• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi büyüyorum yoksa gerçekten bütün sorumluluğu ben mi yüklendim

sen mutlu olduğunun farkında değilsen daha fazla çabalaması gerekir ne demek ben yapıyorum sen farketmiyorsun senin şu an normal insanlardan kat be kat ilgiye,iyi hissetmeye,içindeki boşluğun dolmasına ve daha bir sürü şeye ihtiyacın var eşine söylemelisin :kahve:
aksam söyledim zaten daha fazla içimde tutamadım, şuan arkanda geziyor resmen , konuşmaya çalışıyor , ama ben artik mutluluk kaynağım olarak onu göstermek istemiyorum , onu onun silahıyla vuracam , onun gibi ilgisiz davranarak , onsuz da mutlu olabilceğimi gösterecem ne zaman ki bundan rahatsız olup beni karşısına aldı eski eşimi istiyorum diyene kadar ,

aksam söyledim zaten daha fazla içimde tutamadım, şuan arkanda geziyor resmen , konuşmaya çalışıyor , ama ben artik mutluluk kaynağım olarak onu göstermek istemiyorum , onu onun silahıyla vuracam , onun gibi ilgisiz davranarak , onsuz da mutlu olabilceğimi gösterecem ne zaman ki bundan rahatsız olup beni karşısına aldı eski eşimi istiyorum diyene kadar ,
imkanın varsa profesyonel destek alabilirsin ben almaya karar verdim mesela çünkü aşamıyorum
aşıyorum sanıyorum ama başka şekillerde patlak veriyor ve sürekli mutsuzum :kahve:

Tüm sorumluluğu siz yüklemişsiniz bakın dün acılan bir başlık var tek başına çocuk büyütmek diye onu iyice okuyun lutfen. Çocuk olunca herşey süper ötesi olmuyor. Tamam annelik çok güzel kutsal falan ama anne olunca eşiniz kahveye gitmekten oyun oynamaktan vazgeçmeyecek kv ile aranız süper olmayacak hatta kuvvetle muhtemel daha kötü olacak çocukla ilgilenmeyip gidip yatınca siz çıldıracaksınız bu zamana kadar göz yumdugunuz herşey gözünüze batacak. Eşiniz de diyecek ki ben zaten böyleydim bi yandan çocuk bi yandan iş bi yandan es ev.. lütfen bi süre erteleyin çocuğu ilişkiyi gözden geçirin çocuk sihirli değnek değil bi yardim alabilirsiniz profesyonel. Ben de tüp bebek yaptım ve eşimle çok istedik falan vs ama esim beni çok yalnız bıraktı halbuki o süreçte bi bebeğim olsun şöyle yapicam böyle yapicam şimdi çocuğu yarim saat kucağına almiyo. Ben kandirildim bi nevi ama sizde herşey açık iyi dusunun

eski eşim meselesini anlayamadım kim kimin eski eşini istiyor?

dediklerimi lütfen yanlış anlamayın ve üzülmeyin
eşiniz sanki ayrılmak istiyor da siz bıkın da gidin diye uğraşıyor gibi :(

yarın öbürgün elalem çocuğu olmuyor diye bıraktı demesin diye

seviyor musunuz eşinizi? peki o sizi?

Kızlar benim sıkıntım eşimle ilgili , 3.5 yıllık evliyiz , çocuğumuz olmadı, olmuyor 5 tüp bebek denemesi var , yaninda bir de kvde sorunu var ,Onlarla samimi olamadık diye eşimle evimizde sürekli bir huzursuzluk vardi ,

