Ben enayi miyim

İyi akşamlar kk hanımları..
Az önce bi arkadaşın kv ve altın konusunu görünce bende paylaşmak istedim. Ara ara aklıma düşüyordu zaten bu konu, hazır yine takılmışken size de danışmak istedim..
Benim kv ara ara farklı sebeplerden “borç” adı altında bazen 200, bazen 10 gibi rakamlarda benden para aldı. Lohusayken ben uyurken başucumdaki cüzdanımı açıp para aldığı bile var. Hep dilinde bi “sonra veririm”
Aslında problem etmiyordum, çünkü seviyorum kendisini. Öyle tam bir kv de sayılmaz. Ama gel gelelim eşim annesinden borç aldı 2 kez, ve ertesi haftaya hep kuruşuna kadar ödedi. Çünkü istiyor annesi?! Bundan 3 ay öncede bi düğün vardı, toplulukta altın konusu konuşuluyordu birden toplum içinde “bende turunculimondan alcam da takcam” dedi. Benim bişeyden haberim yoktu. Bana döndü sonra, var dimi dedi. Bende herkesin içinde bişey diyemedim. Hani öncesinde yada sonrasında size lazım mı, ihtiyacınız var mı falan bi konuşma geçmedi. İki gün sonrada geldi altını almaya geldim dedi, aldı ve gitti. Bebeğimin altınları bu arada ve altınları takan benim akrabalarım, benim ailem. Onlardan öyle bi hediyeyle gelen olmadı. Şimdi bu altın konusu hiç ama hiç gün yüzüne çıkmıyo. Ama eşim geçen hafta yine annesine kalan bi borç ödedi. Altın mevzusundan da haberi var eşimin, o da bişey diyemedi böyle böyle oldu annene altın vericem dedim o da e ver bari ne diyim dedi. Kendimi enayi gibi hissediyorum düşündükçe. Kendi borçları olunca alıyorlar ama kendileri borçlarına sadık değiller. Bunu dile getirebilecek bi insan da değilim. Geri gelmicek o altın biliyorum. Helal ettim. Ama bundan sonrasında böyle bişey yaşadığımda nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Sizce ben mi abartıyorum?
Yeni aydınlanma yaşamış gibisiniz,böyle kafasında aniden ampul yanan sevimli bi görüntünüz varmış gibi geldi :deli:
Şimdi o size borc veriyor sonra alacağını tahsil ediyor:KK76:
Ee siz alacağınızı tahsil etmek yerine helal ediyorsunuz,yani ne denilebilir ki:bicak:
Arada bana da borc verin bana ama kv stayl olsun :halay:

Sende insan içinde yap aynı şeyi onun yaptığı gibi anne sikisigiz aldığın parayı veya altını ayarladın mi de

Ben artık yüzsüz olana daha da yüzsüz oluyorum oyleleri o dilden anlıyor maalesef :/

Az önce bi arkadaşın kv ve altın konusunu görünce bende paylaşmak istedim. Ara ara aklıma düşüyordu zaten bu konu, hazır yine takılmışken size de danışmak istedim..
Benim kv ara ara farklı sebeplerden “borç” adı altında bazen 200, bazen 10 gibi rakamlarda benden para aldı. Lohusayken ben uyurken başucumdaki cüzdanımı açıp para aldığı bile var. Hep dilinde bi “sonra veririm”
Aslında problem etmiyordum, çünkü seviyorum kendisini. Öyle tam bir kv de sayılmaz. Ama gel gelelim eşim annesinden borç aldı 2 kez, ve ertesi haftaya hep kuruşuna kadar ödedi. Çünkü istiyor annesi?! Bundan 3 ay öncede bi düğün vardı, toplulukta altın konusu konuşuluyordu birden toplum içinde “bende turunculimondan alcam da takcam” dedi. Benim bişeyden haberim yoktu. Bana döndü sonra, var dimi dedi. Bende herkesin içinde bişey diyemedim. Hani öncesinde yada sonrasında size lazım mı, ihtiyacınız var mı falan bi konuşma geçmedi. İki gün sonrada geldi altını almaya geldim dedi, aldı ve gitti. Bebeğimin altınları bu arada ve altınları takan benim akrabalarım, benim ailem. Onlardan öyle bi hediyeyle gelen olmadı. Şimdi bu altın konusu hiç ama hiç gün yüzüne çıkmıyo. Ama eşim geçen hafta yine annesine kalan bi borç ödedi. Altın mevzusundan da haberi var eşimin, o da bişey diyemedi böyle böyle oldu annene altın vericem dedim o da e ver bari ne diyim dedi. Kendimi enayi gibi hissediyorum düşündükçe. Kendi borçları olunca alıyorlar ama kendileri borçlarına sadık değiller. Bunu dile getirebilecek bi insan da değilim. Geri gelmicek o altın biliyorum. Helal ettim. Ama bundan sonrasında böyle bişey yaşadığımda nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Sizce ben mi abartıyorum?
Evet enayisin! Cocugunun altınlarını ona neden veriyorsun????

