canım köy kültürü demişisn ama bence köylü dediğimiz insanlar daha hatırnazdır.köyde değil şehir hayatında ölmüştür hal hatır sormalar..Arkadaşlar annem 3 gün önce evde düşüp ayağını kırdı,şimdi alçıda sömestrde olduğum için ben ilgileniyorum.Annemin ayağının kırıldığını tel açtıkları sırada eşim ailesine söylemiş,ailesi de geçmiş olsun dileklerimizi ilet selam söyle demişler o kadar...Eşim bunu annemlere iletti.Annemler teşekkür etti ama gariplerine de gitti doğrusu.Annemleri geçmişte kırgınlık yaşadığı gelini ve dünürleri bile defalarca arayıp geçmiş olsun dileklerini iletip hatırını sormalarına rağmen eşimin ailesinin henüz aramamış olmaları annemleri de üzdü beni de.bana çok belli etmeseler de beklediklerini ve üzüldüklerini konuşmalarından anlıyorum.Aralarında bir sorun var mıydı ? DİYEBİLİRSİNİZ.AKSİNE ÇOK İYİDİR ARALARI,sık sık olmasa dfa arada bayramlarda kandillerde araşır görüşürler.Kayınpederim kayınvaldem ameliyat olduklarında annemler defalarca aramışlar durumlarını sormuşlardı.Geldiklerinde ellerinden gelen hürmeti gösterirler.Eşim daha nişanlıyken ailesinin çok ince düşünceli olmadıklarını,köy kültürü aldıkları için bazı şeyleri atladıklarını buna onun da çok içerlediğini anlatmıştı artık ona mı verelim bilmiyorum ki.Ama ailem çok hassas ve ince fikirli çok akraba canlısı oldukları için onlasra çok garip geldi.Ya o çok bilmiş görümcelerime ne demeli?Başka zaman çocuklarına oyuncak istemek,gereksiz muhabbet etmek için arayanlar annemin durummunu bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar henüz...Ama düğün olsa koşa koşa giderler,gezmeye yanınıza geleceğiz derler müsaitmisiniz diye sormadan,gerçi benim tavrımdan sonra pek cesaret edemiyorlar o başka...Çocukları evlenince beklerler,askere gidince beklerler,peki benim annem bu durumdayken benim geçmiş olsun telefonu beklemem çok mu?İçimden çok kırıldım ama eşime söylemedim,savunmaya geçmez ama canı sıkılır,tadını kaçırmak istemiyorum kendisi de görüyor bilmiyorum ne düşünüyor hiç bir şey sötylemedi.Sadece annemi diğer dünürlerinin aradığını söyledim çok mutlu oldu dedim,boşver arayanları yeter kafasını takmasın iyileşmesine baksın,ben hep yanınızdayım dedi ve sen annenle ilgilen ben memlekete gideyim tatilde bişle demedi,Allah razı olsun eşimin hakkını inkaer edemem.Kış günü boş olan insanlar bir telefon etmekten acizler ya buna çok bozuluyorum.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.sizce ben ne yapmalıyım,yüzyüze geldiğimde en azından kardeşlerine kırgınlığımı belirteyim mi?yorumlarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?