- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Bitmiyo zaten tarlaya gidip goy goy yapıyo. Eşim icin yapiyorum ama önümüzdeki yıl iş bulup gelmemeyi planlıyorum. Evde iş yapmasam tarlaya zorlayacaklar bu kez . Oturur mu evde oturunca da saçma sapan davraniyo esime söylemeyi doğru bulmadım ne yapabilirim diye düşündüm akıl akıldan üstün neticede haklıyım o halde cok sevindimhastalığını iş yapmamasını anlarım ama öyle saygısız konuşmasını anlamam alır ağzının payını terbiyesiz,evet herkes 18 olmuştur ,eğer bu karakterdeyse ileride de çirkefin teki olur ,siz de abartmışsınız hem birlikte yaşamıyorsunuz hem bi gelir yok bir iki olur da görev edinmişsiniz ,bi zahmet görümce tarlaya gitmesin otursun evde yemek yapsın temizlik yapsın,onunla bitmiyordur heralde tarlanın işi
Bu ara yine yoğun konu açmaya başladım buraya. Sağlıklı düşünemiyorum.
Eşimin ailesinin memleketine geldik , tarla işleri var 1 aydır hep birlikte kalıyoruz daha 2 hafta daha burdayız.
Neyse esim ,kv, kp, bide 18 yasinda görümce var tarlaya gidiyolar bende sabah 7 den akşam a kadar ev işi yapıyorum , evleri çok büyük 8 kişinin yemeği bulaşığı, yatağı yorganı çamaşırı herşey bende . Ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir çünkü köyde hiç iş bitmiyor.
3 -4 kere eve geliyolar süreklibiseyler yiyip içiyorlar falan.
Neyse bu küçük görümce 2 gündür regl olduğu için yatıyo zaten hicbirseye elini sürdürmüyodum tarlada çalışıyor diye ama bende çok yoruldum . 2 gündür odasından çıkmıyor yenge birsey lazim mi demiyor.
Ellerim şişti benimde artik, ama ses çıkarmıyorum. Bulaşık yikiyodum annesi kızdı yardim et diye geldi 2 bardak çalkaladi oturdu.
Bilmiyorum ergen olabilir . Dinlendi 2 gündür onada tamam. Biraz bugün uzanmistim annesi kahve istedi bi tavirlar bi tripler bardaklari yere vurmalar. Benbu evin geliniysem oda kız degil mi? Herşeyi zaten ben yapıyorum bu tavırlar ayip değil mi sizce?
Esim geldi anneainin babasinin yeri ama yerine eleman buldu is icin simdi gidince cebimizden adama para vercez esim tarlada irgatlik yapıyo ben evde hizmetcilik yapıyorum. Tamam Allah rızası için yapıyorum diyorum kendimi sakinleştiriyorum ama zoruma gidiyo tek kurus faydasi yok bize zararı var hem bedenen yorulduk .hemde gördüğüm tavra bak . Kv bana yoyecek biseyler almıştı yersin diye , kızına da almıştı neyse o kendinin kini yedi ben birazini yedim öğleden sonra yine yerum dedim bi gittim yerinde yeller esiyo ne var ne yok silip süpürmüş bu 2 kere oldu bugün de x dedim gulerej niye yedin kiz canim cok cekiyodu isten frsat bulup yiyemedim dedim . Oda canimm cekto sana mi sorcam dedi ben kaldim cok ağırıma gitti. Biz sığınti değiliz sonuçta bu evde onun babasiysa eşimin de babası.
Tarla işleri tamamen bitecek 2 gunsonra ve bu kiz artik zaten gitmeyecek buna karşı tututmum nasil olmali ? Nasil davranmalıyım? Is yaparken onada hadi kalk bana yardim et sunu yap bunu yap demeli miyim? Büyük görümce giderken sen yengesisin ona is yaparken bana yardim et dedi. Ben mi kötü düşünüyorum sizce de her isi ben ni yapmak zorundayim hic bi isin ucundan tutmasi gerekmiyo mu? Bi aydinlatirmisiniz beni?
