Ben, esim ve ailesi, kararsizliklarim

esimin ailesiyle gorusmeli miyiz?

• esin tek gorussun

• esinle beraber gorus

• ikiniz de gorusmeyin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
o zman şöyle söyleyeyim ,ortada açıkça ailesi ile olan bir kavga yok,sosyal paylaşımda direk ispatlayacağınız bir misilleme de yok.tek elle tutulur durum yaptığı acımasız yorum ,bugüne kadar hissettikleriniz ve kayınvalideniz "ayrı dünyaların insanısınız tartışmayın " deyip tartışmaya sevketmesi.
şimid bu durumda siz eşinizin ailesini sevmiyor olabilrisiniz,onlar da sizi sevmiyor olabilir siz görüşmemekte haklısınız derim.
ancak eşinizin ailesiyle görüşmemesi üstelik bunu sizin talimatınızla yapma ihtimali hem çok acımasızca hem de garip.
eşimi dolduramazlar öyle bir adam değil diyorsunuz o zman görüşmesinde sorun ne?
ayrıca eşinizin görüşmemeyi kabul etmesi aile bağlarında sıkıntı olduğunu gösterir.
bence zaten mesafeli bir durumunuz varken olayı büyütüp senin ailen benim ailem durumuna getirmeyin.isteyen istediği ile görüşsün.bayram,özel gün gibi sebeplerle eşinizle beraber görüşün.
bir de kullanıcı adınız "dertligelin " diğer konularınız varsa okumadım bu aile nedeniyle bu adı kullanıyorsanız ve yorumumda haksızlık yaptıysam kusura bakmayın.

kavga yok cok sukur, olsaydi burada konu acmak yerine direkt gorusmeyi birakirdim. sosyal medyada paylasilan seylerin bana cevaben oldugunu sadece ben degil, esim de dusunuyor. hatta bu ilk sefer degil dedigim gibi. esim bir defa konustu, yok yanlis anladiniza getirdiler olayi, tekrar yuz goz olmasini da ben istemedim. yoksa yapilan yorumlari gordugu zaman kendisi bu boyle olmuyor ben konusacagim dedi, ben sakinlestirdim, o an cok sinirliydi cunku. ya inanin acik acik yazamiyorum neler yazdiklarini, ama hakaretin en ust boyutu olarak dusunun, ornek olarak vatan haini. kvnin boyle bir durumda bile bizim farkli dusunuyor oldugumuzu dusunmesi sizce beni nereye koydugu anlamina geliyor? rica ediyorum bir dusunun. oglunun dusuncesini biliyor, benimkini de. bu durumda ben kotu taraf oluyorum, ama biz esimle ayni seyi dusunuyorduk bu olayda, cogu insanin oldugu gibi. sevip sevmemek asla mevzu degil, bugune kadar tum yapilanlara ragmen hic sesimi cikarmadim, gorusmemezlik etmedim.

esimin de talimat ile hareket ettigini sanmiyorum, dedigim gibi telefonda gorustuklerini biliyorum. yuz yuze bir gorusme olmadi. esimi dolduramazlar evet, ama ben istiyorum ki esim biraz kendisini ceksin ki ailesi de yanlis davranislarinin farkina varsin. onlarin duygulari, dusunceleri varsa benim de var, ama ben insanlari kirmamaya ozen gosteriyorum.
baska konularim da var ama gelen cevaplar o konulardan etkilenmesin diye ikinci bir uyelikle actim bu konuyu, ve evet nickimin sebebi ne yazik ki onlar. evlendigimden beri esimle aramiza huzursuzluk bombasi birakan hep onlardi..

Bu konuda size gayet kati gelebilecek bir yorum yapacagim. Ailesinin size yardimseverligi/ilgisi konusunu politikadan tamamen ayri tutup, sadece o kismina yorum yapacagim ama.

Nekadar gereksiz ve sacma bir sebebten oturu gorusup gorusmemeyi dusunebiliyorsunuz? Kendinize ayna tutun, sizde malum sosyal medya hesaplarinizda malum paylasimlar yapmayin, karsi tarafida kiskirtmayin. Bu olaylar 'aksiyon-reaksiyon'dur bence. Sizin paylasiminizdan sonra paylasim yapiyorlarmis, demekki onlarin goruslerine sizde saygi duymuyorsunuz.
Nebicim bir milletiz yahu, cok kiziyorum cahilligimize. Sizi bu konuda gercekten 'cahil' buluyorum evet. Her kesimden her goruse sahip Turk arkadaslarim ve dostlarim var. Bazilariyla politika konusunda anlasamadigimizdan politika konusmama karari aldik mesela, ve can ciger kuzu sarmasiyiz. Hayat, iliskiler, akrabaliklar politikadan ibaret mi? Boyle cahil bir dusunce olabilir mi?
Kaynananizin luzumsuz yorumlarina takilmaniza luzum yok, he diyin gecin. Umursamayin. Gozunuzde bukadar buyutmeyin eger huzur istiyorsaniz.

