Ben mi çekingenim çevremdekiler mi yüzsüz, insanlar beni pasif mi görüyor?

İnsanların birbirine kitap vermesi, alması, kitap hediye etmek vs çok güzel şeyler. Karşımdaki kişiyle de alakalı. Karşılıklı rahat davranabildiğim kişiyse enazından sorarım, ona göre kullanırım.

Ben bu kitaplarin katlanilmasina.tahammulsuz insanlari anlamiyorum gercekten bu kitab saygisizlik degildir ayrac sevmeyen biri olarak yaziyorumayrica bir sure kitaplikta kalinca kendiliginde duzelir zaten takilma bence kuzum ya germeyin herseyi bu kadar

Siz de abartmışsınız bence ayraç bile kullanmamak biraz fazla geldi bana. Kitap konusunda hassasiyetiniz varsa ki olabilir kimseye ödünç vermeyeceksiniz. Zamanında giden çok kitabım geri gelmedi o yüzden akıllandım ancak sık görüştüğüm arkadaşlarıma veriyorum, eğer bir süre geçti hala vermediyse soruyorum açık açık okudun mu alayım mı diye.

Hemen herkes kitap ödünç vermemeyi böyle bir olay sonrası öğreniyor sanırım. Şimdi de sıra sizde anlaşılan.
Olağan bir süreç merak etmeyin, kendimden biliyorum.
Bir daha kitap vermezsiniz kimseye, şimdi verdiklerinizi kurtarmanız için tavsiyem henüz okumadığınız kitapları birer ikişer isteyin birkaç günlük arayla. Geri almak istediğiniz kitabin da ismini söyleyin mutlaka, yoksa okuyup mahvettiklerini getirir. Böyle böyle kaç kitap kurtarsanız kârdır.

Merhaba arkadaşlar geçen arkadaşın evindeyken kitaplar hakkında konuşurken ara sıra kitap değiş dokuşu yapmaya karar verdik ben de o sırada kütüphanesinden bir kitabı çok beğendim utana sıkıla zar zor ödünç almak istediğimi söyleyebildim sonrasında en yakın zamanda kendisinin de benim kitaplarımdan beğenip alması için evime davet ettim. Ertesi gün beni aradı ve kitaplarımın hepsini istediğini okuyup vereceğini ama zamanı olmadığı için bana gelemeyeceğini iş yerime getirmemi yol üstü alacağını söyledi. Kitaplarım arasında okumadığım çok kitap var ve kitapsız da kalmamak için bir kısmını verebileceğimi söyleyince çabuk okuyup ulaştırırım sana vs. söyledi. Ben de aralarında bir tanesini kendime bırakıp onun kitabıyla birlikte kitapları kendisine ulaştırdım. 10 gün sonra elimdeki kitap bitince kendisini aradım bir iki tane bana ulaştırmasını söyledim bir tane gönderdi sayfa araları hep kıvrılmış ayraç kullanılmamış, kağıtlar yıpranmış.

Ben okuduğum kitapları sürekli sevdiğim arkadaşlarımla paylaştığım için kitap kıvırmaktan vs. nefret ederim arkadaşımın kitabını kıvırmayı bırakın ayraç bile kullanmadan kaldığım sayfa sayısını telefonuma not ederek okudum. Ve şimdi kitaplarımın neredeyse tamamı arkadaşımda ve diğer kitapların da bu şekli alacağı aşikar ve her şeyden önce konu kitaptan çok arkadaşımın rahatlığı, kendisine hayır diyemeyeceğimden emin olması, emanetlere karşı özensizliği, değersizliği... Arkadaşımla kibar bir dille konuşmalı mıyım yoksa çok mu abartıyorum dersiniz?
Eskiden ben de kitaplar konusunda böyleydim verdiğim kitaplar geri gelmeyince isteyenlere veremem filan demeye başladım vermedim de en son 3 büyük kolim kaldı bağışladım okuduğum kitapların çoğunu daha da göndereceğim yerler var bir kütüphane kurulur benim kitaplardan yani okumadığım kitap varsa hala da vermem okuyup veririm derim sonrasın da geri vermese de olur artık kitap sevdamı okuma dışında bırakmış bulunuyorum :) hiç gerek yok bu tarz sıkıntılara

Yakın zamnda tanıdıgım biri de benden bu şekilde kitap istemişti.18 Kitap. Listelemiş okuyorum okuyorum listenin sonu gelmiyor. Başta şaka zannettim. Şaka olmalı diye inanmak istiyordum. Ama ciddi ciddi alabilir miyim dedi. Böyle insanlara kesin cevaplar vereceksiniz. Maalesef veremem ben tekrar okuyorum hepsini dedim. Bir daha da isteyeceğini zannetmem.

