Ben deliyim?Bu adeta psikolojik hastalık.

Dilber_iRana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
119
102
13
Ben yalnızken ve müzik dinlerken hayal dünyasındaa yaşıyorum.Karşımda olmasını istediğim kişiyle sanki o varmış gibi kendi kendime konuşup muhabbet ediyor gibi yapıyorum ve bunu müzik dinlerken yapıyorum dahası muhabbete de hayallerime göre karar veriyorum
Sanırım ben deliyim

Örneğin, sen "bunu böyle yapmamalıyım çünkü sonucu şu olabilir" diye düşünüp senaryo mu yazıyorsun
yoksa
İçindeki ses, "bunu böyle yapma çünkü sonuç bu olacak mı" diyor ?
Ben senaryo yazıyorum.Ben deliyim galiba.

Balık burcumusunuz? Hayal dünyanız geniş diyelim buna. Gerçekle hayali karıştırırsanız o zaman sakıncalı olabilir. Sadece öyleymiş gibi düşünmenin bir zararı olmaz sanırım

Balık burcumusunuz? Hayal dünyanız geniş diyelim buna. Gerçekle hayali karıştırırsanız o zaman sakıncalı olabilir. Sadece öyleymiş gibi düşünmenin bir zararı olmaz sanırım
Terazi burcuyum.Umarım normalimdir.Umarım.Hala aklım yerinde ama...

Bence balık burcusun yada Yükselenin Balık :) Çünkü tüm balık burcu insanlara kendi dünyasında hayallerinde fazlaca ileriye gider yeni bir hayat yeni bir sen yeni insanlar kurar konuşur hayaller kurar ve kendi hayatına hayal kurması konuşması bittikten sonra devam eder .. Gerçekle hayali karıştırırsan sıkıntı :)

Gerçekle hayali karıştırmıyorum.Ama hayal dünyamda daha çok mutluyum ve özgürüm yükselenim balık olabilir çünkü alıngan ve duygusalım.

Ben senaryo yazıyorum.Ben deliyim galiba.

Öncelikle şu "ben deliyim" cümlesini kurmaktan vazgeç..ne sen işin uzmanısın nede burada yorum yapanlar..zaten uzman bile olsa senin tek cümlenle kimse teşhis koyamaz..

Bana biraz yalnızsın gibi geldi..ilgini çeken konularda konuşabileceğin birileri olmadığından kendince böyle eğleniyor yani muhabbet boşluğunu böyle dolduruyor olabilirsin..

Bunu yapmak yerine ilgini çeken konular üzerinde forumlarda yazabilir, net üzerinden yabancı birileriyle konuşup yabancı dilini geliştirebilir ve kurslara yazılıp arkadaş çevreni genişletebilirsin..bence bunları yap kendini olmayan bir dünyaya hapsetme.

Bence bunu birçok insan yapıyor ve hiç de anormal bi durum değil

Bütün büyük yazarlar, senaristler deli o zaman :) Tamamen normalsiniz ya da ben de tam zır deliyim. Ben de terazi burcuyum. Ben kendimi sevdiğin dizilerin, filmlerin içine ekstra karakter olarak ekleyip, kafamdan yeni bölümler çekiyorum. Beni çok rahatlatıyor.

Benim tiyatro oyuncusu bir akrabam eşim iş için yurtdışına gittiği Hafta ben de kalmıştı. Suk sık onu kendi kendine rol yaparken buluyordum. Mutfağa kahve almaya gidip geldiğimde birden zengin sosyetik kadın gibi konuşuyordu. Kahveleri içip kaldırmaya götürdüğümde köyden yeni gelmiş gibi vs. O bu şekild rol yaparak kendi kendine çalıştığını söylemişti. Bir daha kalmaya çağırmadım hiç ama deli olduğunu da düşünmedim. Belki siz de bir tiyatro kursuna falan gitseniz yeteceğiniz vardır

Direk teşhis koymayım yahu. Hayal kurmak sizi mutlu ediyorsa; günlük hayatınızda bu hayaller size zarar vermiyorsa neden deli olasınız? Siz en azından hayalinizde konuşuyorsunuz. Ben kendimi geçtim eşyalarla sohbet halindeyim. Mesela havluya neden birkaç saat içinde kirlendiğini sormak bence çok mantıklı. Ya da bulaşık makinesinde yanlış yerde duranlara kızabiliyorum. Klinik vakayim o halde

Kıız ! Sen resmen beni anlatmışsın . Bende diyorum bu sadece bana mı özgü

Ben de terazi burcuyum . Burcumuzun getirdiği bir özellik bence . Creativite yani yaratıcılık .

Sanki o müziğin temasına kaptırıyorum kendimi :) Mesela üzgün konulu bir müzikte olmayan sevgilimden ayrılmış gibi triplere giriyorum .. ama böyle kafamda sanki onunla konuşuyorum intikam planları falan ilerliyo senaryo

Ama hayal olduğunu biliyorum ve bu hoşuma gidiyor . Sanırım gerçek dünyanın hoşnutsuzluğunun bir göstergesi bu kaçış .

Mesela böyle kıpır kıpır bir müzik kendimi ona kaptırıyorum sanki kırlarda yürüyen bir kız gibi ya da çok ünlü bir sanatçıymış gibi falan hissediyorum

Ya da bir film izlediğim zaman çok etkilemişse o karakter gibi davrandığımı fark ediyorum .

Biliyor musun bu aslında delilik falan değil . Aşırı hayalgücü . Ve bu bir nimet . En azından benim için . Mimarlık okuduğum için buna ihtiyacım var . Daha yaratıcı olabiliyorum bu sayede . Kendimi o tasarım binalarımın içinde çok rahat hayal edebiliyorum ve daha güzel işler yapabiliyorum

Bence fırsata çevir sende . Herkese nasip olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…