• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi düşüncesizim yoksa eşim mi karar veremiyorum

Lakito

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2007
2.702
205
688
İstanbul
Çok şükür eşimle bir problemim yok Allah bozmasın. Fakat dün beni öyle sinir etti ki halen içim içimi yiyor. 6 aylık hamileyim. Sabah 6'da uyanıyorum, akşam 8 gibi evde oluyorum. İş ile evimin arası uzak. Günde 3-4 saatim İstanbul'da yolda geçiyor. Bacaklarım, ayaklarım epeyce şiş, arada ağrıyor. Hafta içi dinlenmeye zaten vakit bulamıyorum. Hafta sonu işte ne yapıyorsam yapabiliyorsam o. Bir tencere yemeği bile bu sıcakta zor yapıyorum.İşim de çok yorucu ayrıca. Kısaca durumum özetle bu.
Eşim ise ramazan diye hafta sonları iftara misafirler çağırmak istiyor. Bense karşı çıktım. Ben bu halimle nasıl yemek, temizlik yaparım dedim. Bana dediği laf, abartıyorsun oldu. Bunu duyduğumdan beri cinlerim tepemde. Aklıma geldikçe şalterlerim atacak gibi oluyor. Hamile, çalışan bir kadından bunu nasıl ister? Bu kadar mı düşüncesiz benim eşim diyorum. Ben mi abartıyorum diyorum ama sanmıyorum da.

çağırdığı gibi yardımda edecekse ve misafirler vakitlice çıkıp gidecek incelikteyse ne ala sevap olur ayrıca ama kendisi elinde kumanda yayılacaksa höst dicen orda

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Çok şükür eşimle bir problemim yok Allah bozmasın. Fakat dün beni öyle sinir etti ki halen içim içimi yiyor. 6 aylık hamileyim. Sabah 6'da uyanıyorum, akşam 8 gibi evde oluyorum. İş ile evimin arası uzak. Günde 3-4 saatim İstanbul'da yolda geçiyor. Bacaklarım, ayaklarım epeyce şiş, arada ağrıyor. Hafta içi dinlenmeye zaten vakit bulamıyorum. Hafta sonu işte ne yapıyorsam yapabiliyorsam o. Bir tencere yemeği bile bu sıcakta zor yapıyorum.İşim de çok yorucu ayrıca. Kısaca durumum özetle bu.
Eşim ise ramazan diye hafta sonları iftara misafirler çağırmak istiyor. Bense karşı çıktım. Ben bu halimle nasıl yemek, temizlik yaparım dedim. Bana dediği laf, abartıyorsun oldu. Bunu duyduğumdan beri cinlerim tepemde. Aklıma geldikçe şalterlerim atacak gibi oluyor. Hamile, çalışan bir kadından bunu nasıl ister? Bu kadar mı düşüncesiz benim eşim diyorum. Ben mi abartıyorum diyorum ama sanmıyorum da.

Eline kova bez supurge verın o temızlık yapsın sız yemek yapın mubarek gunlerde kalp kırmayın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kesinlikle abartmıyorsunuzz malesef erkekler daha basite alıyor bu hamilelik doğum işini... Ben 3 gün sancı ile doğum yaptım eşim ne var ki bizde askerlik yapıyoruz dedi ama Allah gösterdi ona sonra bende kahkahalarla güldüm karşısında :)))
Demem o kii kafanıza takıp bebeğinizi de üzmeyin, illa da çağırmak istiyorsa temizliği ona yaptırın yemekte basit bişiler yapın beraber olsun bitsin..
Boşuna huzurunuzu kaçırmayın..
Çalışırken hamile olmak ve ev işleri çok zor bilirim ayrıca allah yardımcınız olsun...

Evinde misafir görmek istemesi haklı bi düşünce ama tabii bunu istiyorsa bi tane temizlikçi tutsun yemeği de dışarıdan söylesin hamile bayana iş mi yaptırılırmış bir de çalışıyorsunuz :50:

Bende severim tabi ki misafiri. Ama misafir öncesi temizlik, sonra yemek, sonra tekrar temizlik. Çok zor. Burda bazı arkadaşları okuyorum eşleri hamile diye yemeği bile onlar yapıyor. Benden bu halimle böyle bir talepte bulunulması çok düşüncesiz geliyor bana. Nihayetinde yardım etse bile bir koşturma olacak benim için.

