Ben ileride oğlunuzun sizin oturduğunuz ev benimdi, satıp kendimize ev alalım diyebileceğini düşündüm. Gelinin işten çıkmasına ise iyi niyetle bakamadım, neden bilmiyorum. Ya çocuk planı var size söylemiyor ya da rahat geldi böyle, çalışmadan da geçiniriz diye düşünüyor.
Kocaman insanların biraz kendi ayakları üzerlerinde durmaları gerekli. Kendisi işten çıkarken sizin bu yaşta daha fazla sıkıntıya girip ev almanız mantıklı gelmedi. Yapacağınızı yapmışsınız, borçsuz evlendirmiş, geleceklerini de garanti altına almış üstelik kiralarını da veriyorsunuz.
Umarım bunca iyiliğin ardından üzülmezsiniz.
Sizin üzerinize bir mal olmaması bence en kötüsü. Evi alıp kendi üzerinize yapın en azından. Gerçekten hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Ben konuşunca bazen kızıyorlar ama bizim tüm mal varlığımız eşimin üzerine, eşim ölürse çocuklarla birlikte mirasçısı oluyormuşum, ama ben ölürsem hepsi eşimin Zaten. Yaşlanınca insan kendi söz sahibi olduğu Hakkı ister bence.
evet hatırladım sizi.selamhunter7 abla. sizi yorumlarınızdan tanıyorum. halama benzetiyorum demiştim, hatırladınız mı? gereksiz ve yersiz fedakarlıkların görev gibi insanın üzerine yapıştığını gördüm. yapmayın lütfen! biraz elinizi üzerlerinden çekin, bırakın kendileri mücadele etsin. ayrıca baba-oğul arasını düzeltmek, sıcak tutmak gibi bir misyonunuz da olmamalı.
siz gördüğüm kadarıyla elinizden geleni yapmışsınız. yaşlılığınızı da düşünün.
benim k.pederim de bütün çocuklarına ev almış. ama biz asla düğünümüz için bir şey yapmasını istemedik. nikah sonrası yemeğimizi vermek istedi, kabul etmedik. eşyalarımıza karışmayacağını zaten en başta söylemişti. içinden geldi, takı taktı. allah razı olsun. ev vermemiş olsaydı, yine beklentimiz olmazdı. iki yetişkin insanız, kendimize güveniyorsak yuvamızı da kurarız dedik. yaşadıkları kadar mı yaşayacaklar? elleri ayakları tutarken gezsinler biraz. ömürleri çalışmakla geçmiş, rahat etsinler. siz de rahat edin artık. kendinizi de düşünün, bu şekilde vaktinden önce yıpranırsınız.
kısaca lütfen eşinizi dinleyin. ilerleyen zamanlarda üzülmemek, suçlanmamak, nankörlükle karşılaşmamak için, lütfen eşinizi dinleyin.
evi alabiliyorsa alsın ve sizin üzerinize yapsın. ama geçimleriyle ilgili başka da bir şeye karışmayın artık. evde oturunca geçinebiliyorlarsa, çalışmasın. baktı gördü geçinilmiyor, çalışsın. sürekli sırtlarını dayamalarına izin vermeyin. bu iyilik değil ki. sizin sigorta girişiniz falan yok mu?evet hatırladım sizi.
aslında bunu baştan yapan eşimdi.bu evi alırken,oğlumuzun üstüne almayı teklif etti,ben de tamam dedim şimdi pişman,niye senin üstüne almadım ki diyor.bir daha almak istemesinin nedeni sanırım vicdan yapması.ban karşı kendisini borçlu hissediyor.bunca yıl çalıştı,hep yalnızdım,üstelik yaklaşık 10 yıl onun yanında beş kuruş almadan çalıştım,sigortam veya emekliliğim yok.şimdi kafasına dank ediyor.
ben orayi tam anlamadim..esiniz hem altinlari kabul etmiyor hem de nicin kiziyor,neye kiziyor.. evet cok fazla sey yapmissiniz ama her iyilik.her zaman iyilik olmayabiliyor..mesela ufak mucadeleler atlatmaliydilar kanimca..ne bileyim..hazira konmus gibiler. siz de eger sikayetciyseniz,zor.geliyorsa veya soyleyecekseniz yapmayin..
evi alabiliyorsa alsın ve sizin üzerinize yapsın. ama geçimleriyle ilgili başka da bir şeye karışmayın artık. evde oturunca geçinebiliyorlarsa, çalışmasın. baktı gördü geçinilmiyor, çalışsın. sürekli sırtlarını dayamalarına izin vermeyin. bu iyilik değil ki. sizin sigorta girişiniz falan yok mu?
yazacaklarıma tercüman olmuşsunuz,teşekkür ederim .aynen öyle, gurur yaptı.onu bende düşündüm de şöyle anladım..
gelin işten çıkıp parayı babasına verecek ya.. aslında ev onların rahat etmesi için alınacak ama onlar sadece hazırda olanı vermeyi teklif edip kendilerini zora sokmama peşindeler diye gurur yapmış olabilir.. yada söz vermiştim önceden diye..
Niye siz ev alıyorsunuz ki. Bir de kredi çekip. Yani büyük konuşmayım da benim KV. KB. Kredi çekelim de size ev alalım dese, asla kabul edemezdim. Ne diye minnet duygusuna kapılayım. Yerinizde olsam yurt içi ve yurt dışı gezilerine katılır, kendime vakit ayırır, çocukları bi kenara bırakıp, ömrümün kalan kısmını biricik eşimle doya sıya mutlulukla başbaşa geçirmeye calışırdı m. Baksın onlar da kendi hallerine. Yaşlandığımda ya onlara muhtaç olursam demişsiniz ama, ya aniden giderseniz, malum ölüm her an bizimle.oğlunuz kendi ayakları üzerinde durabilir mi?? Bence mümkün olduğunca desteğinizi azaltmaya çalışın. Annesinin sizi anlıyorum ama böyle olmak zorunda sanırım.benim de iki oğlum var, hep Allahım senden başka kimseye bizi muhtaç etme diye dua e
diyorum hep.mutlu günler dilerim
Ablacım gelin hanım evin senin yada eşinin adına olacağını biliyor mu ?
Eşiniz dünüre söz vermiş ama tapu konusu işin içine girince söz tutulmuş olmuyor.
bence sigorta işini gidip araştırın. belki bir yolu vardır, yaşlılıkta emeklilik çok çok önemli..
biz de öyle yapmayı düşünüyoruz.evi aldıktan sonra,kredi ödeyeceğiz zaten.bize güvenemeyecekler.ister çalışsın,ister oğlum parasıyla geçinsin.tabi ki zor durumda üç beş kuruş yardım ederim ama ben de kredi ödeyeceğim için bana güvenemeyecekler.sigorta girişim var.1989 senesinden ama yalnızca 3 ay yatmış.şimdi nasıl olur bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?