- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.159
- 63
- Konu Sahibi bembeyazfil
-
Ah kardeşim anlatamazsın. El kadar bebeyi öpmek isterler olmaz dersin sen suçlu olursun. Bu süreçte ister istemez kötü olacaksın. Ben o süreçte "buldumcuk, pimpirikli" gibi birçok sıfat edindim eşten dosttan. Dudağında uçukla bebeğimi öpmelerine izin vermedim diye küsenler oldu. Yine olsa yine aynı şekilde kötü olurum, risk almam. Kimsenin el kadar bebeğini öpmem, mıncıklamam, rahatsız etmem, hastaysam ziyarete gelmem. Ama bu kadar basit şeyleri insanlara anlatamıyorsun. Kötü olmamaya çalışma boşuna.Herkese merhaba, kısa tutmaya çalışacağım.
Tek yumurta ikizlerine hamileyim, ne olacağı belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Doğum ne zaman, sonrası ne olacak kuvöz vs durumları yani anlayacağınız keyifli bir süreç değil.
Konuma gelecek olursak,
Kayınvalidemi severim Allah için yani herhangi bir tatsızlığımız olmadı bugüne kadar.
Ama bu sürecin başından beri ‘bizi nelerin beklediğini bilmediğimizi, gerekirse hastane ve eve ilk zamanlar kimseyi kabul edemeyeceğimizi’ anlatmama rağmen ısrarla her görüşmemizde sürekli birilerinin çat kapı ya da haberli gelebileceğini söyleyip söyleyip duruyor. Ben de her seferinde bunun mümkün olamayacağını gerekirse kimseyi kabul edemeyeceğimizi söylüyorum. Anlamıyor yani evirip çevirmeden dümdüz de anlatıyorum anlamıyor işine gelmiyor.
Ben istiyorum ki kalpler kırılmasın ama şimdiden beni sıkıntı bastı o günler gelmeden.
Evet bir tek ben doğurmuyorum ama süreç o kadar karmaşık ki erken doğum olacağı net ama sonrası belirsizlik. Belki biri evde biri hastanede olacak ya da ikisi hastanede kuvözde ben insanlarla ve sorularıyla uğraşamam ki. Kuvözden çıkıp eve gelmeleri nasip olursa o düşük bağışıklıkla ben neden riske atayım ki diye diye kendimi yiyorum günler yaklaştıkça.
Okuduysanız teşekkür ederim, umarım bu tarz bir şeyde fikir verebilirsiniz. Çünkü peki diyip susmuyorum aslında ama olmuyor o süreçte kırmaktan kırılmaktan korkuyorum çünkü yapabilirim.
Onu bugün eşime dedim, bugün taze tekrar konu açıldı çünkü. Seni dinlemeyen beni hiç dinlemez ama ben konuşurum dedi doğru söylüyor beni dinlemeyen milyonuncu kez anlatmama rağmen onu hiç dinlemez gibi. Ama deneyeceğiz bunu da.Siz anlatmayın.
Eşiniz anlatsın.
X'in bu konuda stres yaşamasını istemiyorum, kendi derdimiz kendimize yeter, misafir konusu açılmasın artık desin.
Sağlıkla alın kucağınıza.
İşte doktor bu tarz konuştuğu için ben pozitif enerji yaysam bile bir yanım bu şekilde olabileceğini çoktan kabul etti. Düşük kilolarda gidiyorlar çünkü..Durun bir dakika canım nereden biliyorsunuz kuvezde kalacaklarını
Ki kalacak bile olsalar şimdiden insan kendini böyle yıpratırmı
Sİze söyliyeyim bebeklerinizin en güzel dönemlerini kaçırırsınız bu vesveselerle
KV nin yardımına ihtiyacınız olabilir ters düşmemenizi öneririm
Konuk ağırlama kısmını ise anne sen onu bana bırak diyerek geçiştirin
Öncelikle kötü ihtimalleri düşünüp çağırmayın.Herkese merhaba, kısa tutmaya çalışacağım.
Tek yumurta ikizlerine hamileyim, ne olacağı belli olmayan bir süreç yaşıyoruz. Doğum ne zaman, sonrası ne olacak kuvöz vs durumları yani anlayacağınız keyifli bir süreç değil.
Konuma gelecek olursak,
Kayınvalidemi severim Allah için yani herhangi bir tatsızlığımız olmadı bugüne kadar.
