Ben mi çok şey bekliyorum acaba?

Zamanında annemler teyzelerime,amcalarıma altın para yardımı yapmış annem alamancı ben evlendiğimde birde düdüklümü altın mı sorulara dahi muhatap oldum ayrıca annem taktıklarını geri alamadı bunun acısıyla kimseye altın takmıyorum, en azından kızıma takmazlar ise üzülmem ki biliyorum amca çok olduğundan onlar takacak buda yeter halen bu altın konusunda anneme kızgının bizim rıskımızı layık olmayanlara yedirdiği için sende takmazsın olur biter

off ben böyle şeyler okuyunca öyle üzülüyorumki
keşke bizimde adetlerimiz olmasaydı kız tarafı bunu yapar erkek tarafı şunu yapar
dünya malı için sorun yaşanıyor işte amaç aile kurmak ama çeyrek altın takmadı diye problem yaratıyoruz
ne kadar boş oysaki benimde kızım ilerde aynı sorunlar yüzünden mutsuz olmasını hiç istemem doğrusu
bişeyler beklememek mi lazım acaba ozaman daha az zedeleniriz gibi geliyor bana
herşeyini kendi yapan çiftlere hayranım ben kimseden beklentileri yok
inşallah ilerde benim kızımda öyle olur

aslında yanlış yapıyoruz .bak eşin ne güzel demiş arayıp gelmeyin diyim diye.belki senin tepkinide ölçmüş olabilir ama olsun bizler hemen ay yok deme ayıp olur ay alınırlar falan .kendimizede kızıyorum.evet desek nolur sanki.yok çok merhametli ve düşünceliyiz çooook

evet canım keisnlikle biz çok daha düşünceliyiz büyüklere göre ama onalr da bizi anlamalı yaa

Valla takıldığın konularda haksız değilsin. Sonuçta kimse kimseden birşey bekleyerek evlenmiyor ama asgari görgüyü de eğer maddi sıkıntı yoksa görmek istiyor insan.
Ama en doğrusu sizin tavrınız, boşver bir kuruşları geçmesin söyleyecke sözleri de olmasın. Benim kayınvalidem kayınpederim mesela çok iylerdir, böyle sorunlar yaşamadık. Ellerinden geleni yaptılar. Ama ev ihtiyaçlarına eşyalarına hiç karıştırmadık. Buna rağmen kızım bari halını ben alayım diye ısrar ettiler, aldılar. Ama bu duruma rağmen ben bile bazen düşünüyorum, eğer evimizin ihtiyacını eşyasını da ailelere aldırsaydık bu kadar rahat hareket edebilir miydik? İsteidğimizi seçme konusunda bu kadar özgür olabilir miydik?
Misafirler de gelsin ama onlara misafir olduklarını kesin bir tavırla göster. Saygılı ol, mesafeli ol. Zaten fazla saygılı olunca karşı taraf yanaşamıyor, ama laf edecek konu da bulamıyor.
Ha bu arada tezyelerin amcaların hediyelerini takılarını düğünden önce veya sonra kayınvalidene vermiş olma ihtimali yüksek. Sen düğün sırasında poşete konanı görmüşsün ama düğün günü evde verilenleri ruhun duymamıştır.

Kızlar ben yokken benim evimde zorla misafir kabul ettim sevgili kayınvalidem ve teyzelerini çalışıyorusn gelemeylim müsayit olduğun zaman denmedi zorla kendilerini kabul ettirdiler peki ne mi oldu eve gittim evimde kendi kafalarına göre bir kaç şey değiştirmişler çıt çıkartmadım iyi yapmışınız dedim güzel olmuş yep yeni evi düzerken çok beğenerek aldığım holdaki halıma çamaşır suyu döküp rengini soldurmuşlar çıt çıkartmadım canınız sağ olsun nazarı bundan çıksın dedim ama içim gitti,kayınvalidem kusura bakma sen yokken eve misafirliğe geldik dedi sevindim farkında olmanıza dedim teyzesi aman ne olcak canım vekillerri brudaydı yani sabahtan görümcem ve eltim evime gidip yemek yapıp toparladılar ya teyze onu kastetti onların bu rahatlığı beni sinir etti bende birdaha bu şekilde kabul edemem bir kereye mahsustu sizi ben ağırlamak isterim dedim ve görgüsüzlüklerine bak yaa kayınvalidem çağırdı aldıkalrını gösterdi ve aynen dioloğu yazıyorum:

Kayınvalidem :bu tabağı ben aldım 6tanesi 10 lira bu tabağı teyzen aldı 6 tanesi 20 lira
ben: Ne kadar ayıp alınan hediyenin fiyatımı söylenir
kayınvalidem:ama fazla bişey yapamadık alamadık diye söyledim
ben: Ozaman kusura bakma elimizden bu geldi denir fiyat söylenmez

sonra kayınvaliedm geldi özür diledi benden:)

ve sağolsun kayınvalidem gene beni şoka uğrattı bizim evimizde kayınvalidemin 2 yastık 2 yorganı var yastıkalrın kılıflarını değiştireyim dedim birde ne göreyim hastane ismi yazıyor xxxx devlet hastanesi şok oldum kayınvalidem bu kış çok hastanede yattı resmen hastaneden araklıdığı yastıkalrı ben yaptım doldurttum diye bir nevresim alıp geçirip bana verdi bende nevresimi beğenmeyip kendilerimkinden değiştirince gördüm şok oldum yaa off çok doluyum sanırım yaa

Şaka gibi. Geri verin bence, eğer eminseniz. "Hastane yastığı hijyenik olmaz, hastalık kapmak istemiyorum." deyin.

