- Konu Sahibi Love_your_life
-
Ya okuyunca içim gitti ne güzel yıllardı ne çok sokakta oynadik hep yara idi dizlerimiz.. okuyunca mutlu oldum gerçekten şimdi hayat çocuklar için ne kadar da zor mahallede oynamak yok rahat rahat.. ayrıca olaya buradan bakmamizi sağladığınız için de teşekkür ederim . Keşke o yılların imkanları olsa inanın hiç bir çocuk kendi istemez evde tablet TV başında olmayı .. hem o yılları hem de sağlıklı yemekler sağlıklı aile ortamı ..vs saglayabilsek aynı anda keşke cocuklarimiza..Inatla ve israrla herkes bunu soyluyorsa belki de cok kontrolcü bir annesinizdir. Yani hadi kaynananiz eleştirir, cocuklarini çoktan büyütüp su narinliginizi artik komik bulan görmüş gecirmis kadinlar elestirir... normal yani.
Ama herkes sizi bu konuda uyariyorsa bence olabildigince tarafsiz bir sekilde kendinizi gozlemleyin. Belki de bir yerde yanlis yapiyorsunuzdur.
Beni de annem evde kitaplarla büyüttü. 90lar çocuğuyum. Milleti annesi sabahtan salardi sokağa. "Aneeee eepppeeeek" diye bagardiginda salcali ekmek, "anneeeeee suuuuu" diye bagardiginda surahiyle su sarkitirdi. Benim annemse bizi sokaga salmaya korkar sadece balkondan baktiginda göreceği kadar uzaga gitmemize izin verirdi. Oyle sokak cocugu gibi bagirmamiza da izin vermezdi. "Susuyunca eve cikin" der, evde de "sirtin terlemis" der daha da disariya salmazdi.
Kendince çok iyi ve cocuklarini sakinan bir anneydi.
Oyalanalim diye kitap setleri alirdi .
Sonuc olarak alim olmadim o kadar okudum da.
B.k gibi bir cocukluk gecirdim. Ne kisin altima poset alip mahalledeki yokustan kayma iznim vardi ne onun bunun evine gitme. Hic cocukluk macerasi yasamadan gecti gitti cocuklugum.
Oysa daha "saldim cayira" ailelerin çocukları bugun nasıl da anlatir cocukluk anilarini... benim dizimde yara izim bile yok .
ilk yara izimi 22 yasinda sarhosken bisikletle yokustan kayarken edindim. Ve bu iz benim icin oyle kiymetliydi ki gectikce soydum gectikce soydum ki hep bende dursun, baktikca mutlu olayim diye.
Bu dedigimi anlayabiliyor musunuz? Steril bir çocukluktan iste bu:)
Tv demissiniz. Annem bize tv izlemeyi yasaklamisti. Zaten saat 9 oldu mu herkesi öpüp yataga gitmek zorundaydik.
Ertesi gun okulda herkes dizileri konusurdu ben mal gibi sessiz kalirdim. Hic unutmam rozalinda final yapmis(anneme izlemek icin yalvarip izin aldigim bolum bir kadin damadiyla yatti sansima. O gunden beri kesinlikle yasakti evde pembe dizi) herkes onu konusuyordu. Ben de bir gruptan dinledim , sonra da gittim diger gruba kendim izlemis gibi "1 km gelinlik kuyrugu vardi" falan diye sohbete katildim :))
Demek istediğim sizin ilgili ve mukemmel annelik dediğiniz sey belki gercekten de o kadar mukemmel degildir.
×ps: biz de asla misafirlikte esya karistirmazdik. Biblo gibi otururduk. Cok da guzel birsey degil
Bu iyi anne kötü anne olayı ne ya allah aşkina kim verio bunun kararını. Herkes çocuğunu istedigi gibi yetiştirir. Sen izlettirme tv tablet sen iyisin digeri 15 dakka cizgifilm izletiyor diye kötü annemi şimdi. Neyi ispatlamaya çalısıyosun anlamiyorum. Hiç zaten tv bakmayan çocuklar şahin gözlü zaten. Göz bozukluğu anne geninden geliyor çocuğa. Çikolata yiyen her çocukta kanser oluyor zatenarkadaşlarina benim cocugum sizene diyebilirsin. Burda kendini desteklettirince rahatladinmi simdi ohh ben mükemmelim onlar kötü
E çocuk doktorumuz da bize artık formül süt yerine normal süt verebilirsiniz dedi .acaba bu sosyal medya yüzünden herseyi fazla mı abartıyoruz ?18 aylik kizim var gece yatmadan once veya sabah uyaninca 1 bardak veriyorum bnde iyi olur diye . arastirayim .
E çocuk doktorumuz da bize artık formül süt yerine normal süt verebilirsiniz dedi .acaba bu sosyal medya yüzünden herseyi fazla mı abartıyoruz ?
