ben kaale alınmıyo muyum yoksa yahu :(

Bir de geçenlerde benimle aynı yasta, boşanmış bir bayanla tanıştım.
Boşanmasının nedeni kayınvalidesinin asırı kötülüğü, onu aşağılaması, ezmesi, kocasının da ona uyması.
Peki dedim hic mı tanımadın nişanlılik ve flört döneminde? Hyr dedi, kv o kadr iyi o kdr ilgiliydiki, Canim der peşime Gezerdi. Bana sürekli hediyeler, kıyafetler alır, altınlar takardi.
Cok şaşırdım . Tabiki herkes böyle olcak diye bir sey yok.,ama böyle seyler yapmamaları kotu olduklarını göstermediği gibi yapmaları da ger zMn iyi olacağı anlamına gelmez.
Takılmayın küçük seylere

kayın validengilin maddi durumu fena değil anlattığına görede bileziğini tek taşını yapmış bayramlık eksik oluversin yada sözlünle git al bileziğin yüzüğün darmı geldi git genişlet yaptır bunlarla neden kayınvaliden uğraşsınki ayrıca daha sözlüsün gelin değilsin diğerleri gelin bi olayı resmiyete dökmüşler yani o açıdan bakarsan daha mutlu olursun tavsiyem yarın bayramda git elini öp o büyük ayrıca sözlünün annesi yani

ben yarın tabi ki gidicem ama evde bulamayacağımı biliyorum kayınvalidesine gitmiş olurlar yüksek ihtimal nişanlım öyle söyledi akşama git evde olmazlar dedi.
ayrıca yüzük olayında git kendin yaptır da olmaz sanırım nişanlımın olması gerekir en azından. ve sözlenmek ya da nişanlanmak demek bildiğim kadarıyla beni onların ailesine katmak için ilk adım yani gelin olma yolunda.

yok kesinlikle yanlış anlamayın altın kuruş ya da ne biliym kıyafet değil derdim. ama neden bu kadar ilgisiz ya. her şeyi gayet iyi biliyo da. en çok sinirime giden şey o akraba kadının lafına gitmesi ki o kadın aman ... bi kız buldu da ne güzel benim kızı verirdi sana diyo ve bu niyette bi kadının dediği lafa gidiyo. kesinlikle her şeyden önemlisi huzur etrafımda ben de çok şahit oldum ama bizle gelip paylaşsa zaten üzerine durulmaz ama böyle sormadıkça kızıyoruz işte

Canim benim, benim kayınvalidem de dört goruncesinin sözüyle hareket etti belli. Sözde, istemede, düğünde, evlendiğimizin ilk yılında hep onlar ne dediyse uyguladı, ne dediyse oyle yaptı. Öylemi benim Nisan bohça alışverişimi falan bile görumceler ne istiyorsa onu koydu. Bir görümcesi düğünde sacıma bile karıştı kuaföre kadar geldi:)
İki yerde düğün oldu, basta öbür tarafta olmayacaktı, gorumceleri kabul etmemiş:) Ordaki düğünde takılan paraları görümcesi dedi diye kendileri almış, bize sorulmadan. Görümcesi sizin hakkınız demis:)
Bunlar daha da uzar gider. Ve ben de o zMn cok yıprattim kendimi, üzdüm, esime veya onlara tek bı sey demedim.
Simdi kv ve kp beni cok secerler. Gorumceleri bı sey dese de bana sorar önce ben hayır dersem tamam kızım der ;) bana hakveir.
Cok uzun yıllar evli dglm ama biraz kazandıgım tecrübe ile Öğrendimki ne nişanlılik dönemini takip ta kendini yıpratmanın anlami yok

Canim benim, benim kayınvalidem de dört goruncesinin sözüyle hareket etti belli. Sözde, istemede, düğünde, evlendiğimizin ilk yılında hep onlar ne dediyse uyguladı, ne dediyse oyle yaptı. Öylemi benim Nisan bohça alışverişimi falan bile görumceler ne istiyorsa onu koydu. Bir görümcesi düğünde sacıma bile karıştı kuaföre kadar geldi:)
İki yerde düğün oldu, basta öbür tarafta olmayacaktı, gorumceleri kabul etmemiş:) Ordaki düğünde takılan paraları görümcesi dedi diye kendileri almış, bize sorulmadan. Görümcesi sizin hakkınız demis:)
Bunlar daha da uzar gider. Ve ben de o zMn cok yıprattim kendimi, üzdüm, esime veya onlara tek bı sey demedim.
Simdi kv ve kp beni cok secerler. Gorumceleri bı sey dese de bana sorar önce ben hayır dersem tamam kızım der ;) bana hakveir.
Cok uzun yıllar evli dglm ama biraz kazandıgım tecrübe ile Öğrendimki ne nişanlılik dönemini takip ta kendini yıpratmanın anlami yok

