- Konu Sahibi evarologlu
-
düğünde takmayıp evine getirmelerini beklemen biraz anlamsız, insanlar düğün gelebiliyorsa gelir takısını takar gelemezse eve ziyarete gelir ya altın ya da tabak gibi şeyler getirir hediye. Yani bizde öyle olur mantıklı olan da bu.
Kayınvaliden kimseye takmamışsa onlar da size takmamış olabilirler bilemiyorum. Ama sakın düğünü biz eşimle ikimiz yaptık, eşyalarımızı kendimiz aldık bize karışma hakkını kendinde bulamaz diye düşünme. Benim evliliğim şuanda bu nedenle bitiyor. Olabildiğince uzak dur, sürekli misafir getirecekse kabul etme, kendini ezdirme, eşin umarım senin tarafındadır yoksa çok üzülürsün. Kendi evliliğimi gördüm sende, biz hatta eşimin ailesinin takacağı bilezikleri kendimiz almıştık. Benim eşim arada dengeyi kuramadı malesef.
Ay bide düğünün hemen ertesi gün altınalrı ne yaptınız nereye koydunuz bak balayına gitceksiniz evde bırakmayın işte yanınızdada götürmeyin diyip durdu hatta anneme bile sormuş kendisine vermemeizi bekledi heralde ama dedim siz düşünmeyin böyle şeyleri biz düşünüp hallediriz dedim
bu her zaman olan şey artık evliliklerde rutin gibi birşey :) kayınvalideye teslim edilmeyince onlar da merak ediyorlar heralde aman unutmasınlar aman bişey olmasın falan diye.
Daha şimdiden bilenme bu kadar kafana takıp da, yoksa yüzünü görmeyi istemeyecek hale gelirsin allah korusun.
şurda sorsan 10 kişiden 9u bahsettiğin şeyi ben de yaşadım der arkadaşım.
Mesela ben de yaşadım :) altınlarım kayınvalidedeydi düğünden sonra, ama bi şekilde bi zaman sonra altınlarımızı aldık onlardan. Sonra bi tatile mi ne çıkıyorduk o da sormuştu naptınız altınları aldınız mı unutmadınız di mi aman sahip çıkın falan diye :) biz de hı deyip geçmiştik napalım herşeyi de kafaya tak tak nereye kadar..
aynı ben yazını okuyunca arkadasım benım yasadıklarım geldı aklıma sen haklısın arkadasım benım hala ıcım sızlar ne bılezık ne gelınlık ne dugun ne esya bana da hıcbırsey yapmadılar ılk baslarda cok sınırlenıyordum onların yuzunu bıle gormek ıstemıyordum sen yıne evıne gelmelerıne razı olmussun opsunlerde senı basına koysunlar valla ben adımlarını bıle attırmadım evımden ıcerı dugunume bıle cagırmadım gelmek ıstedıler kabul etmedım senı cok ıyı anlıyorum cok zor hatta ılk baslarda cok beddua edıyordum kayınvalıdeme gercekten cok canımı acıtmıstı ama sımdıde uzuluyorum evladından oldu basta guzel yapsaydı bır oglu vardı bırde kızı olacaktı ama sımdı oglundanda oldu
Ben de senin gibi zamanın behrinde yeni evliydim yani 6 yıl önce...
Ne mi yaptılar ? Aslında hiçbirşey bana göre ama kendilerine göre herşey...
İstemeye geldikleri gün ailemin yüzüne karşı '' bizden hiçbirşey beklemeyin, biz hiçbirşey yapmayacağız,kendileri yapacaklar yada siz dediler '' n'aptım sineye çektim...Ama nişanlılık zamanımda tutup eşime 6 tane bilezik ile set takımını aldırttırm...haşırtttt !
pişman mıyım asla iyi ki aldırdım...dul kadın bile gelin gitse neler istiyor neler eşinden, benim buna hakkım yok mu ? vardı ama almadım çogu şeyi zaten...
dügünümüzü bile kendimiz yaptık biz..ayrı memleketlerin insanlarıydık..Ailem elinden geleni yaptı elbette..onun ailesi de yine diyorum yapmak denirse yaptılar
Birde üstüne üstlük kayınvalidem ''oglumu borca soktun dedi '' iyi de yuva kuruyoruz yuva üstelik bir oturma grubum bir de yatak odam bildiginiz mutfak eşyası hepsinimi eşim mi yaptı ? hayır ! ama yine suratıma bunlar söylendi...