Neyse küstük 1 yıldır, evimizdeki huzur icin kvye adim attim elini öptüm bayramda , sonra bak geldi bir el öpmeyle bizi kandırıyor demesinler diye tekrar aradım kayinvaldeyi beni mesgule attı , işi vardır diyip aramadım o da aramadı bir daha , eşime misafirliğe gidiyordum demiş .
Asil mesele şu ben esim mutlu olsun diye her şeyi yapıyorum annesine adım atıyorum , yetmiyor görümceler benden küçük mesaj atıyorum yeter ki eşim mutlu olsun aramız düzelsin diye ( ki tek taraflı asla düzelmez bunun farkindayim sadece eşim cabami görsün diye ) , akşamları kahveye gidiyor sıkmıyorum hemen hemen her aksam ,
Bebek tedavisi için ilaçlar içiyorum , doktor araştırıyorum , her şeyi ben üstlendim yeter ki eşim sıkıntıya girmesin diye . O ise isyankâr çocuğu olmuyor diye bir caba yok pes etmiş , umutsuz bir şekilde yaşıyor , namazını bıraktı neymiş duası kabul olmuyor , içinden gelmiyormuş , sigarasını içiyor bir paket ,
Akşam dışarı çıkıyor gece 11 de geliyor , sen uyu ben film izleyecem diyor tamam izlesin nede olsa tatildeyiz onun da hakkı diyorum , sabah 11 gibi uyanıyor , kahvaltıyı yapip tekrar uyumaya gidiyor

Gün boyle bitiyor tabi bir ara sana bir kahve yapayim diyor kendince bana ilgi gösteriyor , sevgiyle ilgili bisey olduğunda daha seni sevdiğimi bilmiyorsan hiçbişey demiyorum diyor yani ağzından asla alamazsın sevgi sözcükleri ,
bu aksam kahveye gitme dedim , arkadaşları gitmiyor diye tamam dedi , hemen bilgisayar başına oturdu bende yanında öylece oturuyorum ya dedim gitseydin daha iyiydi varlığınla yoklugun bir ve kavga ettik bu saate kadar dolmustum artik . Bu kadar bosvermisligini , evliliğimiz için çabalamayıp pes edişini yüzüne vurdum . Kızlar ben mi büyütüyorum bu durumu yoksa gerçekten de yaşadıklarım büyük şeyler mi , onun Memleketinde ailemden uzak yaşıyorum onun ailesinden de fayda yok çocuk da yok , yumurta rezervim bitmek üzere , adetim kesiliyor bunları tek başıma atlatmami istiyor ,dile getirip onu rahatsız etmemi istemiyor :KK43:(
eşin depresyonda mı?
eğer öyleyse çaresine baksın.
sadece umursamazsa sen de onu hayatının merkezine koymayı bırakmalısın.

duam kabul olmuyor deyip ibadeti terketmesi, sürekli kaçış halinde olması (kahve ve bilgisayar gibi)
tedavi olması gerektiğini gösteriyor.

Şekerim insan ilişkileri böyledir. Sen fedakarlık yaparsın ve kıymet bilinsin istersin ama aslında ne kadar verirsen o kadar beklerler. Sınırı koymayı sen bileceksin. Ben evlendiğimden beri bazı fedakarlıkl
Şekerim insan ilişkileri böyledir. Sen fedakarlık yaparsın ve kıymet bilinsin istersin ama aslında ne kadar verirsen o kadar beklerler. Sınırı koymayı sen bileceksin. Ben evlendiğimden beri bazı fedakarlıklar yaptım kendimce ama eşim de çok yaptı. Ben onun annesine katlanıyorum (birlikte yaşıyo gibiyiz) ama evdeki hiçbi işe elimi sürmüyorum herşeyi temizlikçi vs ve annesi yapıyor ben çalışıyorum. Onları baştn yapsaydım benden bekleyeceklerdi. Akşamları eşimle otururuz Hindistan cevizi aldık mesela onu bile kırar birlikte yeriz öyle alıştırdım çünkü. Benim sevdiğim bi dizi buluruz birlikte izleriz. Dışarı çıkacağı zaman da haftada 2 gün mesela çıkar ama kalan zamanlarını bana ayırır. Bilgisayar oynamak istiyor diyelim, ben de tabiki ona nefes alma süresi vermem gerekiyor, benim de bilgisayarım var açarız ikimiz oynarız kendi oyunlarımızı saatlerce veya ben alışveriş sitelerini gezerim kk ya girerim. İkimiz de mutlu. Prenses sendromu yap kocana. fedakar saçını süpürge eden kadın olursan ömür boyu öyle gider.
biz de sizin gibiydik, tamam ben biraz daha iyi yetiştim annem olması yapılması g3rkenler nelerse hepsini aşıladı bana , elimden gelenin fazlasını yaptim yapıyorum ana galiba hassaslastim eşimin benim için yaptıklarını da göremiyorum , tamam her şeyi yapar ben de ona kahveye gitmeyi kısıtlamıyorum ama en azından haftanın bir günü gelip ben senin icin gitmiyorum gel biseyler yapalım demesini bekliyorum , yapmıyor yapmayınca sinirlenip boyle patlıyorum haliyle onun icin yaptığım fedakarlıklar onun gözünde birden yok oluyor .
Kendimi frenlemem lazim ana nasıl ?

