Bence anne de olsa kadin haksiz size dokunmadan bagirip cagirsa anlarm bir anlik panikle yapti diye ama kolunuzu sıkmakta neymiş...!
üstüne alınma ben olsasm gırtlagına yapışırddım sanırımO kadar ağır konuştu ki kendimden şüphe ettim
Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakki yok cnm haklisin. Ama seni cocuguna yaklastirmamakla en buyuk iyiligi yapmis cocuguna. Kirikla cikigin ayni sey oldugunu dusunen bir saglik calisaninin mudahalesi nasil olurdu dusunemiyorum. Sanirim kirigi palpe etmeye calisip hasari arttirirdiniz. ki henuz ogrencisiniz. Hastaya mudahaleyi birakin doktorun izni olmadan dokunmaya bile hakkiniz yok (ogrenci oldugunuz icin) siz ne kadar ders calisirsaniz calisin hastaya mudahale edebilecek kadar bilginiz olmayacak. Cunku doktor olarak yetismiyorsunuz. Ayrica o henuz kucuk bir cocuk. Kiriginin seklini bilmezseniz orada bulunan damar sinir paketlerine zarar verebilirsiniz. Size bir abla ve bir doktor olarak tavsiyem su ki herseye atlamayin. Genelde bilmeden yapilan mudahaleler faydadan cok zarar getirir. Kendinize de hastalara da zarar vermeyin
asıl o kim be? canını sıkmaya değmez. ağlama sakın bu tip insanlar yüzünden.
canım sen cahilliğine ver gitsin.. canı gönülden calışan sağlıkçılara o kadar ihtiyacımız var ki....
böyle durumlar lütfen sizleri demoralize etmesin... iyi ki varsınız
anne olmamamız sizi haksız durumuna düşürmez
tamam stajyersınız dr ılgılensın ıstemıs olabılır
ben stajyerler işne aşı falan yaparken bile tedırgın oluyorum ama bunu guzellıkle ifade edebilirdi kol sıkmak ne demek ya
cahil bir insanmıs karsınızdaki , siz neden utanıyorsunuz ki, sizlik bir durum yok canınızı sıkmayın
Senin adına cok uzuldumtakma kafana eminim isini en iyi sekilde yapmaya calısıyorsundur kizimin dudagi yarildiginda iki yasindaydi devlet hastanesi aciline gittik doktor gelecek bekleyin dediler Allahım bir geldi benim yarı yaşım kadar bir erkek cocugu işine karışmadim cok guzel bi sekilde hem bizi rahatlatti hem cocugumu aglatmadan dikisini attı ne demeliydim sen ne anlarsin cekil kenaramı? sacmalık oyuzden hicc uzulme
Size de minik kuzuya da geçmiş olsun öncelikle.
Bir insanın anne olması, korkmuş olması, paniklemis olması, hiçbir durum şiddeti mazur göstermez. Ben 'anne o, korkmuştur, psikolojisi bozuktur' gibi savunmaları cidden anlamıyorum. Kadın bildiğiniz hastanede o an staj görevinde olan yetkiliye şiddet uygulamış. Bu durumda darp raporu alıp şikayetçi olmak gerekiyor aslında ama öyle kanıksamışız ki 'sen dur, daha başına neler gelecek, boşvermeyi öğreneceksin' diye teselli ediyoruz sizi. Yazık toplum olarak bize, yazık bizim sağlıkçılarımıza, yazık size sahip çıkamayanlara.
Evet daha stajda olabilirsiniz, tecrübesiz olabilirsiniz, ama bunun siz de farkındasınız. Zaten çocukla güreş tutma gibi bir niyetle yaklaşmıyordunuz. En narin ve nazik şekilde fiziki muayenesi yapıp teşhis için bir adım atacakken, hem işleyişi hem eğitimi sekteye uğratan bir ANNE, sırf bu sıfatından dolayı ne güzel korunuyor, siz kolunuzda 5 parmak iziyle, daha yolun başında yıpratılmaya ve aşağılanmaya layık görülürken. Gerçekten çok yazık.
Ulan herkes tecrübeli eleman istiyor da, bu stajyerler nerede tecrübe kazanacak? Kitap okuyarak mi? Oldu olacak sadece yetişmiş tecrubelilereri alalım hizmete, eh onların nesli bitince de ortada kalırız bir güzel. Ama olsun bir 20 sene rahatız bakın.
Stajyer baksın istemiyorsan da doktor gelsin bekle de. Ne elin kızına şiddet uyguluyorsun? Millet de tepki demiş. Ne tepkisi be? Kız kolum morardi diyor. Kocası yapsa bosan diyeceğimiz dhareketi amma da normallestirmisiniz.
Kamu çalışanlarını dövmek tepki mepki değildir. Normal hiç değildir.
Bilginizi bir abla doktor gibi değil çok egoist biri gibi aktarmışsınız. Sağlık sektörünün sadece sizden ibaret olmadığını bilerek yorum yapın. Evet en başta sizlersiniz, temel kemik sizsiniz ama her şeye de haliyle insan olarak yetişemiyorsunuz tabii ki de. Hastaya zarar vermeyin diyeceğinize nasıl müdahale edilir zarar verilmez onu öğretin.Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakki yok cnm haklisin. Ama seni cocuguna yaklastirmamakla en buyuk iyiligi yapmis cocuguna. Kirikla cikigin ayni sey oldugunu dusunen bir saglik calisaninin mudahalesi nasil olurdu dusunemiyorum. Sanirim kirigi palpe etmeye calisip hasari arttirirdiniz. ki henuz ogrencisiniz. Hastaya mudahaleyi birakin doktorun izni olmadan dokunmaya bile hakkiniz yok (ogrenci oldugunuz icin) siz ne kadar ders calisirsaniz calisin hastaya mudahale edebilecek kadar bilginiz olmayacak. Cunku doktor olarak yetismiyorsunuz. Ayrica o henuz kucuk bir cocuk. Kiriginin seklini bilmezseniz orada bulunan damar sinir paketlerine zarar verebilirsiniz. Size bir abla ve bir doktor olarak tavsiyem su ki herseye atlamayin. Genelde bilmeden yapilan mudahaleler faydadan cok zarar getirir. Kendinize de hastalara da zarar vermeyin
Güzelim annelikle hiç alakası yok o terbiyesiz bir kadın onun kişiliği böyleymiş.Benimde en sinirlendigim nokta o oldu. Belki anne oldugum icin onunla ayni duygulari paylasamam ama hastaneye cok anne geliyor hic biri tutup kolumuzu sıkmıyor istemiyorsada guzel bir dille anlatiyor ..
canım uzulme seni bugun yargılayan yarın sana paşa paşa gelecek anının sıkma. stajere asistana görünmek herzaman cogu yerde kötü karsılanır Ama tabiki sende ögreneceksin yapman lazım. o kafsıdaki insanın denaizliği sana bunu isgemediğini füzgün sekilde söylehebilirdiHerkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor..Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı. Daha tonlarca kötü laflar Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki.. Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki .. Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile.. İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..
Karsindaki insan dengesizmis bosver onlar icin kendini uzmeye degmezHerkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor..Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı. Daha tonlarca kötü laflar Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki.. Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki .. Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile.. İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..
Yaaaa Can'ım benimokuyunca ben bile üzüldüm. bu insanlar böyle yardımcı olmak suç valla tüm iyi niyetinle ve profesyonel olarak müdahale etmek istemişsin. Sen can kurtarıyorsun asla ve asla değersiz hissetme kendini. Doktorlar ne yapıyorsa sende aynısından yapıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?