ben evde kaldım, siz nasıl başardınız?

beni alsın diye yapmadım. onu sevdiğim için yaptım.

ben istiyorum ki benim yapacağım evlilik ödül üzerine değil aşk üzerine kurulu olsun. Bu başlığı açarkenki amacım "herhangi bi adamla nasıl evlenebilirim" bunu öğrenmek değildi, hedef bir herifi kandırıp bağlamak olduktan sonra bunun envayi çeşit yolu var tabi ki.

amacım böyle benimkine benzer ilişkiler yaşayıp evlenen arkadaşların başarılı olup olmadıklarını görmekti. görüyorum ki bunu hiç çaba sarfetmeden başaranlar olduğu gibi (ki hatam olmadığına inandım) erkekleri elde etmek için aşklarını doya doya yaşama isteğini bastıranlar da var.

allah aşkına hırsızın hiç mi suçu yok? niçin ülkemizdeki erkeklerin sevgi anlayışının neden bu kadar iğrenç ve ucuz olduğunu sorgulamak yerine ev sahibini suçluyorsunuz :) seven kadın sevdiği için suçlu mu oluyor? sevdim seviştim diye, ütüsünü yaptım, karnını doyurdum diye beni almayan adam zaten beni sevmiyordur. aman yatma, aman arama, aman evine alma, aman doyurma.. öyle sevgi mi olur? böyle elde edilen evlilikten hayır gelir mi?

dayanamicam yorum yapicam:)ya pamukprenses arkadasim...hala kendinde suc aramiyorsun ya pes...yas 32 vede yasam tarzin pek basarili degil ki evlenememissin bu yasina kadar...maalesef sen tr de yasiyosun brazilyada yada avrupada degil...ki ben yillardir burda yasadigim halde ,senin düsünce tarzlarin bana ters kusura bakma...kendini basitlestirmissin..kadin bir mücevher gibidir..onu öyle he ele vermezsin...herkes kafasina göre ondan faydalanamaz....sadce onun "sahibi" onu nikahi altina almis,onu seven sayan bir insan onunla en özel seyleri yasayabilir....ben sahsen öyle düsünüyorum...isin dini boyutuna hic girmiyorum...orasi herkese zaten asina

ben istiyorum ki benim yapacağım evlilik ödül üzerine değil aşk üzerine kurulu olsun. Bu başlığı açarkenki amacım "herhangi bi adamla nasıl evlenebilirim" bunu öğrenmek değildi, hedef bir herifi kandırıp bağlamak olduktan sonra bunun envayi çeşit yolu var tabi ki.

amacım böyle benimkine benzer ilişkiler yaşayıp evlenen arkadaşların başarılı olup olmadıklarını görmekti. görüyorum ki bunu hiç çaba sarfetmeden başaranlar olduğu gibi (ki hatam olmadığına inandım) erkekleri elde etmek için aşklarını doya doya yaşama isteğini bastıranlar da var.

allah aşkına hırsızın hiç mi suçu yok? niçin ülkemizdeki erkeklerin sevgi anlayışının neden bu kadar iğrenç ve ucuz olduğunu sorgulamak yerine ev sahibini suçluyorsunuz :) seven kadın sevdiği için suçlu mu oluyor? sevdim seviştim diye, ütüsünü yaptım, karnını doyurdum diye beni almayan adam zaten beni sevmiyordur. aman yatma, aman arama, aman evine alma, aman doyurma.. öyle sevgi mi olur? böyle elde edilen evlilikten hayır gelir mi?

off canım ya bana hikaye anlatma bastımakla alakası yok gururlu davranmayı dene olursa olur olmazsa olmaz bu ne ya başaran ne allahaşkına deli ettin beni burda akşam akşam evlenmeyi başarı olarak görüyorsun kültürlü okumuş arkadaşım evlenmek başarı değil okey ikna edemedim sevdiğim adamı ne demek otur bak bu gece düşün seni seven adam seni alır bitti bunun bahanesi falan yok yatma diyen yok ama yattıysan sonra ağlama birşey yapıyorsan arkasında dur erkekleri bu konuda suçlama sen cnselliğiğini kullanıyorsun elde etmek için bukadar basit bu şekilde elde tutumak istiyorsun ama olmuyor bir düşün bakalım neden deli gibi aşık herifler evlendikten sonra değişiyor,ilgisizleşmeye başlıyor bu doğanın kanunu erkek ulaşamadığı kadını arzular bunu değiştiremeyiz ortada gerçekler duruken bana yatma dediniz,arama dediniz aşkımı yaşayamıyorum bu mu aşk bilmem ne canın ne istiyorsa yap kime ne ama sonra evde kaldım diye üzülme ben senin için konuşuyorum suçlama değil neden suçlayım seni aksine erkeklerin dünyası bu dünya sen yaparsın yaparsın kıymet bilmez sana diyor seneye gidiyorum bu sene ayrılmayalım ne demek ya bu o kim sana bu şekilde konuşuyor,ayrılsın gitsin madem uymuyorsa sende bunu sevdim diyorsun sen böyle adamları seviyorsan ben sana birşey demiyorum ,adam yatacak kalkacak senle sonra hadi doğu hizmetim orda bulur saf bir kız evlenir sana söyleyeyim sende kalırsın burda şöyle sevdim vöyle sevdim,sev tabi sevmek çok güzel birşey ama akıllı ol hemencecik sevdim oluyorsunuz ya bu nnasıl iş ayrıca saygılı davran bak bel altı vurmuşsun hiç yakışmıyor 32 yaşındaki bir kadına,bekaretle alay etme o başkasının doğrusu bu senin doğrun herşeyi yapıyorlar hala bakireler bu ne dmek ya sen bunları söylerken zaten bekaretin önemini daha çok vurguluyorsun,gerçekler acıdır tatlım birşey paylaşıyorsun yorumlara saygı duymalısın :)

