Ben miyim hatalı

Bitmiyo zaten tarlaya gidip goy goy yapıyo. Eşim icin yapiyorum ama önümüzdeki yıl iş bulup gelmemeyi planlıyorum. Evde iş yapmasam tarlaya zorlayacaklar bu kez . Oturur mu evde oturunca da saçma sapan davraniyo esime söylemeyi doğru bulmadım ne yapabilirim diye düşündüm akıl akıldan üstün neticede haklıyım o halde cok sevindim

KV anladığım.kadariyla kızının yatması dan zaten rahatsız olmuş kalk yap de hadi sende şunu yap bende şunu yapayım birlikte otururuz de ben köye gittigimde görümcem kalkmadan kalkmiyorum annesini dusunmeyeni ben niye düşüneyim ben evin hizmetcisimiyim ilk evliyken yaptım baktık yatıyor hepsi ertesi gün kalkmadim kocamın yanında yattım internette dolastim. Tahmin edebiliyorum çok zordur işiniz millet dışarda her gelen yemek ister ne yemekleri biter ne istekleri onlara zaten birşey diyemezsin adamlar çalışıyorlar ama madem evde yatan biri var kalksın yapsın KV de de arkanda esin de arkanda olur nasıl olsa gayet güzel bir şekilde kalk bulaşıkları sen yap bende öğlen yemeğini yapayım diyebilirsin ben öyle yapmaya başladım.bakiyorum eğer yatan tinlamayan görürsem yapar mısın eder misin diye iki kere soylememde geliyor zaten 10 dk bekliyorum en fazla baktım gelmezse ki o saygısızlığı daha yapmadı elimde ne varsa yere vurup kim yaparsa yapsın der odama giderim

Haklisiniz tabiki, siz o kadar calistiniz maddi bir yardim yapamayacaklarsa size kusura bakmasinlarda el ustunde tutmalari lazim.. Ama ona bu uyariyi kv yapmak zorunda siz muhattap olmasaniz daha iyi agzina geleni sakinmadan soyluyorsa durduk yere kalbiniz kirilacak..

Bence sinirinizi gorumceden çıkarmanız çok anlamsız. Eğer o evde hizmetcilik yapmak istemiyorsaniz, eşinizin tarlada irgatlik yapmasını istemiyorsaniz, eşinizle konusacaksiniz. Gorumcenizle kendinizi kiyaslamanizin hiç bi anlamı yok. Orası onun evi, ister annesine kahve yapar, isterse trip atar. Sizi ilgilendirmez. Sizi ilgilendiren kısım kendi yaptıklarınız. Agiriniza gidiyorsa, ki gitmesi cok normal, gitmeyin yapmayın, eşinizle konuşun

Konuştum ayrilmayo bile denedim onlar icin cok önemli gitmemek gibi bi seçenek me yazik ki yok . O bardağı annesi ondan istedi diye carpti neden ben yapmadim diye

+1
Sanki eşinize onun memleketine geldiğiniz icin,sizi hizmetçi konumuna düşürdüğü ve bunun size bir yarari olmadigi icin kizginsiniz da sinirini çocuktan cikariyosunuz gibi geldi bana da.

Hayır bana terbiyesizlik yaptığını düşünüyorum laf çevirmesi falan . Çünkü söylediğim gibi bende bi görümce oldum ama hic boyle seyler konusmadim aksine herkesi kirmamaya çalışırım. Gösterdiğim muameleyi görmek istiyorum bu benim en doğal hakkim . Ben ona ablasindan bile daha yakınım. Herseyine destek olurum ama o isine gelince beni kullanir sonra yüzüme bakmayip bu şekilde davranıyor.
+1
Sanki eşinize onun memleketine geldiğiniz icin,sizi hizmetçi konumuna düşürdüğü ve bunun size bir yarari olmadigi icin kizginsiniz da sinirini çocuktan cikariyosunuz gibi geldi bana da.

On sekiz yaşındaki görümceyi çok da iplememek gerek ..bir arkadaş daha yazmış ,o şuan yaşıtları gibi okulda yada yaşına uygun ortamlarda bulunmalıydı. .belki de cani : gezmek ,alışveriş yapmak ,arkadaşlarıyla eğlenmek ,bazen amaçsızca akşama kadar yatmak , sohbet etmek , kısacası sevdikleriyle iyi vakit geçirmek istiyordur . Sadece regl döneminde mola verip biraz dinlenebiliyorsa ,içinde kalanların hıncını çevresinden çıkarıyor olabilir ,kişi farketmez ..azıcık idare ediver ..Çok sıkıştığında yardım iste fakat ne kadar zor şartlar altında yaşadığını da unutma . Çok üzülüyorum böyle kızlarımıza. .onun yeri tarla değil okul

Evet size terbiyesizlik yapmış ama annesi babasi dururken kiza haddini bildirmek uygun olmaz bana sorarsaniz. Annesi de farkinda ki durumun size yardim etmesi icin vs. telkinde bulunuyor kızına. Cocukluguna verin geçin bence en güzeli.

