• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi herşeyi kafama takıyorum aceba

Doğru okusan anlardın. Anlamak istememissin. Herşeyin yeri vardır. Anlayisin da, sayginin da yeri usulü adabı vardir.
Ben eşim cikari olsun olmasin oyle bir durumu kabul etmezdim dedim.
1.derece dayı suçlu, ama evet evinde bu ahlaksızlığa ve hamile eşinin ezilmesini göze alabilen ve net tavrını koyamayan koca da suçlu.
Yahu gelin eşinin annesini babasını istemiyor geline destek cikiliyor, mecbur degilsin evine alma gitme gelme bilmem ne... Dayi yegeninin evinde ahlak disi yaşıyor, hamile yeğenini düşünmüyor aile ilişkisiymiş. Yani anlamak mümkün değil.
Ay aynen yaa.
Sırf dayı bi yerlerini rahat ettirecek diye göz mü yumulacak. Olmaz olsun öyle dayı. Bu durumda eş evden kovsa haklı yani ben bile burda sinir olmuşken adamda baya sabır varmış.

Kimsenin keyfi için siz evinizin huzurunu bozmak zorunda değilsiniz. Düzeninizi bozmak zorunda değilsiniz. Hele de böyle bir şey için. Zor durumda sıkıntıda olana yardım edersin sende az biraz zora girersin ama sevaptır dersin katlanırsın. Adam kadını getirecek zina yapacak kadın her işine karışacak havlundan banyona kullanmadıkları kalmayacak bir se zeytinyağı gibi üste çıkacaklar. Anlıyorum dayın bu saatten sonra açıkça istemiyorum demek daha da zor geliyordur ama dayın sana değer verse bu hamile halinle sana bu eziyeti çektirmez. Hbiröşey bebeğinden senden evinin huzurundan önemli değil.

Ah ah bizim de öyle dayımız vardı. Sanki bizi anlattınız valla. Abilerim bekarken bizim binada iki dairemiz vardı. Birinde biz kızlar diğerinde abimler bekar bekar takılırdı. Neyse dayım battı karısı terketti falan önce sevgilisiyle geldi yerleşti abimlere. Annem bir şey de diyemiyor kardeşimdir diye. Sonra 2 yıl böyle oldu, kıza şiddet uyguluyormuş öğrendik ve biz sabah kızı evden çıkartıp gönderdik. Ona da tonla laf etti. Sabah kahvaltısı önünde her şeyi önünde oh ne güzeldi. En son abim evlenecekti o daireyi bir türlü boşaltmadı. Kına gecesinde artık annem dedi yeter. Gitti ve millete beni kovdular dedi.
Annem keşke en başta kabul etmeseydim diyordu, çok pişmandı çok.
Aman diyeyim direk eşiniz kovsun, siz hiç aralarına girmeyin. Annenize de söyleyin. Yoksa başınız çok ağrır. Yok öyle bir şey arkadaşım. Metresini getirip evimde istediğini yapamaz.
Sizin yerinizde olsam evde olmadığım bir gün polisi arar “evimde dayım izinsiz zina yapıyor, evimi gasp etti” diye şikayet eder attırırdım.

Zina konusunu birçok kez dile getirdim dini nikahınızı yaptırdınız dimi dedim duymamazlığa vurdular surat astılar .

Ve geldiklerinde hastalardı banada geçti onlar yüzünden öksürükten hapşuruktan sinirden kasılmalarım oluyor hastaneye gidip oksijen alıyorum akşam uyuyamıyorım

Ve geldiklerinde hastalardı banada geçti onlar yüzünden öksürükten hapşuruktan sinirden kasılmalarım oluyor hastaneye gidip oksijen alıyorum akşam uyuyamıyorım

Eh bazen şey deniyor ya "müstehak" kusura bakma ama o kadar pasifsin ki bunlar daha iyi günler diyesim geliyor. Yarın bigün gidecek yeri yok kadının diyip tamamen size yerleşirlerse o zaman bi daha konu açarsın.
Zina konusunu birçok kez dile getirdim dini nikahınızı yaptırdınız dimi dedim duymamazlığa vurdular surat astılar .
Tek sorun dini nikah mı cidden?
Evini birtakım işler için kullanmaları sorun değil yani. Eh pes. Sana iyi günler.

