Ben mi fesatım acaba ?

konusahibinin parasını alma canını al,ama o tüm sülaleden borc alsın altın düşünce ödesin ,hep konusahibine hep,tatlı su kurnazı mübarek :deli:
Lütfen alakasız yorumlar yapmayın ,
Altın benim borcum değil babamın borcu konuda da yazdım halamla konuşmuşlar anlaşmışlar daha ne diyeyeim
Üstüne mi yattık borcumuzun, inanın bazı üyeler yüzünden buradan soğuyorum
Eski konulara yönelik açıklamasını yaptğım halde yorumlar yapıyosunuz

Ne alaka saçma ve dengesiz derken ?
Herkesin sorunu kendine hanımefendi
Ben burda forumdakilere sadece birşey danıştım siz neredeyse beddua ediyosunuz tövbe ya rabbim
estağfurullah beddua etmiyorum
Adam ikna etmiş bir şekilde sizin bu şekilde çirkin düşünceniz bu iknayı hak etmiyor o yüzden eski fiyatına donsun diyorum.

Almışsa da hakkı değil mi sanki? Sonuçta adam o kadar uğraşıyor, ilgileniyor..
Bu denli küçük hesaplar yapmayı bırakın bence.
Keşke fazla fazla param olsa da versem ,
Ben 1.000 tl için nerdeyse eski mutfağı yaptırmak istiyorum
Haliyle hesap ediyorum kendimce
Zaten kendileri de bana biz daya uygunu yaptırırız dediler
Bu sebepten ötürü kafamda böyle şeyler dolandı bian da
Zaten durumumuz çok sıkıntıda
Böyle zamanlarda tanıdığımız birisinin bizden komisyon almasındansa aksine elinden geleni yapması gerekir diye düşündüm

Lütfen alakasız yorumlar yapmayın ,
Altın benim borcum değil babamın borcu konuda da yazdım halamla konuşmuşlar anlaşmışlar daha ne diyeyeim
Üstüne mi yattık borcumuzun, inanın bazı üyeler yüzünden buradan soğuyorum
Eski konulara yönelik açıklamasını yaptğım halde yorumlar yapıyosunuz

kelebek hanım geçmiş konularınızın çok büyük bi kısmı maddi konular,sevgilinizle olan gerginliklerinizde bile adamın ailesine para vermesini sorun etmişsiniz yani ister kabul edin ister etmeyin ama paracanlısı bir imajınız var burdan bakınca,kendiniz o kadar kuruş hesabı yaparken başkasının para kazanma ihtimali niye sizi bu kadar sinirlendiriyor??Bi siz mi zekisiniz bi siz mi para kazanıyorsunuz,bu halleriniz işte tam tatlı su kurnazı halleri.

Tabii ki Allah razı olsun fazlasıyla faydası dokundu ,
Ben ödycem parasını keşke çok param olsa da üçün beşin hesabını yapmasam
Sonuçta ben de en uygununu bulabilmek için kaç yerle görüştüm
Ama kafama takıldı ne bileyim

canim, simdi paran yoksa elindekiyle idare edersin biriktirip yaparsin. yani millet köprü altinda yatio surda halimize sükredelim.

millet okadar emek verip yapicak. sen simdiden bu kadar negativlikle olaya baslarsan onlarda özen göstermeden yaparlar sende mutlu olmazsin.

hani en ucuza maksimum beklentide sacma...
sen kafana yatan mutfagi buldun mu buldun tamam gerisini düsünmiceksin. sevgilimin babasi bizi herkezle esit görmüsse demissin. e görsün o senin sevgilinin babasi kocanin babasi degil ki?

bu yüzden ailele kesinlikle is yapmam.

Böyle zamanlarda tanıdığımız birisinin bizden komisyon almasındansa aksine elinden geleni yapması gerekir diye düşündüm
İyi de kayınpederiniz indirim yaptırarak zaten elinden geleni yapmış. daha ne yapsın adam? Madem böyle kuşkularınız vardı baştan kabul etmeyecektiniz.

estağfurullah beddua etmiyorum
Adam ikna etmiş bir şekilde sizin bu şekilde çirkin düşünceniz bu iknayı hak etmiyor o yüzden eski fiyatına donsun diyorum.
Ben zaten Allah razı olsun ondan diyorum uyguna yaptırdığını farkındayım sadece benim imkanım o kadar kısıtlı ki eee hal böyleyken insan ister istemez şunu düşünüyo zaten daha uygunu yaptırırız dediler ben onlara güvendim bianda benim durumum bu kadar sıkıntıdayken komisyon alabileceği ihtimaline üzüldüm.

