- 23 Ocak 2016
- 34.174
- 50.222
- 598
Travma yaşamaz mı emin misiniz? Bilinçaltı ile ilgili belli bir bilginiz var mı?Zor şeyler yaşıyorsunuz, çocuğunuzun duyduğu şeyler doğru olmamış ama bir sefer böyke bir şey duydu diye travma yaşamaz merak etmeyin. Kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Ailenizinden uzak durmanız lazım sizin, var mı şuan öyle bir ihtimal?
Bakın aradı ama dünyanın lafını da saydı oğlumun kıymetini bilemedin işte falan filan sende bizi aramadın … yni iyi niyetli değil asla . . Bence de fazla anlam yüklüyorum haklısınız ama aramayınca da sen nankörden oğlumuz iyi evlat sen kötüye getiriyorlar ki zaten yapmak istedikleri şey bu .. ben kimseye kötülüğü dokunan biri değilim inanın tek derdim kızım hayatta başka bi düşüncem yok ..Eski mesajlarınızı okudum bakın kendi aileniz böyle yapıyorken eşinizin ailesine fazla tepki göstermişsiniz keşke kendi aileniz de aramasa da bari beddua etmezlerdi. Eş ailesini çok kafaya taktığınız için fazla yıpratmışsınız kendinizi eşinizle aranız bile bozulma noktasına gelmiş davranışlarınıza özen göstermez iseniz çocuğunuz da çok etkilenecek konu eş değil diyorsunuz ama kusura bakmayın konu aileniz de değil konu şuan 6 yaşında kızınız eğer kv kayinpeder dışında eşiniz ile başka bir sorun yok ise evladınız için lütfen ortak noktayı bulmanızı temenni ediyorum okuduklarimdan iyi bir insan olduğunuzu anlıyorum fakat gereksiz kişiliklere fazla anlam yüklemişsiniz. Kayinvalide size kötü sözler söyledi ise mesafe koyarsınız olur biter hal böyleyken bakın kendi anneniz kanınızdan olan insan neler diyor değil mi üstelik kayınpeder aramış da sizi aramasa aramazdi valla aramıcak olan evladın zoruyla da aramaz.
Yorumunuz bana çok iyi geldi . Teşekkür ederimOlur, her evde, her ailede maalesef ki çocuklar bazen gormemeleri gereken seyleri gorurler, duyarlar, keske olmasa ama olur, hala kendinize beddua ediyorsunuz bakın yapmayın, dua kapınızın ne zaman açık olacaginizi bilemezsiniz, sizin basiniza birsey gelse cocugunuz üzülmez mi? Ailenizle ayrı evlerde yaşıyormuşsunuz, onlar yaşayacaklarını yaşamışlar, siz artik kendinize ve alt soyunuza odaklanın, üst soyunuzun madem orası burası ağrıyormuşsun dertlerini oğullarına anlatsınlar, bencil olmak zorundasınız kızınız ve kendiniz için, sevgiler
Belki de kızımla başka şehirde akrabalarım var oraya gidip gezmeliyiz zaten çağırıyorlar ama onlar da annemin Akrabası sonuçta .. off bilemiyorum yine annem vasıtasıyla bişey olsun istemiyorum yani sonuçta ondan tarafa olan insanlar ama çok çok iyiler bana karşı ..Kızınız küçükmüş söylediklerinizi idrak etmemiştir sizin duygularınızı hissedip uzulup korkmuştum.. Soyledikleriniz için uzulmeyin kizinizla konusun açıklayın, mutlu olacağınız etkinlikler yapın...anne babanıza telefonda dahi gorusmeyin mecburi görüşseniz bile söylediklerini duymazdan gelin kısa cevaplar verip onları onemsemediginizi hissettirin
Engelleyin numaralarını, çok ciddiyim.Onlarla kalmıyorum zaten başka bir evde kızımla kalıyorum . Bi zararım da yok ama yetmiyor . Ancak ölsem rahatlarlar inanın .
Tamam onlarla görüşmek zorunda değilsiniz ama sizin eviniz yıkılırken aynı zamanda eşinizin de yıkıldı sadece eş anne babası ise sorun lütfen böylesine bir felaketin ardından kızınız için ortak paydada buluşun. Üstelik sizi enkaz başında kurtarmak için can atmış affedilmeyecek bir şey yok ise şöyle bir durumda kurtarılabilir ki eşiniz de bakın annesini babasını sizi arattırmaya çalışıyor. Bence konu şuan inanın anneniz babanız değil telefonlarını açmazsınız olur biter öncelik evladınızBakın aradı ama dünyanın lafını da saydı oğlumun kıymetini bilemedin işte falan filan sende bizi aramadın … yni iyi niyetli değil asla . . Bence de fazla anlam yüklüyorum haklısınız ama aramayınca da sen nankörden oğlumuz iyi evlat sen kötüye getiriyorlar ki zaten yapmak istedikleri şey bu .. ben kimseye kötülüğü dokunan biri değilim inanın tek derdim kızım hayatta başka bi düşüncem yok ..