Hersey ust ustte gelmis adam canindan bezmis herseyi bosvermis artik..
öyle mi diyordusunuz o daki büyük acılar çekiyor benim gibi :(( ben bunu göremiyorum aslında onun tarafında her şey mükemmelmis gibi geliyor bana oysaki , bana böyle bakış acıları lazım . Aileme arkadaşlarıma anlattigimda sen her şeyi yaptın bırak biraz da o yapsın diyorlar ,benim ağzından dinledikleri için ancak bu kadar objektif oluyorlar ,

dediklerimi lütfen yanlış anlamayın ve üzülmeyin
eşiniz sanki ayrılmak istiyor da siz bıkın da gidin diye uğraşıyor gibi :KK43:

yarın öbürgün elalem çocuğu olmuyor diye bıraktı demesin diye

seviyor musunuz eşinizi? peki o sizi?
ben de dün öyle dedim sanki beni bıktırıp gitmemi istiyorsun dedim , vicdanın rahat olsun diye bana dedirtmek ister gibi halin var dedim , sacmalama dedi inan boşanmak istesem bitsin der atarım kimse de beni durduramaz dedi .
Ben de çok seviyorum o da beni çok seviyor , onun bu kadar üzülmesi , pes etmesi beni ayrıca çok üzüyor , başında bir abi , baba , arkadaş yok ki derdini anlatsın , içine ata ata bu hale geliyoruz , ben en azından aileme , arkadaşlarıma , dize anlatıp rahatlıyorum , ama o sadece tartışmadan sonra dışarı çıkıp biraz hava alıp gelip sıfırdan başlayalım diyor ,
yani onun önce kafa olarak boşalması sonra sıfırdan başlaması gerekiyor , doktor oba çok iyi gelecek ama kabul etmiyor :((

Tüm sorumluluğu siz yüklemişsiniz bakın dün acılan bir başlık var tek başına çocuk büyütmek diye onu iyice okuyun lutfen. Çocuk olunca herşey süper ötesi olmuyor. Tamam annelik çok güzel kutsal falan ama anne olunca eşiniz kahveye gitmekten oyun oynamaktan vazgeçmeyecek kv ile aranız süper olmayacak hatta kuvvetle muhtemel daha kötü olacak çocukla ilgilenmeyip gidip yatınca siz çıldıracaksınız bu zamana kadar göz yumdugunuz herşey gözünüze batacak. Eşiniz de diyecek ki ben zaten böyleydim bi yandan çocuk bi yandan iş bi yandan es ev.. lütfen bi süre erteleyin çocuğu ilişkiyi gözden geçirin çocuk sihirli değnek değil bi yardim alabilirsiniz profesyonel. Ben de tüp bebek yaptım ve eşimle çok istedik falan vs ama esim beni çok yalnız bıraktı halbuki o süreçte bi bebeğim olsun şöyle yapicam böyle yapicam şimdi çocuğu yarim saat kucağına almiyo. Ben kandirildim bi nevi ama sizde herşey açık iyi dusunun
canım bizim bu asamaya gelmemizin sebebi çocuk neder dersen bu adamdan çok farklı biriyle evlendim her denemede daha da pes eden bir adamla karşılaştım .
Kızkardeşinin çocuğu var 2 yaşında her gün bıkmadan gidip görüyor , parklara götürüyor iste olsa arasa dersini bırakıp gidip alıp okula yanina götürüyor , alışverişte yan yanaysak sürekli onun kucaginda , bulduğu bütün değişik oyuncakları ona aliyor .
Onsuz bir saniye durmuyor , çocuk sevgisini onunla gideriyor ve ben bunu her gördüğümde için açıyor kendime acıyorum , ciğerim yerinden çıkmış gibi oluyor.
Hasta olduğunda babacı degil esim yaninda duruyor hastanede vs ,
Ben eğer bu durumda olmamızın sebebini başka bir şeye bağlasaydım bu kadar dayanmazdım , biliyorum ki bu bizim sınavımız ve biz bunu verdiğimizde yuvamızı da kurtarmış olacağız inşallah