Ama bu sürecin başından beri ‘bizi nelerin beklediğini bilmediğimizi, gerekirse hastane ve eve ilk zamanlar kimseyi kabul edemeyeceğimizi’ anlatmama rağmen ısrarla her görüşmemizde sürekli birilerinin çat kapı ya da haberli gelebileceğini söyleyip söyleyip duruyor. Ben de her seferinde bunun mümkün olamayacağını gerekirse kimseyi kabul edemeyeceğimizi söylüyorum. Anlamıyor yani evirip çevirmeden dümdüz de anlatıyorum anlamıyor işine gelmiyor.
Ben istiyorum ki kalpler kırılmasın ama şimdiden beni sıkıntı bastı o günler gelmeden.
Evet bir tek ben doğurmuyorum ama süreç o kadar karmaşık ki erken doğum olacağı net ama sonrası belirsizlik. Belki biri evde biri hastanede olacak ya da ikisi hastanede kuvözde ben insanlarla ve sorularıyla uğraşamam ki. Kuvözden çıkıp eve gelmeleri nasip olursa o düşük bağışıklıkla ben neden riske atayım ki diye diye kendimi yiyorum günler yaklaştıkça.
Okuduysanız teşekkür ederim, umarım bu tarz bir şeyde fikir verebilirsiniz. Çünkü peki diyip susmuyorum aslında ama olmuyor o süreçte kırmaktan kırılmaktan korkuyorum çünkü yapabilirim.
İşte ben kabul etsem bile kafam kaldırmaz daha şimdiden neden 35. Haftada doğuracaksın ki sorularına maruz kalıyorum. Neden normal doğum yapmıyorsun? İlk ikiz olduğu öğrenildiğinde aaaa kimde var ki? Tüp bebek mi? Gibi gibi bir sürü soruyla karşılaştım hem de gereksiz bir çok kişi tarafından soruldu bu sorular. E doğup bu süreci yaşarsak neden kuvöz, neden az kilo, neden neden? Kafam kaldırmaz gerçekten. E bir de neden risk alayım değer mi? Değmez.Ah kardeşim anlatamazsın. El kadar bebeyi öpmek isterler olmaz dersin sen suçlu olursun. Bu süreçte ister istemez kötü olacaksın. Ben o süreçte "buldumcuk, pimpirikli" gibi birçok sıfat edindim eşten dosttan. Dudağında uçukla bebeğimi öpmelerine izin vermedim diye küsenler oldu. Yine olsa yine aynı şekilde kötü olurum, risk almam. Kimsenin el kadar bebeğini öpmem, mıncıklamam, rahatsız etmem, hastaysam ziyarete gelmem. Ama bu kadar basit şeyleri insanlara anlatamıyorsun. Kötü olmamaya çalışma boşuna.
Bakın bebe görmesine tüm kp sülalesini çağırın anne ben bugün çağırdım ama sen ağırlayacaksın malum bebekler varİşte doktor bu tarz konuştuğu için ben pozitif enerji yaysam bile bir yanım bu şekilde olabileceğini çoktan kabul etti. Düşük kilolarda gidiyorlar çünkü..
Dediğim gibi aslında kayınvalidemi severim yardımına ihtiyaç duysam da duymasam da insan olarak seviyorum ama beni bu konuda zorluyor.
Doktor her gittiğimiz kontrolde bekleyemeyeceğimizi söylüyor muhtemelen haftaya doğurmam için gün verecek, bebekler çok zayıflar ve kilo alamıyorlar yoksa ben hiç böyle düşünmüyordum.Öncelikle hayırlı kolay doğumlar dilerim.
Sonrasında ise çok olumsuz düşündüğünüzü belirtmek istiyorum, neden biri küvözde kalsın neden erken doğum kesin olsun? Doktorlar bununla ilgili bir şey mi dedi? Lütfen kötü düşünmeyin.
Misafir kısmında kendimden örnek vermek istiyorum. İlk doğum cahilliğime geldi, kimseye bir şey diyemedim. Daha 10-15 günlük lohusayken kayınvalidem teker teker tüm sülalesini toplayıp evime getirdi. Kırkımız çıkmadan nerdeyse gelmedik tek akraba kalmamıştı.
İkinci doğumda aklım başımdaydı, kesin olarak eve kimseyi istemediğimi arayanları da zaten kabul etmeyeceğimi söyledim. Öyle de yaptım. Kayınvalidem kendi bile 2-3 aylık sürede belki 2-3 defa geldi.
Kayınvalidenizle siz muhatap olmayın, eşiniz gelmek istiyoruz diyene uygun bir dille kabul etmeyeceğinizi söylesin.