Bildimlik havası olmasa burada kimse tek kelime yazmaz :))
Atışma deyince hiç oyle bir derdim yok. Sevmiyorum hatta.
Ama yanlış ifade görünce de bazen dayanamiyorum.
Insan gerektiği zaman riski göze alabiliyor ve yerinde doğru hareket edebiliyorsa, adil olabiliyorsa İYİ İNSANDIR. Aman ben kötü olmuyum da varsın yanlışa göz yumayım, yeterki kötü damgası yemeyim diyerek yanlışa ortak ve destek oluyorsa bana göre de, vicdan sahibi insanlara göre de iyi insan demek değildir.
Doğrular açık ve net olduğunda akılcı davranan insan iyi insandır.

Iste sevdigim ve saygi duydugum ahlak anlayisi:KK52:

Ucu bana dokunursa diye diye bu hale gelmedik mi zaten. Toplumdaki bu ahlaki cokusun nedeni bu. Aman is bozulurmus da, yok efendim annesi kizarmis da. Neymis imam nikahlari varmiymis da. Imam nikahi resmi nikahsiz gecersiz hanimefendi. Bosa kendinizi aklamaya calismayin.

Dayi da hatali, es de, siz de.

Zarar gorecegini bildigin halde dogruyu soyleyebilirsen o zaman dogru insansin. Kendine zarari yokken herkes soyleyebilir dogruyu, muhim olan zarar gorebilecekken dogruyu soyleyebilmek:KK14:

insanlar adam kullanmayı ne kadar da çok seviyorlar. şoktayım.

kullandırtmayın kendinizi, dayınıza ayıp olacak diye de düşünmeyin çünkü asıl ayıp size yapılıyor

Sizin tavrınız da anormal. Bu kadar insan yorum yapıp yol gösterdi, siz hala şikayet edip çekiniyorsunuz. Bu saçmalığa “dur” demekten aciz olmamalısınız bu kadar. Kusura bakmayın, siz de hak ediyorsunuz bu durumu yaşamayı.

Canim dini nikahla bu iş mesrulasmiyor. Kuralları canimizin istediği gibi, işimize geldiği gibi evirip ceviremeyiz. Bu sadece kendi evimiz için koyduğumuz kurallarda geçerli. Kurallari, adabı, ahlakı; kendi lehimize yonta yonta,maskaraya cevire cevire toplumu yozlastiran bizleriz. Hayvanlar aleminden bir farkımız olmalı degil mi...

Siz evli değilsiniz sanırım. Evlilikte böyle katı kurallar alınamıyor çünkü.
Yanlış size göre yanlıştır, yorumumu eleştirme hakkına sahip değilsiniz, farkındaysanız kimsenin yorumuna yorum yapmadım.

Burada bildimlikten değil, kendi fikrimizi söyleyip yorum yapmamız gerekiyor. Amaç kim biliyor göstermek değil.

Aah ah çok büyük konuşuyorsunuz siz.

Dua edin evlendiğinizde aynı durum başınıza gelmesin, o zaman midesizlik mi yoksa kan bağı olduğu için mi alttan alıcaksınız bunun farkını anlarsınız.

Nokta yazayım mı bende siz öyle anlaşıyorsunuz galiba :))

Sevgiler.

Allah'a şükürler olsun ki, çevremde gerçekçiliğim, dürüstlüğüm ve guvenilirligimle cok itibar gören biriyim. Canli alemine dair degerleri de,Aile ve akraba iliskilerini de, her türlü canlı iliskisini de cok önemserim. Insanlari ve Duyguları da yeterince önemserim. Ama iyi, kötü, doğru, yanlış her seye, herkese mavi boncuk dağıtmam. Yine şükürler olsun ki yakın cevrem de boyle kisilerden oluşuyor.
Hayat felsefem pireyi deve yapmadan, kalp kirmamaya gayret ederek ve olabildiğince adil olmaya çalışarak, yanlisin yaninda olup sahte dost kazanmaktansa, dogruya dogru, yanlışa yanlış demek ve sözümün arkasında durmak. Bu yüzden haksızlığa uğradığımda en cok duyduğum sözdür;ALTIN YERE DÜŞMEKLE DEĞER KAYBETMEZ:)))
Yani ben mutluyum ve değerimi biliyorum. Cevrem de degerimi biliyor. Bir nokta daha:))
Benden de sevgiler.