ben uyurken başucumdaki cüzdanımı açıp para aldığı bile var

Buna hırsızlık deniyor, bilmiyorsanız söyleyeyim. Bu eylemin adı: Çalmak

“bende turunculimondan alcam da takcam” dedi. Benim bişeyden haberim yoktu. Bana döndü sonra, var dimi dedi. Bende herkesin içinde bişey diyemedim

Esas herkesin içinde deyiverecektiniz, çok da güzel olurdu.

İki gün sonrada geldi altını almaya geldim dedi, aldı ve gitti. Bebeğimin altınları bu arada ve altınları takan benim akrabalarım, benim ailem.

Çocuğumun altınına ben bile dokunmaya çekinirken, kv kim oluyor acaba?
Kendiniz için değilse bile, çocuğunuz için, onun refahından çalınmaması için bu duruma sessiz kalmamalısınız.

o da bişey diyemedi böyle böyle oldu annene altın vericem dedim o da e ver bari ne diyim dedi. Kendimi enayi gibi hissediyorum düşündükçe.

Karı-koca maalesef öylesiniz.

benım sevmedıgım kayınvalıdem bı anda şirin gozuktu gozume bu konuları okuyunca

vermeyın efendım nıye verıyorsunuz yahu
tamam annedır atadır zorda olduklarında yardım edersınız ama
bu anlattıklarınız bambaska bırsey resmen kotu nıyetle sömürücü yagmacı gıbı
düsman basına turden
allah yardımcınız olsun ama mesafe koymanız ve bu konuda sesınızı cıkarmanız sart malesef

Kaç tane çeyreğin varsa ondan ‘çeyrekli bilezik’ yaptır. Onu da kendin kullan. altın İsteyen olursa ‘Kalmadı, Bilezik yaptırdım kızım için’ dersin. Kimse üstüne konamaz.
Bende borç verdim bebeğimin 15 çeyreğini, bi geri gelsin ilk işim bu olacak. 8 ay oldu gelecek daha . Gece gece hatırlatmasaydın iyiymiş ya....

Bu durumda evt enayisin( sen oyle sormussun ben de oyle cevap yazdim kusurabakma)
Senin hic konusma yetenegin yok mu?

Altin almaya gelince.yok altin kullandik biz..desene

Ya da kocan borcuni oderken altini dussene borctan?

Benim kv de istemeye meyilli. Dugunde takilan yarimlari esimle gidip burma bilezik yapicamki istenmesin diye. Kucuk altin istenir ama bilezik istenmez :KK62: sizde bi bahane bulmak zorunda degilsiniz acikca soyleyin altini vermedigini.

Bir daha istediğinde ben onu çocuğum için hesap açtım orada birikim yapıcam ilerisi için diyin. Bunun üzerine de hala ısrarla isterse sizde onun gibi yüzsüz olun yapıcak birşey yok kendi gibi davranmazsanız anlayamaz.

Yok yok baya enayisiniz böyle sek olandan. Bebeğinin altını bide ya!! Hicmi utanmadı almaya!!

cuzdan para almak mi. hanfendi siz iyi misiniz? neden izin veriyorsunuz bu islere???
Aynen ya ben 33 yaşıma geldim ne anne babamdan ne de eşimden söylemeden cüzdanını vs ellemem ne kadar terbiyesizce bir davranış....
Bu kadar yumuşak olmayın altını kesinlikle isteyin evladımın altını anne ina yatırım yapacağız yada harcayacagim yoksa istemezdim de ve al lutfen

Atınları bozdurdum (o ara yeni aldığın bişey için) de çık işin içinden yoksa dibini görene kadar ister laf yapınca da sen suçlu olursu eşini de tembihle çaktırmasın.

Oglu ondan para alınca borç oluyoda sizden alınca niye borç sayılmıyor.vermeyin bir lira bile..sizi kullanıyor bu kadın.ayrıca esinizde niye ödüyor annesinden aldıklarını sizin verdiklerinizden düşmüyorda..onunannesinin ki para sizinki kum herhalde..ohh .ne guzelmiş..

Cocugunuzun altinini vermeyin ya. Ya da şey deyin, anne ben altinlari bankaya attım. Oglunla konus ben de para yok deyin. Eşiniz halletsin, siz gelinsiniz yarın lafı olur. Oğlu halletsin bu durumu.
Ben öyle yapardim yani

Back
X