Ben fenamıyım acaba ? :)

Sabırlı degil geniş demeli rahat bi kadın. Üzgünlügümü bilekleri kesiyorum diyemi ifade edeyim içime dert oldu işte başına gelirse böle sakın kalamıcana eminim.
Bilek kesmek ve gülücüklü konu açmak gibi iki uç arasında daha mudetil yollar var hanımefendi..

Konudaki mesajlari hayretler icerisinde okudum. Cok sasirttiniz beni sayin kk hanimlari

"Esim bana sesini yukseltti, esim bana tokat atti" gibi yazilari okuyunca aslan kesiliyordunuz, hemen bosan, bosa pisligi, kac kurtul kurtar kendini diyenler simdi cocuga uygulunan siddeti okuyunca zevke gelmisler "oyyyhhşş ne guzel ellerine saglik" diye.

Siddetin hic bir sekli birinden daha iyi yada kötü degildir ama bir yetiskinin kendinden yasca kucuk bir cocuga uyguladigi siddetin hic bir hakli yönü olamaz.
Konu sahibi, tamam görümcenizin cocuklari cok simarmislar ama sinsice köseye kistirip vurmaniz cok cok yanlis ve madem sordunuz soyleyim evet fenasiniz.
Ayrica koskoca adami 5 yasindaki cocuklardan "korumaya calismaniz" cok komik olmus.

Aynı canım o yüzden nefret ederim zaten onun piskolojisini bildigimden.
işte durum bu maalesegf.
Sen de ileride istesen de istemesen de vuracaksın çocuğuna. Çok iyi otokontrol yapman lazım, kendini telkin etmen lazım, bol kitap okuman lazım ki kısmen sıyrılabilesin bu psikolojiden.

O zaman söyle yapın. Aaaaa tuzluk mu varmış elinde hadi gel seninle hamur yapalım deyin bir avuç un biraz tuz biraz su . Alın size oyun hamuru.oynayin.domates doğrayıp tuz dökün birlikte yiyin.salataligi tuzlayin.tuzluk bunlar icindir etrafa dokulmez,birlikte dolaba kaldıralım deyin.oyalayin baska seylere yonlendirin.boyama kitabi ve boya hediye edin mesela.belki sizi genc gordu annesinden daha genc ve size karsi ilgisin8 bu sekilde gosteriyordur.evet annesi terbiye etmemis ama onu oyalayabilirsiniz.inanin kendi çocuğunuz olunca anlarsınız kıymetlerini.

Son düzenleme:
Neyse kocacığınızı minyatür canavarlardan korumuşsunuz, bir eş olarak üzerine kanatlarını germiş ve yeğenlere (veletlere sizin tabirinizle) haddini bildirmişsiniz.
Kocanızın fanusunu unutmayın bir daha. Böyle sorunlarla boğuşmak zorunda kalmazsınız.

Canım yaramazlık farklı bnm gözümde kendi evimdr olsun eşyamı kırsın döksn umrumda olmaz ama saç çekme vurma insanların kafasna eline geçeni fırlatma faln bnce çok anormal yaptıgımı haklı çıkarmaz tabi ama sabrım taştı

Görümceniz bu duruma getirmeseymiş.Sabrı zorlamaya ne gerek var.Gittiğin yerde çocuklarına bak ya da bakamıyorsan götürme.Rahat insanlara sinir oluyorum

işte bunlar ilerde eşlerini döven insanlar sizin gibi kişilerin eserleri...ilerde çocuğunuda döversin..sakın yapma sakın

işte durum bu maalesegf.
Sen de ileride istesen de istemesen de vuracaksın çocuğuna. Çok iyi otokontrol yapman lazım, kendini telkin etmen lazım, bol kitap okuman lazım ki kısmen sıyrılabilesin bu psikolojiden.
Sinirli bi insanım bide korkuyrum dedigin gibi olmasından :/

Hata yaptığınızın zaten farkındasınız.Çocuklara kızıyosunuz ama sizde onlardan farklı davranmıyorsunuz.Onlarda ne görürlerse onu yapıyorlar işte.

Saç çekmek ve vurmak gibi anormal davranışları, kendilerinden küçüklere, haklı olduklarını düşündüklerinde uygulayabileceklerini öğretmişsiniz. Yönteminiz de saç çekmek ve vurmak olmuş.
Onlar söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı öğrenirler.

Tuzlugu görsem alırdım tabiki arkasına saklamış. Oyalayamıyorum da tek bişyle ugraşamıyolar oyun hamuru almıştım iki oynadı halıya sıvadı kızdık kaldırdk hamuru gene bulup gene halıyı batırdı ne yapıcagımı şaşırdım .

Sinirli bi insanım bide korkuyrum dedigin gibi olmasından :/
Bu konuda kendini geliştir o zaman.
Bunun üzerine kitaplar okuyabilirsin.
Doğan Cüceloğlu'nun şu kitapları tam da bu konuyu ilgilendiriyor.
1.) İletişim Donanımları
2.) Mış Gibi Yetişkinler Yetişkin Çocuklar= özellikle bunu mutlaka okumalısın. 15TL falan indirimli hali.

Üstte yazmıştm bi an bende çocuklaştım işte tutamadm kndimi

Sagol canım alıcam önlem almakta fayda var.

Çocukların yaptığını ayıplayamıyorum zira annenin davranışına karşılık çocukların yaptığı normal daha dogrusu cocuklara normal olarak geliyo. Ama sizin yaptığınızda hiç normal degil görümcenizi uyaranilirdiniz vurmak ve saç çekmek nedir olurken bian kendi çocogum geldi aklıma tamam ben böyle bişeye müsade etmem ama kimsede benim çocuguma dokunamaz babası bile dünyayı yıkarım bence yaptıgınız cok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…