Hayir yok.Travma yaşamaz mı emin misiniz? Bilinçaltı ile ilgili belli bir bilginiz var mı?
Amin. Sizde yaşamayın ama insanlara da ters ters cevap vermeyin.Ben ağlarken siz gülerek alay ediyorsınuz ne diyeyim …. Umarım benim yaşadığımı yaşamazsınız ..
Ee olun.O zaman da hain nankör evlat .. işte ben kansermişim de bilmem ne de . Babam ayağım ağrıyor diyor öbürü de ben kanserim sen 65 ysında yaşlı ana babanı aramıyorsun diyor bugün annem .. dedim ki psikolojik olarak iyi değilim anlamaya çalış . Çeyrek milyon insan öldü sen şımarıksın ne psikolojisi dedi bana .. daha önce de kızım doğduğunda bir saat uyumak istemiştim bakar mısın demiştim beni 20. Dakikada dürterek uyandırıp şu kadar küçük çocuğu olan kadın yatar mıymıs kalk kara domuz diyerek kaldırmıştı .. onu asla unutamam . yarım saat markete gitmeye kalksam arar hemen gel şu bebene bak derdi .. onun gibi bi sürü şey işte ..
Yaşarlar kullandığı cümleler tehlikeli cümleler bakın size örnek vereyim narkotik uzmanları uyuşturucu ile ilgili konular hakkında seminer verirken bebek dahi olsa seminere katılamıyor duyduğu sözlerin bilinçaltına yerleşme olasılığı var. Kelimeler sesler bilinçaltına yerleşiyor maalesef keşke insanoğlu bu kadar hassas olmasa ama işte ileride bunlar farklı tepkilere yol açıyor.Hayir yok.
Ama sürekli ya da telafisi mümkün olmayan olaylar dışında çocukları tüm olumsuz şeylerden, yaşananlardan izole bir şekilde büyütemeyiz. Şahit olduklar,duydukları olumsuz şeyler olabilir, bir söz duydu diye travma yaşar demek hayatın gerçekliği ile uymuyor "bence "
Haklısınız .. hem de çok ..Kendinizi, ailenizi suçlayarak hiçbirşey elde edemezsiniz ki edememişsiniz. Bu yüzden ah vah etmeyi bırakıp hayatınızın kontrolünü ele almaya bakın. Evet kızınız bugün bu olaya şahit oldu ama yarın bu olayın sonucunda sizin vereceğiniz kararlarada şahit olacak.
Kızınıza değer görmediğin yerde durmamayı, size biçilen, verilen, hissettirilen değer kadar değer vermeyi öğreteceksiniz yada of puf deyip sızlanan,zorluklar karşısında hemen kendinden vaz geçen bir anne örneği olacaksınız.
Kızınızla yeni bir hayat kurmuşsunuz, kimseye ihtiyacınız yok kimsenin bu yeni hayatınızda sizi üzmesine izin vermeyin. Aileniz bile olsa durması gereken yeri belirtip, olmuyorsa iletişimi kesin. Kendi gücünüzü ve en en önemli güç kaynağınız kızınızı güzel örnek olarak yeni başlangıçlara.
Olumsuz olaylar karşısında duruşunuz kızınıza bırakacak olduğunuz en güzel miras olacak.
Çocuğunuzla konuşun, durumu anlatın, ailenizin size iyi gelmediğini bir süre görüşmeyecek olduğunuzu, şuanki ruh durumlarınızı paylaşırsanız hem çok iyi bir dinleyici, destek ve sırdaş kazanmış olacaksınız.
Her zaman doğru tepkiler veremeyebiliriz ama sonra düzeltme girişimi, bir daha öyle bir ortamda bulunmama gb, iletişim kesip sağlıklı yol alma gb durumlar bizim elimizde.
Size birşey olduğu an o beğenmediğiniz aileye "canınızı, evladınızı" emanet etmiş olacaksınız. İnanın bana bu bile zorluklara karşı gelmek için başlı başına bir neden, üzülüp durmayın, olan oldu, görülen görüldü, şuan dan sonra olacaklara yön verin.