yazdıklarınız okuyunca hak verdim size. şu an kim ne yöne çekerse oraya gidiyorum sanırım annemler de kızınca yanımda da konusu geçince sinirlendim sanırım. en güzeli anın tadını çıkarmak nişanlımla. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. bugün bayramlaşmaya gidicem. inşallah evde bulurum. bunlar ufak sorunlar tabi ve ne olursa olsun onlar olmasa nişanlım da yanımda olamazdı :25: çok teşekkürler tekrardan. iyi bayramlar.

ben şunu anladım canım doğru mu bilmem ama sanki mütevazi oldukça bi şey istemedikçe tepene çıkılıyo. ya en önemlisi hepsini geçtim alyans ya bu zaanlarda istediğimi takamycam da ne zaman takıcam bi daha :(

valla bana sorarsan nisanlin calisiyomuss
aslinda dedigin dogru bayramlik falan sart ama
yapicak bisey yok
ayrica bosver arayip sormasin
sende mesafeli ol
boylesi makbul
ama dedigim gibi yinede mezun olmusun bi bilezik takmislar
kadin yinde iyi niyetli
beklide yapilmai gereknleri yaa iyi yapamiyo yada isine gelmiyo
bosver bunlar icin nisanlinla arani bozmaya degmez
haaaa ama yapilanlarinda farkinda oldugunu nisanlina belirt
ama cok dallandirip budaklandirma
tatin kacar

kaynının küfürüne mutlaka söylemelisin............ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asla atlama herşeyi geçtim terbiyesizlik ötesi birşey böyle birşeyi yengesie nasıl söyleyebilir..... asla atlama bunu,
ve bunu söylerken ailenin yaptığı aslında yapmadığı herşeyi yuttum ama kardeşinin bu yaptığı beni mahvetti tek başıma üstesinden gelemiyorum konuş kardeşinle de..........
ama muhakkak söyle küfürünü

hay allah razı olsun :) tam içimden geçenleri söyledin. ya bi de kaynımla sürekli sorun yaşıyoruz. sürekli abartmıyorum hani kıskanıyo beni. abisi hep ona bi şeyler alsın abisiyle gezsin hava atsın. her lafımdan kavgaya hazır. daha yeni bi atıştık. bunun telefonu puk kodu istemiş bana yap dedi ben de tamam dedim yengecim yapar mısın felan dedi. neyse ertesi gün ben netten baktım uğrastım yapamadım hat zaten onun üstüne değil. kontrm de yok arayamadm neyse ben kursa gittim eve gelmiş kardeşiden teli almış. niye yapmadı felan demiş. neyse ben bişey demedim o gün bana mesaj atıyo sen neden halletmedin benim işi diye. yine sustum. sonra faceden sen var ya demiş ne olmus bana dedim. niye yapmadın dedi ben de zaten baska bi şeye sinirliydim mecbur muydum dedim.
öle mı tamam bay bu lafı dedın ya artk bnm ıcın hıc bsysn bunu abimde diyecem cok cddym bu sefer demis ben de bana bu şekilde konutuğun zaman kalbini kırarım. uğraştım olmadı. düzgünce sorduğun zaman düzgünce cevap veririrm. şu an sinirim bozuk kırmym seni de dedim .sonra git ne söylyceksen söyle abine dedim
tamam unttma bunları sakın bıda knsma bnmle hadı by by hıc umrda dglsn
sole la sole dedi bana sen de benim umrumda değilsin o zaman dedim unmta bunları bkalbnı kırardm senın am a. yaşın musıt dgl hadı by dedi terbiyesiz dedim terbyszzm ama karaktersz dglm demiş. ben de abine seni şikayet etmiyorum diye bunlar oluyo dedim. 16 yaşında bunları yapan kaynım ama güç üzmeye birebir

ay ne saçma muhabbet kusura bakma ama sana on kere sormuş çocuk neden söylemiyorsun uğraştım yapamadım dıye?

allah allah yıne sustum nedir

desene canım uğraştım ama yapamadım.yıne sustum falan nedir yani?

faceten sen varya deyince de resmen atlamışsın kavga çıkartmak ister gibi...

o 16 yaşında ergen peki sen kaç yaşındasın?

