Ben mi çok şey bekliyorum acaba?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar biz evlendik 1ay oldu tüm herşeyimizi eşimle yaptık çok şükür, bu süreçte kayınvalidemin bizim evimizde sadece 2 yastık yorganı var ve düğünde bize bir çeyrek altın bile takmadı durumu yokmu diye sorarsanız valal bizden iyi durumda emekli maaşı ve tarlaları var ve bana ne bir set nede tek bileizk alındı hatta bunu söylerken gururuma yediremiyorum çok kırıyor beni elim kolum boş olmasın diye birinden emanet 4tane bileizk taktım bunu aileme bile söyleyemedim,tabi nişan alışverişi düğün alışverişi hiç yapılmadı bana en son düğüne 20 gün kala kayınvalidem adetlerimiz de damatlığı kız tarafı alır dedi evet bizdede öyledir dedim ama erkek tarafı yerine getirmesi gereken şeyleri getirmediği için kız tarafıda getirmicek dedim halbuki ben eşime damatlığını almıştım ama kimsenin hbri yoktu,bunalr oldu bitti sorun bile değil ama düşünüyorum cmtsi kayınvalidem ve eşimin teyzeleri ev görmeye gelicekler teyzeleride düğünde hiç birşey takmadı 10 tl bile bugün kayınvalidem aradı işte gelirken sana tabak getirecekler açıkcası ben düğünde takamdılar ev görmeye geldiklerinde bir çeyrek getirirler diye düşünüyordum yanlış düşünmüşüm şimdi kendimi sorguluyorum ya biz çok bonkör davranıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz yada ben çok şey bekliyorum...

canım saçmalama ne yanlış düşünmesi tam aksine öyle sabırlıymıssınki bunalrın hiç birine çıtın çıkmamış çok ayıp bi kere sen düğüne gitmişssin bi 10 lira takmamışssın bide sırf gezmek olsun diye eve gidip sadece tabakmı götüreceksin töbe töbe insanlar ne düşüncesizler demiyorlarki bunlar yeni evli ihtiyaçları fazladır en azında arayıp gelin hanım böle böle takamadık ama en azından evinin ne eksi varsa onu yapalım hiççç amannn düşünme kuzum ya napıcan insanalrın düşüncesizliği sen bişe bekleme üzülürsün sonra ama tavrını koy genede herkez sınırını bilsin abuk subuk yorum yapmayada kalkarlar evin hakkında takma hiç umursama

gerçekten çok sabırlısın ev görmeye geleceklermiş ben olsam onlara size ihtiyacım yok siz yabancısınız der gibi bir imaj takınır ve asla muhatap olmazdım Allah seni onlara asla muhtaç etmesin....

Yok canım hiç boşuna kendini suçlama. Sen olması gereken şeyleri beklemişsin fazladan birşey istediğin yokki... Birde ne olacak biliyor musun evinde onların aldığı birşey olmadığı halde burasıda bizim evimiz olucak. Yani şahsen bizde öyle oldu. Bende hayır efendim burası eşim ile benim sizin eviniz orda diye söylemiştim. Sen çok bile yapmışsın hiç sesini çıkartmamışsın. Umarım eşin ile mutlu mesut geçinir kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti vb... kişilerle de sorun yaşamazsın...

Canım bunları boşver mutlu olmaya bak eşinle cunku bu tur problemler bosa alsan olmaz doluya alsan dolmaz derler ya o hesap hıc kafanı takma ve en guzel gunlerını zıyan etme bence

kendinizi suçlamayın siz olması gerekenleri beklemişsiniz
bende kayınvalidemin ve kayınbabaım takıcaklarını gizlice alıp vermiştim
ailemden habersiz kartımla çektirmiştim
onlarında aile etrafı kimse fazla bişey takmadı ben çok yadırgamıştım
sonra bi kaç düğüne gidince gördümki bana bişey takmayanlar başkalarına takıp takıştırıyor
daha sonra anladımki olay kayınvalidemde bitityor insanların bir suçu yok
kayınvalidemler zamanında onların çocukları evlenirken bişey yapmamış
bunlarda yapmıyorlar haliyle
herşey karşılıklı yani
baksanıza sizinde kayınvalideniz durumu iyi olduğu halde bişey takmamış
belki de oda zamanında öyle yapmıştır.

