- 20 Şubat 2019
- 525
- 145
- 103
- 33
- Konu Sahibi berlingoes
-
Size nasıl davranıyorlarsa öyle davranın herkes anlayışlı olsunMerhaba,
kayınvalidemlere geldik onlar kasabada oturuyorlar biz şehirdeyiz. Görğmcemlerde şehır dışında oturuyorlar. Eşiyle birlikte Onlarda geldiler 2-3 gündür beraberiz. Neyse görümcem geldiğinden beri evi toparlıyor o çalışmıyor çocuğuda yok full enerji. Ben yoğun bir işte çalışıyorum ve gerçekten hafta içi mahvoluyorum neyse . Geldiğinden beri dolap siliyor kapı siliyor ama böyle Tripli tripli. Bende süpürge yaptım. Yemeği beraber hazırlıyoruz falan. Tatlı yapıyor şimdi yine tripli. Eşimde sordu ne tatlısı yapıyorsun diye babam tatlı istedi ondan yapıyorum dedi. Az öncede kayınpeder kayınvalide oturuyoruz işte kayınpederimin işi çok rahat yarım gün çalışıyor gibi bişey . TV de midyee baklava çıktı. Off falan yaptık ne güzel görünüyor dedik. Bende dedim ki baba bize gelince ben sana çok güzel bi baklava alayım bizim evin orda yapıyorlar dedim. Bana demesin mi yap almaben her şeyimi kendim yapıyorum dedi tatlımı tuzlu mu dedi. Ben baklavayı yapamam dedim diğer şeyler neyse de dedim. Geleceğime pişman oluyorum haftasonum var bi dinlenmelik demiyorlar ki dinlen yoruluyorsun . Eşimde gelmiş diyor sen ortada dolan iş yapmasan da yapıyormuş gibi yap hazır kıta mı bekliyim napim anlamadım. Ki benim evime geldiklerinde ben onları güzelce ağırlıyorum yani. Görümcmde ayrı ayar oluyorum zaten sanki bana yapıyor temizlik babasına annesine yapıyor
Neyse sonra kayınpeder ben her şeyimi yapıyorum diyince bende eşime döndüm dedim ki sen niye babana çekmedin. Hemen kayınvalide çıktı orda çok geç geliyor nasıl yapsın . Dedi
Dünde eşim bana onların yanında diyor ki herkes bişey yapıyor sen ne yapacaksın, beraber yapıyoruz işte dedim. Bende bak herkes bişey yapıyor asıl sen ne yapacaksın dedim. Kayınpeder ordan diyor ki annesi yapar onun yerine . Bende benim annemde benim yerime yapar dedim
Eşim nasıl çalışıyorsa bende aynı çalışıyorum canım çıkıyor
Bu kişilere nasıl davranayım şimdi akşam döneceğiz eve hiç birinin yüzünü görmek istemiyorum
Di miBu benim gorumcelerden birinde de var ve eltimde de var.
Anasinin evinde bir kahvalti hazirlar mesela surat beş karış, ben oturuyorum diye.
Zor gelen yapmasin, misafir cagirip onune bir şey koymak zor geliyorsa da cagirmasin.
Benim umurumda olmuyor acikcasi onlarin surat yapmasi. Ben bir kendi yedigim ictigim tabagi vs toplarim onun disinda bir şeye ellemem. Eşim girer mutfaga.
Ailesi yetmiyor gibi eşiniz de sizi sikistirmasin "ne yapacaksin" şeklinde. Ben olsam uyarirdim bu konuda.
Bu arada eşimi uyardım özür dilediDi migeçen haftada görmcemler bendeydi 2 hafta ağır geldi siz çok iyi yapıyormuşsunuz. Benimkiler oğullarına hayatta yaptırmaz iş çünkü oğulları çalışıyor yoruluyor
Doğru söylüyorsunuz zaten hafta içi kendi stresim kendime yetiyor iş yerinde haftasonumuda böyle Şeylerle geçirmek istemiyorumAy hiç haz etmem böyle toplu aile buluşmalarından.Sonu buraya varıyor işte. Görümce tribi falan çekecek göz yok bende şahsen. O yüzden mesafeli durmak en iyisi. Kendileri ailecek buluşsun. Sizin günlerce ardı ardına orda bulunmanıza hiç gerek yok. Ayda yılda bir yeterli.
Evet ki kendi hafta içi görümcem yatıyor full enerjisi var bende enerji yokKp kv ile boyle muhabbetler cok cirkin ama cirkefler belli2 dk gelmissiniz kapi pencere silmek ne alaka
Eşime dedim sen annemlerin evinde napıyosunHayatta yapmam böyle tiplere. Kalksın kendi oğulları yapsın. Ataerkil kafa hiç sevmem. En nefret ettiğim şeylerden biri kadınlar dolaşıp iş yapıp sofra falan hazırlarken beyfendilerin koltukta kurulması.
O tür ortamlara çok girmemeye çalışıyorum.
Erkekler fiziken daha gucludur. sende calisiyormussun. Bu erkekleri boyleleri tepemize cikariyorlarEvet ki kendi hafta içi görümcem yatıyor full enerjisi var bende enerji yok
Off harikasınız yaBence şakaya vurup gülerek "benim maaş kendi kendine bankaya yatıcaksa ben de çalışmıyıp baklava açıyım" falan diyinEşinizle konuşun yani niye hem çalışıp hem de tüm domestik işlerden siz sorumlu olasınız?
Tabiki. Çalışan bir bayansınız. Geçerli mazeretiniz var. Kullanın bence bunuDoğru söylüyorsunuz zaten hafta içi kendi stresim kendime yetiyor iş yerinde haftasonumuda böyle Şeylerle geçirmek istemiyorum
Biz de arada zevk olsun diye işyerlerine gidip takılıyoruz.. nefret ediyorum çu çifte standarttanDi migeçen haftada görmcemler bendeydi 2 hafta ağır geldi siz çok iyi yapıyormuşsunuz. Benimkiler oğullarına hayatta yaptırmaz iş çünkü oğulları çalışıyor yoruluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?