- Konu Sahibi evarologlu
-
Canım bunları boşver mutlu olmaya bak eşinle cunku bu tur problemler bosa alsan olmaz doluya alsan dolmaz derler ya o hesap hıc kafanı takma ve en guzel gunlerını zıyan etme bence
Yok canım hiç boşuna kendini suçlama. Sen olması gereken şeyleri beklemişsin fazladan birşey istediğin yokki... Birde ne olacak biliyor musun evinde onların aldığı birşey olmadığı halde burasıda bizim evimiz olucak. Yani şahsen bizde öyle oldu. Bende hayır efendim burası eşim ile benim sizin eviniz orda diye söylemiştim. Sen çok bile yapmışsın hiç sesini çıkartmamışsın. Umarım eşin ile mutlu mesut geçinir kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti vb... kişilerle de sorun yaşamazsın...
Canım şöyle de bişey var,o insanlar sizin takınızı ya da paranızı kayınvalidene vermiştir ama k.validen size vermemiştir..
Benim eşimin tarafındaki düğünde öyle oldu..Bizde takı adeti yok dedi,meğer herkes altınları paraları kayınvalideme vermiş,sonradan öğrendik..
Sizde de belki öyledir..
Bence cok sey beklemiyorsun ama iste insanlar anlayisli olsa keske. Sen digerlerinde dedigi gibi esinle mutlu olmaya calis. Keske ama zamaninda azda olsa birsey(kler) isteseydin. Misal 1 veya birkac bilezik altin. Bu devirde bence disini gosteren geliler daha sayiliyor. Sen iyi oldukta ne yazikki insanlar tepene binmeye calisiyorlar.... Bunlari sana desemde bendede nerdeyse aynisi oldu. Esimle ben herseyi yaptik. soz olsun nisan olsun kina dugun vs. Esimin ailesi zaten Irakta. Benim ailem burda. Benim ailem ustune dusen gorevi yapmak isteselerde ben yaptirmadim. Madem erkek tarafin yapacagi seyleri biz yapiyorsak, kiz tarafinin yapacaginida biz yapalim dedim ve yaptikta. Esim biz nisanliyken Iraka gitmisti.. Orda annesi kolundaki bilezikleri cikarip vermis ve esimde almamis. Onu bana telefonda soyledi. Bende dedim yani ne demek almadim. Bana sorarsan almalisin dedim. Ustune dusen gorevlerini biz zaten onlardan beklemiyoruz ama hediyesini bari versin. Esimde zaten ordan ayrilirken tekrar sorunca annesi aldi geldi.
Insan vicdanli olmali ama yerine gorede asiri yufka yureklilige gerek yok.
Olan olmuş artık. Bunlar için üzülmenin, sinirlenmenin size faydası yok ki.
Ayrıca neden başkalarına yalan söylüyorsunuz ki. Bir kere bu kimseyi ilgilendirmez. İkincisi yine de öğrenmek istiyorlarsa hayır takmadılar ya da yapmadılar diyorsunuz. Bu onların sorunu. mecbur değilsiniz ki onları savunmaya.
kızlar biz evlendik 1ay oldu tüm herşeyimizi eşimle yaptık çok şükür, bu süreçte kayınvalidemin bizim evimizde sadece 2 yastık yorganı var ve düğünde bize bir çeyrek altın bile takmadı durumu yokmu diye sorarsanız valal bizden iyi durumda emekli maaşı ve tarlaları var ve bana ne bir set nede tek bileizk alındı hatta bunu söylerken gururuma yediremiyorum çok kırıyor beni elim kolum boş olmasın diye birinden emanet 4tane bileizk taktım bunu aileme bile söyleyemedim,tabi nişan alışverişi düğün alışverişi hiç yapılmadı bana en son düğüne 20 gün kala kayınvalidem adetlerimiz de damatlığı kız tarafı alır dedi evet bizdede öyledir dedim ama erkek tarafı yerine getirmesi gereken şeyleri getirmediği için kız tarafıda getirmicek dedim halbuki ben eşime damatlığını almıştım ama kimsenin hbri yoktu,bunalr oldu bitti sorun bile değil ama düşünüyorum cmtsi kayınvalidem ve eşimin teyzeleri ev görmeye gelicekler teyzeleride düğünde hiç birşey takmadı 10 tl bile bugün kayınvalidem aradı işte gelirken sana tabak getirecekler açıkcası ben düğünde takamdılar ev görmeye geldiklerinde bir çeyrek getirirler diye düşünüyordum yanlış düşünmüşüm şimdi kendimi sorguluyorum ya biz çok bonkör davranıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz yada ben çok şey bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?