Ben kimim?!

Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakki yok cnm haklisin. Ama seni cocuguna yaklastirmamakla en buyuk iyiligi yapmis cocuguna. Kirikla cikigin ayni sey oldugunu dusunen bir saglik calisaninin mudahalesi nasil olurdu dusunemiyorum. Sanirim kirigi palpe etmeye calisip hasari arttirirdiniz. ki henuz ogrencisiniz. Hastaya mudahaleyi birakin doktorun izni olmadan dokunmaya bile hakkiniz yok (ogrenci oldugunuz icin) siz ne kadar ders calisirsaniz calisin hastaya mudahale edebilecek kadar bilginiz olmayacak. Cunku doktor olarak yetismiyorsunuz. Ayrica o henuz kucuk bir cocuk. Kiriginin seklini bilmezseniz orada bulunan damar sinir paketlerine zarar verebilirsiniz. Size bir abla ve bir doktor olarak tavsiyem su ki herseye atlamayin. Genelde bilmeden yapilan mudahaleler faydadan cok zarar getirir. Kendinize de hastalara da zarar vermeyin

anne olmamamız sizi haksız durumuna düşürmez

tamam stajyersınız dr ılgılensın ıstemıs olabılır

ben stajyerler işne aşı falan yaparken bile tedırgın oluyorum ama bunu guzellıkle ifade edebilirdi kol sıkmak ne demek ya

cahil bir insanmıs karsınızdaki , siz neden utanıyorsunuz ki, sizlik bir durum yok canınızı sıkmayın

canım sen cahilliğine ver gitsin.. canı gönülden calışan sağlıkçılara o kadar ihtiyacımız var ki....
böyle durumlar lütfen sizleri demoralize etmesin... iyi ki varsınız

asıl o kim be? canını sıkmaya değmez. ağlama sakın bu tip insanlar yüzünden.

Bence anne de olsa kadin haksiz size dokunmadan bagirip cagirsa anlarm bir anlik panikle yapti diye ama kolunuzu sıkmakta neymiş...!

Benimde en sinirlendigim nokta o oldu. Belki anne oldugum icin onunla ayni duygulari paylasamam ama hastaneye cok anne geliyor hic biri tutup kolumuzu sıkmıyor istemiyorsada guzel bir dille anlatiyor ..

Ben bir doktor olarak size şunu sorabilirmiyim? Biz stajyerler hatamızda varsa onu görmeden nasıl düzeltebiliriz? Biz okullarda hasta üzerine değil öğretmenlerimizin verdiği bilgilere göre hareket ediyoruz. Ben tutup kola asılmayacaktım bilirsiniz atelleme uygulaması vardır. SAbitlemek amaçlı. Bunu yapan tek doktor dahi görmedim ben ortopedi servisinde. Bunuda doktorlar yapacaksa madem biz neden okuyoruz? Neyse dediğim gibi banada ders oldu..

Benim sıkıntım bana hastayı dokundurmaması değil zaten. Meslek hayatımda daha nice vakalar görebileceğimi düşünüyorum. Anlamadığım bayan'da nasıl o kadar kin olabilir..

Kişiden kişiye fark ediyor demek .. Ne diyelim önümüze bakacağız artık :) Buda benim dersim olsun :)

Kesinlikle öyle, benim özgüvenmi yerle bir etti. Ben hastaya dokundurmamak istemesine saygı duyuyorum hak da veriyorum. Ama beni veya sağlıkçıları hırpalamayı kendine adet etmiş bir toplumdayız. Biz kimseden dayak veya hakaret yemek için okumuyoruz. Ben yazları çalışıp okul taksidimi çıkarıp okuyorsam benim okuluma kimse laf edemez. Dediğim gibi madem o anne, benim annemde gitsin onu hırpalasın o zaman? Böylemi olsun bende bir anne evladıyım sonuçta.. Ama biz ne hastalar gördük aletleri hemşirelerin kafasına fırlatıp dikişlik yapan.. Umarım bir daha karşılaşmayız ne diyeyim :)

Tecrübeli eleman istiyorlar da onlarında stajyer yolundan geçtiğini unutuyorlar, sağolsun bizim doktorlarımız bir vakadya müdahale ederken hem bize hem aileye anlatırlar zaten. Şöyleken böyle, Bakın burası böyle olursa şöyle yapın diye. Ki bazı hasta yakınları var gel kızım gel diyen. Kişilik meselesi dediğim gibi benim derdim hastaya bakamamak değil kadının üzerime atlaması..

Bilginizi bir abla doktor gibi değil çok egoist biri gibi aktarmışsınız. Sağlık sektörünün sadece sizden ibaret olmadığını bilerek yorum yapın. Evet en başta sizlersiniz, temel kemik sizsiniz ama her şeye de haliyle insan olarak yetişemiyorsunuz tabii ki de. Hastaya zarar vermeyin diyeceğinize nasıl müdahale edilir zarar verilmez onu öğretin.

Benimde en sinirlendigim nokta o oldu. Belki anne oldugum icin onunla ayni duygulari paylasamam ama hastaneye cok anne geliyor hic biri tutup kolumuzu sıkmıyor istemiyorsada guzel bir dille anlatiyor ..
Güzelim annelikle hiç alakası yok o terbiyesiz bir kadın onun kişiliği böyleymiş.

canım uzulme seni bugun yargılayan yarın sana paşa paşa gelecek anının sıkma. stajere asistana görünmek herzaman cogu yerde kötü karsılanır Ama tabiki sende ögreneceksin yapman lazım. o kafsıdaki insanın denaizliği sana bunu isgemediğini füzgün sekilde söylehebilirdi

Karsindaki insan dengesizmis bosver onlar icin kendini uzmeye degmez

Ama sende deseydin simdi kontrol edeceklerde benimle ayni yoldan gecti gerci o anki psikolojiyle insanin aklina gelmezde hic canini sıkma senlik bi durum yok ortada

Yaaaa Can'ım benim okuyunca ben bile üzüldüm. bu insanlar böyle yardımcı olmak suç valla tüm iyi niyetinle ve profesyonel olarak müdahale etmek istemişsin. Sen can kurtarıyorsun asla ve asla değersiz hissetme kendini. Doktorlar ne yapıyorsa sende aynısından yapıyorsun.

Sagolsun bizim doktorumuz cok iyi, sen hic kafani takma olur boyle seyler diye teselli etti beni. Kesinlikle öyle benim 1 senem kaldi sonra mezun olacagim acaba o zaman nelerle karsilasacagim :))

Neden bu kadar dert ettin? bukadar dert edeceğine sende kadına karşılık verseydin.
Bişeylerden anlıyorum ki şuanda burdayım deseydin, nebileyim kendini savunsaydın bu şekilde kendini savunamazsan hayatın boyunca çoooook üzülürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…