Konuştum ayrilmayo bile denedim onlar icin cok önemli gitmemek gibi bi seçenek me yazik ki yok . O bardağı annesi ondan istedi diye carpti neden ben yapmadim diyeBence sinirinizi gorumceden çıkarmanız çok anlamsız. Eğer o evde hizmetcilik yapmak istemiyorsaniz, eşinizin tarlada irgatlik yapmasını istemiyorsaniz, eşinizle konusacaksiniz. Gorumcenizle kendinizi kiyaslamanizin hiç bi anlamı yok. Orası onun evi, ister annesine kahve yapar, isterse trip atar. Sizi ilgilendirmez. Sizi ilgilendiren kısım kendi yaptıklarınız. Agiriniza gidiyorsa, ki gitmesi cok normal, gitmeyin yapmayın, eşinizle konuşun
Sen kaç yasindasin
Şahsen 29 yaşındayım 18 yaşında bir görümcem var ve bence çocuk tarlada çalışsa bile çok üzülürüm şu an onların okul cağı gezme cağı dinlenme cağı diye düşünüyorum gerekirse herşey dört dörtlük olmasın sende bu kadar yorma kendini ama oda hastayken dinlensin yeri gelsin annesine of desin naz yapsın
Cani çekmiş yesin onun söylediğine takılma çocuk de geç bizde çocuk olduk
Bence çok muhatap olma isini yap azıcık sohbet et geç sabret az kalmış biraz zaman geçince bunlar komik gelecek sana çok bunalmışsın ondan bu sitemin bence
Ve 18 yaşındaki biri ile eşinin sorumluluğu bir olmamalı o ev için
+1
Sanki eşinize onun memleketine geldiğiniz icin,sizi hizmetçi konumuna düşürdüğü ve bunun size bir yarari olmadigi icin kizginsiniz da sinirini çocuktan cikariyosunuz gibi geldi bana da.
Hayır bana terbiyesizlik yaptığını düşünüyorum laf çevirmesi falan . Çünkü söylediğim gibi bende bi görümce oldum ama hic boyle seyler konusmadim aksine herkesi kirmamaya çalışırım. Gösterdiğim muameleyi görmek istiyorum bu benim en doğal hakkim . Ben ona ablasindan bile daha yakınım. Herseyine destek olurum ama o isine gelince beni kullanir sonra yüzüme bakmayip bu şekilde davranıyor.
18 çocuk değil ayrıca hepimiz kendi evimizde ailemize gereken yardımlarda bulunuyoruz kimse kimsenin hizmetçisi değil evde büyük küçük herkese göre bir iş bölümü olurSen kaç yasindasin
Şahsen 29 yaşındayım 18 yaşında bir görümcem var ve bence çocuk tarlada çalışsa bile çok üzülürüm şu an onların okul cağı gezme cağı dinlenme cağı diye düşünüyorum gerekirse herşey dört dörtlük olmasın sende bu kadar yorma kendini ama oda hastayken dinlensin yeri gelsin annesine of desin naz yapsın
Cani çekmiş yesin onun söylediğine takılma çocuk de geç bizde çocuk olduk
Bence çok muhatap olma isini yap azıcık sohbet et geç sabret az kalmış biraz zaman geçince bunlar komik gelecek sana çok bunalmışsın ondan bu sitemin bence
Ve 18 yaşındaki biri ile eşinin sorumluluğu bir olmamalı o ev için
Ben sizi anlıyorum köyde iş bitmiyor temizliktir yemekti tarladan yorgun geliyor millet ama siz görümceye yapabilecegi işleri yaptırin salata mesela ya da ayran sofrayı toplasın çay yapsınBu ara yine yoğun konu açmaya başladım buraya. Sağlıklı düşünemiyorum.
Eşimin ailesinin memleketine geldik , tarla işleri var 1 aydır hep birlikte kalıyoruz daha 2 hafta daha burdayız.