Allah aşkına ne yarıştırmaya çalışıyorsunuz benimle. :D

Sizin doğrularınız size göre, bilimsel bir şey değil, formulde değil.
Benim doğrularım bu, çünkü dediğim gibi, ' eşeğin hatrı yoksa sahibinin var'
Daha fazla açıklama yapmayacağım, bu lafın anlamını bilen bilir, bilmeyende yaşayarak öğrenir.
Sizde daha fazla uzatmayın bence ( konuya olan yorumunuzu değil, bana olan yorumunuzu ), aa doğrusunuz lafını duyamayacaksınız benden, herkes haklı olduğunuzu düşünemez, herkese göre haklı olamazsınız, ben size kendi fikrimi kabul ettirmeye çalışmıyorum, sizde çalışmayın bence.

Sn.konu sahibi, esinizin bu konudaki tavrı dayınız, amcanız, halanız vs. Resmi eşiyle gelip saygılı şekilde misafiriniz oldugunda istememesi kadar abes. Söz konusu misafirlik nereden baksaniz insanın elinden dökülüyor.
Bu arada uye/ler arasinda size o denli saygısız, futursuz davranan , sizi hiçe sayan sözümona yenge adayınız konumunda olan/ larin olmasi da mümkün. Madem fikir istediniz Yorumlari da buna göre degerlendirmenizi öneririm.
Ancak şunu bilin ki; ne sizin ne eşinizin o kişilere karşı zerre sorumlulugunuz yok. Sizin derdiniz size yetiyor, zor bir donemdesiniz. Kendi selametinize bakin.

Bayanlar dayım aradı yarın erken gelicez diye bende nereye dedim ? Sana dedi dayı kayınvalidem geliyor bu akşam dedim ne demek o dedi bağırır gibi bir şekilde neyse bişey olmaz felan diyince gene gelmeyi düşünür gibi bende dayı biz bir şekilde bugüne kadar idare ettik seni kayınvalidem bu kim diyince ne diyicem ben insanlara dedim oda ne zaman gidicekmiş ona göre gelelim dedi bende insanlara ne zaman gideceksiniz diye sormamı beklemiyorsundur umarım diyince kapat telefonu kapat dedi

Bayanlar dayım aradı yarın erken gelicez diye bende nereye dedim ? Sana dedi dayı kayınvalidem geliyor bu akşam dedim ne demek o dedi bağırır gibi bir şekilde neyse bişey olmaz felan diyince gene gelmeyi düşünür gibi bende dayı biz bir şekilde bugüne kadar idare ettik seni kayınvalidem bu kim diyince ne diyicem ben insanlara dedim oda ne zaman gidicekmiş ona göre gelelim dedi bende insanlara ne zaman gideceksiniz diye sormamı beklemiyorsundur umarım diyince kapat telefonu kapat dedi
Yazmayayım yazmayayım diyorum duramıyorum inan. Bu ne mıymıylık yahu bak başka misafirim geliyor dediğinde bile çat diye telefonu kapatan şahsiyete hala açık açık "burası otel değil istemiyorum o kadını evimde" diyemiyorsun. Aha buraya yazıyorum sürekli seni arayacak evde kimsenin olmadığını da öğrenince çöreklenecek sende mutfağa tıkılıp buraya yine konu açarsın bu kafayla gidersen eğer.

Kusura bakmayın da hak etmişsiniz eminim eşinizin tarafından biri bunu yapsa ortalığı yıkardınız hem ne münasebet ya benim evimde nikahsız bilmem ne resmen ilişkiye girmek için sizin evi kullanıyorlar ve siz fe bu iğrenç şeye musade ediyorsunuz umarım bebek doğduğunda da bu şeye devam etmezsiniz dayım olmazsa babam olsun yani

Bir de şunu yazmadan geçemeyeceğim her şeyi kafaya takmıyorsunuz bu zaten kafaya takilasi bir durum ve babamıza söyleseniz ıyi olacak evinizi neye çevirmişler ya

Back
X