Son düzenleme:
geri veremem ayıp olur kullanmam olur biter ama kayınvalidem temiz bir insandır o yastığı 10 kere yıkayıp vermiştir bana:) ya pintiydi biliyorum ama inan bu kadırını beklemiyordum

Çok iyisin yaaa, kadın sana hastaneden yastık vermiş sen ayıp olur diyorsun. Bari laf sok arada. İçim şişti yani. Bana da bu konularda fazla iyisin derler ama sen beni de geçtin. :)))

çok iyisin yaaa, kadın sana hastaneden yastık vermiş sen ayıp olur diyorsun. Bari laf sok arada. Içim şişti yani. Bana da bu konularda fazla iyisin derler ama sen beni de geçtin. :)))

aman ne yapalım yaaa evlenirken krşu geçmedi bir eve 2 yastık 2 yorgan verdi o yastıkalrda hastane yastığı çıktı yorgana bakamdım boş vaktimde onada bakıcam acaba o nerenin yorganı haha aman artık gırgıra vuruyorum sadece gülüp geçiyorum böyle şeyelre tatlı canımı üzemem hele ki kayınvalidem için hiç üzemem :)

görüyorumki eltin ve görümcenle çok samimisin. kayınvaliden gerçekten çok hatalı amaa. kayınvaliden ve eltin daha samimiler sizden sanırım. lütfen diyorum bak lütfen eltine bunların hiçbirini anlatmaaa. hiçbir sırrını verme eltinle kayınvalideni çekiştirme. sonra çok çok pişman olursun. belki eltin düzgün kaliteli bir insandır. öylelerinin bir zararı olmaz ama başka türlüyse kuyunu kazar sabrettiğin ve çektiklerinde boşa gitmiş olur demedi deme.

eltimle evet aileisnden en iyi anlayaşbileceğim biri ama kendi ailemde sürekli canım senin verdiğin uyarıyı bana veriyor sakın birşey analtma anlatıcaksın ara kuzenelrini arkadaşalrına anlat bende size ve bir kaç arkadaşla sıkıntımı paylaşıyorum zararsız görünüyor ama bilemezsin daha ailede yeniyim zamanla analrım gayette herkezle seviyeliyim

böyle insanlar da var dünyada en iyisi umursamamak şimdi ne desem sen daha fazla üzülceksin zaten dolmuşsun gerçekten çok sabırlısın canım.bi insan bişeyi ya yapar ya yapmaz yani fiyat söylemek hastaneden oğlunun evine yastık araklamak nasıl bişeydir hiç yapma daha iyi sanki birinin zorlamasıyla yapılıyor bunlar.eşinin haberi var mı peki o gün yapılanlardan tepkisi ne oldu?

Ailenin sana takacağı bileziğin enayilikle ne ilgisi var hiç mi hiç anlamadım. O bileziği kaynanana değil sana takıyorlar. Kaynanan sana takmadıysa takmadı ailen neden sana takmasın ki? Başkası bana iyilik yapmadı siz de iyilik yapmayın demişsin. O bileziklerle belki ilerde bir eşya araba falan alırdın. Asıl enayiliği sen yapmışsın.

[rıght][/rıght]

canım artık kayınvalidem ailemi enayi yerine koydu az çokta okumuşundur ailem evimize elinden geleni yapmaya çalıştı ben müdahale ettirmedim ufak tefek şeyler yaptılar ,beyaz eşyalarımı alalım dediler ben taksitle alabilridim ancak borca girme dediler ozaman yarı parasını siz verin yarısını ben vereyim dedim vb....ama kayınvalidem az önce yazdığım gibi hiç ilgilenmediği gibide hastaneden araklıdığı yastıkalrı ben yaptım diye bana veren , ve bize çeyrek bile takamdı kınada avcuma koyduğu altını bile eşim yaptı ama onların kuşak bağlama töreni var o sırada gelmiş anneme bilezik takıcan haaa demiş böylede terbiyesiz

ogün olanlardan bir tek haliyle halıyı gördü ama bişey diyeemdi ne desin gerçi benim yeğenim halımıza bişey düşürdü leke kaldı diye bir kaç laf sokmuştu bana ama bu kendi tarafı yapınca çıtı çıkmadı ve bu beni çok kırdı ama bunu bile bişey diyemedim olay büyümesin diye snein benim tarafım olmasın diye,fiyatı söyledi annen diye söyledim oda güldü görgüleri böyle duymamazlıktan gel diyo annemi sana göre ayarlayamam ya gül geç diyor

hastaneden arakladıgı yastıkmııııııııı
şok oldum varmı böyle insanlar yaaa

hastaneden arakladıgı yastıkmııııııııı
şok oldum varmı böyle insanlar yaaa

aynen canım yaaaa bu kış 1aya yakın kayınvalidem hasatnede yattı bende ziyaretine gittim haliyle nişanlıyım ozaman bari haberim olsaydı bir kaçtane sert olanalrdın seçerdim bunu al bunu al diye:)ayy allahım artık gülüyorum ağlancak duruma

var varrr daha neler var anlatsam mesala bana değil ama eltime ne yapmış zamnında 5yıllık evli ve düğün sırasında en büyük eltinin gelinliğini götür bunu giycen demiş gleinlik alamayız tabi kız evi kabul etmemiş sonra gitmiş tuhafiyeden kiralamış gelinliği şaka gibi daha neler anlatsam neler ne ki bu

Bütün eltiler de kaynanayla görüşüyo mu merak ettim, küs olan var mı acaba içlerinde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…