Neyse esim ,kv, kp, bide 18 yasinda görümce var tarlaya gidiyolar bende sabah 7 den akşam a kadar ev işi yapıyorum , evleri çok büyük 8 kişinin yemeği bulaşığı, yatağı yorganı çamaşırı herşey bende . Ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir çünkü köyde hiç iş bitmiyor.
3 -4 kere eve geliyolar süreklibiseyler yiyip içiyorlar falan.
Neyse bu küçük görümce 2 gündür regl olduğu için yatıyo zaten hicbirseye elini sürdürmüyodum tarlada çalışıyor diye ama bende çok yoruldum . 2 gündür odasından çıkmıyor yenge birsey lazim mi demiyor.
Ellerim şişti benimde artik, ama ses çıkarmıyorum. Bulaşık yikiyodum annesi kızdı yardim et diye geldi 2 bardak çalkaladi oturdu.
Bilmiyorum ergen olabilir . Dinlendi 2 gündür onada tamam. Biraz bugün uzanmistim annesi kahve istedi bi tavirlar bi tripler bardaklari yere vurmalar. Benbu evin geliniysem oda kız degil mi? Herşeyi zaten ben yapıyorum bu tavırlar ayip değil mi sizce?
Esim geldi anneainin babasinin yeri ama yerine eleman buldu is icin simdi gidince cebimizden adama para vercez esim tarlada irgatlik yapıyo ben evde hizmetcilik yapıyorum. Tamam Allah rızası için yapıyorum diyorum kendimi sakinleştiriyorum ama zoruma gidiyo tek kurus faydasi yok bize zararı var hem bedenen yorulduk .hemde gördüğüm tavra bak . Kv bana yoyecek biseyler almıştı yersin diye , kızına da almıştı neyse o kendinin kini yedi ben birazini yedim öğleden sonra yine yerum dedim bi gittim yerinde yeller esiyo ne var ne yok silip süpürmüş bu 2 kere oldu bugün de x dedim gulerej niye yedin kiz canim cok cekiyodu isten frsat bulup yiyemedim dedim . Oda canimm cekto sana mi sorcam dedi ben kaldim cok ağırıma gitti. Biz sığınti değiliz sonuçta bu evde onun babasiysa eşimin de babası.
Tarla işleri tamamen bitecek 2 gunsonra ve bu kiz artik zaten gitmeyecek buna karşı tututmum nasil olmali ? Nasil davranmalıyım? Is yaparken onada hadi kalk bana yardim et sunu yap bunu yap demeli miyim? Büyük görümce giderken sen yengesisin ona is yaparken bana yardim et dedi. Ben mi kötü düşünüyorum sizce de her isi ben ni yapmak zorundayim hic bi isin ucundan tutmasi gerekmiyo mu? Bi aydinlatirmisiniz beni?
On sekiz yaşındaki görümceyi çok da iplememek gerek ..bir arkadaş daha yazmış ,o şuan yaşıtları gibi okulda yada yaşına uygun ortamlarda bulunmalıydı. .belki de cani : gezmek ,alışveriş yapmak ,arkadaşlarıyla eğlenmek ,bazen amaçsızca akşama kadar yatmak , sohbet etmek , kısacası sevdikleriyle iyi vakit geçirmek istiyordur . Sadece regl döneminde mola verip biraz dinlenebiliyorsa ,içinde kalanların hıncını çevresinden çıkarıyor olabilir ,kişi farketmez ..azıcık idare ediver ..Çok sıkıştığında yardım iste fakat ne kadar zor şartlar altında yaşadığını da unutma . Çok üzülüyorum böyle kızlarımıza. .onun yeri tarla değil okul
Evet size terbiyesizlik yapmış ama annesi babasi dururken kiza haddini bildirmek uygun olmaz bana sorarsaniz. Annesi de farkinda ki durumun size yardim etmesi icin vs. telkinde bulunuyor kızına. Cocukluguna verin geçin bence en güzeli.