eşin depresyonda mı?
eğer öyleyse çaresine baksın.
sadece umursamazsa sen de onu hayatının merkezine koymayı bırakmalısın.

duam kabul olmuyor deyip ibadeti terketmesi, sürekli kaçış halinde olması (kahve ve bilgisayar gibi)
tedavi olması gerektiğini gösteriyor.
evet canim depresyonda ve bariz bir şekilde ortada ama kabul etmiyor , ben inanıyorum ki doktora gitse her şey düzelecek , sihirli değnek degmișcesine mutlu olacaz ama yok . Pes edecek elbette , evliliğini kurtarmak istediğinde geri adim atacak .

bizim kadınlar pekala akilli .
Derdimi anlatamadım ya da anlamadınız sanırım böyle olmayan bir adamla evlendim , bu derde düştük diye yıpranan ve pes eden bir adama dönüştü . Bunun sadece kendini basina geldiğine inanıp hayata küsen ve geri çekilen bir adam oldu sadece . Tamam yıpranmış , üzülmüş bana şuan icin destek veremeyebilir ama pekala da iyi bir baba olur , herkesin yıkıldığı bir zaman vardır .
Benim sizden istediğim bu sure zarfında ne yapabilirim gibi tavsiyeler ,

zaten hayatınızı adamın önüne sermişsiniz
daha ne yapacaksınız
al bu canım nasıl harcansan harca diyerek komple canınızdan vazgeçin belki o zaman olur

ben de dün öyle dedim sanki beni bıktırıp gitmemi istiyorsun dedim , vicdanın rahat olsun diye bana dedirtmek ister gibi halin var dedim , sacmalama dedi inan boşanmak istesem bitsin der atarım kimse de beni durduramaz dedi .
Ben de çok seviyorum o da beni çok seviyor , onun bu kadar üzülmesi , pes etmesi beni ayrıca çok üzüyor , başında bir abi , baba , arkadaş yok ki derdini anlatsın , içine ata ata bu hale geliyoruz , ben en azından aileme , arkadaşlarıma , dize anlatıp rahatlıyorum , ama o sadece tartışmadan sonra dışarı çıkıp biraz hava alıp gelip sıfırdan başlayalım diyor ,
yani onun önce kafa olarak boşalması sonra sıfırdan başlaması gerekiyor , doktor oba çok iyi gelecek ama kabul etmiyor :KK43:(
onu da anlamak lazım o zaman onun için de kolay değil
kolay da olmamış..
bol bol dua edin biraz kendi haline bırakın bakalım
lütfen sabırlı olun..

bu arada sorması ayıp cinsel hayatınız nasıl
eğer oda durgunsa adam gerçekten çok içine atıyor sıkıntılarını

onu da anlamak lazım o zaman onun için de kolay değil
kolay da olmamış..
bol bol dua edin biraz kendi haline bırakın bakalım
lütfen sabırlı olun..