Bence de düşüncesizlik erkekler kadınların halinden anlamıyorlar hamileliğin sıcak basması var yorgunluk şişkinlik uyku hali vs.cok zor tabi nasıl misafir ağırlayacaksınız . Bana da 7 ayltık hamıleydım habersiz yemeğe misafir gelmişti ne yapacağımı şaşırmıştım giderken de hakkını helal et diyorlar insan biraz düşünceli olur.

Bence önce kendi durumunuzu sanki hiç bilmiyormuş gibi teker teker bize anlattığınız gibi eşinize anlatın...
Misafirlerin gelmesini sizin de istediğinizi ama bunun altından tek başınıza kalkamayacağınızı belirtin..
Oyüzden temizliği yapmasını rica edin
yemek yapımında da size yardımcı olmasını isteyin
tabi bir de misafirler gidince evin toplanması var
bu duurmda reddeden siz olmamış olursunuz :)

Benimkide evliliğimizin ilk günleri hergün misafir çağırırdı hamile kaldım 9 'uncu aya kadar bu böyle devam etti üstelik hamilelik tansiyonu çıktı çok zor günlerdi o kadar şiştim ki sabahları gözüm kayboluyordu şişten o derece yani.

Sana tavsiyem kardeş kesinlikle kabul etme hiç bişey senin ve bebeğinin sağlığından önemli değil ben çok pişmanım ölümden döndüm değmez dost tavsiyesi.

Bence de düşüncesizlik erkekler kadınların halinden anlamıyorlar hamileliğin sıcak basması var yorgunluk şişkinlik uyku hali vs.cok zor tabi nasıl misafir ağırlayacaksınız . Bana da 7 ayltık hamıleydım habersiz yemeğe misafir gelmişti ne yapacağımı şaşırmıştım giderken de hakkını helal et diyorlar insan biraz düşünceli olur.

size hak veriyorum hem gelecek misafirin de anlayışlı olması gerek....
hakkını helal et diyeceğin yerde gelme de üstünde hak kalmasın
düşüncesiz insanlara katlanmak zor

Kesinlikle abartmiyorsunuz. Hamilelik gercekten zor bi donem. Kucağına bağlı damacanayla yasıyorsun resmen. Ama
Iste bunu esime nasıl
Anlatırsın bilemiyorum. Illa arkadas iftarı istiyorsa arkadaşları çağırsın sizde bi defa dışara yemek verin

Bencede eşin düşüncesizlik yapmış. Hamile vede çalışıyorsun.
Nasıl bu erkeklerin gözünde bu kadar basit oluyor. Arkadaşlar güzel söylemişler. Temizliği yapıp, yemeğine yardımcı olacaksa kabul et canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşim sanırım kuzenlerini akrabalarını falan çağırmak istiyor. Ve onlar bi geliyorlar cümbür cemaat. Beni hamile bir bayan iftara davet etse asla gidemem bile. Eşim normalde işlerinden dolayı hafta sonu temizliğine bile yardım etmiyor bu arada. Herşeyi kendim yapıyorum yapabildiğim kadar. İnanın kendimden çok bebeğime bile kıyamıyorum.

Bu konuda genel olarak erkekler, kaynanalar, görümceler abartıldığını düşünüyor. Başımdan hamilelik geçmediği için nasıl bir şey bilemeyeceğim. Ancak madem bu kadar çok istiyor ya size yardım etsin yahutta hem temizlikçi tutun hem de tatlıyı falan dışarıdan söyleyin. Gelen misafir de iyi kötü durumun farkında olur herhalde, yardım ederler sana diye düşünüyorum :44:

abartmıyorsun, 1 ramazan kimse iftara gelmezse kıyamet kopmaz.. temizliği eşin bile yapacak olsa o kadar insana yemek yapıp, hizmet etmek yeterince zahmetli.. bu sıcaklarda kendini boşuna yorma, zaten ben hamile insanların evine iftara gidenlere de anlam veremiyorum..

Benim evli olarak bu 3.Ramazanım
Çalıştığım için bi kendi ailemi ve ablamları
Bir de eşimin ailesi ve kardeşini ağırlıyorum
İstersek bir de samimi arkadaşımızı ve eşini alıyoruz

Siz bir de 6 aylık hamileymişsiniz
Bence çok haklısınız

benimki de böyle. kalabalık iftar seviyorlar. çözüm, siz gidin...

Bence eşiniz haklı, misafirleri çağırmalısınız. Zaten abartılacak bişey yokmuş ya temizliği yemeği bulaşıkları ikramları eşiniz yaptıktan sonra niye istemeyesiniz ki.

Back
X