Guzel bir lafi var annemin, aralarina girdigin insanlar kör ise, sasi bakacaksin der. Uyum saglamak onemlidir. Esinizin uysal olmasi elbetteki cok guzel, ama nereye kadar mesafeli olacaksiniz, gorusmeyeceksiniz ki? Et tirnak olayi, asla ayri dusmez, dusemezler. Bugun problem yapmiyor gibi gorunur esiniz, icinde buyutur biriktirir ve birden patlar. Bu daha mi dogru?

Mesafeli olun, fazla icli disli olmayin, ama gorusmemezlik olmaz. Size cok buyuk darbeleri, hatalari, zararlari olmadigi surece, dogru bulmuyorum gorusmemeyi. Esinizinde karisiyla birlikte ailesini ziyaret etme hakki var.

benim paylasim yaptigim sosyal medya hesabimda t... da yani esimin hicbir akrabasi, arkadasi vs. yok beni takip eden, ve yaptigim paylasimlar kesinlikle tarafli veya kiskirtmaya yonelik seyler degil, keske paylasma imkanim olsa gostersem sizlere de yorumlari. ben paylasimimi t.da yapiyorum, buna cevaben f.da paylasim yapiliyor, umarim acik olabilmisimdir. ben sirf kimse ustune alinmasin, aman yanlis anlamasin diye f.da paylasim yapmiyorum, onlar benim gorusumdeki insanlara hakaretler yagdiriyorken. bu durumda bile cahil veya suclu olan nasil ben olabildim merak ettim dogrusu. daha onceki yorumlarima bakabilirseniz eger, rica ediyorum, her zaman onlarla bu konulari konusmaktan kactigimi gorebilirsiniz.

ben uyum saglamaya cok calistim, ama affiniza siginiyorum benden yuz buldukca uste ciktilar, ezmeye calistilar. o cekirdek ailenin icinde ben azinligim, hatta tek kisiyim. bu nedenle beni sindirme calismalari oldu ailesinin. peki ben ne kadar kendimden odun verebilirim? daha ne kadar alttan alabilirim? ben bu hayati onlar beni huzursuz etsin, ben de onlara gore hareket edeyim diye mi yasiyorum ki. ne kadar sure gorusmeme olur bilmiyorum, su an biraz geri cekilsin istiyorum esim de. boylelikle herkes adabini ogrenir belki.

Eşinin ailesiyle görüşüp görüşmemesine,gidip gitmemesine sen karar veremezsin vermemelisin.O da aynı şekilde senin ailene..
Evliliğiniz bir siyaset üzerine kurulmadığına göre,ilişkilerinizde siyasetle bağdaştırılmamalı.
Farklı siyasi görüşler varsa ailede,sosyal medyada bibirinizin gözüne sokmak zorunda değilsiniz.Sen nasıl ki düşünceni yazıoyrsan o da yazıyor.Alınganlıkta yapmamalısın.
Ailesinin yanında eşinle tartışıyor musun bilmiyorum.Neden sürkeli tartışmayın diyor.
Herkesin siyasi veya kültürel görüşleri yaşam tarzları birbirine uyacak değil.O konulara girmeden,belirli mesafe içinde gidilip gelinebilir.Görüşmemek başka problemleri doğurur.Kayınvalidene de eşin,sana bir söz söylediğinde gereken cevabı versin.

ben sanirim konumu guncellemeliyim, konu siyasetten daha cok benim ailesinden farkli goruste oldugum icin aile bireylerinin bana hakaret etme, beni hic olmadigim seylerle itham etme hakkini kendinde gormeleri. bir onceki yorumumda yazmistim, paylasimlarimiz farkli sitelerden. esimle hicbir zaman cekirdek ailemizin disinda tartismayiz, annesi ya tartisma cikartmak icin soyledi (cunku bunu 1 defa soylemedi) ya da beni dedigim gibi kendilerine o kadar ters (ve tabi kendilerince yanlis tarafta) goruyor ki esimle ayni seyleri dusundugumuz halde tartisacagimizi dusundu.

benim paylasim yaptigim sosyal medya hesabimda t... da yani esimin hicbir akrabasi, arkadasi vs. yok beni takip eden, ve yaptigim paylasimlar kesinlikle tarafli veya kiskirtmaya yonelik seyler degil, keske paylasma imkanim olsa gostersem sizlere de yorumlari. ben paylasimimi t.da yapiyorum, buna cevaben f.da paylasim yapiliyor, umarim acik olabilmisimdir. ben sirf kimse ustune alinmasin, aman yanlis anlamasin diye f.da paylasim yapmiyorum, onlar benim gorusumdeki insanlara hakaretler yagdiriyorken. bu durumda bile cahil veya suclu olan nasil ben olabildim merak ettim dogrusu. daha onceki yorumlarima bakabilirseniz eger, rica ediyorum, her zaman onlarla bu konulari konusmaktan kactigimi gorebilirsiniz.