Anlıyorum, Allah kolaylık versin inşallah korktuklarınızla karşılaşmazsınız.Doktor her gittiğimiz kontrolde bekleyemeyeceğimizi söylüyor muhtemelen haftaya doğurmam için gün verecek, bebekler çok zayıflar ve kilo alamıyorlar yoksa ben hiç böyle düşünmüyordum.
İşte sizin ilk doğumda başınıza gelen durum şu an bana olacağı ima edilen durum.
Ne güzel sizi dinlemişler ben çok kez anlattım, eşime bırakayım bari.
İşte en son istediğim şey tartışma, tartışma ortamı oluşması. Şey yok asla tamam kızım ya da tamam X, gelmek isteyene ben uygun dille söylerim müsait olduğumuz zaman çağırırız. Şimdiden misafir ağırlama durumu kabullendirilmeye çalışılıyorÖncelikle kötü ihtimalleri düşünüp çağırmayın.
Hamileliğinizi olabildiğince sakin, huzurlu, tadını çıkararak geçirin.
Kendinize bunları dert etmeyin.Sağlıkla kucağınıza almayı dileyin.Bebişlerinize odaklanın.
O gün geldiğinde net bi şekilde söylersiniz eşiniz destekcinizse hiç sorun yaşamazsınız.
Şimdiden olmayan olayların tartışmasını yapmanın lüzmu yok.
Tabiri caizse olaylar gelişene kadar pusuda beklersiniz münakaşaya girmeden, sonra da o gün gelince istediğiniz gibi bebişlerinize ortam ayarlarsınız.
İnşallah.Anlıyorum, Allah kolaylık versin inşallah korktuklarınızla karşılaşmazsınız.
Benim iki doğumum da riskliydi, ilkinde bilinmediği için doğum sonrası ölümden döndüm ama kayınvalidem anlamamakta ısrar etti. İkinci doğum sonrasında doktor büyük ihtimalle tekrarlayacağını ama durum bilindiği için ilaçlarla kontrol edebileceğini söyledi. Eşim bu durumu anlatıp bir de misafirle uğraşamayız kimseyi kabul etmiyoruz demesine rağmen kayınvalidem oldukça ısrarcı davrandı yine ama kazanamadı bu sefer:) İnşallah siz de halledersiniz.
Evet bu da mantıklı yapılabilir anlamıyorsa yapacak başka seçenek kalmıyor çünkü.Ben de yeni doğum yaptım ve 40 gğn anne-baba-kardeşler hariç kimseyi kabul etmedik. Elim direk akrabalarına mesaj attı 40 gün kabul etmiyoruz diye doğal olarak da kimse gelmedi. Benim tarafımdan geliyoruz diye arayanlara gelmeyin dedik. Yani kayınvalidenize eşiniz tekrar anlatsın veya sorun kayınvalideye mesela kimler gelir diye. O söylesin, siz de direk onlara mesaj atın doğumdan sonra kanul edemeyeceğiz bir süre, şimdiden yazıyoruz ki sonra sorun olmasın diye.
İnşallah sağ salim kavuşursunuz. Küvezde de kalmaz eve gidersiniz.
İşte benim aylardır anlatmak istediğim tam olarak bu, okuyorum araştırıyorum ki 37. Haftayı bekleyip keyifli bir şekilde evime gelsem ben neden bu tavırda olayım. Sakınmıyorum belki sakındığımı düşünüyorlardır kim bilir, diyorum ya bir tek ben doğurmuyorum ama olabilecek şeyleri bile bile de kimseyi buyur edemem. Kağıtta mantıklı. Her birini deneyeceğim fikirlerin valla Allah hepinizden razı olsun.Oğlumda prematüre Bebek üç ay kuvezde kaldı. Çıkınca doktor üç ay boyunca odaya sen dışında kimse girmeyecek dedi . Ve üç ay komşulara da dedim ( ailem yakın değil olsalar onları da kabul etmezdim) kimseyi kabul etmedim ben dezenfekte olup giriyodum sadece. Çok hassaslar o süreçte. Doktordan kağıt yazmasını rica edin sadece ebeveynler yanında olsun diye gösterirsiniz kayınvalideye. Kimse gelemez en azından bir süre
Çalışsın yolun gidişatına değil sonucuna bakın.İşte en son istediğim şey tartışma, tartışma ortamı oluşması. Şey yok asla tamam kızım ya da tamam X, gelmek isteyene ben uygun dille söylerim müsait olduğumuz zaman çağırırız. Şimdiden misafir ağırlama durumu kabullendirilmeye çalışılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?