Ben de 17 ve 18 yaşında 2 kez gorumce oldum. Yengelerimden cok ben iş yapardım annemin evinde. Evlendim, hala öyle. Annemin evinde ben varsam öncelik benimdir, sağolsun onlar da tek birakmaz yardim ederler.
Benimle yaşıt bir gorumcem var, çay bile demlemez. Yaptığımı görmek istiyorum demeye hakkim yok. En fazla, o demlemiyorsa ben hic demlemem diyebilirim mesela. Yani siz gorumcenizle uğraşmayı bırakın. Kendi yapacaklarinizi veya yapmayacaklarinizi düşünün, karar verin. Gorumcenizle bi alakaniz yok sizin

18 çocuk değil ayrıca hepimiz kendi evimizde ailemize gereken yardımlarda bulunuyoruz kimse kimsenin hizmetçisi değil evde büyük küçük herkese göre bir iş bölümü olur

Ben sizi anlıyorum köyde iş bitmiyor temizliktir yemekti tarladan yorgun geliyor millet ama siz görümceye yapabilecegi işleri yaptırin salata mesela ya da ayran sofrayı toplasın çay yapsın

Nasıl alıştırısanız öyle gider.Ben köyde oturmadım ama annemi bilirim senede bir köye giderlerdi ,babam askerdeyken annem onlarda kalmış her işini yapmış, kendinden büyük iki eltisi vardı ama işler hep annemdeydi sora bir elti daha geldi annemden küçük o da elini bir şeye sürmedi.Annem her işe koşturuyordu haliyle tabi ki yardım isteyeceksiniz o da evin bir kızı sonuçta.

Ev ısınden yakınıyrsun ama butungun tarlada calısan 18 yasındakı kıxdan yardım beklıyrsun haklı haksız knusuna grmeyecegım kımse yapmak zrunda degıl bır kadın kendı evınde bıle ev ısı yapmak zrunda degık AMA yılda bır kere gıttıgın yerde ınsanlık adına ıs yapabıkırsın ıstersen senı bır gun tarlaya gtursunler de gor ne kadar zor oldugunu... nolur o gencı 10 gun dınlendırsen sırtından yukunu alsan? Cok ayıp kalkmıs burada ıkı kurusluk bıskubı cıkolatanın lafını yapıyosun yesın ne olacak ac mı kaldın? Anladıgum kadarıyla kv ve buyuk eltın senı sevıyor ne grumcelık yapan var ne kaynanalık kalkmıs 18 yasındakı COCUKLA ınatlasıyrsun... Yapma bence bunları. esınının ıscılere verdıgı para ne kadar kalkıp maasının yarısınu verıp sana sıkıntı cektırecekse uygunsuz tabı ama sızın ev harcamalarınızdan kesıntı yapmayacaksa annesıne babasına yardım etmesınde sakınca grmedım ben. ama yınede basta senınle knısmalıydı bu durumu

Görümcenize iş buyurursanız." Siz kötü olursunuz.. " Bırakın yapmazsa yapmasın... Siz yapın elinize yapışmaz, bir şeyde olmaz sizin yapmanızla.." Iyiyken kötü olmayın.. "
Market yiyeceklerinizi yiyorsa sizde kendi hakkınızı saklayın ortaya koymayın... Belliki strese girmişsiniz.. Gerilmişsiniz... Görümceniz evde yokmuş gibi işi yapın yoksa daha çok gerilirsiniz...
Kimseden yana beklentiye girmeyin... Uzun süre köy ortamında bulununca sıkılmışsınızdır... Sakin kalmaya çalışın...

Inanin elimden gelse o kizi degil kv kp yi bile gondermicem tarlaya çünkü isci tutacak maddi imkanlari var .ama kendilero zorla gitmeyi tercih ediyolar banada laf düşmüyo ailesi kıyıyoken ben ne diyebilirim. Bu bi görev değil zaten benim için ama evde gelin var diye herweyi ona yaptirmam

Sohbet kurmaya çalışın iş yaparken de tatlı dille "ablacığım bana şunu şöyle yapar mısın, rica etsem şunun ucundan biraz tutar mısın" mesela bardak yıkıyorsun koyduğun sepet doldu, anladığım sana zahmet şu bardakları yerine koyar mısın, yetişemiyorum belim ağrıdı da sonra üstüne senle bi kahve yapıp fal bakalım, hadi bi ucumdan tutuver ... gibi mesela. Tatlı dil ilanı deliğinden çıkarır

Tarlaya gittim ben zaten bi kere çalıştım ama onlar bana hic acimadi hem tarla isi yaptirdi hemde eve geldim butun isleri bi tej bana yaptirdilar ki ben hic tarla isi köy bilmem şehir çocuğuyum. Hasta oldum yataktan kalkamocak kadar kv görümce ortaligi karıştırıp doldurdular esimi siddet uygulatcakalrdi beni . Ben ona ragmen esimin hatrina geldim burda disimi tirnagima takiyorum kendi anneme babama yapamadigimi yapıyorum burda bi zahmet biseyin ucundan tutsun incileri dökülmez bana çamaşırlarım neden yıkanmadi diye hesap soracağına herseyi biliyo göndermesin madem ailesi goturmesin tarlaya . Ben tum iyi niyetimle zaten yaklasiyorum agzimdan tek kelime cikmadi . Ben kendime ne alsam silip süpürüyo zaten bizde insanz canimiz çekiyo olabilir koy yerinde nerden alcaz bidaha mesela ? Ben ilceye inince gel bizimle derim canin bisey istiyo mu derim . Ama o sanki ben buna mecburmusum ben onun kolesiymisim gibi davraniyo beni sinirlendiren bu zaten

Böyle yapiyorum tipki anlattığınız gibiyim ama tik yok telefonla konuşuyor aksama kadar yitip yatagin kenarina atiyo bu kadari da ayip artik ama değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…