Ben kötü bir anneyim.

Ya okuyunca içim gitti ne güzel yıllardı ne çok sokakta oynadik hep yara idi dizlerimiz.. okuyunca mutlu oldum gerçekten şimdi hayat çocuklar için ne kadar da zor mahallede oynamak yok rahat rahat.. ayrıca olaya buradan bakmamizi sağladığınız için de teşekkür ederim . Keşke o yılların imkanları olsa inanın hiç bir çocuk kendi istemez evde tablet TV başında olmayı .. hem o yılları hem de sağlıklı yemekler sağlıklı aile ortamı ..vs saglayabilsek aynı anda keşke cocuklarimiza..

Ben kötü anneymişim valla farkettim. Konu sahibinin ironik ve kinayeli konusunun anafikriyle değil, bildiğin kötü anneymişim.

Oğlum renklerin ingilizcesini ben değil de telefondaki oyun sayesinde öğrendi ben de üstüne pekiştiriyorum diye kafamı duvarlara vuruyorum şu an. Hafiften ağrı yaptı ama olsun müstehâk bana

Yahu yıl olmuş 2019. Bu çocuklar karadeliğin fotoğraflanabildiği çağa ayak basmış. Teknoloji dibimizden ayrılmazken nereye kadar kaçabiliriz?
Tamam youtube da salak salak videoları izletmeyin de nedir bu "ben süper anneyim" "bakma onlara sen süper annesin" "aaa telefon mu ne biçim annelik?" lafları.

Birbirinizin gazını alın da farklı görüşlere de saygılı olun..

Göz ve diş olayları tamamen genetik zaten. Ama sınırlama tabi ki şart..

Çok bilinen medyatik doktorumuz! "hamilelikte şeker yüklemesi yapılan bebekler kanser oluyor dediydi" bir ara.
Ablam ilk çocuğunda yaptırdı, ikinci çocuğunda yaptırmadı. Şeker yüklemesi yaptırmadığı yeğenim kanser tedavisi gördü..

acilin gercek kotu anne geldi

ben iki tane canavar yetistiriyorum.
ozgur birakiyorum gercekten, bir cok konuda karar vermelerine izin veriyorum,
kendim de boyle yetistirildim, yapilabilecek isteklerime hayir dendigini hatirlamiyorum,
yapilamayacak seyleri de istememeyi ogrendik zaten.

dogal olusan bir sinir ciziyorum cocuklarima,
TV ornegi mesela,
biri 2 yasinda digeri 5 yasinda, izleyebilecekleri seyler belli,
buyuk kendi yasina uygun bir sey izlemek istediginde kardesinin uyku saatinde izlemesi gerektigini biliyor,
e okuldan gelince yorgunken TV izlememesi gerektigini de biliyor,
kaldi mi sadece haftasonu kardesinin ogle uykusu vakti,
iste sinirlanmis oldu dogal olarak,
cok kasip her seye dogal olmayan kurallar koymaya ben karsiyim.

he kimsenin evine gitmem o ayri, gidersem de kendi oyuncaklari, kitaplari,... vs ne lazimsa tasirim,
bunu da KK dan ogrendim acikcasi, milletin bu kadar rahatsiz oldugunu yani.
iyi oldu, ogrenmenin yasi yok :)

Maalesef bu türler bitmez tükenmez
Şeker ve abur cubur yedirmediğimi üstüne basa basa bin kere söylememe rağmen , iki yaş altındaki çocuğun ağzına sütlaç tıkan kayınvalide. Diğer gelin, onun yaptığını bebeğime yedirmiyorum diye alınıyormuş da ! bahanesi de bu.
7-8 aylıkken bebeğim bir operasyon geçirdi ve psikolojik olarak bebeğimi etkiledi haliyle . Çocuk , uzunca bir süre yabancılara aşırı tepki verdi . Yabancı evlerde ağlamaktan katıldığı işin mecbur hep arka odalarda otururdum
Bunu dahi eleştiri malzemesi yapıp, çocuğu hiç
Bir yere götürmüyorsunuz alıştırmamışsınız diye eleştiren çok bilmişler olmuştu ,
Daha neler neler
Şimdi kızım büyüdü , bu yaşadıklarımızı düşünüp gülüyorum ama o zamanlar yeni anne bunalımı üzerine bu eleştireler çekilmez oluyordu
Ben size geleceğinizden seslenen bir anne olayım, hepsine gülün geçin, bildiğinizi okuyun . Eleştirenlere cevap dahi vermeyin
Sağlıkla büyütün yavrularınızı insallah

tv tel tamam da digerlerini abartmissin.
cocugun hayal gucunu merakini koreltiyosun. illa oyuncakla mi oynamali yani. elbette göz kulak olcaksn ama birak onu o oyuncak degil de ne demek. ben de baskasinin evinde esya kurcalanmasindan ve umarsiz annelerden nefret ediyorum.ama bu bana fazla geldi