O sebeble canım zamanında çoooook kafaya taktım ben ama baktım onlara vızzzzz gelip tırısssss gidiyor...
hiç üzülmüyorum artık, yeri geldigin de artık lafımı bile esirgemiyorum....tatlı tatlı veriyorum şerbetlerini...
bunu da yaklaşık 1 senedir yapabiliyorum .))) 5 senem HÖDÜK gibi geçti ...
kızlarrr şaka gibi yaaa bir kaç gün önce bu konuyu açıp düşüncemi sizle paylaşmıştım ve akabinde ne mi oldu böyle bir saçmalık ilk defa gördüm ettim cmtsi yani bugün sevgili kayınvalidem ve teyzeler gelicekti ama ben şuan işteyim işler yoğun dedim pazar gelin eltimde uyarmıştı ara tembihle 1,2den önce gelemsinler yoksa 10 11de gelir kapınıza dayanır bir pazarınız var bari sabah biraz uyuyun eşinle bende tamam dedim ve kayınavlidemi aradım ne mi oldu hanfendiler pazar en geççç oda en geç 12de gelebilirlermiş ozaman cmtsi gelelim ama ben çalışıyorum dedim olsun görümcem ve eltim şuan benim evime gidiyorlar ve yemek telaşına girip yemek yapıcaklar 2 saat sonra gelen kayınvalide ve teyzeler onalr evimde misafirleri ağırlıcaklar bense bi ara işim bitince evime gidip misafirleri karşılıcam yazık değilmi görümceme eltime çoluk çocuklu sabah sabah bana gelicek hazırlanacakalr ya peki ev sahibi çalışıyor bu kadarmı düşüncesizlik olur bu hafta gelme haftaya gel yada sonraki hafta çok sinirliyim bu ne yaaaaaaa
canım cidden çok sabırlıymışsın inşallah evini dağıttıkları gibi toparlarlar yani eve döndüğünde mutfağı savaş alanı gibi bulmazsın umarım..
ya bi de ben çok rahatsız olurum evin sahibi yokken başkalarının evde olmasına insanın ne yapacağı belli olmaz meraklılarsa bi de direk evi karıştırıp kurcalamaya başlarlar ben olsam eve onları tek başlarına kabul etmezdim bu kadar düşüncesiz dediğin insanlardan bu tür davranışlar beklenir çünkü
canım karıştırcaklarına adım kadar eminim yeni gleine vi çekmecielrime dolapalrıma kadar bakıcaklar düşünebiliyormusun ne özel eşyalaırm varsa hepsini sakladım hatat allah korusun başka şeyelrde olabilir diye heryeri sirkeli su ile sildim artık böyle olunca insanın aklıan kötü şeyler gleiyor çünkü mutffak dağnık kalmaz anne ve teyzeye kalsa kalırda ama eltim ve görümcem vardır onlar yapar oda ayrı bir dava onalrada üzülüp utanıyorum resmen yazık onalrında işi gücü çoocuğu var kalkıp benim evimde iş yapıcakalr birde onalra lafım yok değilde bu kaynana ve teyze bermuda şeytanı üçgeni gibiler resmen ama ben böyle birşeyi kabul edemezdim ama farklı bir şehirde oturyorum ailemden uzaktayım haftaya cuma ailemin yanına gidicem şimdi kabul etmeyip haftaya oraya gittiğimi duysalar bak biiz kabul etmedi kendi memlektine gitti derler
kapıları kilitleseydin çünkü sen yokken onların ilk merak ettiği yer yatak odası olur en azından orayı kilitlesen en hoşlanmadığım şey yaa bişey de olmasa yani insanın evi özeli sonuçta sahibi yokken girmek de nedir?yani bi de pazar en geç öğlene geliriz diye söyleyen kimdi hatırlamıyorum ama onda biraz baskıcılık var gibi zoraki misafir olmak istiyorlar nedense
sen yine de takma canım bunları sonuçta eşinin ailesi eşinle aran kötü olmasın da onlar gelip gidecek zaten
eşimde bu durumdan hoşnut değil dedi arasam kızsam gelemyin desem dedim hayır sakın sonra istenmiyor oluruz eşimede söyledim zaten yatak odasını kitle dağnık görmesinler diye tamam dedi bilmiyorum birde az önce aradılar yemeğe bekleyelim seni :)))
pazar en geç 12de geliriz diyen kayınvalidem 1 aylık evliyiz evimize gelemedi ya kudurmuştur zaten 10 günlük evliyken bi pazar akşam 10 da gezmeden dönüşte beni bırakmışlardı eşim yoktu birde demezmi arabadab inerken eeee sana çıkmıcakmıyız dedim kusura bakmayın işim var ütü yapıcam yarında pztesi iş başı ben bunu burdada paylaşmıştım çok eleştirilmiştim ama işte insanlar neler yaşıyor kimse bilemez bende pek anlatamamıştım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?