Merhaba arkadaşlar geçen arkadaşın evindeyken kitaplar hakkında konuşurken ara sıra kitap değiş dokuşu yapmaya karar verdik ben de o sırada kütüphanesinden bir kitabı çok beğendim utana sıkıla zar zor ödünç almak istediğimi söyleyebildim sonrasında en yakın zamanda kendisinin de benim kitaplarımdan beğenip alması için evime davet ettim. Ertesi gün beni aradı ve kitaplarımın hepsini istediğini okuyup vereceğini ama zamanı olmadığı için bana gelemeyeceğini iş yerime getirmemi yol üstü alacağını söyledi. Kitaplarım arasında okumadığım çok kitap var ve kitapsız da kalmamak için bir kısmını verebileceğimi söyleyince çabuk okuyup ulaştırırım sana vs. söyledi. Ben de aralarında bir tanesini kendime bırakıp onun kitabıyla birlikte kitapları kendisine ulaştırdım. 10 gün sonra elimdeki kitap bitince kendisini aradım bir iki tane bana ulaştırmasını söyledim bir tane gönderdi sayfa araları hep kıvrılmış ayraç kullanılmamış, kağıtlar yıpranmış.

Ben okuduğum kitapları sürekli sevdiğim arkadaşlarımla paylaştığım için kitap kıvırmaktan vs. nefret ederim arkadaşımın kitabını kıvırmayı bırakın ayraç bile kullanmadan kaldığım sayfa sayısını telefonuma not ederek okudum. Ve şimdi kitaplarımın neredeyse tamamı arkadaşımda ve diğer kitapların da bu şekli alacağı aşikar ve her şeyden önce konu kitaptan çok arkadaşımın rahatlığı, kendisine hayır diyemeyeceğimden emin olması, emanetlere karşı özensizliği, değersizliği... Arkadaşımla kibar bir dille konuşmalı mıyım yoksa çok mu abartıyorum dersiniz?
Kitaplarınızın hepsini mi istemiş, daha görür görmez? Ne süpersonik hızda olanlar var arkadaş.
Arkadaşınıza verdiğiniz kitapların hepsini kazasız belasız şekilde almaya bakın ve mümkünse elindeki eşyalarınıza bir zahmet daha özenli davransın. Ama kitaplarınızı onunla bundan sonra bir daha paylaşmayın. Zira arkadaşınızı tanımadığım hâlde ona güvenemedim. Artı, onunla olan arkadaşlığımı da askıya alırım yerinizde olsam. "Bir kitap yüzünden güvenmemek olur mu?" demeyin, eşyaları hor kullanan insanlar bana konuşmadan çok şey anlatırlar...

Kaç tane kitabım arkadaslarımda sayısını bilmiyorum getiren çok azdır ben vermiyorum o yüzden artık
Hele de hepsini asla vermem
Zaten bir sürü kitap almak arkadaştan saçma
Çok mu okuyormuş sanki
1 tane alırsın yani zaten her hafta kitap bitiren kaç kişi var bu ülkede?
Benim kitaplarım edebi yönden önemli eserler zaten kütüphanemde saçma sapan diz üstü edebiyatı kitaplar yok
O yüzden vermem artık
Zaten isteyen de yok benden
Çoğu klasik edebiyat yada felsefe kitapları :))

Kitaplarım benim icin cok kıymetli, zamanında bi kaç kişiye verdim okusun getirsin diye. Aradan 3 4 ay sonra kaybettim cevabı alıp onun yerine asla okumayacağım tarzda kitaplar getirdiler. Hatta bitanesi umursamadı bile kaybetti ve ozur bile dilemeden benimle hic birşey olmamış gibi görüşmeye devam etti. Uzun zamandır kimseye vermem o yüzden. Kıtaplarınızı alin ve birdaha kimseye vermeyin.