Inanin elimden gelse o kizi degil kv kp yi bile gondermicem tarlaya çünkü isci tutacak maddi imkanlari var .ama kendilero zorla gitmeyi tercih ediyolar banada laf düşmüyo ailesi kıyıyoken ben ne diyebilirim. Bu bi görev değil zaten benim için ama evde gelin var diye herweyi ona yaptirmamBen de 17 ve 18 yaşında 2 kez gorumce oldum. Yengelerimden cok ben iş yapardım annemin evinde. Evlendim, hala öyle. Annemin evinde ben varsam öncelik benimdir, sağolsun onlar da tek birakmaz yardim ederler.
Benimle yaşıt bir gorumcem var, çay bile demlemez. Yaptığımı görmek istiyorum demeye hakkim yok. En fazla, o demlemiyorsa ben hic demlemem diyebilirim mesela. Yani siz gorumcenizle uğraşmayı bırakın. Kendi yapacaklarinizi veya yapmayacaklarinizi düşünün, karar verin. Gorumcenizle bi alakaniz yok sizin
Tarlaya gittim ben zaten bi kere çalıştım ama onlar bana hic acimadi hem tarla isi yaptirdi hemde eve geldim butun isleri bi tej bana yaptirdilar ki ben hic tarla isi köy bilmem şehir çocuğuyum. Hasta oldum yataktan kalkamocak kadar kv görümce ortaligi karıştırıp doldurdular esimi siddet uygulatcakalrdi beni . Ben ona ragmen esimin hatrina geldim burda disimi tirnagima takiyorum kendi anneme babama yapamadigimi yapıyorum burda bi zahmet biseyin ucundan tutsun incileri dökülmez bana çamaşırlarım neden yıkanmadi diye hesap soracağına herseyi biliyo göndermesin madem ailesi goturmesin tarlaya . Ben tum iyi niyetimle zaten yaklasiyorum agzimdan tek kelime cikmadi . Ben kendime ne alsam silip süpürüyo zaten bizde insanz canimiz çekiyo olabilir koy yerinde nerden alcaz bidaha mesela ? Ben ilceye inince gel bizimle derim canin bisey istiyo mu derim . Ama o sanki ben buna mecburmusum ben onun kolesiymisim gibi davraniyo beni sinirlendiren bu zatenEv ısınden yakınıyrsun ama butungun tarlada calısan 18 yasındakı kıxdan yardım beklıyrsun haklı haksız knusuna grmeyecegım kımse yapmak zrunda degıl bır kadın kendı evınde bıle ev ısı yapmak zrunda degık AMA yılda bır kere gıttıgın yerde ınsanlık adına ıs yapabıkırsın ıstersen senı bır gun tarlaya gtursunler de gor ne kadar zor oldugunu... nolur o gencı 10 gun dınlendırsen sırtından yukunu alsan? Cok ayıp kalkmıs burada ıkı kurusluk bıskubı cıkolatanın lafını yapıyosun yesın ne olacak ac mı kaldın? Anladıgum kadarıyla kv ve buyuk eltın senı sevıyor ne grumcelık yapan var ne kaynanalık kalkmıs 18 yasındakı COCUKLA ınatlasıyrsun... Yapma bence bunları. esınının ıscılere verdıgı para ne kadar kalkıp maasının yarısınu verıp sana sıkıntı cektırecekse uygunsuz tabı ama sızın ev harcamalarınızdan kesıntı yapmayacaksa annesıne babasına yardım etmesınde sakınca grmedım ben. ama yınede basta senınle knısmalıydı bu durumu
Böyle yapiyorum tipki anlattığınız gibiyim ama tik yok telefonla konuşuyor aksama kadar yitip yatagin kenarina atiyo bu kadari da ayip artik ama değil mi?Sohbet kurmaya çalışın iş yaparken de tatlı dille "ablacığım bana şunu şöyle yapar mısın, rica etsem şunun ucundan biraz tutar mısın" mesela bardak yıkıyorsun koyduğun sepet doldu, anladığım sana zahmet şu bardakları yerine koyar mısın, yetişemiyorum belim ağrıdı da sonra üstüne senle bi kahve yapıp fal bakalım, hadi bi ucumdan tutuver ... gibi mesela. Tatlı dil ilanı deliğinden çıkarır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?