Kız boşver milleti varya kıskanıyor lar onlar baştan çocuklarına sahip çıkmadıkları icin. Bence hoş değil bir misafir annenin çocuğunu heryere salmasini dolab acmasina karıştirmasina birşey dememesi yalnış. Bende misafirkteyken genelde oğlumun peşindeyim cayimi hep soğuk icerim birak gel vs vs demelerine cevabim net.

E çocuk doktorumuz da bize artık formül süt yerine normal süt verebilirsiniz dedi .acaba bu sosyal medya yüzünden herseyi fazla mı abartıyoruz ?

Kaç aylıkken dedi bunu? Genelde yoğurt tattırmaya başlar doktorlar ek gıda öncesi. Süt verdireni hiç duymadım..

Sosyal medyada bazı şeyler abartılıyor ama bu farklı bir konu. Bir ara "her canlının sütü kendi bebeğine faydalıdır" lafı çok döndü de olayın alt tabanı çok daha farklı açıklanıyor.

Bir kaç uzman dinledim bununla ilgili ama hala kafamda soru işareti var benim..

İnek sütünün içindeki güçlü protein yüzünden enzimlerle ilgili vücut alerjik reaksiyon gösteriyormuş. Bu her insanda alerji gibi ortaya çıkmazmış. Ama vücut o yabancı proteini öldürmek için savaşırmış.
İnek, at, eşek gibi doğduktan hemen sonra ayaklanması gereken hayvanların yavrularına özel sütler çok fazla protein içerirmiş. Bu protein insan yavrusu için uygun değilmiş. Çünkü insan yavrusu için öncelik beyin gelişimi.

O cins yavruların midesinde gerekli enzim varmış. İnsan yavrusunda yokmuş. Ama anne sütündeki bir bakteri sindirime yardımcıymış.

Ana fikir şu günlük veya uht sütün hiç bir faydası yok. Onu probiyotik hale getirmek şart ki vücut bağırsak yoluyla sağlık bulsun..
Ben günlük sütten yoğurt mayalıyorum. Faydası var mı yok mu kafam çok karışık..

Tepemizdeki malum yasakçi zihniyetteki gibi egitim veriosunuz cocuklara aman onu elleme yasak aman dolap karistirma yasak kumanda elleme yasak... sonra cocuk put gibi oturunca ayy ne akilli uslu cocuk yetistirmissiniz denilince gururlaniyorsunuz. Cocuk okula basliyor way efendim benim oglum sinifta cok cekingen kimse arkadaslik etmiyor. Yok benim oglumu tartakliyolar sonradanda aglamayin boyle insanlara gicik oluyirum he cok iyi annesin aferim. Cocuga herseyi yasaklarsan cocuk nasil ogrenicek acaba kumandayi alsin al annecim bakabilirsin ama zarar verme diyebilirsin cocuk bu merak ediyor haliyle. Tabikide dolabi karistiricak bakicak bakabilirsin annecim ama zarar verme bak bizim ewdekilerin aynisi var tencere tava bilmemne diyebilirsin. Kolayina kaciyorsunuz hemen yasak elleme ciss... evet gercekten yasakci ve zorba bir zihniyetiniz var. Yasakla kime neyi ogretebiliceksiniz o cocuk iyiyi kotuyu sicagi sogugu yasakla degil yasayarak ogrenicek.

12 aylık kontrolünde dedi .normal süte başlayabilirsiniz isterseniz dedi .piyasadaki sütlere güvenemediğim için formül süt ile devam ediyorum ben ama çok farklı görüşler var .
Telefona kesinlikle karşıyım ,evde telefonlar saklanıyor bizde ama Tv konusunda da mesela ben akşam haberlerini mutlaka izliyorum ve o anda da oğlumla oyun oynuyoruz ,haberler zaten ilgisini çekmiyor.

