Ben mi aceleciyim gerçekten?

Acaba aileniz kararinizin doğruluğundan emin değilde sizinde görmeniz için işi uzatmaya çalışıyor olabilirler mi???çünkü bu durumun mantıklı başka hiçbir izahı yok.sanki nisanlinizi size uygun bulmuyorlar da belki gözünüz açılır diye erteletmek istiyorlar gibi geldi bana.sebebini iyice bı sorgulayin bence.eger gerçek sebep buysa bekleyin biraz daha belki sizin göremedikleri izi görüyorlardır.ama eger sadece bizim uygun gördüğümüz zaman olsun diye diretiyorlarsa ozaman tütün salonu su tarihe karar verdik diyip çıkın işin içinden.ama gerçek sebebi bulmanız şart.hakkinizda hayırlısı olsun.

Dimi bide bu var buda Ola bilir böyleyse bile söylesinler gerçi bu seferde ayrım yapıldı lafı sıkıntısı olucak abine takılacak herşey el oğluna gidicek vay vay vay ince mevzular

nişanlımı çok severler. Onların tek derdi abin senden önce nişanlandı senden büyük tabiki de bekleyeceksin elalem ne der sonra

Doğru düzgün konuşmuyor bile abim. Ne zaman düşünüyorsunuz diyorum bilmiyorum diyor. Yer bakıyor musunuz diyorum cevap yok
Anladığım kadarıyla abinizle iletişim kuramıyorsunuz. Sizin yerinizde olsam müstakbel eşiyle kız kıza konuşurdum, aynı süreçten geçtiği için sizi en iyi o anlar

benim yakın bi arkadaşımda kardeşiyle 2 ay arayla evlendi. hatta arkadaşımın nişan yapılmıştı, düğün için tarih almış bekliyorlardı kardeşi o araya isteme, nişan, nikah sığdırdı. arkadaşım bozulmuştu bu duruma sebebide yakın akrabalar böyle peş peşe olursa takıyı daha az takar diyeymiş. herkes sıkışık, peş peşe olursa bizim taktığımız takılar geri dönmez diye endişeleniyor olabilir aileniz. bu coğrafyada düğün telaşının baş aktörü takı, bunu es geçmeyelim. sizin böyle bir derdiniz yoksada ailenizin olabilir, takıların geri dönmesi çok büyük olay çünkü.

Anladığım kadarıyla abinizle iletişim kuramıyorsunuz. Sizin yerinizde olsam müstakbel eşiyle kız kıza konuşurdum, aynı süreçten geçtiği için sizi en iyi o anlar
evet doğru düzgün cevap vermiyor. Ama bende planımı yapmak istiyorum. Bir yandan nişanlım soruyor onada doğru düzgün cevap veremiyorum çünkü bende bilmiyorum hiçbir şey

evet doğru düzgün cevap vermiyor. Ama bende planımı yapmak istiyorum. Bir yandan nişanlım soruyor onada doğru düzgün cevap veremiyorum çünkü bende bilmiyorum hiçbir şey
Çok haklısınız ailenizin düşüncesi çok saçma , umarım bu sorunu bir an önce halledersiniz

ne gerek varmış o kadar aceleye araya biraz zaman koyacakmışız. Ne acelem varmış gerekirse 1 yıl otursam ne olacakmış vs vs

açık açık sorun davetliler takı takmaz diye mi böyle düşünüyorlar diye

bir arkadaş vardı eşi ve kaynı 15 gün ara ile evlenmiş

ona sormuştuk takı işi sorun oldu mu diye olmadı vs dedi

ama şöyle düşünün halanızım

gönlüm iki yeğenime de bilezik takmak ister

lakin bileziğin tanesi (hediyelik bilezik şeklinde google sordum) 3000 civarı

ama birer ay ara ile 6000 TL bulamayacağım için 1350 TL olan yarım altın takarım

ben daha önce de ailenizin bunu düşündüğünü zannettiğimi yazmıştım

keza ulaşım da önemli bir kalem davetliler için birer ay ara ile iki kere düğüne gidip gelmek zor

