• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben iyi bir anne degil miyim :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuğunuz 5 yaşında tabiki sorular soracak
siz 2 küçük çocuk bakmaktan tükenmişsiniz sabrınız azalmış.
onlara etkinlikler bulmalısınız sürekli meşgul etmelisiniz.
yapmasını istediğiniz şeyleri oyuna çevirmelisiniz, oyuncak toplama yarışması vs. gibi.
kardeşini kıskanıyordur ki bu çok normal.
bu durumu düzeltecek, onlara örnek olacak yine sizsiniz.
eşinizden ve varsa başka aile büyüklerinden destek alın
Yanliz buyutuyorum yani esim ve ben. Baskasi yok bu sehirde herkese uzagiz. E haliyle esim işe gidio geliyor bende ev hanimiyim butun yuk omizlarimda. Sabrim taşıyor bazen ama sonra pismanlik yasiyorum.

Adem güneşin çocukluk sırrı kitabını okuyun. Ama cidden okuyun napın edin bulun okuyun sabırla herşey düzelecektr...
Onerilen kitaplari en kisa surede temin edip okuyacagim. Tesekkur ederim

Ikinci cocugu cok kisa surede yapip kizinizi da buyuk abla yerine koymussunuz bi anda
Kiziniz 5 yasinda kucuk bir cocuk , kesfetme , ogrenme cagi , kucuk kardes gelince buyuk olan ailenin gozunde bir anda cok buyuyor ama boyle birsey yok aslinda
Kendinize surekli onun daha cok kucuk oldugunu hatirlatin belki boylece sinirlenmeyi birakirsiniz
Haklisin canim

Amacım anneliğinizi eleştirmek değil fakat;
5 yaşındaki çocuğa sürekli bağırdıktan sonra sizi normal zamanlarda dinlemesini nasıl bekliyorsunuz?

Sadece anlattıklarıza bakınca; yemeyince, yapmayınca, kardeşiyle anlaşamayınca azarlanan minicik bir çocuk görüyorum ben. Tırnak yeme detayını çok uzaklarda aramayın lütfen.

Sürekli uyarı verdiğinizde zaten ona anlamsız gelecek bu uyarılar. Yemiyor mu? Zorlamayın, bağırmayın, kızmayın. Acıkacak, ne kadar direnebilir açlığa?

Iki çocuk sorumluluğu eminim zordur; belki size yazdıklarım hariçten gazel gibi görünüyor ama ben kızınızın farklı bir çocuk olduğunu görmüyorum aksine sizde bir sabır taşması var. Gerekirse birlikte destek alın ama bunu hem siz yasamayın hem de kızınız.
Estagfurullah gazel gibi gelir mi hic. Ben sizden her acidan yorum almak icin actim konuyu. Kendi hatalarimi goruyorum sayenizde tek tek. Konuyu acarken evet hep kizimin yaptigi seyleri yazmisim bi anlik ofke patlamasiyla ama hic kendi hatalarimi yazmamisim. Ben hata yaoip bagirdiktan sonra bu hale gelen kizimi yazmisim. Kendimi kotu hissediyorum pismanlik duygusu vicdan azabi tarif edemiyorum. Ama kendime soz verdim en kisa surede degisecegim yazilan kitaplari okucam

Estagfurullah gazel gibi gelir mi hic. Ben sizden her acidan yorum almak icin actim konuyu. Kendi hatalarimi goruyorum sayenizde tek tek. Konuyu acarken evet hep kizimin yaptigi seyleri yazmisim bi anlik ofke patlamasiyla ama hic kendi hatalarimi yazmamisim. Ben hata yaoip bagirdiktan sonra bu hale gelen kizimi yazmisim. Kendimi kotu hissediyorum pismanlik duygusu vicdan azabi tarif edemiyorum. Ama kendime soz verdim en kisa surede degisecegim yazilan kitaplari okucam
Inanın sadece siz böyle değilsiniz. Hayat, iş, güç insani tahammulsüzlestirebiliyor. Ama bizim toplum olarak sorunumuz çocuklardan çok şey beklememiz. Mesela kızım daha 1.5 yaşında değil ama ben yumurtasını yalnız ve itirazsız yemesini bekliyorum. TV ünitesine dokunduğunda o kadar sinirleniyorum ki halbuki kendisi onun ne işe yaradığından bile bihaber...