bi yüzük değiştirmeye bilezik daraltmaya tek başına gidemeyecek kadar küçük galiba yaşın bunlar mesele mi kayınvaliden bunlarla uğraşmak zorunda mı?

senın meselen bizi sözden beri bi kere bile çağırmadılar davet etmediler değil mi?

ama resmen onları suçlu çıkartmak için abuk sabuk bahaneler üretiyorsun...

düğün gibi nişan yapmak bana göre gereksiz sana göre olmayabilir ama kayıncalideni araıp konuşmak yerine arkasından konuşuyorsun aç yüzüne söyle ya da sonsuza kadar sus

annenin lafıyla hareket edersen çok üzülürsün çünkü çok etki altında kalıyorsun

bayramlık almak senin adetinde varsa zaten vardır bunu bilirsin annen söyler..

ama çocuk gibi kayınvalidenin seni götürüp alışverişe çıkartması bu devırde artık çok bayık bir muhabbet kusura bakma..

lütfen kendini bunlarla meşgul edip insanları ve özellikle sözlünü kendinden soğutma yalnız kalırsın.

Sen de kimsenin seni bit taraflara çekmesine izin verme Ceren, cok yıpranırsın.
Sana da iyi bayramlar

bugün annemle konuştum bak bana böyle yapma ben yıpranıyorum dedim.

kaynının küfürüne mutlaka söylemelisin............ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asla atlama herşeyi geçtim terbiyesizlik ötesi birşey böyle birşeyi yengesie nasıl söyleyebilir..... asla atlama bunu,
ve bunu söylerken ailenin yaptığı aslında yapmadığı herşeyi yuttum ama kardeşinin bu yaptığı beni mahvetti tek başıma üstesinden gelemiyorum konuş kardeşinle de..........
ama muhakkak söyle küfürünü

kaynımın yaptıklarını anlattım nişanlıma. hiç sıkıntıya gelemez bağırdı biraz sonra yine aradı haklısın hayatım ama üzme kendini dedi.

ay ne saçma muhabbet kusura bakma ama sana on kere sormuş çocuk neden söylemiyorsun uğraştım yapamadım dıye?

allah allah yıne sustum nedir

desene canım uğraştım ama yapamadım.yıne sustum falan nedir yani?

faceten sen varya deyince de resmen atlamışsın kavga çıkartmak ister gibi...

o 16 yaşında ergen peki sen kaç yaşındasın?

bi yüzük değiştirmeye bilezik daraltmaya tek başına gidemeyecek kadar küçük galiba yaşın bunlar mesele mi kayınvaliden bunlarla uğraşmak zorunda mı?

senın meselen bizi sözden beri bi kere bile çağırmadılar davet etmediler değil mi?

ama resmen onları suçlu çıkartmak için abuk sabuk bahaneler üretiyorsun...

düğün gibi nişan yapmak bana göre gereksiz sana göre olmayabilir ama kayıncalideni araıp konuşmak yerine arkasından konuşuyorsun aç yüzüne söyle ya da sonsuza kadar sus

annenin lafıyla hareket edersen çok üzülürsün çünkü çok etki altında kalıyorsun

bayramlık almak senin adetinde varsa zaten vardır bunu bilirsin annen söyler..

ama çocuk gibi kayınvalidenin seni götürüp alışverişe çıkartması bu devırde artık çok bayık bir muhabbet kusura bakma..

lütfen kendini bunlarla meşgul edip insanları ve özellikle sözlünü kendinden soğutma yalnız kalırsın.
size gelince
kardeşim kaynıma söylemiş yapamamış olmamış demiş ben de söyledim olmadı yapamadım diye derse giderken. bunları söylememe rağmen bana ısrarla hesap sorması ve hoş olmayan üslübu beni kızdırdı ki o an zaten başka bi şey için sinirliydim ve ona da o an bak sinirliyim zaten kalbini kırmayım derken kendisi bana benim için bi hiçsin yok abime diycem felan yazınca ben de sinirlendim.
nişanlım burda olmadığı için onu temsilen en azından bana hadi kızım git de değiştir ya da ne bileyim başka bişey ne uygunsa denebilir ama bu yok. lafla da olsa gönlüm alınabilir.
bayramlık olayını da alınması gerekir mi diye sordum farkındaysanız. ve ben kayınvalideme direk bunları söyleyip söylememeliyim bunları bilenlere deneyimi olanlara sormak için yazıyorum buraya arkasından konuşmak değil bence bu. yeri geldiğinde söylenmesi gerekiyosa yüzüne de söylenir.
ve benim meselem de o belirttiğiniz konu değil. dikkatinizi çekerim
bundan sonra yorumlarınzı yaparken üslübunuza biraz daha dikkat ederseniz de sevinirim. saygılar

bazen diyorumki keşke şu adetler hiç olmasaymış...
çul çapul yüzünden yaşanan huzursuzluğa bak.

