi gerektiğinin farkına varması lazım..
ev almak istiyorlar ama gelin işten çıkıp parayı babasına veriyor sizede altınları mı teklif ediyorlar..
o ev ikisinin olmayacak mı ?
sponsorları olmaya nereye kadar devam etmeyi düşünüyorsunuz ?

size saygı duyuyorum burada tanıdığım kadarıyla ancak şu en son cümleniz onlara muhtaç olma düşüncesi ile ilgili olan cümle hiç olmadı bence..
bütün bunları ilerde bize iyi baksınlar diye mi yapıyorsunuz anlayamadım açıkçası..

Siz harika bi kayınvalidesiniz. İnsanın duyguları olması kusur değildir, elbette evladınızın yanında olmayı istemeniz kıskançlık değildir. Kendinizi suçlamayın noolur.
Gelininizin size karşı tavrı nasıl? Gelip gitme sıklığı?

Kiskanc kayinvalide degil de gereginden fazla fedakarlikta bulunan kv siniz
Herkesle ayni fikirdeyim.
Ne yazik ki cok yanlis yapiyorsunuz.
Size guveniyorlar maddi anlamda.
Tazminatini da babasina verir isten de cikar gelininiz.
Muhtemelen evlerini de gecindireceksiniz bundan sonra.
Ve sanirim siz kolaylikla vazgecmezsiniz bu maddi destekten.
Keske yapabilseniz ama mecbur goruyorsunuz gibi kendinizi.
Ama birgun olur da keserseniz desteginizi umarim oglunuz ve gelininiz uzmez sizi.uzgunum ama gercekler farkli olur o gun.
Iyi dusunun derim.
Tek cocugum var bakamayacakmiyim mi diyorsunuz bilmiyorrum ama aslinda hem onlara hem kendinize zarariniz var.
Ileride sonuclari daha da agir olacaktir

Gece konduyu nicin muteahhite vermiyorsunuz bu yorumlarda soruldumu bilmiyorum ama.
sorulmadı,şöyle cevap vereyim.bu gecekondu;şu anda imarı durdurulan,kayma riski var denilen bir bölgede.öyle ki biz bile tamirat yapamıyoruz.ikinci katı,falan çıkmak yasak. haliyle mütahitler ilgilenmiyor ama bir trftan da imara açılırsa,ilk yaptıracağım yer olacak.çünkü yeri çok güzel,ve benim çocukluğum orada geçti.hala da kendi ailem orada yaşıyor.

Ayrıca yeni evi alın ve mutlaka sizin adınıza olsun. Yaşlandığınızda oldu da eşiniz sizden önce vefat etti, evin biri zaten oğlunuzda, geri kalanın da sanırım %75i oğlunuzun olacak, yani ev konusunda oğlunuzun insafına kalmayın. Bugün iyisinizdir, yarın eşinden etkilenip ne yapacağı belli olmaz. Araba ve onların da katkısını da mutlaka alın.

Bence eşiniz haklı. Onların yapması gereken her şeyi siz yapmışsınız. Böyle bakınca iyilik gibi gözüküyor ama bir bakıma da kötülük yapmışsınız oğlunuza. Hiçbir sorumluluk vermemiş her işini anne babası olarak siz halletmişsiniz. Bir gün siz göçüp gideceksiniz, doğanın kanunu.. İşte o zaman oğlunuz ve eşi sudan çıkmış balığa dönecek. Bocalayacak. Belki çocukları olmuş olacak sorumlulukları daha fazla olacak ama bu kadar sorumluluğu kaldıramayacaklar. Çünkü bu zamana kadar siz onların bütün sorumluluklarını almışsınız. Bence daha fazla bu kötülüğü yapmayın onlara da kendinize de. Biraz sorumluluk alsınlar zorluk nedir görsünler. Böyle hep hazıra konmakla olmaz ki

baksınlar diye yapmıyorum.tam aksine bu yaptıklarımdan dolayı,bana bakmak zorunda olmasınlar diye düşünüyorum.yani kendim için ben ne yapabilirim.benim annem babam yoksul insanlar,bana da hiç birşey yapamadılar.e ben onlara seve seve yardım ediyorum,zorunluluktan değil.

Niye illa ev alalım kiralarını ödeyelim derdindesiniz. Kaç yaşına gelmiş insanlar kendi hesap kitaplarını yapsınlar bırakın da. Siz de paranızı biraz kendinize harcayın. Siz de eşinizle beraber yaşınızı almışsınız bir sürü eziyet çekerek kazanmışsınız hala daha oğlunuzun arkasını toplamak ona mal mülk kazandırmanın peşinde koşuyorsunuz. Biraz yiyip içip gezmek sizin de hakkınız değil mi?
Benim annem babam yıllarca uğraştı didindi kardeşime yedirdiler. Babam kanser oldu vefat etti annem hala uğraşıyor. Ömürlerinde doğru düzgün bir gün görmediler. Hiç bir zevkleri eğlenceleri olmadı. Düşündükçe aklıma geldikçe çok üzülüyorum..

Keşke böyle bir söz vermeseydiniz, şimdi almazsanız önce göz boyadı sonra sözünü yedi durumuna düşersiniz.
Ben orta halli ailelerin çocuklarına bu denli maddi destekte bulunmasına karşıyım. Yani ben gelin olsam vicdanım kabul etmezdi siz yokluk çekerken bana ev almanızı. Gerçi bu düşüncem günümüz dünyasında pek çalışmıyor, saflık olarak görülüyor.

Edit: cümle yarım kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…