ben uyum saglamaya cok calistim, ama affiniza siginiyorum benden yuz buldukca uste ciktilar, ezmeye calistilar. o cekirdek ailenin icinde ben azinligim, hatta tek kisiyim. bu nedenle beni sindirme calismalari oldu ailesinin. peki ben ne kadar kendimden odun verebilirim? daha ne kadar alttan alabilirim? ben bu hayati onlar beni huzursuz etsin, ben de onlara gore hareket edeyim diye mi yasiyorum ki. ne kadar sure gorusmeme olur bilmiyorum, su an biraz geri cekilsin istiyorum esim de. boylelikle herkes adabini ogrenir belki.

su son iki cumleniz. sizin ne haddinize insanlara adap ogretmek? okadar guzel yorum yazmissinizki, inanin belkide tarafli okudum ben diye dusunurken, o son cumlenizle batirdiniz.

ne diyelim, hayirlisi olsun. ben dua almayi seven bir yapiya sahibim, insanlari uzmeye, mesafeli olmaya, kirmaya, birilerinin aralarini (aile ve ogullari ustelik!) acmaya musait bir karakterim yok. unutmayin ki etme bulma dunyasidir. konuyu cok buyuttunuz, o yuzden dert gormemissiniz diyorum, size iyi gunler diyorum.

eğer o olay ilk yorumdakiyse gerçekliği yok evet gerçekliği olsa da o tarz bir yorumu yapan kişi insanlıktan payını almamış kişidir ki bu annem olsa ağzının payını veririm insanlığı ilk heceden başlatır sıkılmadan basa basa öğretirim..
siz görüşmeyin ama eşinizin görüşmesine engel olmayın,bu da bir insanlık ayıbıdır..
eşinizin karakteri oturmuş doldurmalara iftiralara yalan beyanatlara tepki vermeyeceğini varsayarak bu yorumu yapıyorum..hamur gibi her yoğurana şekillenen bir kocanız varsa EVET göndermeyin.

su son iki cumleniz. sizin ne haddinize insanlara adap ogretmek? okadar guzel yorum yazmissinizki, inanin belkide tarafli okudum ben diye dusunurken, o son cumlenizle batirdiniz.

ne diyelim, hayirlisi olsun. ben dua almayi seven bir yapiya sahibim, insanlari uzmeye, mesafeli olmaya, kirmaya, birilerinin aralarini (aile ve ogullari ustelik!) acmaya musait bir karakterim yok. unutmayin ki etme bulma dunyasidir. konuyu cok buyuttunuz, o yuzden dert gormemissiniz diyorum, size iyi gunler diyorum.

adap anlamini tdk sözlükten alintiliyorum; 1. Töre. 2. Yol yordam. kotu bir anlam goremedim ben acikcasi. sizin "sizin ne haddinize insanlara adap ogretmek?" cumleniz siniri asan bir cumle olmus aslinda, ama tesekkur ederim yorumlariniz icin. herkese kendi derdi buyuk geliyor haliyle. iyi gunler dilerim.

gozden dusmelik bir durum oldugunu pek sanmiyorum, cumlelerinizi cok agresif buldum. ben oyle bir hakkim oldugunu soylemedim zaten, daha once de bahsetmis oldugum gibi engel de olmadim, istemedigimi belirttim su asamada, karar esime aitti. esimle her turlu farkliligi bilerek goze alarak evlendik, boyle bir durumda soguma olacagina pek ihtimal vermiyorum, ama ince uyariniz icin tesekkur ederim. kv gorusu ne olursa olsun, ben bir haberden bahsettim herhangi bir goruse deginmeden, ve o kv ben gelin oldugum icin susacak da degilim.

Ben size gelinsiniz o kV susun mu dedim ? Bunu kendiliginizden düşünüp söylemeniz bile içinizden böyle bir düşünceniz olduğunu gösteriyor. Gelin oldugunuz için değil kV nin görüşü ve karakterini bildiginiz için ve de yaşça sizden büyük olduğu için o tür konuları hiç acmamaliydiniz. Eşinizle ailesini gorusturmemeniz konusunda da fikrim ayni

Esinize ailesi onca olmadik tavri sergilemis ,hala onlarla gorusmek istiyorsa kendi bilir ,sizde bu arada esinizin size ailenize olasn davranislarini bir gozleyin ,
Belki sadece sizin ailenizin verici ve yapici olmasindan kaynakli iyi davraniyor , bu bir surec iyi degerlendirin

Back
X