- 15 Haziran 2017
- 383
- 1.481
- 28
- Konu Sahibi Bilinmezhatalar
-
Sizin gibi düşünenlerde evlilik sorumluluğu hep kadına yükleniyor nedense. Adam çok rahat beğenmiyorsan gidersin diyor kadın o muhteşem ve kutsal sorumluluk için boyun eğiyor. Tabi ki düşünmezsiniz boşanmayı bu düşünce eş ne derse kabul eder çünkü neden sorun çıksın ki. Ben de olsam emrime amade biri olsa sevmesem bile evde dursun derim.Ben mesela guclu bir kadinim. Haklarimin da yapabileceklerimin de farkindayim. Ama "evlilik" dedigimiz seyin bir imzadan ibaret olmayacagini anlayabilecek olgunluktayim, fark bu sanirim. Karsinizdaki erkek zaten sizi ezmiyorsa, herkesin kendi sirtina koydugu "fazladan" beklentiyi herkese karsi yerine getirmeye calisiyorsa, ben bu durumlarda kostek degil destek olmayi tercih ediyorum.
Konu sahibine; cok sukur 2 yillik evliyim. Daha 1 kere bosanmayi dusunmedim. Esimin aileside dahil kimseye kotu bir izlenim vermedim. Annem -esimin annesi- en iyi bildigi konularda bile fikir danisacak kadar saygi gosterir. Yani bu 1-2 ay icinde evlenip pat diye bosanabilen "ozgur ve guclu" ruhlu abla fikirlerine cok kaptirmayin kendinizi. Esinizin ve ailesinin saygi ve sevgisinden eminseniz, dedigim gibi davranmayi deneyin.
Bu eslerinin makul isteklerini dinleyen kadinlara dusmanliginiz bana cok komik geliyor. Ya hic sevilmemissiniz yada cok fazla ezilmissiniz. Cunku; bi evin icinde esler birbirinden makul seyler istedigi zaman sorun cikmiyor. Bu yaz mesela 1 ayligina il disina cikiyoruz hep beraber. Sıkıldıgım zaman donmek kaydiyla. Fakat benim bu aklimin ucundan bile gecmiyor gittigimde. Dusunmedigim sey İstanbula donmek degil, esimi birakip donmek. Bu tamamen baglilikla alakali. Kimse "kalicaksin" demez. Ama neden 1 2 haftami esimden ayri gecirmek isteyeyim ki? Su konuda haklisiniz; evlilik boyle yuruyunce cok "kutsal ve muhtesem" oluyor. Tavsiye ederim.Sizin gibi düşünenlerde evlilik sorumluluğu hep kadına yükleniyor nedense. Adam çok rahat beğenmiyorsan gidersin diyor kadın o muhteşem ve kutsal sorumluluk için boyun eğiyor. Tabi ki düşünmezsiniz boşanmayı bu düşünce eş ne derse kabul eder çünkü neden sorun çıksın ki. Ben de olsam emrime amade biri olsa sevmesem bile evde dursun derim.
Ne makulü ya hu, kadın hizmet ediyor eş beğenmiyor bir de laf işitiyor kadın. Bu size makul geliyorsa gerçekten çok ezilmiş olmalısınız ki size hafif geliyor. Ben de size kendinizi güçlü ve ayakları yere basan kadın olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim. Hiç o tanıma uymuyorsunuz.Bu eslerinin makul isteklerini dinleyen kadinlara dusmanliginiz bana cok komik geliyor. Ya hic sevilmemissiniz yada cok fazla ezilmissiniz. Cunku; bi evin icinde esler birbirinden makul seyler istedigi zaman sorun cikmiyor. Bu yaz mesela 1 ayligina il disina cikiyoruz hep beraber. Sıkıldıgım zaman donmek kaydiyla. Fakat benim bu aklimin ucundan bile gecmiyor gittigimde. Dusunmedigim sey İstanbula donmek degil, esimi birakip donmek. Bu tamamen baglilikla alakali. Kimse "kalicaksin" demez. Ama neden 1 2 haftami esimden ayri gecirmek isteyeyim ki? Su konuda haklisiniz; evlilik boyle yuruyunce cok "kutsal ve muhtesem" oluyor. Tavsiye ederim.
Sizin icin zorluk olmasin, yukarida bir uye benim yorumlarimi toparlamis. Oradan okuyun. Sizi azarlamamak, yeri geldiginde ovmek ve sizinle vakit gecirmek sartiyla diye belirtmistim cumlemde. Cunku, konu sahibi bir yorumunda esim dovmez sovmez ve yardimci olur bana demisti. Ben anlattigim karakterdeki adamla cok mutluyum. Oda benimle mutlu olacak ki hem okuluma devam ediyorum, hem evde kendisinden yardim goruyorum. E bide ek olarak kendi babamdan sonra gordugum en iyi baba. Bu sefer genel yargilariniz tutmadi galiba.Ne makulü ya hu, kadın hizmet ediyor eş beğenmiyor bir de laf işitiyor kadın. Bu size makul geliyorsa gerçekten çok ezilmiş olmalısınız ki size hafif geliyor. Ben de size kendinizi güçlü ve ayakları yere basan kadın olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim. Hiç o tanıma uymuyorsunuz.
