Ben mi fesatım acaba ?

üzülecek durum yok. adam size degeri cok cok yüksek olan bir mutfagi ucuza getirmis- belki kendi burun kivirdi millete sevinin diye. yani sizi mutlu etmek icin baya cabalamis.
siz suanda önyargili davraniyorsunuz ve fesatlik bir yana kalsin günah aliyorsunuz. eger birgün komisyon aldigi cikarsa ortaya ozaman lafi sokarsiniz. SUANDA sadece önyargili davranip günah aliyorsunuz.
Haklısınız önyargılı davranıyorum ,
Çünkü çoğu işte bunu yaptığını birebir duyduğum için gereksiz bir önyargı değil aslında
Neyse , dediğim gibi alırsada almazsa da helali hoş olsun
Ben utandığımla ayıbımla kalayım böyle birşey yoksa

,
aaa ne ara barıştınız kız

hep ayrılıkları anlatıyolar hiç barışmaları anlatan yok kırılıyoruz yaniiii
Bırakmadı ki peşimi :KK76:
Haklısınız valla , açıkcası bi konu açsam buradaki arkadaşlar hakettin kelebek ohh oldu kelebek derler diye bahsetmek istemedim biraz da
Şuanda mutluyuz ama ikimiz de birbirimizi idare ediyoruz yuvarlanıp gidiyoruz

Merhaba hanımlar,
Yine bir kafa karışıklığıyla buralardayım .
Geçenlerde konu açmıştım mutfak dolabıyla ve halamlara olan altın borcumuzla ilgili
Hatırlayanlar vardır aranızda,
Kısaca onu netleştireyim

Bayramda babam geldi halamla konustular
Halam ve eniştem demiş ki şuan da altın çok yükseldi kendinizi zorlamayın yavaş yavaş alırsınız
Biz zaten şuanda onları kullanmayı düşünmüyoruz önce evinizin işlerini halledin demişler.
Sağolsunlar

Babam da diyo ki elimizde ki bir miktar parayla 1 bilezik ve 2 altın alıp halama verelim
Geri kalanıyla da mutfak dolabı yaptırmaya karar verdik

Çoktandır arastırıyorum , bir arkadaşımın eniştesi inşaat firmasında çalışıyor onların firması mutfak dolabını kendiliğinden yapıyormuş anlaştıkları bir firmadan bizim için fiyat aldı 6.150 tl standart bir mutfak dolabı
Açıkcası bulduğumuz en uygun fiyat bu
Onun dışında 9 bin 10 bin civarı dediler kime sorsak

Her neyse ben naparız nasıl olur derken sevgilime bahsetmiştim onunda annesinin patronu bu işi yapıyormuş
Uyguna da yapar dediler
Babası ben ilgileniveririm kızım tanıyoruz da zaten sen hiç merak etme dedi sağolsun
Babası da böyle bayağı dilli pazarlık konusunda falan karsıdakine ağız açtırmayan cinsten
Bende sevindim bu duruma hatta ilgilenecek kesin daha uygun olur diye

Dün ustalar ölçü almaya geldiler ben gidemedim sevgilimin babası da geldi gelmeden önce telefonda konustuk kızım ben size en güzelini yaptrcam için rahat olsun sen bana bırak sen neyi nasıl istiyosan onu söyle fiyat konusuna da hiç karısma ben ayarlıcam dedi.

Ben ustalarla muhatap dahi olmadım.

Bugün babası aradı bizim alt komşunun 12 bin tl ye yaptrdığı dolabı ortalama 7 bin civarı bizim ustlar yapabilirmiş.
Örnek olarak dün ustalar o dolaba bakmış babası da çok güzel kaliteli bi dolap standarta 6 bin verceeğine bu ondan çok daha iyi 7 bin buna ver diyo taksit taksit bi kısmı peşin tabii

Şimdi benim aklımı karıştıran şey şu
Söylemeye çekiniyorum ama sevgilimin babası sürekli araba alıp satar ve arada komisyon yemeyi de sever Hatta nerdeyse onla geçinir aracı gibi diyeyim

Ben hiç ustalarla iletişim kuramıyorum babası fiyat konusunda sen brşey deme diyip duruyo bu da aklıma kurt düşürdü acaba bizden de 300-500 her neyse kendine pay mı alacak diye
Yazarken bile çok utanıyorum böyle düşündüğüm için belki de adamın günahını alıyorum o kadar ilgileniyo ki çünkü bizim de bir faydamız dokunsun demiş , sağolsun
Ama beni hiç ustalarla fiyat konusunda konusturmayışı tuhafıma gitti

Sizce ne düşünmeliyim ?
Ben mi fesat düşünüyorum ayıp mı ediyorum ?
Aranızda güvenmiyorsan ona yaptırma diyenler olacaktır elbette , biliyorum.
Ama durum tam olarak arada kalmak emin olamamak .
7 bin tl ye de öyle bir dolap başka kimseye yaptıramam buda bir gerçek bu arada
Ama yine de bizden komisyon alacaksa bence çok ayıp

zengin olacak kadın şimdiden kendini belli ediyo neye takılmışsınız.
velev ki alıyo 500 lira günahı sevabı kendine çünkü sizin paranızın nereye gittiğini bilmeniz lazım hırsızlıktan farklı olmuyor öbür türlüsü. ama ben olsam aklıma b,le getirmezdim
12.000 lik dolabı 7.000 liraya yaptırdığınız için siz kardasınız.