Özellikle tv ve tablet konusunda cok dogru buluyorum. Kesinlikle izletilmemeli
Benim merak ettiğim birsey va
Misafirliğe gidildiğinde o evde tv acıksa ne yapıyorsunuz? O evin cocuguda çizgi film izliyorsa birde..

Devamlı yasak, asla bakma, yanımdan ayrılma, bunu elleme sürekli böyleyseniz çocukta tepki oluşur. İlerde gizli gizli iş çevirme ve yalan söyleme olasılığı artar.
Yasakçılık yerine kontrollü serbestlik sağlayın.
Mesela kumandayı eline alsın incelesin, beraber inceleyin. Merak mı ettin, gel bakalım,tuşları varmış, rengi şuymuş vs. vs... Sonra bırakır o onu elinden zaten.

İyi ya da kötü sonucu yaşayacak olan kim? Sizsiniz. Gerisi teferruat. Her anne kendi yöntemiyle doğru yaptığını düşünür, o yüzden kimseye birşey denilemez. Dışarısı konuşmayı çok seviyor, evet harikasınız deyip geçin. Ben öyle yapıyorum şahsen.
Örnek vereyim; Kızıma 2.5-3 yaşına kadar paketli gıda yedirmedim, çooook eleştirildim. Şimdi kreşe başladığından belli başlı şeyler kontrolümden çıktı. Çocuğum çikolata gördüğünde nazikçe alıp bir çırpıda yiyip bitiriyor. Bunu gören bir arkadaşım "bak çocuğa vermedin vermedin şimdi görmemişler gibi, elinden alınacakmış gibi yiyor, nasıl annelik vicdanın rahat ediyor " dedi. "Harika düşünüyorsun" dedim, o günden sonra görüşmüyoruz :)

Ama bende böyleyim

Cevap için sağol. Cidden çok yorumcular ya. Benm yanımda kızıma telefon veriyorlar ben vermiyorum izlemiyor dediğimde aaaa aaa aaaaa ne aaa yaaa sanki çocuğa açtı yemek vermedim
Şu telefon konusuna bende ayar oluyorum. Bir de video açıyorlar. Eşimde bazen veriyor. Bırak kırsın döksün daha iyi diyorum telefonda bir şey izleyeceğine

Emin olun çok iyi bir annesiniz sizi tebrik ediyorum. Benim de 21 aylık oğlum var ayni şekilde davranıyorum tv ya da telefon istediğinde oturup onunla oyun oynamaya çalışırım her gün azicik da olsa hava alması için gezdirirm her işimi yaparken yanimda olmasına özen gösteririm tv karşısına birakmaktansa misafirlikte oturup muhabbet edemem evet ama gittiğimiz eve zarar vermesini ya da başına bisey gelmesini engelleyebilirim. Her gittiğim yerde laf işitmeye de alıştım rahat bırak cocugu sözleri vs. Emin ol bizim çocuğumuz zaten kendi evinde rahat. Hicbir şekilde kendini değiştirme birak çevreyi de bunları basarabilen insan az sayıda olduğu için konuşmalar normal... hee telefondan tamamen uzak değil oğlum bir yere gittigimizde eğer arkadaslarinin elinde görüyorsa 10 dk süreli olarak verdiğim zamanlar oluyor ama kendi evimizde aklina gelmiyor çünkü benim elimde de görmüyor dikkatini dağıtacak farkli alternatifler de bulabiliyor. Ikinci bebeginizde hayirli olsun inşallah sizi tekrar tebrik ediyorum. Sanki mesajınızı ben yazmisim gibi hissederek cevap vermek istedim. Yolunuzdan şaşmayın

Özellikle tv ve tablet konusunda cok dogru buluyorum. Kesinlikle izletilmemeli
Benim merak ettiğim birsey va
Misafirliğe gidildiğinde o evde tv acıksa ne yapıyorsunuz? O evin cocuguda çizgi film izliyorsa birde..
Ben kendi adıma cevap vereyim, evde televizyon yok, 3 yasindaki kızımın günde yarım saat çizgi film izleme hakkı var, çocuklu eve gittiğimizde televizyon açıksa beraber oynamaları için teşvik edip oyun kuruyorum, onlarla biraz oynayıp çekiliyorum oyundan. Ben nereye gidersem gideyim kızımın sevdiği birkaç oyuncağını yanında götürürüm ki, gittiğimiz evde sıkılıp telefon, televizyon talebi olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…