evet ama abim de sürekli erteliyor. Onlar istediğini yapabilir tabi istedikleri yerde düğün yapamayacaklar diye beklemek isteyebilirler. Ama bende onların keyfini beklemek zorunda kalıyorum. 1 senedir koronadır , yer yoktur diye bekledim. Şimdi sonbaharı bekleyecekler bende onlar sonbaharı bekleyecek diye önümüzde ki seneyi bekleyeceğimAbiniz nişanlı olmasa tabi beklemeyin.
Ama abiniz nişanlıymış ve muhtemelen yaza ya da sonbahara evlenir.
Daha fazla yasak geleceğini zannetmem.
Eski adetlere göre evden önce büyük çıkar diye bir görüş var.
Ailenizde muhtemelen bunu düşünüyor.
Biz kardeşimle bir ay arayla evlendik.
Bir ay olmasa bile 2-3 ay sonra için konuşmaya çalışın madem.
1 sene çok uzun.
Ancak 2-3 aya indirgenebilir bence.
Çok beklemeye de gerek yok çok acele etmeye de.
Böyle konular için aileyi kırmaya gerginliğe değmez.
Nasıl olsa evleneceksiniz.
bende bunu sordum o farklı bu farklıymışBenim merak ettiğim şeyde şu, Allah korusun diyelimki abiniz ayrıldı ve evlenmedi. O zaman ne olacak ?
Tamamen sizin kararınız bu 1 ay arayla evlenin nolucak yaniSelam kızlar ,
Ben nişanlıyım ve sonbaharda evlenmek istiyoruz. Ama ailem kesinlikle hayır diyor sebebi de nişanlı abim. O evlenmeden evlenemezmişim. Abim uzun bir süredir nişanlı covid dolayısıyla düğün ertelediler. Şimdi de düğün yeri bulamadıkları için Mayıs Haziran dan eylüle ertelediler oda daha kesin bir gün vs hiçbir şey yok. Annemler de o senin abin bekleyeceksin modunda oldukları için hiç bir plan yapamıyorum. Tamam o evlensin bir ay sonra da ben diyorum ona da yanaşmıyorlar. Aa ne acelen var diyorlar ( 29 yaşındayım haziran da 30 olacağım) . Onların içine sinen tarih muhtemelen 2022 baharı ya da yazı.....
Abim ve yengem düğünü çok istedikleri için onları anlayabiliyorum isterlerse 2 3 sene beklesinler istedikleri gibi düğün yapmak için. Ama benim için önemli değil o tarz şeyler. Ayrıca maddi olarak ailemin yapacağı hiçbir şey yok her şeyi biz kendimiz hallediyoruz.
Sizce ben mi aceleci davranıyorum onlar mı haklı ? Küçük değilim evlenip bir kaç sene sevgilimle zaman geçirip sonra çocuk düşünmeye başlarım diye planlıyorum. Tamam 1 sene çok uzun değil belki ama benim de kendime göre planlarım var ve onlara göre yaşım ilerliyor. Ailemle her konuştuğumda sen ne evlenme meraklısı çıktın abini bekleyeceksin öyle peş peşe düğün yapıldığı kimde görülmüş vs cevaplar aldığım için bir sonuca ulaşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım onları ikna etmek için nasıl konuşmalıyım ?
ben bunu söyleyince ay ne meraklıymışsın sende acelen ne otur 3 5 ay daha fazla diyorlarHoff şu kadar ağir kanlilik beni deli eder yahu. Sirf dugun için hatta dugun yeri için zirt pirt dugun erteleyenlere şasiriyorum.
Onlarin keyfine erteledigi şeyi beklemek zorunda olmamalisiniz.