Canım insanlar böyle malesef,eşinin annesi bir çeyrek yapmamış da teyzeleri mi yapacak Allah aşkına?

Boşver yuvanı kurdun,mutlu ol,misafirleri bir kere kabul edersin görüp görecekleri de o olur,bir daha senin evini sırığın ucunda görürler..

Canım bunları boşver mutlu olmaya bak eşinle cunku bu tur problemler bosa alsan olmaz doluya alsan dolmaz derler ya o hesap hıc kafanı takma ve en guzel gunlerını zıyan etme bence

ben de katılıyorum.bu konu için ne kendini,ne de eşini üzme boş yere.sizin huzurunuz yerinde olduktan sonra onların takacağı bileziğe,çeyreğe mi ihtiyacınız var.ayıp onların ayıbı,sen onlara davranman gerektiği gibi davran da onlar utansın

Canım şöyle de bişey var,o insanlar sizin takınızı ya da paranızı kayınvalidene vermiştir ama k.validen size vermemiştir..

Benim eşimin tarafındaki düğünde öyle oldu..Bizde takı adeti yok dedi,meğer herkes altınları paraları kayınvalideme vermiş,sonradan öğrendik..

Sizde de belki öyledir..

Almazlarsa almasınlar Bu kendi ayıpları. Alıpta sonradan biz onu yaptık biz bunu yaptık deyip, huzurunu bozacaklarına kendi evinde kendin söz sahibisin sizlere hiç bir şey söylemeye hakları yok.Anladığım kadarıyla her şeyin üstünden gelebilecek bir kişiliğin var .Biraz borçla boğuşabilirsin, ama en azından kafan rahat. sakın bu gibi olayları düşünerek mutluluğuna gölge düşürme.

Adamlar yapmamış işte siz daha niye hsap kitap yapıp kendinizi üzüyorsunuz ki? "Düğünde takmadılar eve gelirken küçük altın getirirlerdi" düğünde takmayan evde takar mı :)

Bırakın yahu, gecti bitti gitti, takılmayın söyle seylere...

Bence cok sey beklemiyorsun ama iste insanlar anlayisli olsa keske. Sen digerlerinde dedigi gibi esinle mutlu olmaya calis. Keske ama zamaninda azda olsa birsey(kler) isteseydin. Misal 1 veya birkac bilezik altin. Bu devirde bence disini gosteren geliler daha sayiliyor. Sen iyi oldukta ne yazikki insanlar tepene binmeye calisiyorlar.... Bunlari sana desemde bendede nerdeyse aynisi oldu. Esimle ben herseyi yaptik. soz olsun nisan olsun kina dugun vs. Esimin ailesi zaten Irakta. Benim ailem burda. Benim ailem ustune dusen gorevi yapmak isteselerde ben yaptirmadim. Madem erkek tarafin yapacagi seyleri biz yapiyorsak, kiz tarafinin yapacaginida biz yapalim dedim ve yaptikta. Esim biz nisanliyken Iraka gitmisti.. Orda annesi kolundaki bilezikleri cikarip vermis ve esimde almamis. Onu bana telefonda soyledi. Bende dedim yani ne demek almadim. Bana sorarsan almalisin dedim. Ustune dusen gorevlerini biz zaten onlardan beklemiyoruz ama hediyesini bari versin. Esimde zaten ordan ayrilirken tekrar sorunca annesi aldi geldi.

Insan vicdanli olmali ama yerine gorede asiri yufka yureklilige gerek yok.

düşündüklerinde bence de yanlış bişey yok. ama herşeye de müdahale edemiyor insan, takı takılmamışsa artık o insanlarla görüşmiycem diyip kestirip atamıyorsun mesela..
daha o ailede çok yenisin zamanla kime nasıl davranman gerektiğini, kimi nereye koyman gerektiğini keşfedersin sadece takıya göre yargılama sen yine :) böyle diyorum ama biz kadınlar için de mühim meseledir şu takı, o ayrı :)