Konu sahibi azarlandığını ve yaptığının beğenilmediğini söylemiş zaten, neyin sabret makul isteklerini karşıla düşüncesi merak ettim. Gitmek istemediği yere bir insan 2 haftada bir zorla götürülmez ayrıca. Konu ile muhteşem evliliğinizin alakasını henüz çözemedim. Siz ayrı bir başlık açıp bizlere muhteşem evlilik nasıl olur diye bilgi verin en iyisi. Paralel değil çünkü bu konu ile. Ayrıca bu kadar harika evlilik yaşarken başkasına sen de şuna katlan aklını vermek pek akıllıca değil.Sizin icin zorluk olmasin, yukarida bir uye benim yorumlarimi toparlamis. Oradan okuyun. Sizi azarlamamak, yeri geldiginde ovmek ve sizinle vakit gecirmek sartiyla diye belirtmistim cumlemde. Cunku, konu sahibi bir yorumunda esim dovmez sovmez ve yardimci olur bana demisti. Ben anlattigim karakterdeki adamla cok mutluyum. Oda benimle mutlu olacak ki hem okuluma devam ediyorum, hem evde kendisinden yardim goruyorum. E bide ek olarak kendi babamdan sonra gordugum en iyi baba. Bu sefer genel yargilariniz tutmadi galiba.
Dedigim gibi, hanimefendi kocasinin ayni zamanda cok yardimci oldugunu da anlatmis. Buna karsilik olarak orda olmayi istemediginizi belli eden haretler onu bu tavrin icine sokuyor olabilir, birde dedigim gibi deneyin dedim. Son olarak muhtesem bir evliligin sirri cok basit konuya gerek yok. Dinlemek, anlamak, yersiz muhalefet olmamak. Umarim sizde gonlunuzden gectigi gibi bir hayat yasarsiniz. Bizde burda hos sohbetlerini yapariz.Konu sahibi azarlandığını ve yaptığının beğenilmediğini söylemiş zaten, neyin sabret makul isteklerini karşıla düşüncesi merak ettim. Gitmek istemediği yere bir insan 2 haftada bir zorla götürülmez ayrıca. Konu ile muhteşem evliliğinizin alakasını henüz çözemedim. Siz ayrı bir başlık açıp bizlere muhteşem evlilik nasıl olur diye bilgi verin en iyisi. Paralel değil çünkü bu konu ile. Ayrıca bu kadar harika evlilik yaşarken başkasına sen de şuna katlan aklını vermek pek akıllıca değil.
hay yaşa arkadaşım ya. hep bu muhteşem evliliği olanlar kötü bir evlilik yaşayan kadınlara "sabret, katlan, o senin erin, müthüş bir evlilik böyledir, az ezil ki erin mutlu olsun çünkü eşinin mutluluğu sana yeter," kıvamında telkinlerde bulunurlar ki anlamamKonu sahibi azarlandığını ve yaptığının beğenilmediğini söylemiş zaten, neyin sabret makul isteklerini karşıla düşüncesi merak ettim. Gitmek istemediği yere bir insan 2 haftada bir zorla götürülmez ayrıca. Konu ile muhteşem evliliğinizin alakasını henüz çözemedim. Siz ayrı bir başlık açıp bizlere muhteşem evlilik nasıl olur diye bilgi verin en iyisi. Paralel değil çünkü bu konu ile. Ayrıca bu kadar harika evlilik yaşarken başkasına sen de şuna katlan aklını vermek pek akıllıca değil.
Ciddiye bile almıyorum. Gözümle görmediğime inanmam. Sadece böyle mutluyum şöyle iyiyim, sen de azcık sabret nolcak düşüncesine sinir oluyorum.hay yaşa arkadaşım ya. hep bu muhteşem evliliği olanlar kötü bir evlilik yaşayan kadınlara "sabret, katlan, o senin erin, müthüş bir evlilik böyledir, az ezil ki erin mutlu olsun çünkü eşinin mutluluğu sana yeter," kıvamında telkinlerde bulunurlar ki anlamam
Konu sahibi bu durumdan mutsuz olduğunu ve eşinin anlayışsız, taraflı davrandığını açıkça ifade ediyor. Siz buna rağmen sabır gösterin, iyi niyetlidir, mükafatını Allah verir diyerek karşınızdaki kişiyi olağan bir durum olduğuna ve hatta sindirmeye çalışıyorsunuz bana göre. Konu sahibi bugüne kadar bu duruma dayanmış ki artık birşeyler yapmaya başlaması gerekli. Güçlü kadın imajına gelince herkesin kendine göre kriterleri vardır. Sabır göstereyim, o benim beyim evimin direğidir, Allah razı olur diyen biri bana göre kesinlikle güçlü değildir. Amiyane tabirle "züğürt tesellisidir."Ben mesela guclu bir kadinim. Haklarimin da yapabileceklerimin de farkindayim. Ama "evlilik" dedigimiz seyin bir imzadan ibaret olmayacagini anlayabilecek olgunluktayim, fark bu sanirim. Karsinizdaki erkek zaten sizi ezmiyorsa, herkesin kendi sirtina koydugu "fazladan" beklentiyi herkese karsi yerine getirmeye calisiyorsa, ben bu durumlarda kostek degil destek olmayi tercih ediyorum.