bu arada sorması ayıp cinsel hayatınız nasıl
eğer oda durgunsa adam gerçekten çok içine atıyor sıkıntılarını
aynen o da durgun , adam stresten nefes alamiyorum diyo , tabi dediginiz gibi ben cinsel anlamda bunun farkindayim , çocuk icin olmasa belki hic aklına gelmez birlikte olmak . Basta boyle miydi tabi ki hayır

aynen o da durgun , adam stresten nefes alamiyorum diyo , tabi dediginiz gibi ben cinsel anlamda bunun farkindayim , çocuk icin olmasa belki hic aklına gelmez birlikte olmak . Basta boyle miydi tabi ki hayır
o zaman zaman gerekli
bide dediğim gibi bol dua

trip atıp küsmeyin evde o yok gibi takılın
soru sorunca cevap verin gözlerinin içine bakıp mesela
bilmem anlatabildim mi :)

inşallah herşey girer yoluna

biz de sizin gibiydik, tamam ben biraz daha iyi yetiştim annem olması yapılması g3rkenler nelerse hepsini aşıladı bana , elimden gelenin fazlasını yaptim yapıyorum ana galiba hassaslastim eşimin benim için yaptıklarını da göremiyorum , tamam her şeyi yapar ben de ona kahveye gitmeyi kısıtlamıyorum ama en azından haftanın bir günü gelip ben senin icin gitmiyorum gel biseyler yapalım demesini bekliyorum , yapmıyor yapmayınca sinirlenip boyle patlıyorum haliyle onun icin yaptığım fedakarlıklar onun gözünde birden yok oluyor .
Kendimi frenlemem lazim ana nasıl ?

o da demek ki bu çocuk serüveninde çok yıprandı bu şekilde kafasını boşaltıyor. acaba sen evdeyken farkında olmadan mutsuz görünüyo olabilir misin? o yüzden kahveye gidiyodur belki. mesela kavga etmeden şöyle de hayatım hadi bugün dışlrada yiyelim veya bi çay içelim değişiklik olur. 1-2 böyle çıkın, başka gün de film izleyelim de o filmi sen seç zorla program yap. sonra yavaş yavaş beynine işle her gün gitmen beni çok üzüyo. evlilik bu demek değil ben seninle zaman geçirmek istiyorum bekar gibi olmak istemiyorum. uzun süredir evli olsak da sevgimiz bitmedi senle ilgilenmek istiyorum fln de. çocuk için de stres yapma inşallah olur ama bazen de allah hayırlısını mı veriyor ne diyelim. uzun yıllar uğraşıp kendi kendine hamile kalan da var bazen stres de etkiliyor biliyor musun tıp buna hiçbi şekilde müdahale edemiyor.

bir de tamamen çocuk olmama ihtimali varsa evlat edinmeyi düşünür müsünüz face de bir grup gördüm başvuruyorlar sıra veriliyor ve bebekleri geliyor, çocuklar mutlu aileler mutlu.

o da demek ki bu çocuk serüveninde çok yıprandı bu şekilde kafasını boşaltıyor. acaba sen evdeyken farkında olmadan mutsuz görünüyo olabilir misin? o yüzden kahveye gidiyodur belki. mesela kavga etmeden şöyle de hayatım hadi bugün dışlrada yiyelim veya bi çay içelim değişiklik olur. 1-2 böyle çıkın, başka gün de film izleyelim de o filmi sen seç zorla program yap. sonra yavaş yavaş beynine işle her gün gitmen beni çok üzüyo. evlilik bu demek değil ben seninle zaman geçirmek istiyorum bekar gibi olmak istemiyorum. uzun süredir evli olsak da sevgimiz bitmedi senle ilgilenmek istiyorum fln de. çocuk için de stres yapma inşallah olur ama bazen de allah hayırlısını mı veriyor ne diyelim. uzun yıllar uğraşıp kendi kendine hamile kalan da var bazen stres de etkiliyor biliyor musun tıp buna hiçbi şekilde müdahale edemiyor.

bir de tamamen çocuk olmama ihtimali varsa evlat edinmeyi düşünür müsünüz face de bir grup gördüm başvuruyorlar sıra veriliyor ve bebekleri geliyor, çocuklar mutlu aileler mutlu.

bende arkadaşla benzer durumdayım bebek durumu hariç çünkü biz deneme bile yapmıyoruz öyle söylim. ama gerçekten mutsuz görünmek ailesi ile yaşadığımız sıkıntıları eşimizin görmesi (ama bu onların suçu aynı zamanda ara bulamıyorlar) bunlar da etkiliyor. arada kalıyorlar ama arayı da bulamıyorlar...

Back
X