Ben mi alınganım acaba siz olsanız ne yapardınız

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
Merhaba,

kayınvalidemlere geldik onlar kasabada oturuyorlar biz şehirdeyiz. Görğmcemlerde şehır dışında oturuyorlar. Eşiyle birlikte Onlarda geldiler 2-3 gündür beraberiz. Neyse görümcem geldiğinden beri evi toparlıyor o çalışmıyor çocuğuda yok full enerji. Ben yoğun bir işte çalışıyorum ve gerçekten hafta içi mahvoluyorum neyse . Geldiğinden beri dolap siliyor kapı siliyor ama böyle Tripli tripli. Bende süpürge yaptım. Yemeği beraber hazırlıyoruz falan. Tatlı yapıyor şimdi yine tripli. Eşimde sordu ne tatlısı yapıyorsun diye babam tatlı istedi ondan yapıyorum dedi. Az öncede kayınpeder kayınvalide oturuyoruz işte kayınpederimin işi çok rahat yarım gün çalışıyor gibi bişey . TV de midyee baklava çıktı. Off falan yaptık ne güzel görünüyor dedik. Bende dedim ki baba bize gelince ben sana çok güzel bi baklava alayım bizim evin orda yapıyorlar dedim. Bana demesin mi yap alma ben her şeyimi kendim yapıyorum dedi tatlımı tuzlu mu dedi. Ben baklavayı yapamam dedim diğer şeyler neyse de dedim. Geleceğime pişman oluyorum haftasonum var bi dinlenmelik demiyorlar ki dinlen yoruluyorsun . Eşimde gelmiş diyor sen ortada dolan iş yapmasan da yapıyormuş gibi yap hazır kıta mı bekliyim napim anlamadım. Ki benim evime geldiklerinde ben onları güzelce ağırlıyorum yani. Görümcmde ayrı ayar oluyorum zaten sanki bana yapıyor temizlik babasına annesine yapıyor

Neyse sonra kayınpeder ben her şeyimi yapıyorum diyince bende eşime döndüm dedim ki sen niye babana çekmedin. Hemen kayınvalide çıktı orda çok geç geliyor nasıl yapsın . Dedi

Dünde eşim bana onların yanında diyor ki herkes bişey yapıyor sen ne yapacaksın, beraber yapıyoruz işte dedim. Bende bak herkes bişey yapıyor asıl sen ne yapacaksın dedim. Kayınpeder ordan diyor ki annesi yapar onun yerine . Bende benim annemde benim yerime yapar dedim

Eşim nasıl çalışıyorsa bende aynı çalışıyorum canım çıkıyor

Bu kişilere nasıl davranayım şimdi akşam döneceğiz eve hiç birinin yüzünü görmek istemiyorum

Bu benim gorumcelerden birinde de var ve eltimde de var.
Anasinin evinde bir kahvalti hazirlar mesela surat beş karış, ben oturuyorum diye.
Zor gelen yapmasin, misafir cagirip onune bir şey koymak zor geliyorsa da cagirmasin.
Benim umurumda olmuyor acikcasi onlarin surat yapmasi. Ben bir kendi yedigim ictigim tabagi vs toplarim onun disinda bir şeye ellemem. Eşim girer mutfaga.
Ailesi yetmiyor gibi eşiniz de sizi sikistirmasin "ne yapacaksin" şeklinde. Ben olsam uyarirdim bu konuda.

Ay hiç haz etmem böyle toplu aile buluşmalarından. Sonu buraya varıyor işte. Görümce tribi falan çekecek göz yok bende şahsen. O yüzden mesafeli durmak en iyisi. Kendileri ailecek buluşsun. Sizin günlerce ardı ardına orda bulunmanıza hiç gerek yok. Ayda yılda bir yeterli.

Size nasıl davranıyorlarsa öyle davranın herkes anlayışlı olsun

Di mi geçen haftada görmcemler bendeydi 2 hafta ağır geldi siz çok iyi yapıyormuşsunuz. Benimkiler oğullarına hayatta yaptırmaz iş çünkü oğulları çalışıyor yoruluyor

Hayatta yapmam böyle tiplere. Kalksın kendi oğulları yapsın. Ataerkil kafa hiç sevmem. En nefret ettiğim şeylerden biri kadınlar dolaşıp iş yapıp sofra falan hazırlarken beyfendilerin koltukta kurulması.
O tür ortamlara çok girmemeye çalışıyorum.

Doğru söylüyorsunuz zaten hafta içi kendi stresim kendime yetiyor iş yerinde haftasonumuda böyle Şeylerle geçirmek istemiyorum

Eşime dedim sen annemlerin evinde napıyosun bana diyor ki tencere götürüyorum mutfağa

Off harikasınız ya dedim zaten dün çalışmayayım yemek yapayım ben gelene geçene , ne alaka diyor

Doğru söylüyorsunuz zaten hafta içi kendi stresim kendime yetiyor iş yerinde haftasonumuda böyle Şeylerle geçirmek istemiyorum
Tabiki. Çalışan bir bayansınız. Geçerli mazeretiniz var. Kullanın bence bunu Eşinizle baş başa vakit geçirin. Kimseyi pışpışlamaya harcamayın değerli vaktinizi:)

Di mi geçen haftada görmcemler bendeydi 2 hafta ağır geldi siz çok iyi yapıyormuşsunuz. Benimkiler oğullarına hayatta yaptırmaz iş çünkü oğulları çalışıyor yoruluyor
Biz de arada zevk olsun diye işyerlerine gidip takılıyoruz.. nefret ediyorum çu çifte standarttan

Yooo, alıngan falan değilsiniz. Gelin değil de hizmetçi olduğunuzu düşünüyorlar. Daha doğrusu öyle umuyorlar. Siz de öyle olmadığınız için ona uygun davranıyorsunuz. Bu da onları delirtiyor.
2-3 gün için gidilen bir ziyarette cam kapı silmek de ne alaka? Temizlik yapmaya mı gidilmiş, yoksa anne baba görmeye mi? Üff bu Türk insanının yerli yersiz araya temizlik, yemek işleri sokuşturmasından gıcık oluyorum. Çocuğunu mu göreceksin, yoksa gündelik iş mi yaptıracaksın?
Görümceye de ayrı kıl oldum. Elin kızı niye senin anana babana hizmet etsin? Senin ve abinin görevi onlar. Eşiniz sizin annenizin evine gidince iş yapıyor mu? Hayır. O zaman siz de yapmak zorunda değilsiniz. Benim gelinim annemin evinde iş yapmasa ben de niye demem. Ufak tefek sofra kurma kaldırma vs. dışında dip bucak temizlik beklemem. Kendi yediğini içtiğini, dağıttığını toplasın kafi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…