Ay biz öyle yapmıştıkkkMaddiyatı aileniz karşılanayacaksa düğün zamanınada karışmasınlar bir zahmet. Nişanlınızla siz kararlı olun biz ayarladık salonu tuttuk habernz olsn deyin geçn
bende bunu sordum o farklı bu farklıymış
ben bunu söyleyince ay ne meraklıymışsın sende acelen ne otur 3 5 ay daha fazla diyorlar
Gayet hakkın bence acele davranmak insan bi an önce kendi düzeni olsun istiyo bence sizinkilere çok söz hakkı verme abinden 1 ay sonra düğünü planla senSelam kızlar ,
Ben nişanlıyım ve sonbaharda evlenmek istiyoruz. Ama ailem kesinlikle hayır diyor sebebi de nişanlı abim. O evlenmeden evlenemezmişim. Abim uzun bir süredir nişanlı covid dolayısıyla düğün ertelediler. Şimdi de düğün yeri bulamadıkları için Mayıs Haziran dan eylüle ertelediler oda daha kesin bir gün vs hiçbir şey yok. Annemler de o senin abin bekleyeceksin modunda oldukları için hiç bir plan yapamıyorum. Tamam o evlensin bir ay sonra da ben diyorum ona da yanaşmıyorlar. Aa ne acelen var diyorlar ( 29 yaşındayım haziran da 30 olacağım) . Onların içine sinen tarih muhtemelen 2022 baharı ya da yazı.....
Abim ve yengem düğünü çok istedikleri için onları anlayabiliyorum isterlerse 2 3 sene beklesinler istedikleri gibi düğün yapmak için. Ama benim için önemli değil o tarz şeyler. Ayrıca maddi olarak ailemin yapacağı hiçbir şey yok her şeyi biz kendimiz hallediyoruz.
Sizce ben mi aceleci davranıyorum onlar mı haklı ? Küçük değilim evlenip bir kaç sene sevgilimle zaman geçirip sonra çocuk düşünmeye başlarım diye planlıyorum. Tamam 1 sene çok uzun değil belki ama benim de kendime göre planlarım var ve onlara göre yaşım ilerliyor. Ailemle her konuştuğumda sen ne evlenme meraklısı çıktın abini bekleyeceksin öyle peş peşe düğün yapıldığı kimde görülmüş vs cevaplar aldığım için bir sonuca ulaşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım onları ikna etmek için nasıl konuşmalıyım ?
Siz de sonbahar da ya da kışın yapabilirsiniz.evet ama abim de sürekli erteliyor. Onlar istediğini yapabilir tabi istedikleri yerde düğün yapamayacaklar diye beklemek isteyebilirler. Ama bende onların keyfini beklemek zorunda kalıyorum. 1 senedir koronadır , yer yoktur diye bekledim. Şimdi sonbaharı bekleyecekler bende onlar sonbaharı bekleyecek diye önümüzde ki seneyi bekleyeceğim
işte abim ne zaman olacağına dair tek kelime bile etmiyor ki. Yer bakıp ona göre karar verecekler muhtemelen onlarda gün almadı henüz.Siz de sonbahar da ya da kışın yapabilirsiniz.
İlla 1 sene beklemenize gerek yok ki.
Ailenizle konuşun
2-3 ay sonrası için tarih alın olsun bitsin.
Ve yalnız en az 6-7 ay önce gün almanız gerekiyor zaten.
Aksi halde nikah günü bulmanız çok zor abinizinde sizinde.
Bulsanız bile abuk subuk saatlere kalıyor akşam ya da sabahın körü gibi
o nişanlıymış ne acelem varmış onlar beklemiş bende 3 5 ay beklermişimAileniz değişik bir düşünce tarzına sahip annemler 5 kardeş, en büyükleri annem, annem sondan bir önce evlendi. 17 yaşındaki kardeşi evlenirken annem 24 yaşında bekardı. Böyle şeyler sırayla olsaydı ohooo çoğu insan evlenemezdi, öyle saçmalık mı olur yahu?
Düğünü zaten kendiniz yapıyomuşsunuz davetiye gönderin misafir gibi gelip gitsinler mademne gerek varmış o kadar aceleye araya biraz zaman koyacakmışız. Ne acelem varmış gerekirse 1 yıl otursam ne olacakmış vs vs
ne güzel :) bende keşke sizin kadar şanslı olsaymışım bana anca ne acelen var abini bekle ha şimdi ha 3 5 ay sonra neymiş bu merak diyip duruyorlarAbim 30, ben 26 yaşındaydım. ikimizinde söz, nısan düğün hepsi pes peşe oldu. Once ben nişanlayıp, evlendim.abimi beklesem belki o da böyle hızlı davranmazdı. Ikimizin arasında hep 4 ay falan var. Sözde nisanda dugunde hep 4 er ay arayla oldu. Kimse de ne evlenme meraklisi ciktin abini bekle once o evlensin demedi. Ailenizi cevrenizi degistiremeyeceginiz icin bu baskilar olacaktir. Ailenizle orta yolda anlasmaniz lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?