12 aylık kontrolünde dedi .normal süte başlayabilirsiniz isterseniz dedi .piyasadaki sütlere güvenemediğim için formül süt ile devam ediyorum ben ama çok farklı görüşler var .Kaç aylıkken dedi bunu? Genelde yoğurt tattırmaya başlar doktorlar ek gıda öncesi. Süt verdireni hiç duymadım..
Sosyal medyada bazı şeyler abartılıyor ama bu farklı bir konu. Bir ara "her canlının sütü kendi bebeğine faydalıdır" lafı çok döndü de olayın alt tabanı çok daha farklı açıklanıyor.
Bir kaç uzman dinledim bununla ilgili ama hala kafamda soru işareti var benim..
İnek sütünün içindeki güçlü protein yüzünden enzimlerle ilgili vücut alerjik reaksiyon gösteriyormuş. Bu her insanda alerji gibi ortaya çıkmazmış. Ama vücut o yabancı proteini öldürmek için savaşırmış.
İnek, at, eşek gibi doğduktan hemen sonra ayaklanması gereken hayvanların yavrularına özel sütler çok fazla protein içerirmiş. Bu protein insan yavrusu için uygun değilmiş. Çünkü insan yavrusu için öncelik beyin gelişimi.
O cins yavruların midesinde gerekli enzim varmış. İnsan yavrusunda yokmuş. Ama anne sütündeki bir bakteri sindirime yardımcıymış.
Ana fikir şu günlük veya uht sütün hiç bir faydası yok. Onu probiyotik hale getirmek şart ki vücut bağırsak yoluyla sağlık bulsun..
Ben günlük sütten yoğurt mayalıyorum. Faydası var mı yok mu kafam çok karışık..
İyi ya da kötü sonucu yaşayacak olan kim? Sizsiniz. Gerisi teferruat. Her anne kendi yöntemiyle doğru yaptığını düşünür, o yüzden kimseye birşey denilemez. Dışarısı konuşmayı çok seviyor, evet harikasınız deyip geçin. Ben öyle yapıyorum şahsen.Ben kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Ama bende böyleyimBen kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Şu telefon konusuna bende ayar oluyorum. Bir de video açıyorlar. Eşimde bazen veriyor. Bırak kırsın döksün daha iyi diyorum telefonda bir şey izleyeceğineCevap için sağol. Cidden çok yorumcular ya. Benm yanımda kızıma telefon veriyorlar ben vermiyorum izlemiyor dediğimde aaaa aaa aaaaa ne aaa yaaa sanki çocuğa açtı yemek vermedim
Emin olun çok iyi bir annesiniz sizi tebrik ediyorum. Benim de 21 aylık oğlum var ayni şekilde davranıyorum tv ya da telefon istediğinde oturup onunla oyun oynamaya çalışırım her gün azicik da olsa hava alması için gezdirirm her işimi yaparken yanimda olmasına özen gösteririm tv karşısına birakmaktansa misafirlikte oturup muhabbet edemem evet ama gittiğimiz eve zarar vermesini ya da başına bisey gelmesini engelleyebilirim. Her gittiğim yerde laf işitmeye de alıştım rahat bırak cocugu sözleri vs. Emin ol bizim çocuğumuz zaten kendi evinde rahat. Hicbir şekilde kendini değiştirme birak çevreyi de bunları basarabilen insan az sayıda olduğu için konuşmalar normal... hee telefondan tamamen uzak değil oğlum bir yere gittigimizde eğer arkadaslarinin elinde görüyorsa 10 dk süreli olarak verdiğim zamanlar oluyor ama kendi evimizde aklina gelmiyor çünkü benim elimde de görmüyor dikkatini dağıtacak farkli alternatifler de bulabiliyor. Ikinci bebeginizde hayirli olsun inşallah sizi tekrar tebrik ediyorum. Sanki mesajınızı ben yazmisim gibi hissederek cevap vermek istedim. Yolunuzdan şaşmayınBen kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Ben kendi adıma cevap vereyim, evde televizyon yok, 3 yasindaki kızımın günde yarım saat çizgi film izleme hakkı var, çocuklu eve gittiğimizde televizyon açıksa beraber oynamaları için teşvik edip oyun kuruyorum, onlarla biraz oynayıp çekiliyorum oyundan. Ben nereye gidersem gideyim kızımın sevdiği birkaç oyuncağını yanında götürürüm ki, gittiğimiz evde sıkılıp telefon, televizyon talebi olmasın.Özellikle tv ve tablet konusunda cok dogru buluyorum. Kesinlikle izletilmemeli
Benim merak ettiğim birsey va
Misafirliğe gidildiğinde o evde tv acıksa ne yapıyorsunuz? O evin cocuguda çizgi film izliyorsa birde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?