Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa olması gereken bu mu ?

Bizde tv nin karşısında film vs izlerken yemek yemeye bayılıyoruz..
İleride evimin mutfağına televizyon koymayı planlıyorum
Yoksa halılar koltuklar batar !
aynen bizde hatta mutfağım küçük olmasa küçük tv yi getirip koyabilirim ...ama benim sofrayı çaydanlığı eşim koyar kaldırır ben sadece hazırlarım..

edıyorum canım edıyorum ama adam boyle alışmışşş

Sizin şimdi iki sorununuz var. Birincisi adam kendi içeceği sodayı bile kendi almıyor. İkincisi ortak alanınızın temizliği ve birlikte yediğiniz yemeğin hazırlanıp kaldırılması gibi işlere ortak çıkmıyor. Siz önce birinciyi halletmeye çalışın. Kendi sodasını alsın, kendi bardağına çay koysun, canı bir şey çekince bir zahmet kendi yapsın. Bir de misal kendi çamaşırlarını en azından kirli sepetine atsın, geldiğinde kendi kıyafetlerini asıp kaldırsın. Önce bunları iyice hallettikten sonra da size destek olması gereken işlere yoğunlaşabilirsiniz. Çünkü daha kendi çorabını kirli sepetine atmayan adama birden ev süpürtmek kolay olmayabilir.

Adamın içinde yoksa yapmaz. Hiç yorma kendini.

Yalnız yoruluyorum deyince, yardım etmek yerine size işi bırakmanızı söylemesi gerçekten bomba.

Bunlar asla senin görevin degil.hele bir de calisiyorsan.ben olsam asla isimi burakmazdim.maasimdan bi gidim bile ona vermezdim.tum masraflarimi da ona odetirdim.

Vallahi mesajı ben yazdım sanki. Dün dipköşe temizlik yapıyorum kuzenleri falan gelecekler çarşamba yakşalık 30 kişi olucaz evde canım çıktı k.çını kaldırmadı söylendim bende ama sonuç ? yine aynı..... Aynı şekilde 1 yıllık evliyim bende :)

Yalnız yoruluyorum deyince, yardım etmek yerine size işi bırakmanızı söylemesi gerçekten bomba.
Bırakmyacağımızı bildikleri için yapıyorlar bunu.. Ama bir sonrakinde ertesi gün işi bırakıcam geçindirsin evi paşa paşa..

Ilk zamanlar bizde de durum buydu. Sadece meyve olayini o yapardi onun sebebi dr ben meyveyi pek sevmem. Kendisi de cok sever. Biliyorki getirmezse yenmeyecek evde. Aksamlari bir tek meyve yikar getirirdi o kadar ama simdi aksam brklentilrrini biraz astik. Biraz konustum. Biraz ben biseyler istedim.
Elim kirli dolaptan domares verir misin
ben kendi yaptigim salatayi yiyemiyorum sen yaparmisin
aa ayaktasin bana bi cay verir misin.
Srn daha yakinsin usigi kapatirmisin ( ki sirf kapatmamak icin kalkip kapatmadan yatagon diger tarafina gectigini bilirim. Birde artik sen daha yakinsin derdi. )
Gelirken bana bi soda getirir misin
bunlari yaptiginda da cocuk gibi pohpohlardim. Hay Allah razi olsun cok makbule gecti. Srn de olmasan susuzluktan olecem. Cok yorgundum super oldu filan. Boyle boyle alisti. Bir de ben gercekten hic birsey yapmasada ben mutfakta ugrasirken yanimda oturmasini cok severdim. Cok soyledim ona sen yanimda ol sohbet edelim bisry yapma filan diye. Bir yapmasa bir yapiyordu. Oyle oyle alisti. Simdi nadir de olsa elindrn kahve icmisligim bile var. Bu birdrn olmaz sabir. Benim 4. Yilim .1.5 2 tildir boyle. Gecim boyle bisey olsa gerek. Simdi dusundumde bekarkrn biri bana bunu dese sacmalama niye boyle ugrasiyim. Mecbur oda yapacak diye efelik taslardim

Ilk zamanlar bizde de durum buydu. Sadece meyve olayini o yapardi onun sebebi dr ben meyveyi pek sevmem. Kendisi de cok sever. Biliyorki getirmezse yenmeyecek evde. Aksamlari bir tek meyve yikar getirirdi o kadar ama simdi aksam brklentilrrini biraz astik. Biraz konustum. Biraz ben biseyler istedim.
Elim kirli dolaptan domares verir misin
ben kendi yaptigim salatayi yiyemiyorum sen yaparmisin
aa ayaktasin bana bi cay verir misin.
Srn daha yakinsin usigi kapatirmisin ( ki sirf kapatmamak icin kalkip kapatmadan yatagon diger tarafina gectigini bilirim. Birde artik sen daha yakinsin derdi. )
Gelirken bana bi soda getirir misin
bunlari yaptiginda da cocuk gibi pohpohlardim. Hay Allah razi olsun cok makbule gecti. Srn de olmasan susuzluktan olecem. Cok yorgundum super oldu filan. Boyle boyle alisti. Bir de ben gercekten hic birsey yapmasada ben mutfakta ugrasirken yanimda oturmasini cok severdim. Cok soyledim ona sen yanimda ol sohbet edelim bisry yapma filan diye. Bir yapmasa bir yapiyordu. Oyle oyle alisti. Simdi nadir de olsa elindrn kahve icmisligim bile var. Bu birdrn olmaz sabir. Benim 4. Yilim .1.5 2 tildir boyle. Gecim boyle bisey olsa gerek. Simdi dusundumde bekarkrn biri bana bunu dese sacmalama niye boyle ugrasiyim. Mecbur oda yapacak diye efelik taslardim