Kendinizi benim yerime koyup düşünün bi,
Zor şartlar altında bi işe girişiyosunuz tanıdık diye araya birisi giriyo tamam uygun yapılıyo ama oda yine de kendine pay çıkartıyo , sanki biraz fırsattan istifade gibi düşündüm açıkcası

olur ama imza büyük olursa bizden soğur,bunu kaldırabilirsen yorum senindir :KK53:
Gelmiş geçmiş bütün konular para
Kendisi nerdeyse ciğerini ailesine verecekken polis sevgilisini ama ailesine para veriyor.s geleceğimize bisey yapmıyor.s diye terk etti. Sormazlar mi girtlagina kadar ailen için borca batmissin ama onları borç olarak bile görmek istemeyip cemi cümlenin butun imkanlarini sana ve ailene vermesini 'zorunlu olarak' görüşünüz acaba nedir? Sormuyorlar işte,sadece onlar hakli çünkü.

Merhaba hanımlar,
Yine bir kafa karışıklığıyla buralardayım .
Geçenlerde konu açmıştım mutfak dolabıyla ve halamlara olan altın borcumuzla ilgili
Hatırlayanlar vardır aranızda,
Kısaca onu netleştireyim

Bayramda babam geldi halamla konustular
Halam ve eniştem demiş ki şuan da altın çok yükseldi kendinizi zorlamayın yavaş yavaş alırsınız
Biz zaten şuanda onları kullanmayı düşünmüyoruz önce evinizin işlerini halledin demişler.
Sağolsunlar

Babam da diyo ki elimizde ki bir miktar parayla 1 bilezik ve 2 altın alıp halama verelim
Geri kalanıyla da mutfak dolabı yaptırmaya karar verdik

Çoktandır arastırıyorum , bir arkadaşımın eniştesi inşaat firmasında çalışıyor onların firması mutfak dolabını kendiliğinden yapıyormuş anlaştıkları bir firmadan bizim için fiyat aldı 6.150 tl standart bir mutfak dolabı
Açıkcası bulduğumuz en uygun fiyat bu
Onun dışında 9 bin 10 bin civarı dediler kime sorsak

Her neyse ben naparız nasıl olur derken sevgilime bahsetmiştim onunda annesinin patronu bu işi yapıyormuş
Uyguna da yapar dediler
Babası ben ilgileniveririm kızım tanıyoruz da zaten sen hiç merak etme dedi sağolsun
Babası da böyle bayağı dilli pazarlık konusunda falan karsıdakine ağız açtırmayan cinsten
Bende sevindim bu duruma hatta ilgilenecek kesin daha uygun olur diye

Dün ustalar ölçü almaya geldiler ben gidemedim sevgilimin babası da geldi gelmeden önce telefonda konustuk kızım ben size en güzelini yaptrcam için rahat olsun sen bana bırak sen neyi nasıl istiyosan onu söyle fiyat konusuna da hiç karısma ben ayarlıcam dedi.

Ben ustalarla muhatap dahi olmadım.

Bugün babası aradı bizim alt komşunun 12 bin tl ye yaptrdığı dolabı ortalama 7 bin civarı bizim ustlar yapabilirmiş.
Örnek olarak dün ustalar o dolaba bakmış babası da çok güzel kaliteli bi dolap standarta 6 bin verceeğine bu ondan çok daha iyi 7 bin buna ver diyo taksit taksit bi kısmı peşin tabii

Şimdi benim aklımı karıştıran şey şu
Söylemeye çekiniyorum ama sevgilimin babası sürekli araba alıp satar ve arada komisyon yemeyi de sever Hatta nerdeyse onla geçinir aracı gibi diyeyim