Konu sahibine; cok sukur 2 yillik evliyim. Daha 1 kere bosanmayi dusunmedim. Esimin aileside dahil kimseye kotu bir izlenim vermedim. Annem -esimin annesi- en iyi bildigi konularda bile fikir danisacak kadar saygi gosterir. Yani bu 1-2 ay icinde evlenip pat diye bosanabilen "ozgur ve guclu" ruhlu abla fikirlerine cok kaptirmayin kendinizi. Esinizin ve ailesinin saygi ve sevgisinden eminseniz, dedigim gibi davranmayi deneyin.
Cok istiyorum böyle demek ama o zaman da ipleri kopariyor eşim bunun için yuva yikilir mi bilemiyorum pisman olmaktan korkuyorum
Valla bana ikinizde biraz abartıyorsunuz gibi geldi arkadaş kaç yaşında evli barklı insanlar bu kadar aile çzlemi niye anlamadım çok sık görüşüyorsunuz bence ... kendiniz ayrı aile oldunuz artık daha çocuk yokken bu kadar ailelerle beraberseniz çocuk olunca siz kaynanangille bir yaşarsınız söyleyim...4 yıldır evliyim ailemden 8 saat uzakta yaşıyorum eşimin ailesine 1 saat uzaktayiz 2 hafta evimizde kaliyor diger hafta mutlaka onun ailesinin yanina gidiyoruz her gitmemuzde de elimden gelen hizmeti yapmama ragmen eşim bir turlu tam olarak tatmin olmuyor yok pilavi yapmadin yok cay koymadin surekli birşeylerden söyleniyor simdi uzun tatile cikicaz ama bir sy gene onun ailesinin yaninda kalicaz sonra ki bir ay benimkilerin yaninda ama o sadece 10 gun durup gidecek ben de siz de az durayim diyorum olmaz diye kiyamet kopuyor ailemi ozlemekten yoruldum eşim cok iyi ama bu konularda cok anlayışsız ailesine laf gelirmiş ben orda az kalirsam kavga ettim olmadi guzellikle soyledim olmadi ağladım olmadi ne yapmam lazim kizlar bu arada çocuğum yok ve eşim cocuk olunca benimle gidicen benimle gelicen ben cocugumundan ayrı kalamam diyor cok üzgünüm((
hep taviz vermişsin ve taviz tavizi doğurmuş.Ailemin yazligi var oraya gidiyoruz eşim denizi sevmiyor ayri tatil yapmiuoruz o yuzden kayinvalidem birakmiyor ozluyorum diyor eşimin arkadaslari orada gelmek istemiyor tstili evimizde gecirmemiz imksnsiz onlara gore okullar tatil olsa hemen ariyorlar orada ne yapicaksiniz sıkılacaksınız buraya gelin eşim gudelim mi diye siruyor bana yok desem kavga cikacak el mahkum gidiyorum ama sinirden kendimi yiyorum
Dediginiz sey zugurt tesellisi degilde inanc meselesi. Sizi yargilayamam o yuzden. Dediginiz gibi sizde beni sizin tabirinizle kosar adim evlendigim ve cocuk yaptigim icin, benim tabirimle hayatimi dolu yasadigim ve kendime guvenim oldugu icin yargilayamazsiniz. Bosanma davalarina katkinizida, avukatsaniz cani gonelden tebrik ederim. Hanimefendi sizler kadar itiraz etmedi. Dertli olan oydu halbuki. Sizlerde bir konu acin sizin dertlerinize de cozum arayalim.Konu sahibi bu durumdan mutsuz olduğunu ve eşinin anlayışsız, taraflı davrandığını açıkça ifade ediyor. Siz buna rağmen sabır gösterin, iyi niyetlidir, mükafatını Allah verir diyerek karşınızdaki kişiyi olağan bir durum olduğuna ve hatta sindirmeye çalışıyorsunuz bana göre. Konu sahibi bugüne kadar bu duruma dayanmış ki artık birşeyler yapmaya başlaması gerekli. Güçlü kadın imajına gelince herkesin kendine göre kriterleri vardır. Sabır göstereyim, o benim beyim evimin direğidir, Allah razı olur diyen biri bana göre kesinlikle güçlü değildir. Amiyane tabirle "züğürt tesellisidir."
Herkesin yaşamı farklı; sizinde, benimde, konu sahibininde. Ama küçük yaşta koşar adım evlenip, okulunuzu bile bitirmeden çocuk sahibi olduğunuz için yadırgamıyorum düşüncelerinizi. Belli ki hala birşeyler oturmamış sizde, zamana ihtiyacınız var. Bari konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?