Ben deliyim?Bu adeta psikolojik hastalık.

Bende hayalperestim bazen müzik dinlerken büyük bir kalabalığa ben söylüyormuşcasına hayal edip mutlu oluyorum (sesimin güzel olmasını çok istedüm hep ) yani sizde neyi çok istiyorsanız mutlu olmak için onu kafanızda yaşıyorsunuz. Eğer bu delilikse bende normal sayılmam

Her zaman her yerde her konuda itinayla hayal kurulur kendi menzilimde

Maladaptive daydreaming kokusu alıyorum.

Eğer bu hayal kurma hali günlük islerinizi aksatmanıza, gerceklik algınızın bozulmasına, gercek dünyadan ve gercek hedeflerinizden kopmanıza, bunlar icin daha az cabalamanıza neden oluyosa ciddiye almak gerekir.

Bi google layın isterseniz kavramı.

Bende müzik dinlerken ona amlamlar yükleyip olayların ve kişilerin olmasını istediğim gibi kafamda canlandırım ve buda beni mutlu eder sonrada cık o kadrajdan hayaller paris hayatlar muş derim :))) ama hiç deli olduğumu düşünmedim kendi kendine konusmak delilik değildir zaten sağlıksız değildir

Bu konuda yanlız olmadığıma sevindim

Siz deli değilsiniz. Asıl deliler kurduğu hayallere sınır koyan kişilerdir :) Adı üstünde hayal. Gerçek ya da gerçekçi olmak zorunda değil ki.

Ben de uyumadan önce takarım kulaklıklarımı kendimi rahatlatacak müzikler eşliğinde hayal kurarım sürekli. Bi gün gelecekteki düğünümü hayal ederim, bi gün uzaya çıkan bi astronot olduğumu, bi gün yapay zeka sahibi bi robota aşık olduğumu, bi gün çok eskiden olan bir olayı tekrar tekrar canlandırırım aklımda... Bazen de gün içinde, örneğin derste, çok sıkılırsam o ortamdan koparım resmen. Bedenim orda olmasına ragmen zihnimin içinde çook daha farklı yerlerde olduğumu hayal ederim :)

Ve bunu çoğu insan yapar bence. Yapmalı da. Çoğu başarılı ve tanınmış insanlar hep hayal gücü geniş olan insanlardır unutmayın:)

Hatta "Küçük Prens" kitabından altıntı yapmak istedim şu an;
"İnsanlar hayal etmekten yoksundurlar. Onlar sadece kendilerine söylenenleri tekrar edip dururlar. Ben ciddi bir adamım, ben ciddi bir adamım, ben ciddi bir adamım...."

Beni anlatmissin hele okul donemlerimde gece olsada hemen yatsam hayallerime devam etsem diye dusunurdum. Hala cogu gece yattigimda muzik olsa da olmasa da hayal kuruyorum. Bazen muzikli anne babamin canezelerini dusunup hungur hungur agladigim zamanlar bile oluyor. Yengec burcuyum bende. Hareketli sarkilarda sahnede ben konser veriyormusum gibi hayal ederim falan. Genelde herkes askimdan olur pesimden kosar :) gercekte olmayan seyler işte :) :)

E bende 28 yaşında çoluklu çocuklu kadınım... Müzik dinlerken kendimi sanatçı olarak hayal ediyorum.Bir sorunum yok gibi geliyordu . Var mı acaba ?

Ben de olmamış bir olay olmuş gibi diyaloglara falan giriyorum duygusuna da baya giriyorum hatta ama hiç deli olduğumu düşünmemiştim ...
Ama içimden konuşuyorum sesli değil.

Sanırım yaşınız genç yani ergensiniz ve bu çok normal, keşke herkes hayal kursa ve hayalleri doğrultusunda çalışaa

ay cok guldum bekarken cok kurardim bu hayalleri
Simdi de gece esim ve oglum uyudugunda kalan islerimi kulaklikla muzik dinleyerek yaparim. O an camasir asiyorum ama kafada universiteye o sarkici gelmiste bende onunla duet yapiyorum butun okul bana hayran kaliyor ordan unlu oluyorum falan filan
:-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…