Ben hiç ustalarla iletişim kuramıyorum babası fiyat konusunda sen brşey deme diyip duruyo bu da aklıma kurt düşürdü acaba bizden de 300-500 her neyse kendine pay mı alacak diye
Yazarken bile çok utanıyorum böyle düşündüğüm için belki de adamın günahını alıyorum o kadar ilgileniyo ki çünkü bizim de bir faydamız dokunsun demiş , sağolsun
Ama beni hiç ustalarla fiyat konusunda konusturmayışı tuhafıma gitti

Sizce ne düşünmeliyim ?
Ben mi fesat düşünüyorum ayıp mı ediyorum ?
Aranızda güvenmiyorsan ona yaptırma diyenler olacaktır elbette , biliyorum.
Ama durum tam olarak arada kalmak emin olamamak .
7 bin tl ye de öyle bir dolap başka kimseye yaptıramam buda bir gerçek bu arada
Ama yine de bizden komisyon alacaksa bence çok ayıp
Bende iskillendim sizi ustalarla gorustrmuo ve para konustrmuyo demekki 7000 den asagi fakat siz yinede karlisiniz piyasa alti cunku bu rakam bosverin takmayin kafaniza

Adamın komisyon alıp almadığını bilmiyorsunuz.
Zaten kötü olan dolaba nazaran oldukça kaliteliymiş.
Parası yüksek mi geldi? O zaman x amca daha ucuz malzeme ile yapabilirler mi diye sor. Biz bu kadar verebiliriz de.
Maden güvenmiyorsun hiç aracı etme.
Yazık belki adam ne güzel hislerle uğraşmıştır.

kelebek hanım geçmiş konularınızın çok büyük bi kısmı maddi konular,sevgilinizle olan gerginliklerinizde bile adamın ailesine para vermesini sorun etmişsiniz yani ister kabul edin ister etmeyin ama paracanlısı bir imajınız var burdan bakınca,kendiniz o kadar kuruş hesabı yaparken başkasının para kazanma ihtimali niye sizi bu kadar sinirlendiriyor??Bi siz mi zekisiniz bi siz mi para kazanıyorsunuz,bu halleriniz işte tam tatlı su kurnazı halleri.
Anladığım kadarıyla yakından takip ediyosunuz keşke biraz daha inceleseydiniz de öyle yorum yapsaydınız ,
Benim eski konularımda ki derdim sevgilimin ailesine para vermesi dğeildi .
Kendini 5bin tl maaş içinde aç bırakacak kadar ailesi için kredi çekmeseydi
Baktığınızda ortada ne bir ev ne bir araba var
Sadece babasının bitmeyen hesabını veremediği borçları
Neyse bunları tartışamıcam şimdi sizle
Başkalarının parasında gözüm yok çok şükür
Herkes gibi ben de çok zorşartlar altında para kaznıyorum ve har vurup harman savurmak istemiyorum hepsi bu
Kimsenin parasına ihtiyacım yok muhtaç değilim , başkasının kazandığında da gözüm yok çok şükür
Sevgilimin babasının fırsattan istifadecilik yapabilme ihtimaline üzüldüm sadece olan bu .

Benzer bi durumu kendi oğluna da yapmştı çnkü araba alırken 20 bin tl para istedi o paraya alıyorum diye sonradan öğrendik araba 17 binmiş
Sıkıntı şu ki oğlu da kredi çekmişti ve arada ki 3 bini ne yaptığını bile bilmiyoruz
Böyle zor durumlarda bari yapmasın diyorum sadece

Aklınızı bulandırmayın. Bu fiyata başka yapan yoksa kabul edin. Ama nasıl bir dolap olacak görüşün. İkinci kalite istemediğiniz birşey çıkmasın sonucunda

Ustalara belki kızımın evi dedi belki kendi evim sesi ki fiyat düşürdüler. Aracı da olsa bağı olmayan biri için niye fiyat kırsınlar? Sizi kasıtlı olarak ustalarla görüştürmediniz düşünmüyorum.

arada bu adam olmasa size zaten bu kalitede dolabı bu fiyata yaptıramazdık diyorsunuz.
standarta razı olacakken çok az bir farkla daha kalitelisi yapılıyor, kurcalamayın bence.
siz zaten standarta razı olacaktınız.

Back
X