Önemli olan nokta sinirinizi bastırabilmek, sakin kalabilmek. Çocuğunuzun gelişimi için bu çok önemli. Siz hatanızın farkında olan bir annesiniz eminim üstesinden gelirsiniz.

Öncelikle onun çocuk olduğunu kabullenin
O bir çocuk ve inatlasip tutturmasi onun bir birey ve isteklerinin olduğunu gösterir asil inat etmeyip her dediginizi yapan tamam diyen çocukta bir sorun vardır büyük ihtimal kıskançlıktan yapıyor bırakın izin verin yapsın bir daha beş yasında olmayacak

Bu yaştaki kızlar minik ergen olabiliyor, özellikle anneye karşı. Benim de kızım 5 yaşında. Bana o kadar itiraz edip öyle laflar söylüyor ki bilmiş bilmiş bazen. Ben de ona tepki verirsem dozu artırıyor, sabırlı yaklaşırsam geri adım atıyor. Böyle böyle hayatı öğreniyor gibi geliyor bana.
Sizin küçük çocuğunuz da olduğu İçin bunalmışsınız. Gün içinde kendinize vakit ayırmaya çalışsanız? Kızınız kreşe gitmiyorsa kreşe de verin. Orada hiç itirazsız yiyorlar.

Merhaba,

Seni cok iyi anliyorum... benimde 2 tane evladim var, kizim 7 oglum 3 yasinda... anlattigin her olay bizim evde de var..

Hatta suan odalarinda kavga ediyorlar

Sabirli olmayi ogrenmeliyiz.. suan ben gidip kavgalarina mudahele etmek istemiyorum, cunku gidersem ikisinede kizip bagiririm.. kendileri cozsunler sorunlarini diyip duymazdan geliyorum.. ama benimkiler birbirilerine vurmazlar, sac cekmezler.. en fazla bagiris cagiris ve sonunda aglama olur...

Bence sende eger birbirilerine zarar vermiyorlarsa duymamazliktan gel, kendileri halletsin..

Benim kizim da konusmayi sever, dalgindir, herseyi 5 kere soyletir... ben bunu kabullendim ve rahatladim :) sabirin artmasi icin once sende kabullen..

Birde bir gun kucugu babasina birakip anne kiz gezin.. magaza dolasin, kitap bakin, bi kafeye oturun o kurabiye yesin siz kahve icin.. benim kizim anne kiz takilmayi cok sever ve aramizdaki bag bu sekilde daha guzellesiyor.. eger cok tripli ve agresif bi donemindeyse anne kiz gunu yapiyoruz, sadece ona vakit ayriyorum ve kizima cok iyi geliyor

Cocuk yetistirmek cok zor... cok emek veriyoruz.. bu yuzden annelik bu kadar kiymetli.. rabbim hepimize sabir versin...

Çocuğu tırnak yiyecek duruma getirmişsiniz bir çocuk neden tırnak yer araştırın. Bazı çocuklar yapısı gereği asabi olur falan da ben sizde aşırı kontrol istediği olmayınca bağıran bir tip sezdim. Kızınız da sakin bir karakter değil karşılığını veriyor olmadı tırnak yiyor. Konuşarak yemeğini yesin bebek değil karnı aç mı değil mi bilir ona göre istediği sürede yer neden çocuğa bağırıyorsunuz ne alaka? Yemek zamanında yensin diye konuşan çocuğu susturuyorsunuz aferin. Pedogogla mi görüşürsünüz psikologla mi bilmem ama ben sizi hatalı buldum hem de çok hatalı. Şu yorumu sizin üzülüp uzulmuyeceginizi düşünerek değil kendini savunamayan küçük bir çocuğu düşünerek yazıyorum.

Son düzenleme:
Canım henüz çocuğum yok benim. Ama 5 yaşındaki bir çocuğun dünyayı tanıması, sorular sorması çok ama çok normal bir şey. Senin onunla hep güzelce konuşman gerekiyor. Sorduğu soruları cevaplaman gerekiyor. Bu yaşta böyle hareketlerde bulunması çok normal. 15 yaşında değil ki aklı bazı şeylere ersin.

Bu konuda biraz anlayışlı olun cocugunuza karsı. Zira ileride genç bir kız olduğunda, hatta çocugu oldugunda o da etkilenir fazlasıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X