• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartiyorum?

Aklı gel git olmuş yaşlı bir kadının ,üstelik yabancı da değil , kim bilir hangi düşünceyle (belki istemeden )yaptığı huysuzluklar ,diye düşünüp abartmasan keşke ..

Nerdeyse anneannenı kıskandığını düşüneceğim ..yaşlı ve bakıma muhtaç belli ki ..neden bu öfke ?
Gece insanlari uyandirip kendine kahve yaptirtmak bakima muhtac oldugundan mi efenim? :)

Aklı gel git olmuş yaşlı bir kadının ,üstelik yabancı da değil , kim bilir hangi düşünceyle (belki istemeden )yaptığı huysuzluklar ,diye düşünüp abartmasan keşke ..

Nerdeyse anneannenı kıskandığını düşüneceğim ..yaşlı ve bakıma muhtaç belli ki ..neden bu öfke ?

Bakima muhtac olsa sesim dahi cikmaz. Eli ayagi tutuyor. Kadinin hicbiseyi yok yeminle sapa saglam. Annem ondan daha hasta

Bakima muhtac olsa sesim dahi cikmaz. Eli ayagi tutuyor. Kadinin hicbiseyi yok yeminle sapa saglam. Annem ondan daha hasta
Sen bakma onlara, kendileri o zaman sirf yasi buyuk diye kv ye saygisizlik etmesinlerde goreyim :) o zaman acilir agizlar yumulur gozler ama :)

Selamlar bu seferde Anneanne ve annem yüzünden konu aciyorum. Anneannem hafatalardir kocasinla kavga etti sonunda. Kalkti dayimlarin yanina gitti. 2 Tane dayim var. Büyük dayimda 1 hafta kücük dayimdada 1 hafta anca kalabildi. Yengemlere dayimlara hakaretler yagdirdi. Anca kötülük yapti rahatsiz etti. Dayimlarda aldi onu anneme getirdi. Pazar günü getirdi. Pazar günü bütün gün disardaydim konulari bildigim ve onun haksiz olsugunu düsündügüm icin evde kalip onun dirdirini dinlemek istemedim. Pazar günü yatagima yattim yatakdan kaldirdi beni kalkip onun bacagini kaldircakmisim onun bacagi agirmis kendi kaldiramiyormus. Kadin sakat degil felc degil bisey degil. 150 kilo kadin. Kalktim yardim ettim. Onun terlerini silcekmisim eli kolu tutmuyor sanki. Üstünü degistireyimmi dedim? hayir sonra degistircekmisim. Demek su oluyorki ben bütün gece uyumicam o uyicak ben beklicem. Sinirlendim odama gittim. Hasta degil kendisi bunu bilmenizi isterim. Bütün gece kendi kendine konustu. Sonra gece 3 bucuk kalkti babami kaldirdi onu kahve yapsin diye. Annemi uyandirsi falan onunla muhabbet yapcakmis. Bütün gece bagirdi cagirdi uyuturmadi uykusuz ise gittim. Eve geldim evi les gibi yapmis. Yemek yiyeyim dedim bana yemek yok. Öglenden kalan artiklar varmis onlari ye dedi annem. Aldim yedim. Sonra annem Anneanneme diyorki kalkip sana yemek yapayimmi? Kalkti annesine Yemek yapti. Konuyu yanlis anlamayin bana diyebilirdi yok kendine yap biseyler ye diye. Hayir annem bana onlari ye dedi. Annesine kalkip taze yemek yapti. Ben sofrada oturuom yemek yicem Anneannem sofradan kaldiriyor beni kalkip ona yastik getircekmisim. Kolunun altina koycakmisim. Bende sinirlendim disara ciktim eve geldim. Kardesim hasta öksürükten uyuyamiyor. Bizim anne anasinla yukarda muhabbet pesinde. Cocuga kalkip Hap vermemis cay yapmamis. Neyse hepsini yaptim yatti uyudu cocuk. Bu sabah ben zaten uykusuzum kalkmis anasina yemek yapmis yukara annesinin kaldigi kata götürecegine. Annesini bizim eve cagrio bagira cagira konusuolar biz uyurken. Sinirden deli oldum. Zaten bütün gece uyumamisim sonra yine uyandiriyorlar. Benmi abartiyorum bana biseyler söyleyin? Böyle giderse alip kendimi Babaanneme gidicem

Ay çok haklısın bu nedir ya kabus gibi
Yaşlıyım diye herkes peşimde dönsüncü yaşlılardan demek anneannen de. Evine gider inşallah biran önce

Eşimin akrabası var kadının gözlerinde görme kaybı var, işine geleni rengine varana kadar görüp işine gelmeyince tuvalete kadar bile başına bakıcı istiyor görmüyorum diyip. Aynı o geldi gözümün önüne. Bana da geliin beni tuvalete gotur, geliiin bana su getir diye emrederdi.