aileler için de kılık kıyafet alınacak vs vs

abinizin tarihi belirli değilmiş

siz evlenin haziran da olsun bitsin o paşa gönlü ne zaman isterse yapar düğününü

o büyük bekle işi yaş

eşimin bizden 8 yaş büyük ablası bizden 3 yıl sonra evlendi

biz 15 yıldır evliyiz bizden 3 yaş büyük ablası halen bekar

Hayır abinizle yengenizin düğününü sormuyorum, ne zaman isterlerse o zaman yaparlar o hiçbirimizi alakadar etmez.
Abiniz ailenizin sizi engellemesine "saçmalamayın" falan demiyor mu? Genelde büyüklerden çekinir bu tipte aileler büyük çocukların onayını alır falan.

Dimi bide bu var buda Ola bilir böyleyse bile söylesinler gerçi bu seferde ayrım yapıldı lafı sıkıntısı olucak abine takılacak herşey el oğluna gidicek vay vay vay ince mevzular
Kesinlikle benim aklıma direk bu geldi yoksa bir anne neden istemesin ha oğlun evlenmiş önce ha kızım

hayır demiyor. Hatta oda ee bekleyeceksin tabiki de diyor

Haklı olabilirsiniz bence. Çok saçma şeyler ama olur mu olur.

Kac yasina gelmissiniz ayrica erkek tarafi boyle istiyor diyebilirsiniz ben olsam abim yer begenmiyor diye hayatta beklemem. Heleki evlendikten sonra bir sene asla beklemem hem katkilari yok hemde herseye karisacaklar sebepte mantiksiz biz bu tarihte evlenicez bitti gitti annenin babanin demesiyle dunya donmuyor bencillik etmesinler nisanlininda bir ailesi var sonucta

Abiniz nişanlı olmasa tabi beklemeyin.
Ama abiniz nişanlıymış ve muhtemelen yaza ya da sonbahara evlenir.
Daha fazla yasak geleceğini zannetmem.
Eski adetlere göre evden önce büyük çıkar diye bir görüş var.
Ailenizde muhtemelen bunu düşünüyor.
Biz kardeşimle bir ay arayla evlendik.
Bir ay olmasa bile 2-3 ay sonra için konuşmaya çalışın madem.
1 sene çok uzun.
Ancak 2-3 aya indirgenebilir bence.
Çok beklemeye de gerek yok çok acele etmeye de.
Böyle konular için aileyi kırmaya gerginliğe değmez.
Nasıl olsa evleneceksiniz.

Yaşınız gayet uygun. Kendi kararlarınızı almak için uygun bir zaman. Böyle saçma sebeplerle işleri zorlaştıran , belirsizleştiren insanlara aile , abi farketmez rest çekerim.

Ailenizin yaptigi terbiyesizlik ,soyleyin nisanlinin ailesi bastirsin siz daha once evlenin,!annen kiz once evlenirse taki kiza gider dite dusunuyor,
22 -25 yas araluginda olsaniz neyse 30 olmussunuz neyi bekleyeceksiniz

aa çok doğru katılıyorum

Eşim nikah iznine ayrılmıştı geleceği akşam babanemi hastaneye kaldırmışlardı. Yoğun bakımdaydı. Nikah günü yarısı gündü. Annem babam kardeşlerim hepsi memlekete gitti. Ben napcamı bilemedim. Ailem sen gelme sabah nikahınızı kıyıp memlekete gelin demişlerdi. Eşimle yapayalnız nikah kıydık. Sonra memlekete geçtik. Böyle bi durumda nikah kıymak benim için o kadar zor oldu ki. Ailem yine de olmaz etmez demediler. Sonra da kovid çıktı düğün yapamadık. Sonra da ben istemedim çünkü tayin olayımızda vardı. Abini beklemek zorunda olman benim tuhafıma gitti. Belki nişanlınızın ya da ailesinin konuşması daha çözümcü olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…