Aslında siz komisyon alınmasına değil ama çok haklı olarak belki de ileride aileniz olacak birinin bunu yapıyor olma olasılığına bozuluyorsunuz, biz 4 sene önce 6500 e yaptırmıştık mutfak dolaplarını, gerçekten pahalı,7000 bence baya iyi bir fiyat , yaptırın bulmuşken, zaten öyle biriyse ,yani sizden de komisyon alacak bir adamsa mutlaka bir yerde başka bir açık verir

Dost ile ye iç alıp veriş etme sözünün ne kadar önemli olduğu açık

Daha ortada fol yok yumurta yok ya bizden çok aşırsa komisyon aldı ise diye düşünüyorsun ya almadı ise

Neden olumsuz yorumlardasın hep

Bu arada mutfak dolabını kutsala bağladınız valla

Ayrıca o Nasıl müteahhit dolapsız ev mi olur

Ben çoktan taşınmıştım o eve dolabı da dn basitinden alıp eşya bize hizmet edecek biz ona değil

Görümcemle aynı sitede oturuyoruz o binlerce lira para döktü günlerce elinde dolap kapağı rengi kartelası ile gezdi Adam istemediği bir renk dolap yaptı değiştirtti bu nedenle bir ay geç taşındı vs vs

Ben müteahhidin yaptığı gibi oturuyorum geçen senin dolaplar daha sağlam dedi o da eşya koyuyor ben de o kadar para ve stres ondan gitti

Merhaba hanımlar,
Yine bir kafa karışıklığıyla buralardayım .
Geçenlerde konu açmıştım mutfak dolabıyla ve halamlara olan altın borcumuzla ilgili
Hatırlayanlar vardır aranızda,
Kısaca onu netleştireyim

Bayramda babam geldi halamla konustular
Halam ve eniştem demiş ki şuan da altın çok yükseldi kendinizi zorlamayın yavaş yavaş alırsınız
Biz zaten şuanda onları kullanmayı düşünmüyoruz önce evinizin işlerini halledin demişler.
Sağolsunlar

Babam da diyo ki elimizde ki bir miktar parayla 1 bilezik ve 2 altın alıp halama verelim
Geri kalanıyla da mutfak dolabı yaptırmaya karar verdik

Çoktandır arastırıyorum , bir arkadaşımın eniştesi inşaat firmasında çalışıyor onların firması mutfak dolabını kendiliğinden yapıyormuş anlaştıkları bir firmadan bizim için fiyat aldı 6.150 tl standart bir mutfak dolabı
Açıkcası bulduğumuz en uygun fiyat bu
Onun dışında 9 bin 10 bin civarı dediler kime sorsak

Her neyse ben naparız nasıl olur derken sevgilime bahsetmiştim onunda annesinin patronu bu işi yapıyormuş
Uyguna da yapar dediler
Babası ben ilgileniveririm kızım tanıyoruz da zaten sen hiç merak etme dedi sağolsun
Babası da böyle bayağı dilli pazarlık konusunda falan karsıdakine ağız açtırmayan cinsten
Bende sevindim bu duruma hatta ilgilenecek kesin daha uygun olur diye

Dün ustalar ölçü almaya geldiler ben gidemedim sevgilimin babası da geldi gelmeden önce telefonda konustuk kızım ben size en güzelini yaptrcam için rahat olsun sen bana bırak sen neyi nasıl istiyosan onu söyle fiyat konusuna da hiç karısma ben ayarlıcam dedi.

Ben ustalarla muhatap dahi olmadım.

Bugün babası aradı bizim alt komşunun 12 bin tl ye yaptrdığı dolabı ortalama 7 bin civarı bizim ustlar yapabilirmiş.
Örnek olarak dün ustalar o dolaba bakmış babası da çok güzel kaliteli bi dolap standarta 6 bin verceeğine bu ondan çok daha iyi 7 bin buna ver diyo taksit taksit bi kısmı peşin tabii

Şimdi benim aklımı karıştıran şey şu
Söylemeye çekiniyorum ama sevgilimin babası sürekli araba alıp satar ve arada komisyon yemeyi de sever Hatta nerdeyse onla geçinir aracı gibi diyeyim

Ben hiç ustalarla iletişim kuramıyorum babası fiyat konusunda sen brşey deme diyip duruyo bu da aklıma kurt düşürdü acaba bizden de 300-500 her neyse kendine pay mı alacak diye
Yazarken bile çok utanıyorum böyle düşündüğüm için belki de adamın günahını alıyorum o kadar ilgileniyo ki çünkü bizim de bir faydamız dokunsun demiş , sağolsun
Ama beni hiç ustalarla fiyat konusunda konusturmayışı tuhafıma gitti

Sizce ne düşünmeliyim ?
Ben mi fesat düşünüyorum ayıp mı ediyorum ?
Aranızda güvenmiyorsan ona yaptırma diyenler olacaktır elbette , biliyorum.
Ama durum tam olarak arada kalmak emin olamamak .
7 bin tl ye de öyle bir dolap başka kimseye yaptıramam buda bir gerçek bu arada
Ama yine de bizden komisyon alacaksa bence çok ayıp
7 bine öyle dolap yaptıramazsanız bencede karısmayın ozman komisyon alsada hakkıdır zaten hem siz zararsız hem o bence bukadarda düşünme yani hani desek dolabın ederi 7 bin size 10 bin deniyor ozman bunu düşünmeliydiniz

Back
X