Ben mi tuhaf düşünüyorum?

Omrumde hiç takisiz nisan gormedim.
Az ya da cok , bir seyler takilir hep.
Bunlar biraz sununla ilgilu degil mi: sizin aileniz gelen misafirlerin nisaninda taki taktiysa onlar da size takar.

Yoo, bence tuhaf düşünmüyorsun.

Gittiğim nişanlarda hiç takının belirtildiğini duymadım.

Yani bizden bir kişi bile taksa onların tarafı mahçup olurmuş.
"O zaman tedarikli gelin demem lazım onlara" dedi.
"Siz bilirsiniz ama ben kimseye soramam takı takacak mısınız diye" dedim.
gereken cevabi vermissiniz zaten

Aynı memleketten olmayınca soruyorlar öyle.
Gayet normal
Benim çevremde de bep sorulur. Bir taraf takar bir taraf takmazsa mahcubiyet olur takmayan taraf için.
Anlaşılır ve ona göre bir karara varılır.
Bazı şehirlerde hiç takılmaz mesela nişanda ama bazı yörelerde mutlaka takılır.
Kısaca, normal bir soru

sirf bu sebepten esimle kendi kendimize gidip evlendik; ailelerimizin kulturu hicbir sekilde uyum saglamayacakti.
kibarca "benim ailemde bu tur seyler konusulmaz, imkani olan ve gonlu bize bir yadigar birakmak isteyenler hediyelerini alirlar, benim ailemde boyledir" deyin ve kapayin konuyu.

Bu minvalde bir şeyler söyledim.
Erkek arkadaşımla da gereksiz geriliyoruz.
Sanırım bir daha açmayacağım konuyu.
Teşekkür ederim.

Bu minvalde bir şeyler söyledim.
Erkek arkadaşımla da gereksiz geriliyoruz.
Sanırım bir daha açmayacağım konuyu.
Teşekkür ederim.

SEVGILI NEST
inan bana gerilmeye degmez ama inan bana bir omur de gerileceksiniz. o sebeple hic yokmus gibi sayin bu insanlari. evlat olarak goreviniz ne ise onu yapin, onun disinda da hayatiniza mudahil ettirmetmeyin.

SEVGILI NEST
inan bana gerilmeye degmez ama inan bana bir omur de gerileceksiniz. o sebeple hic yokmus gibi sayin bu insanlari. evlat olarak goreviniz ne ise onu yapin, onun disinda da hayatiniza mudahil ettirmetmeyin.
Elimden geleni yapıyorum.
Birkaç aydır istemediğim hiçbir şeyi yapmamak için gayret ediyorum.
Evet haklısınız. Görevimin üstünde bir çabaya girmeyeceğim.
Çünkü müstakbel kayınvalidemin gül yüzünü güldüremiyorum.
Kaşlar hep havada hep havada.
Ben de bıraktım artık akışına.

hicbir zaman gulmeyecek, zaten birak gulmesin. sonradan o cehre degisince cok buyuk bir hayal kirikligi oluyor ve telafisi gerceklesemiyor.
mutluluklar dilerim, umduklariniza nail olursunuz hayirla insallah.

Ayy onları memnun etmek mümkün mü?

Ben hiçbir davetiyede görmedim takı vardır, yoktur diye bir ibare. İsteyen takar, istemeyen takmaz. Takı merasimi vardır yazılan bir davetiye alsam, aa takı takın diyorlar bana diye algılarım. Kendimi mecbur hissederim. Çok görgüsüzce bence.

Hele ki sizde böyle birşey yokken kesinlikle yazmayın davetiyeye... Bizde böyle deyin.

Geçmişi bilmiyorum ama sırf bu yüzden de yok sayıyorum denir mi öyle böyle eşinin annesi babası yarın torunları olacak uzun vadeli düşünmeli

hicbir zaman gulmeyecek, zaten birak gulmesin. sonradan o cehre degisince cok buyuk bir hayal kirikligi oluyor ve telafisi gerceklesemiyor.
mutluluklar dilerim, umduklariniza nail olursunuz hayirla insallah.
Çok teşekkür ederim.
Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi.
Allah yardımcınız olsun.

Yok sayıyorum demedim ama.
Neye istinaden böyle dediğinizi anlayamadım.

Direk senden alıntı yapmadım zaten, semurcanla olan sohbetinize istinaden yazdım o demiş ya yok say diye sende onaylar nitelikte yazmışsın ya da ben öyle hissettim

Memnun etmek mümkün değil.
Bir kez duymadım şöyle canı gönülden konuşmasını.
Hazırlıklarımın ne durumda olduğunu bir kez sormadı.
Elbiseni aldın mı bile demedi.
Ona ödetmeyeceğim belliydi zaten, erkek arkadaşımla anlaşmıştık bu konuda.
Manevi bir şeyden söz ediyorum.

Ben de kızı veya kız kardeşi olmadığı için elbisesini seçerken ona fikir vermeyi, yardımcı olmayı teklif edecektim.
Ama o böyle ilgisiz davrandıkça içimden gelmiyor, vazgeçiyorum.

Direk senden alıntı yapmadım zaten, semurcanla olan sohbetinize istinaden yazdım o demiş ya yok say diye sende onaylar nitelikte yazmışsın ya da ben öyle hissettim
Yok say demedi de müdahil olmalarına izin verme dedi.
Ben de izin vermeyi düşünmüyorum evet.
Çünkü durması gereken yeri bilemiyor.
Kendince çok parlak bence çok absürd fikirler sunuyor ve yapmazsak bozuluyor.
Sınırı korumak zorundayım kısacası.
Pardon görmemişim yok say demiş ama benim o yönde bir tavrım olmaz.

yoo neden çekineyim ki yabancı değiliz demeliydin. geveleyerek kadını haklı çıkarmış oldun.

Ama.aralarında resmi bir ilişki var buram buram hissediliyor konuda, bu durumda bende diyemem mesela hadi Kuyumcuya gidelim diye

Hediyedir neticede alınan da, beğenmezse satar ya da altın takacak gibi bir kıza benzemiyor koni sahibi

Kv ince düşünüyo demek isterdim ama bende sadece meraklı bi tip izlenimi yarattı.

Takı var diyin davetiyeyede tabiki bişey yazmayın ve insanlara bişey demeyin istiyosa o söylesin diğerleri senin muhattabın değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…