• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ayıp ettim onlar mı

Bu arada yemekleriniz için söyledikleri ağır hakaret yani. Sana saygılı olana saygı göster yoksa geç boşver iyi yapmışsın

ayıp degilde bizim için gec bir saat normalde oturmayız bukadar ama yanlıs anlamayın oturun birazdaha deseydin anlarlardı .

Ben alışık değilim bu kadar geç saate kadar oturulmasından ve yengesi erken dedi eşi kalkalım deyince. Amcası demese kaçta kalkacaklar bilmiyorum . Ben böyle büyümediğim için alışkın değilim bizde misafir en geç 10da giderdi....
En gc 10 da mı giderdi bu da tuhaf.asinda duruma gore anlayışlı olunur ertesi gün tatil değilse yeri gelir 10 da da kalkılır.ama 11 12 ye kadar kalması da çok garip değil misafirin.sizinkiler abartmis tabi 12 yi geçirip bir de daha erken demek garip.hadi çok oturduk sizi de meşgul ettik deseler neyse de.a ma sizin dediğiniz gerçekten çok ayıp olmuş ne olursa olsun misafire öyle denmez.ben onların yerinde olsam bir daha asla gelmem.gelirlerse yüzsüz oldukları anlamına gelir.ben evimde misafir olan bir insan bana bunu dese ne demek oturun tabi derdim yine de. Misafire ters konuşmak doğru değil ne olursa olsun

Güncelleme olmuş, ikram hakkında dedikleri çok ayıp gerçekten.ne demek bereketli olmaz ,madem bu kadar açık sözlusun keske onu dediklerinde iyi bir cevap verseydin hakederlerdi onu bence.sonradan başka konuda demenin bir anlamı olmamis

Okuyan, hatta zaman zaman calisan biri olarak gece 12 ye kadar misafirden hoslanmiyorum. Butun gun kot pantolon totoma yapisiyor zaten, evimde pijamamla dinlenmek istiyorum kaldi ki erken uyuyorum.
Bu yuzden evimizde 2 ye kadar oturan komsumuza gec oldu ben yatayim diyerek, odama gitmistim. Kadinda kalkti gitti zaten.

İfade edis bicimin biraz asagilayici olmus sadece.

Benim yaptığım hazırlığıma bereketli değil diyecekler o dakka kovardım evimden. Kim olursa olsun.
İstersem müslüman olayım istersem olmayayım ne kadar pislikce bir yorum. Yaptığımda bereket yoksa evimede adım atma.
Kovacağım için oturamayacaklarından böyle şöyle dedim ayıp mı oldu gibi bi derdimde olmazdı.

Güncellemeni okudum. O zaman o anda direkt kovman lazımdı açıkça çıkın gidin evimden bereketli değilse diye. Yine yanlış olmuş yaptığın. Sonradan başka konuda tepki verince haklılığın anlaşılmamış tam tersine saygısız ilan edilmişsin.

Böyle din yönünden baskıcı insanlar çok canım her kim ne isterse onu Yaşar.. kendileri bu şekilde yaparak karşısındakini de kendi gibi yapmaya çalışıyor ama yalnış dinimiz höşgörü dinidir. Ben karşıyım baskı ve laf vurmayla kimse ne namaz kılar ne ibadet eder herkesin İbadeti kendinedir.

Bu arada ağzına sağlık gelmesinler mümkünse bir daha bereketsiz evine mazallah kendilerinin bereketi de kaçar hay allahım ya

6 saat boyunca yaptığınız hizmetler yemekler çaylar Kahveler Güleryüz vs. Tek bir cümle ile hiçe cevirmissiniz bir iş ancak bu kadar ele yüze batırılabilir bravo.
Yenge büyük terbiyesizmis cidden de. Senin elin bereketli olmaz sen bize tabak kıyma demek ne demek. Regl falan misin diye mi sordu. Bazıları takintilidir Afedersin ...k ye deseydiniz yeriydi.

Haklı olabilirsiniz ama gerçek düşüncemi söyledim ne bileyim, ama belirttim başta herkesin yaşam tarzı farklıdır diye alınmasınlar diye.
Farketmez biraz aklı olan kurulan cümlenin ne amaçla söylendiğini anlar. Yani şimdi size karşı durduk yere cephe alacaklar bir de o kadar saat hizmet muhabbetten sonra. Malesef o akşamın galibi siz olamamissiniz kendi evinizde kendi kalenize gol atmissiniz bir de suursuz yenge vakasi var tabi. Ona sinir olup hadi gidin evinize demeye getirmissiniz.

Cok iyi yapmissin. Ben calisan bir insan olarak 11bucukta yatiyorm.
Benm evime gelen misafir 10 da gtsn arkadas. Veya gunduz gelsn cok otrmak istiyosa.
Sen yine sana sorulunca soylemissin ben olsam direk yarin ise gtmeyecekmisinz gec oldu derdim.
Akrabalar kacmiyo ya bi omur gorusulcek zaten...

Size oturmakla ilgili fikriniz sorulduğunda çok uzatarak cevap vermişsiniz bence. "Haftasonu olsa normal de çalışıyoruz ya haftaiçi bize zor oluyor böyle geç saate kadar oturmak" gibi birşey söyleseydiniz anlardı onlar.
Bunu size ilk "elin bereketli değil" diyen kişiye kapıyı göstermediğiniz için söylüyorum hatayı ilk orada yapmışsınız. Neden öyle dediğini gayet iyi anladım. Benim mezhebime laf edip bir de üzerine beni rahatsız edecek geç saate kadar, yemişim hoşgörüsünü.. öyle insanlarla muhattap olmamak lazım

kadının sorusu bir garip olmuş bak senin hoşlanmadığının farkındayız ama inadına kalkmıyoruz der gibi resmen. açıksözlü davranmakla iyi etmişsin.

yengen de terbiyesiz. madem evin de yemek yemeyip, çay içmeyecek ve bereketsiz bulacak, ne diye gelmiş acaba?
bu insanların kıtlıklarına hayranım.

Back
X