Bilemedim ,yine de çok katısın. .anneannenın huysuzluklarini savunmuyorum ama yaşlı bir kadından bahsettiğini unutma ..İlgi görmek istiyor ama isteme şekli yanlış ..bunun da ne sartlarda yaşadığı ve yaşıyla doğrudan bağlantısı var ..bazıları çok kibar olamayabiliyor fakat tolere ettikce yumusuyor sanki ..

anneniz annesine hoşgörü göstermeye çalışıyor
kadın onu yıpratıyor ve anneniz sinirli de olsa size yansıtmak istemediği için (yangına körükle gider gibi olmamak için)
gergin olabilir
annenize kızmayın
kaprisli hasta ve ağır bir kadına bakıyor

bir süre görmeyin duymayın

Onların kayinvalidesi nerede durması gerektiğini bilir ,onlar da saygısızlık yapmaz. .
Her kv ayni degil canim maalesef.. ayrica bu kk da gunde kac tane kv topici aciliyo, gormuyomusunuz? Hepsinin nerede duracagini bilmesi boyleyse, bilmeseler ne olacak :)

Gece insanlari uyandirip kendine kahve yaptirtmak bakima muhtac oldugundan mi efenim? :)
Yalnız ben kadının yaptığı huysuzluklari savunmuyorum ..genel olarak yaşlı ve bakıma muhtaç olmasından bahsediyorum .eli ayagi tutuyor dedi konu sahibi ..duygusal olarak da bakıma ihtiyacı olabilir ..mesela o saatte kahve isteyen bir kadını şöyle degerlendirirdim : nihayetinde yaşlı bir kadın ,demek ki uyku tutmadı ,belki ağrıları da vardır .. misafir ve bu evde kalma süresi belli ..en azından gidene kadar yalnız hissettirmeyeyim. Bir kahveyle iki lafın belini kirsak hem gönlü hoş olur hem de yalnızlık hissinden kurtulur ..

Niyet her zaman çok önemli ..

Yalnız ben kadının yaptığı huysuzluklari savunmuyorum ..genel olarak yaşlı ve bakıma muhtaç olmasından bahsediyorum .eli ayagi tutuyor dedi konu sahibi ..duygusal olarak da bakıma ihtiyacı olabilir ..mesela o saatte kahve isteyen bir kadını şöyle degerlendirirdim : nihayetinde yaşlı bir kadın ,demek ki uyku tutmadı ,belki ağrıları da vardır .. misafir ve bu evde kalma süresi belli ..en azından gidene kadar yalnız hissettirmeyeyim. Bir kahveyle iki lafın belini kirsak hem gönlü hoş olur hem de yalnızlık hissinden kurtulur ..

Niyet her zaman çok önemli ..
Hakli oldugun yer var tabii, ama su yaslilarin cogunun dunya onlarin etrafinda donuyor gibi davranmalarini anlamiycam.. yasiycani yasamissin artik rahat birak insanlari.. misafirse misafirligini bilmeli bence.. sirf yasi buyuk diyede boyle yapamaz.. kendi biraz sevgi gostersinki saygiyi hak etsin.. uslubu cok sacma

bence cok sinirlenck bsy yok ki cnm bence sen anannnene kizgnsn hareketleri sana batar olms.... yasli kadin ustelik ANNE annenin Annesi annelere napilsa haklari odenmeeeezzzz annen sicak yemekte yapablr kalklanblrde bence rahatszsan annenle konus cok ses oluyor grultu oluyor ben hizmet etmek istemyrm gbi seyler soyeleyeblrsn konsark arana mesfe koyablrsn ama annenn anannnenle olan diyolguna karismamalsn

Hakli oldugun yer var tabii, ama su yaslilarin cogunun dunya onlarin etrafinda donuyor gibi davranmalarini anlamiycam.. yasiycani yasamissin artik rahat birak insanlari.. misafirse misafirligini bilmeli bence.. sirf yasi buyuk diyede boyle yapamaz.. kendi biraz sevgi gostersinki saygiyi hak etsin.. uslubu cok sacma
Neler yaşadığını bilemeyiz ..belki de tahammülü kalmamıştır artık ..bide o yaşta ölüm korkusu çok olur, başka problemler de ..dışa vurumu bu şekilde oluyor demek ki ..bakamayacak olan evine kabul etmesin ..yada oturup kırıldığıni güzel bir dille anlatsın ..

Back
X