Bazen hayırsız olmak en hayırlıdan daha iyidir...
Anlıyorum.. yarının bizim için güzel bir gün olması için uğraşacağım .. acaba onu da alıp başka bir ile gezmeye falan mı gitsem .. ama çağıranlar yine annemin akrabaları .. bana karşı çok iyiler ama orası ayrı ..Ee olun.
Dayım yıllardır annesiyle konuşmuyor neredeyse 30 yıldır.
Bir hain evlat oluyor bir mükemmel.
Ama tavrını koyduğu için büyük ihtimalle en çok özlediği,adını andığı da o.
Aslında kalan beşi daha yüce gönüllü onlar her şeye rağmen bir şekilde yanında vay hayırlı evlatlarım demiyor ama onlara diğerine arada hain dese de.
Yani hain evlat olmaktan korkmayın hak ediyorsa bir süreliğine de olsa uzak durmanız belki kendine getirir.
Öyle atcam kendini demeniz getirmez çünkü kendisi de ölcem ben hastayım diyormuş.
Sizin gerçekten isyan etme durumunda söylediğiniz şey annenizin normali.
O cümleleri kendisinin dediği gibi manipülasyon için söylediğinizi düşünür.
İçimizdeki yangını anlamaz.
Bu tür cümleler ile anlamaz.
İletişimi kesmek en iyisi.
Umarım kendinize güzel bir düzen kurarsınız tekrar geçmiş olsun yaşadığınız şey çok zordu zaten ve siz yaşadınız evladınız yaşadı.
Aileniz anlamıyorsa da boşverin.
Kızınız da unutur çocuklar güçlü varlıklar.
Etkilenir ama eski düzene dönünce unutur zamanla.
Onların dünyası öyle iyi anılarla yeniden inşa ediyorlar ve mutlu oluyorlar
Siz ailenizin yanındasınız sanırım.Anlıyorum.. yarının bizim için güzel bir gün olması için uğraşacağım .. acaba onu da alıp başka bir ile gezmeye falan mı gitsem .. ama çağıranlar yine annemin akrabaları .. bana karşı çok iyiler ama orası ayrı ..
Aynı şehirdeyim ama Farklı evde yaşıyorum bi isteğim bile yok ama gözlerine batıyorum varlığım ile .. ben başka ile gitsem ruhları zor duyar ancak akrabalar söylerse .Siz ailenizin yanındasınız sanırım.
Ben deminden beri mesleğinize de göz önünde bulunarak döndünüz çalıştığınız yere bir şekilde diye düşünüp yazıyorum.
Şu an aileniz ile yaşıyorsanız ki bir hafta kaldı yazın da kalmaya devam edecekseniz görmezden gelmek en iyisi.
Başka bir ile gidip tekrar yanlarına dönmek zorunda iseniz kendi ruh sağlığınız için ha anne ha baba sizsiniz deyip geçmek en iyisi belki.
Patlama yaşamak silip atmak çok mantıklı aslında ama çocuk olunca arada görmezden gelmek en mantıklısı şu an sanki
Farklı evde yaşıyorsanız gidin bence.Aynı şehirdeyim ama Farklı evde yaşıyorum bi isteğim bile yok ama gözlerine batıyorum varlığım ile .. ben başka ile gitsem ruhları zor duyar ancak akrabalar söylerse .
Hepsi doğru tespitlerin ..Farklı evde yaşıyorsanız gidin bence.
Duyarlarsa da ararlarsa açmayın.
Bir mecburiyetiniz yok onlara.
Zaten mecburiyetiniz olduğunda tavırlarını gördünüz çocuğunuza yarım saat bakmak zor gelmiş.
Mesaj yazarsa da okumayın bile sizin vicdanınıza seslenecek bir mesaj yazar kesin.
İleride bir şey olursa Allah korusun o büyük gördüğü erkek evladı değil sizin yanında yardımcı olacağını biliyor çünkü.
Bence arada nasılsın,ee farklı bir şey var mı durumuna çektiğiniz konuşmalara indirgeyin durumu.
Anca öyle kıymetiniz bilinir.
Kafa yapıları erkek evlat kız evlat diye ayrılmış belli.
O kodu hasta yatağında aaa bana kızım baktı,ilgilendi algısı kırabilir belki.
Bazılarında o bile olmaz görevi,biz onu doğurduk,ettik,okuttuk görevi tabii der.
Nasıl bir seviyedeler bilemeyeceğim ama özellikle kız erkek diye ayıranlar kendileri bir şey yaşamadan kesin anlamaz bazıları yaşasa da anlamaz.
Üzgünüm durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?