canım çok yanlış düşünüyorsun. cinsellik yaşamadan evlenen erkeklerin o kızı sevdiğinden değil de ödül için evlendiğine kendini inandırıp avutmaya çalışıyorsun. Ama gerçek bu değil sen de biliyorsun. Kandırıp bağlamak da ne demek? O insanlar da aşık ve aşık olduğu kadınların kararlarına da saygı duyuyorlar. O kadın ödül olduğundan değil gözlerinde saygı duyulacak ve kıymetli bir varlık olduğundan evlenmek istiyorlar. Bunun ödülle ne alakası var nerede romantizim nerede aşk . ohooo sexle aşkı, romantizmi kavuşmayı siz birbirine karıştırmışsınız. Öncelikle bunun bir köpek kemik meselesi olmadığını, erkeklerin de insan olduğunu, nasıl ki biz saygı duyabileceğimiz erkeklere aşık olup evlenmek istiyorsak onların da bunu istediğini unutmamanız gerekir
Ayrıca kadın çok değerlidir.Bir kadınının özeline girebilmek için bir erkeğin bunu hak ettiğinin kesin olması gerekir. Ama siz emin olmadan özelinizi açarsanız erkekler de emin olun buna pek saygı duymaz.

arkadaşlar konu sahibinin yaşamını yargılamak, üstüne böyle gitmek doğru değil bence. tamam benim inançlarıma göre de evlilik öncesi cinsel beraberliğin kabul edilecek bir tarafı yok, zaten Kur'an'da da açıkça ''zina eden ancak zina edenle evlenebilir'' denilmiştir. bu konu çok önemli, buna birşey demiyorum yalnız hala evlenememiş olmasının tek sebebi bu değildir. benim çevremde yaşı 30 u geçmiş ya da 30 a yakın kimseyle ilişki yaşamamış bakire pek çok kişi var ve hala bekar. durum sadece ilişki yaşamış olmakla ilgili değil yani. sadece bu konuya takılmak bu yönden yanlış.

hem artık yaşanmış olmuş bitmiş şeylerin üzerinde konuşmak ''sen niye böyle yapmışsın. e o zaman bu durumu haketmişsin'' gibi yargılara varmaya kimsenin hakkı yoktur. her insan kendi hesabını verecektir bu yönden insanları yargılamaya hakkımız yoktur. çünkü yargıladığımız ve kınadığımız şeyler başımıza gelebilir, kimse kendine bu konuda güvenmesin. bu yüzden bırakalım insanların yanlışlarını yüzüne vurmayı, herkes kendinden sorumludur.

konuya dönecek olursak bu saatten sonra yapılabilecek en iyi şey aile ve arkadaş çevresinin bu konuda uygun insanları bulmaya çalışmasıdır. bir diğer nokta da arkadaşların şu yönde söylediklerine katılıyorum, ne kadar sevdiğiniz erkekler için birşeyler yapmak hoşunuza gitse de evleninceye kadar herşeyi sınırında tutmakta fayda var. sorun aşkı doya doya yaşamak değil, evlilik gibi önemli bir mevzuda karşı tarafın bunu kaldırıp kaldıramayacağını ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz.

eğer baştan çok fedakarlık yaparsanız ilişkinin de bir değeri kalmaz. bu ''kaçan kovalanır'' tarzı taktikleri doğru bulmuyorum ama ilişkide bu tarzda bir sınır ve al-ver durumu olması ilerisi için de yapıcıdır. yani fazla vermeyin, dozunda sevin ve buna göre fedakarlık yapın ki ilişki de uzun ömürlü olsun... yoksa maalesef kolay ele geçen herşey gibi sizin verdiklerinizn de hiçbir değeri kalmaz.

bunları yaptığınız hizmetler için söylüyorum, cinsellik konusunda bence kadında erkek kadar bundan doyum almak için bunu yapmalı. bu kadının erkeğe verdiği bir ödülden ziyada iki tarafın sevgisini gösterme tarzı da olmalı.

son olarak şu cinsel uyum ve öpüşme meselesine gelince. evlilikteki cinsel uyum öncesinde beraber olmaya gerek yok. zaten cinsellik nadiren bir sorundur. eğer ilişkinin temelinde bir sıkıntı yoksa, çiftler arası saygı sevgi varsa cinsellik de buna göre uyumlu ve tatmin edici olur. ama bugün cinselliği uyumlu yaşadığınız bir insanla yarın hayatın farklı sorunları altında uzaklaşmaya ve kavgaya başladığınız zaman cinsel uyumunuz da bozulur. sonra farklı sorunlar baş gösterir...yani öncesindee bunu test eder gibi denemenin hiç bir mantığı yok..

bir de bu zamanda öpüşmeye varan ilişkiler tolere edilebiliyor belki. kişi tövbe edip pişman olduktan sonra Allah affeder inşallah. ama bekaret bambaşka bir konu. bunun affı ve tövbesi çok zor. zaten yukarda söylediğim gibi açıkça zina eden zina edenle evlenebilir deniliyor.

Allah herkese mutlu, güzel evlilikler nasip etsin.

Back
X