tabi canım oğlan evlendirriler beş krş harcamazlar düğün yaptık olur sonra evlerinde bir iğneleri olmaz burası bizim ev derler eşim çok şükür anlayışlı biri oda bunun farkında hatta bana düğün gecesi evde bak canım bunalrın hepsi benim eşim dostum gelenler akrabalarımdan hiç yok dedi bende annen demekki zamanında yapmamış bizede getirmediler herşey karşılıklıdır dedim,eşimde ama ben herkezin ihtiyacına koşuyorum benim için yapmalarını beklerdim dedi haklıda eşim özellikel hastanede çalıştığı için herkezin işine koşar eder oda farkında şükür herşeyin hiçte kayınvalidemi karıştırmaz işin içine belkide ondan yapmamış olabilir diye düşünüyorum bazen çünkü eltimle birlikte oturyorlar o evlenirken herşeyi kayınvalidem yapmış ondan hayatlarına müdahale hakkı buluyor kayınvalidem bir tek kendi dediği olsun istiyor ama bizde biraz daha durum farklı eşim ve ben hiç müdahale ettirmedik evimizi düzerken biz ikimiz alışverişe çıktık çünkü eşimde annesini bildiği ve karışcağını bildiği için çağırmadı

canım biz 2 taraflı düğün yaptık farklı memlektli olduğumuz için benim taraftaki düğünde biizm üsütmüze takarlar yada anneme verirler,ama eşimin tarafında takı masası olur ve oraya biri oturdulur poşete toplanırmış altınlar düğünde güvendiği bi arkadaşını oturmuştu ve arkadaşı düğünden sonra takı poşetini kayınvalideme vermiş ama eşim 5 dk bile tutmadı kayınvalidemde hemen poşeti aldı heee birde ertesi gün balayına gidecektik kayınvalidem bana sakın altınalrı evde tutma yanıanda alma nereye koydunuz gibi sorular sordu kendisinde emanet almak istedi sanırım ama ben siz bunalrı düşünmeyin biz herşeyi düşündük bankaya kasaya koyduk dedim

Olan olmuş artık. Bunlar için üzülmenin, sinirlenmenin size faydası yok ki.
Ayrıca neden başkalarına yalan söylüyorsunuz ki. Bir kere bu kimseyi ilgilendirmez. İkincisi yine de öğrenmek istiyorlarsa hayır takmadılar ya da yapmadılar diyorsunuz. Bu onların sorunu. mecbur değilsiniz ki onları savunmaya.

bencede dişini gösteren daha kıymetli olur ben mesala diğer konualrda birşeyden rahatsızsam hiç çekinmem konuşurum ama bu maddi konuda isteyemedim eşimide düşündüm deddim yapmasınlar biz yapalım dedim ilgilenmesinler biz ilgilenelim hayatımızada karışmaya müdahaleleri olmaz ailem elinden geleni yapmaya çalıştı senin dedğin gibi ben yaptırmadım hatta ailem kalın 3tane bilezik takıcaktı bana annem kardeşim babam dedim siz enayimisiniz 1 tane takın 1 tane taktırdım ama böyle şeyleri takıp yuvamı etkilemem arkadaşalrın dediği gibi eşim üzlümüyormudur üzülüyordur benden fazla hatta ama tek laf etmiyorum genede bu konuda

bişey demedisyem sırf eşim için demedim ama şöyle birşey oldu bizim 2düğün oldu ilk benim tarafta ve ben benim tarafta takılan bilezikleri onalrın düğününde takıp açıkalrını kapatmıcam dedim ve bana aynen düşündüğüm gibi bizim tarafta takılan bilezikleri tkaıp takmıcağımı sormadılar bile direk koluma geçirdiler dedim ne oluyor açığınızı mı kapatıyorsunuz ya böyle şeyleri dert eden biri değilim kızlar ama insanın gururu kırılıyor gerçekten

Düğünde takmayıp evine getirmelerini beklemen biraz anlamsız, insanlar düğün gelebiliyorsa gelir takısını takar gelemezse eve ziyarete gelir ya altın ya da tabak gibi şeyler getirir hediye. Yani bizde öyle olur mantıklı olan da bu.
Kayınvaliden kimseye takmamışsa onlar da size takmamış olabilirler bilemiyorum. Ama sakın düğünü biz eşimle ikimiz yaptık, eşyalarımızı kendimiz aldık bize karışma hakkını kendinde bulamaz diye düşünme. Benim evliliğim şuanda bu nedenle bitiyor. Olabildiğince uzak dur, sürekli misafir getirecekse kabul etme, kendini ezdirme, eşin umarım senin tarafındadır yoksa çok üzülürsün. Kendi evliliğimi gördüm sende, biz hatta eşimin ailesinin takacağı bilezikleri kendimiz almıştık. Benim eşim arada dengeyi kuramadı malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…