Evet kaale alınmıyorsunuz, o nasıl k.valide öyle gelinine bayramlık almaz, bu kadar önemli bir adeti nasıl yerine getirmez. :24:

Hemen gidip söylemelisiniz neden bayramlık almadığını, böylece 16 yaşındaki ergen kaynınızla yaşadığınız soruna bir yenisini daha eklemiş olursunuz, hiç vakit kaybetmeyin derim...

diğer konundan da hatırlıyorum seni canım :) eminim ki etrafında bikaç kişi hani sana bayramlık almadılar kı falan die sordular annene de soruldu muhtemelen. bu sorular da seni rahatsız etti. sanki yapılması gereken bişey es geçilmiş gibi....hissettiklerin normal bunların üzerinde çok durma derim bayram 2 gün daha var sonra biter konu kapanır gider.. benm de nişanlımın ailesi ilgisiz arayıp sormazlar öyle incelik düşünmezler. şmdide ciddi sorunlarımız var zaten daha doğrusu nişanlımla sorunları var... şimdi bakıyorum da bu konular okadar basit geliyo ki bana..keşke tek derdm bayramlık olsaydı :(( canım benm eğer ki sen etrafın ve ailenin söylediklerine bu kadar önem veriyosan düğün tarihini çok ertleme yoksa çoook yıpranırsın. düğün tarihiyle ilgili bi konun vardı ya ordan hatırlıyorum da.. en güzeli en kısa zamanda kestirme yoldan eşinle yuvanı kurup o bunu dedi şu şunu dediden kurtulmak!!
toplumumuzda şöyle bi algı var. evlenecek kız sanki erkek tarafını elşnden geldğnce yolmalı hep bi beklenti falan... erkek tarafı ne kadar çok şey yaparsa o kadar da dili uzun oluyor beklentisi fazla oluyor. takma kafana sen....

Evet kaale alınmıyorsunuz, o nasıl k.valide öyle gelinine bayramlık almaz, bu kadar önemli bir adeti nasıl yerine getirmez. :24:

Hemen gidip söylemelisiniz neden bayramlık almadığını, böylece 16 yaşındaki ergen kaynınızla yaşadığınız soruna bir yenisini daha eklemiş olursunuz, hiç vakit kaybetmeyin derim...

burdaki bazı üyeleri çok seviyorum :27: çok hoş. teşekkürler :27:

diğer konundan da hatırlıyorum seni canım :) eminim ki etrafında bikaç kişi hani sana bayramlık almadılar kı falan die sordular annene de soruldu muhtemelen. bu sorular da seni rahatsız etti. sanki yapılması gereken bişey es geçilmiş gibi....hissettiklerin normal bunların üzerinde çok durma derim bayram 2 gün daha var sonra biter konu kapanır gider.. benm de nişanlımın ailesi ilgisiz arayıp sormazlar öyle incelik düşünmezler. şmdide ciddi sorunlarımız var zaten daha doğrusu nişanlımla sorunları var... şimdi bakıyorum da bu konular okadar basit geliyo ki bana..keşke tek derdm bayramlık olsaydı :(( canım benm eğer ki sen etrafın ve ailenin söylediklerine bu kadar önem veriyosan düğün tarihini çok ertleme yoksa çoook yıpranırsın. düğün tarihiyle ilgili bi konun vardı ya ordan hatırlıyorum da.. en güzeli en kısa zamanda kestirme yoldan eşinle yuvanı kurup o bunu dedi şu şunu dediden kurtulmak!!
toplumumuzda şöyle bi algı var. evlenecek kız sanki erkek tarafını elşnden geldğnce yolmalı hep bi beklenti falan... erkek tarafı ne kadar çok şey yaparsa o kadar da dili uzun oluyor beklentisi fazla oluyor. takma kafana sen....

canım çok teşekkür ederim yorumun için. okul bittikten sonra bi anda bu duruma düştüm işte. o konuda da bunları bildiğim için öyle söylemiştim. küçük yerde yok o öyle yok bu böyle olacaktı derken nişanlım zaten uzakta kendi başıma kalıyorum. o varken çok güzeldi birlikte vakit geçiriyoduk geziyoduk. ben eminim ki böyle laflar bitmiycek. :43:

Back
X