Bu akşam eve gider gitmez kendinizi yatağa atın. . yorgunum başım ağrıyor diyin. . bakalım eşiniz elini bir şeye sürecekmi?
Zaten yaparsa sizin yaptıklarınızı sizinde aynı işlemlerde ne kadar yorulduğunuzu anlar ve en azından bir işin ucundan tutmaya başlar diye düşünüyorum

Yapismiyor zaten ama çocuk gibiler yapar misin getirir misin götürür müsün diyince anliyorlar :) annem hep der kadının kocasına yaptiramayacagi iş yoktur yeter ki yolunu bulsun :) ben buldum mutluyum

bende bende bir ütü yapmıyordu. bir dönem rahatsızlandım şimdi onuda ona sattım. geçen hafta dedim aşkımsen ütüyü yap ben yemeği dedim . güzel yapamam dedi. pekala da yapıyorsun dedim. yaptı

bende bende bir ütü yapmıyordu. bir dönem rahatsızlandım şimdi onuda ona sattım. geçen hafta dedim aşkımsen ütüyü yap ben yemeği dedim . güzel yapamam dedi. pekala da yapıyorsun dedim. yaptı

Benim ki bi yemekten anlamıyor artık onu da bosverdim :) yemek yap desem mutfağı toplamak daha uzun sürüyor :)

ewt nişanlıyken bu konuda korkum wardı ve merak etme yardım edeceğim diyordu :) ılk zamnlar etti kısa bı sure sadece o kadar. ben cok yorgunum diyor

cnm bir arkadaşta yazmış. bugün eve gidince hasta ol. at kendini yatağa. mecbur sofrayıda o kursun mutfağıda o toplasın. ben bir rahatsızlandım eşim oğlum harıl harıl iş yaptı

çalışmanı istemediği için yıldırma politikası olmasın? anneler oğullarını böyle paşa gibi yetiştiriyorlar, sonra bizden de aynısını bekliyor paşalar. ben 4 yılda biraz eğite bildim. sofrayı toplamaya ,çamaşır asmaya yardım ediyor.bide evi süpürüyor. haksızlık etmeyim çocuğum konusunda da çok yardımcı. ama bunları yapması bu performansı almam 4 yıl sürdü. yılma bacım başarırsın, seviyorsa yapar zamanla.

ahh canım böyle gelmiş böyle gider malesef...benimde eşim dağınık çok ikimizde çalışıyoruz.ama hakkını ödeyemem hiç yardım etmiyo diyemem.bende söyleniyorum onunda cevabı aynı çık işten....ev dağınıkken misafir gelceği zaman hemen kaldır şu odayı toparlar mısın falan de sıkıştır kuyruğunu yani...bakalım ne yapacak

Eşinize söyleyebileceğiniz 4 önerim var.
1-Sen işi bırak, tüm ev işlerini sen yap ben eve bakarım.
2-Ben işi bırakayım, bana maaşım kadar ücret öde, tüm ev işlerini ben yapayım.
3-İkimiz de çalışıyoruz, tüm işleri ortak yapacağız.
4-Benim maaşıma dokunma, ben maaşımla yardımcı tutayım tüm işi o yapsın.

Ne ala memleket, bir kadının evde yaptığı işleri bir insana yaptırsanız 1 maaş (En az sigorta+asgari ücret) ödemeleri gerekirken bunu kadının üzerine yıkıp bir de görmezden geliyorlar. Kadın yıpranıp harap olduğunda da daha süslü püslü güzel kadınlara bakmaya hatta aldatmaya başlıyorlar. Bahane de hazır. "Hanım kendine hiiiç bakmıyordu"
Susma sakın, bir şeyler yap.

En baştan alıştırmamalıydınız. Hadi sofra toplamamayı anladım da sodasını meyvesini de kendi alsın. Uşağı mı var burda.

kelin ilacı olsa başına sürer ben yardım et diyince küsüyor yapma o zaman yemem yemek verdiğin yemeğimi laf ediyorsun diyor su istemez kendi alır sofrayı kurarken zaten getiririm çay içerken kalk kendine de bana da doldur derim doldurur meyvesini genelde kendi alır çok yorgunsa ister benden alışmışlar rahata yaparlar mı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…