Ben haksizsam söyleyin hic ugrasmayayim.

Bircok siteden urun aldim. Urunu satin alirken alici odemeli kargo bile olsa, iade de odedigin kargo parasina kadar geri aliyorsun.

İade yapmadım ki kazıklanayım. Ben alışveriş yaptığım sitelerde gördüğümü yazdım

O zaman tecrübeniz yokken yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.
Instagram gibi bir site olsa neyse de ticari kaygı güden hiç bir alışveriş sitesi böyle bir şart sunmaz.

koydugum yonetmelik maddesini okuyabilir misin rica etsem? sinirli oldugum icin yanlis yorumlamak istemiyorum

Okumuştum. O yönetmelik tamamen tüketiciden yana zaten.
Eğer kargoyu da sen ödediysen -ki ücretsiz kargo yazmadıysa hep tüketiciden tahsil edilir zaten- toplam ücretinle birlikte geri iade yapmak zorundalar.

Bunu da kabul etmezlerse e-devlete girip tüketici portalından şikayet dilekçesi doldurup hakem heyetine teslim et.

evet bendwn tahsil ettiler. ama 3 ürün aldigim icin onu alamam. e devleti soyledigin cok iyi oldu. yarin hemen halledecegim.

peki sikayeti onlara mi iletiyorlar bu durumda?

peki sikayeti onlara mi iletiyorlar bu durumda?

Sen dilekçede firma adı, adresi, telefonu ve şikayet sebebini yazıyorsun. Çıktı alıp ıslak imzayla tüketici hakem heyetine teslim ediyorsun gerisiyle onlar ilgileniyorlar.

Ama istersen önce o bulduğun yönetmelikle bir kez daha iletişime geç ve tüketici mahkemesine başvuracağını söyle belki geri adım atarlar.

O zaman tecrübeniz yokken yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.
Instagram gibi bir site olsa neyse de ticari kaygı güden hiç bir alışveriş sitesi böyle bir şart sunmaz.
Gittigidiyor gibi sitelerde var. Aldığı ürünü onaylamışsa iade ve değişimde kargo ücreti alıcıya aittir.

Bazı sitelerde iade ücreti alıcıya ait oluyor. O şekilde çok ücret ödeyerek iade göndermişimdir. Sitenin sık sorulanlar kısmındaki iade bölümünde bunu belirtmişlerdir. Çok fazla satışı olmayan siteler ne yazıkki iade kargo ücretini alıcıya yüklüyor. Ben böyle durumlarda hep ptt kargoyu kullanırım. Diğerlerinin yarı fiyatına götürüyor.

İade ve değişim ikisinide yaptm kargo hep satıcıya aitti.

iadenın sartları var
sızın bahsettıgınız konu ıcın sızın odemenız gerekıyor kargoyu

Saticidan saticiya fark edebiliyor.
Bunu onceden arastirsaydiniz keske.
Ona gore emin olup alirdiniz.

Merhaba iade ve değişimlerde kargonun kime ait olduğu satış sozlesmesinde yazar. Ben çokça alışveriş yaptım internetten.Artık önce iadede kargo kime aittir,ona bakıyorum. Defacto,sefamerve,tozlu vb. sitelerde iade işleminde kargo onlara ait oluyor.Üründe sıkıntı olmasına gerek yok,begenmemeniz yeterli. Fakat evidea'dan alışveriş yapmistim bir kere. Ürünün rengi o kadar farklı gelmişti ki bana gondermek istedim geri.Ücret bana aitmis. Kargoya gittim ücreti sordum,kargo parası da bayagi fazlaydı. Oyle 10 20 lira falan değildi. Neredeyse aldığım ürünle aynı fiyqtti. Bir daha o siteden alışveriş yapmadım.

herkese teşekkürler arkadaslar. iyi ki konuyu acmisim. tuketici olarak haklarimizi bilmedigimiz ortaya cikti. uzaktan yapilan alisverislerde urun ayipli yada degil 14 gun icerisinde geri gönderme hakkimiz var. bu gonderimlerde kargo saticiya ait. yonetmelikteki cayma hakkinda bu yazziyor. Aaslinda bu sadece Tüketiciyi değil saticiyi da koruyor. cunku ben iade seçeneği oldugu icin alisverislerimi rahatlikla yapiyorum ve iadem sayilidir. cevremde int. alisveristen cekinenlerede iade var diye tavsiye ederim.
benim konumda ise firma geri donus yaptı. ptt kargo ile urunu iade edebilecegimi soyledi. artik sizlerde kargo odemeyin.

Aslında ucret size ait degildi. ustelik sizin gorselden farkliymis kesinlikle size ait degildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…