Zaten arkadasin tavri cok itici ne demek hepsini getir oldu pasam sende vermissin. Hemen ona bu sekilde okumamasini eger boyle yaoacaksa hepsini geri istedigini yiprattikalrininda yenisini almasini söyle bende nefret ederim kitabimin hor kullanilmasindan

şimdi de buraya kaç kitabı olduğunu kitaplarına ne kadar değer verdiğini, kitapların hayatı olduğunu abartı cumlelerle belirtip kendini övenler gelecek.
insanlar çok tahmin edilebilir.
guluyorum ben.

ne olacak allaşkına ayraç olarak kıvırmış insanlar yuzsuz falan, bir kitabı on kere mi okuyosunuz nedir?

Kitaplarinizi kolay kolay vermeyin.
Cunku giden kitap ya geri gelmez ya da boyle gelir.
Kitaplarinizi aldiktan sonra daha kitap vermeyin siz de almayin. Konusmak da cozum olmaz, yanlis da anlayabilir karsi taraf

Kitap Arasına bi kağıt koyabilrdinz kaldığı yerde o kağıdı koymasını ve o şekilde okumasını isteyebilrsnniz.. Olabilir yani sonuçta sizin kitabınız söyleyebilrsnz

Kitaplarım çok kıymetlidir benim, herkese vermem. Verdiğimdeyse güzel kullanılacağını bilirim ve sürekli kitabı bitirip bitirmediğini, bitirdiyse geri getirmesini söylerim. Ayrıca sizin gibi tüm kitaplarımı da vermem. Önce bir tane verir ve duruma bakarım. Kitabım zarar görmediyse tekrar bir tane daha veririm. Siz neden tüm kitapları verdiniz, kaç kitabınız var?

Yerinizde olsam arar, kitabın sayfalarının kıvrıldığını bundan hoşlanmadığımı, diğer kitapları özenli kullanmasını, aksi takdirde kitapları iade etmesini, söylerim.

Hiç çekinmeyin, söyleyin bu yazdıklarımı. Çünkü belliki diğer kitapların akibetide aynı olacak

Değerli konu sahibi, bence haklısınız; asla alınganlık yapmıyorsunuz. Arkadaşınızın tutumunu, 'getir, bırak' tarzı konuşmalarını beğenmedim. Kitap değişimi evet çok güzeldir ancak o kadar çok kitap aynı anda istenmez (Başka üyeler de belirtmiş; kütüphaneden bile kitap aldığınızda belirli bir süresi ve belirli bir sayısı var). Kitaba değer verenler özel insanlardır, bu konuda hassasiyet duymayan, ödünç aldığı kitabı (kütüphaneden alınan kitaplarda da bazen gördüğümüz üzere) aynı özenle teslim etmeyenler (bu diğer ödünç alınan eşyalar için de geçerli tabi ki, ancak kitap konusundaki hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum) özensiz davranışlarının emareleriyle teslim edenler bence sorumsuz kişilerdir. Sorumsuz kişilerle de bir daha kitaplarınızı paylaşmayın bence.

Ya arkadaş birinden kıyafet aldığında bile ( tabi kimsenin kıyafetini ödünç almamak lazım ) üstünden çıkardığın gibi götürmezsin değil mi? Yıkar ütüler öyle verirsin sahibine. Kitapların kıyafet kadar değeri yok mu? Yok ne varmış kıvrılmasında karalamasında... 🤦🏻‍♀️ Ödünç alınan her eşyaya özenle davranılmalı. Bu özeni göstermeyene de hiç bir eşyanızı vermeyin. Kitap paylaşmayı bende çok severim ama nedense en zor geri gelen de kitaplar olur. Rafta duracağına başkaları da okusun tabi de değer bilene vermek lazım.

Yakın zamnda tanıdıgım biri de benden bu şekilde kitap istemişti.18 Kitap. Listelemiş okuyorum okuyorum listenin sonu gelmiyor. Başta şaka zannettim. Şaka olmalı diye inanmak istiyordum. Ama ciddi ciddi alabilir miyim dedi. Böyle insanlara kesin cevaplar vereceksiniz. Maalesef veremem ben tekrar okuyorum hepsini dedim. Bir daha da isteyeceğini zannetmem.
sizi kitapçı ya da kütüphane sanmış herhalde böylesine az ye de kendine kitap al derim ben 2 3 tane anlarım da 18 nedir yahuu

Back
X